|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Poslije epiziotomije, iskustva
20.8.2011 23:45:21   
madam x
Ja isto nisam rezana ali sam pukla na oba poroda Poslije drugog poroda sam imala slične poteškoće kao ena, i babisa me je pregledala prilikom kućnog posjeta, očistila mi ranu i namazala nečim, e sad ne znam šta je to bilo, i odmah mi je bilo lakše.
Rivanol je isto dobar, ako ga imaš, stavi na gazu .

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 276
21.8.2011 16:02:07   
ena23
Rivanol imam jos od proslog poroda, da li on ima rok trajanja? znaci 2 mu je godine, na bocici ne pise nikakav rok... ako moze, odoh odmah staviti na gazu

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 277
21.8.2011 16:31:31   
madam x
Ne znam može li, sad ti treba Apotekarka.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 278
21.8.2011 16:43:20   
ena23
poslat cu mm poruku da mi kupi i donese veceras. hvala zene na odgovorima user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 279
21.8.2011 18:39:59   
klemzi
Ena kakva je situacija danas
nadam se da je boljeuser posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 280
21.8.2011 20:49:20   
ena23
hvala na pitanju klemzi, danas je bolje, mali nema vjetove pa ga nisam nosala, citav dan odmaram i odmah nemam onaj osjecaj da je nateklo i otislo u helac sve user posted image doduse i dalje svrbi i zateze pa cekam taj rivanol ko ozebo sunce, nadam se da ce pomoci... gdje je taj muz kad ti treba...user posted image  

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 281
21.8.2011 21:39:27   
dina822
Evo da se i ja priključim sa svojim iskustvom!
Tri sedmice nakon porođaja konci nisu ispali, rana me svrbi a iscjedak je neugodnog mirisa.
Najgore je što mi je patronažna rekla da, ako mi konci n e ispadnu do 15. dana, trebam ići na GAK da mi ih izvade.
Svezala mi šuhvu, pa sam mislila ujutro otići, mada mi se ne ostavlja beba-često doji.

Imate li kakav savjet za mene?
Pozdrav za sve dame na RR user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 282
   [Obrisana poruka]
21.8.2011 22:00:11   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dina822)
  Neposredna veza do poruke: 283
21.8.2011 22:09:59   
mala_sa
Dina822- nemoj se brinuti bez razloga, meni su konci bas sporo ispadali, prvi mi je ispao 3ci da, i poslije njega jedno 3 sedmice je proslo dok nisu ostali poceli da ispadaju... Samo je vazna redovna higijena, a oni ce ispasti no sikiriki user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 284
21.8.2011 23:38:52   
new_mum
Imam i ja jedno malo glupo pitanjce user posted image
Ja sam solidno prosla sa epiziotomijom - rekli su mi da imam samo jedan konac... Od poroda je proslo 18 dana i ja jos uvijek nisam pogledala ranu, stvarno nisam imala zelje... Nisam nicim mazala - samo tusiranje, susenje i ponekad zracenje i brzo je spao otok, a nakon 2 sedmice sam i sjela bez problema... Eh pitanje je - kako da znam da li mi je ispao konac? Da li je to vidljivo golim okom i kako uopste izgleda? user posted image Mozda je glupo, ali stvarno nemam iskustva, a nisam vidjela kako je izgledalo na pocetku da bih mogla uporediti user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 285
22.8.2011 9:19:19   
dina822
Hvala vam puno na brzim odgovorima, mislim da mi je samo to trebalo pa da odustanem od odlaska doktoru, nisam ih baš željna user posted image    Tuširam se stalno samo običnom vodom, ništa ne stavljam na ranu i zračim, tako mi rekla sestra u bolnici. A jutros ispade još jedan končić, znači da ima nade i za ostale. Ništa me ne boli, samo me taj svrbež nasikirao, ali mi reče drugarica da je njoj patronažna rekla da je to normalan proces zacjeljivanja rane.

New_mum, pusti to što ti oni kažu broj konaca...
Meni su rekli da imam tri, do sada je ispalo šest, i ostala još dva i to vanjska. A unutrašnji... user posted image
Nego fino ogledalce u ruke i pogledaj, najgore je prošlo.

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 286
22.8.2011 9:27:59   
ElRa
 user posted image ma nebrini sigurno je ispo, itekako da je vidljivo golim okom, napipaj rukom osjetices ga ako nije ispo
imas srecu da si imala samo jedan konac user posted image   sigurno ti je ispo prilikom tusiranja tako su meni svi ispali
e kad sam ja prvi put pogledala dole kad sam dosla iz bolnice kad nisam zaplakala na sta je to licilo user posted image

IZVORNA PORUKA: new_mum

Imam i ja jedno malo glupo pitanjce user posted image
Ja sam solidno prosla sa epiziotomijom - rekli su mi da imam samo jedan konac... Od poroda je proslo 18 dana i ja jos uvijek nisam pogledala ranu, stvarno nisam imala zelje... Nisam nicim mazala - samo tusiranje, susenje i ponekad zracenje i brzo je spao otok, a nakon 2 sedmice sam i sjela bez problema... Eh pitanje je - kako da znam da li mi je ispao konac? Da li je to vidljivo golim okom i kako uopste izgleda? user posted image Mozda je glupo, ali stvarno nemam iskustva, a nisam vidjela kako je izgledalo na pocetku da bih mogla uporediti user posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 287
22.8.2011 17:40:21   
new_mum
Eh pa zato ja nisam ni gledala user posted image
Svi kazu da sam imala srece, patronazna me samo pogledala: ''Uh, pa ti si super prosla, nista je to'', al svejedno-boli i ovaj jedan user posted image
Meni se cini da je ispao...danas mozda uzmem i ogledalce user posted image

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 288
22.8.2011 21:21:32   
ena23
meni danas 16ti dan od poroda, pocela sam sinoc koristiti rivanol, ljudi moji ja konaca od jutros, pocela mi se gospoja poriti user posted image user posted image user posted image user posted image  

jedan je bio dug 3 cm (mjerila ja, kunem se)...sta li je on drzo na okupu???user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio ena23 -- 22.8.2011 21:22:49 >

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 289
22.8.2011 23:56:46   
new_mum
IZVORNA PORUKA: ena23

meni danas 16ti dan od poroda, pocela sam sinoc koristiti rivanol, ljudi moji ja konaca od jutros, pocela mi se gospoja poriti user posted image user posted image user posted image user posted image  

jedan je bio dug 3 cm (mjerila ja, kunem se)...sta li je on drzo na okupu???user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 290
23.8.2011 0:42:19   
ena23
nema tu nista smjesno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 291
23.8.2011 0:45:58   
new_mum
Nema, sorry user posted image
Cuj gospoja poriti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 292
23.8.2011 0:46:42   
Honey3

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 293
23.8.2011 0:59:15   
Anoniman
Ja nisam rezana, malo sam samo pukla..
Nisam nicim mazala, samo redovno pranje tusem.
Utorak se porodila, a u cetvrtak nam dosla patronazna i kada me pregledala kaze da imam krasnuuser posted image user posted image user posted image kao da se nisam ni porodila. user posted image Doduse, malo me je boljelo kad hocu sjesti te prve sedmice, ali nisam zaista imala nikakvih problema nakon poroda, hB.

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 294
23.8.2011 10:31:18   
ivana st
Ja sam imala oko 10-ak šavova, ali nisam imala nekih problema  kod sjedenja ni općenito kod zacjeljivanja. Zapravo mi je oporavak prošao skoro neprimjetno. 

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 295
29.8.2011 22:33:58   
ladyblue RR

ti si dobro prošla, tvoje se počela poriti, moja je oporilauser posted image user posted image user posted image user posted image
uh kad se sjetim kako je gadno bilo....

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 296
1.9.2011 12:23:35   
Lavić

Pozdravljam vas, drage moje dame!
Porodila sam se prije tačno mjesec dana, i konci mi još nisu otpali! Doduše, vanjski jesu, ali mi se nešto sve ovo odužilo...
Sad vidim ovu simpatičnu porukicu user posted image  i sjetim se da mi je patronažna rekla da stavljam obloge od rivanola, što ja naravno nisam radila jer mi je babica rekla da ranu trebam prati običnom vodom, ničim mazati i sl.
Izgleda da taj rivanol pomaže?
Koliko se drže obloge, kako često?
Moram definitivno probati, jer končići očito sami neće vanuser posted image

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 297
1.9.2011 12:41:37   
Emmy
Ja sam u obje trudnoće prvi put sjela nakon 30 dana (odnosno ponovo sam bila ona starauser posted image ). Konci su ispadali beskonacno dugo, svaki dan sam brojala, iako ih je samouser posted image bilo 4

Meni rivanol nije pomogao, kod rane od epiziotomije voditi racuna da je rana suha, susiti fenom na blagoj temperaturi, ne brisati peskirom poslije pranja nego tapkati, prati redovno samo mlakom vodom, ko ima priliku suncati ranu, odnosno susiti je na zraku. I naravno, beskrajno zahvalna kantarionovom ulju, stavljala obloge od kantarionovog ulja (ulje nakapavala na sterilne komprese).

I ne zaboravite da je to kao i svaka rana, ona mora proci proces zacjeljivanja, mora "provesti" svoje i ne moze nestati preko noci.  Alarmirati jedino ukoliko se rana zagnoji (pulsirajuca bol, povisena temperatura, itd.).

Sretno :-)

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 298
1.9.2011 12:42:56   
Emmy
Jos sam zaboravila dodati da su mi konci poslije prvog poroda brzo ispali, a sa drugim porodom je bilo drugacije, a to su mi objasnili u bolnici da se koriste neko malo jaci, kvalitetniji konciuser posted image  Kako bilo, ispasce, samo saburauser posted image

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 299
1.9.2011 13:55:51   
Lavić
Emmy, hvala na brzom odgovoru!
Sve od navedenog tako radim, osim dijela sa kantarionovim uljem, moraću nešto poduzeti jer mi je baš dosadilo gledati jesu li konačno otpali, a i neko mi reče da mogu urasti pa veći belaj? Zar ne bi trebali stavljati neke što se sami raspadaju a ne da mogu urasti i dodatno komplikovati život ženama? Što se kvalitete tiče, porodila sam se na Jezeru, i rekli su mi da su to neki bolji konci nego oni što su se ranije koristili. Ali su mi isto rekli da imam samo 3 končića, znali su da neću u sali vaditi ogledalo i provjeravati user posted image
Jedva čekam da prođe 6 nedjelja pa da odem na kontrolu, neka ih vade više ako neće sami ispasti user posted image user posted image

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *