|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
26.12.2011 16:55:24   
Sonja
hvala
znam mila..Adin mi je bio na AD pa znamuser posted image
ovaj lopov hB doji super jako vuce a adin je bio lijen...

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2401
26.12.2011 16:58:29   
Bebica11
zanzibarko vidim viris, kako je Aisica? Jeste li predeverali grcice, smiruje li joj se?

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 2402
26.12.2011 16:58:30   
Anoniman
Ne mora znaciti da vise dobijaju, mada vecina beba dobija. Evo primjer od M od palachinken, pa mog Luke. Mahdi samo doji pa masala dobija, a evo Luka je dok nismo ustanovili mrsu u mlijeku samo dojio, tri i po mjeseca i bas je dobijao, a evo na AD nesto puno i ne dobija. Dobija dovoljno, ali ne kao sto je dobijao dok je dojio. Jer na AD sam ga uobrocila, a na (.) je non stop visio.

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 2403
26.12.2011 17:03:30   
minie
Mi sutra idemo na vakcinu i mama ce vidjeti koliko je moj maleni porastao i dobio na kilazi. Vec dva dana mu se povremeno pojavi neko crvenilo na obrazima i to na ovom dijelu prema uhu, izgleda kao suha koza i malo se peruta. Kada spava to u vecini slucajeva skroz prestane. Da li je neko imao slicnu situaciju.

Sutra mu mozda nece dati vakcinu zbog toga, ne bih voljela da ga stalno vodam po DZ user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2404
26.12.2011 17:08:34   
Anoniman
Animagical sad se sjetih da si me pitala za osanit. Daj mu prvo jednu, pa ako se ne smiri posle 15min drugu. Do sest mjeseci ides sa cetiri granule maksimum pet puta na dan. Mada sam ja davala i cetiri od jednom Ani, nece skoditi sigurno.

(odgovor članu minie)
  Neposredna veza do poruke: 2405
26.12.2011 17:55:42   
animagical
hvala jelena! odoh sad kod nje taman da uzmemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2406
26.12.2011 18:13:20   
Medi_87
helou nadam se d asu sve mame i beb ok, mi uzivamo u ovim snjeznim danima user posted image user posted image Joj sutra moram na put a vec razmisljam kako ce mm s M hoce li znati, niko ne zna to bolje od mene user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2407
26.12.2011 18:18:14   
Mamasta
Jao burne reakcijeeee.. Pa ja obozavam kajmacarske bebe, one slatke bundjave sa velikim obrazima, i bas mi je drago da su vam bebe napredne i zdrave, kao da je to u pitanju... Vec kad je zena pitala za prijedlog, ja joj rekla da uzme par gegica broja 50, i svi me napadose sto predlazem broj 50, kako sam zaboga to mogla reci, kad se sva djeca radjaju sa najmanje 55 cm.. Neki toboze pocnu sa brojem 68 (izvinite, ali niko se ne radja sa 68cm, onda ta mora da gegice kupuje kod Gulivera u zemlji divova, jer ako taj broj moze novorodjencetu, onda gegice nisu bas po propisu). Moje djete je bilo sasvim prosjecne duzine (51 cm) , cak veci od mnogo beba rodjenih uporedo i koristili smo br.50 bar 3 sedmice (jos je on postao kajmacar, dobijao je pola kile sedmicno, i patronazna me zezala da imam kajmak u (.)(.) hehe). Tako da mi nije jasno.. Ili sva statistika laze ili vas puno ima masala napredne bebe.. Sto je super, ali onda morate i prihvatiti da bebe od 55 cm jesu napredne, i da necija beba koja je standardne velicine nije uljez, i da je normalno koristiti i broj 48. Zena treba da rodi, a neke zene joj nabijaju neke nametnute "istine", i kad zena rodi normalnu bebu standardne velicine od nekih 50-ak cm, onda je uhvati panika misleci da joj beba zaostaje jer nema 60 cm i 10 kila.. Dajte molim vas, pa koiko god vi bili ponosni na vase napredne bebe (razumijem vas, i ja sam bila presretna kad je ovo moje cudo dobijalo toliko na kilazi), nije ok da to nabijate kao standard, jer nije... Samo da razjasnim!

P.S. male bebice sto su manje nego standardne se zovu mrvicaste bebice ;-)

Neposredna veza do poruke: 2408
26.12.2011 18:41:20   
Bebica11
ja tek sad skontah tu rijec kajmacastauser posted image ja sam i kontala da ima veze s kajmakom al kako je raja reagovala ja kontala nesto pogrdnije pa upitah a niko mi nije odguser posted image

ma dobro, hvala Bogu kad su bebice napredne da se zenice ne moraju sekirati, meni je malo briga kilaza moje bebice al nadam se da ce iduce sedmice biti lijepih vijesti aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mamasta)
Neposredna veza do poruke: 2409
26.12.2011 19:03:49   
Mamasta
Ma naravno da ce biti, bebice moraju po svom.. Moj je rastao kao lud, a onda mu mjesec dana kilaza bila na istom.. ja naravno pobudalila, ali se pokazalo da je samo aktivniji od ostalih beba, pa je gubio te kalorije koje je unosio (ali nikako nece da mi kaze kako to uspjeva, ja pokusavam to postici mjesecima ;-)) Nemoj prinuti, bebara ce biti super, samo puno smijeha i igre i sve ce to ici svojim tokom.. Samo uzivaj :-)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2410
26.12.2011 19:05:01   
Anoniman
U skladu sa pravilima portala linkovi drugih portala nisu dozvoljeni bez njihove saglasnosti o kojima brine administrator ovoga portala.
Svaki roditelj zna koliko snažno i rije�ima neopisivo se voli dijete, ali ne, ne uživam u deset_ dizanja iz kreveta tijekom noći. Često se sjetim rije�i patronažne sestre..

procitajte user posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 26.12.2011 23:00:44 >

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 2411
26.12.2011 20:26:33   
drznica
Uh...sreca pa si objasnila svoj prvi post ovo kajmacarski, abnormalno...a bas si me upalila...grrrr

Pitanje za vas koji ste koristili espumisan. Ja mojoj makovnjaci dajem kapi samo nekad kad vidim da g mucu pupa. Sad se to desava uvijek u 7 ujutro da pocne se grciti i pekmeziti. Da li da mu dajem kapi svaki put poslije podoja ili par puta na dan i koliko dana se smiju koristiti?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2412
26.12.2011 20:56:53   
palachinken
Drznice slobodno mu daji kapi kako pise u uputstvu, mislim da je to pet puta po 20 kapi, sto i dodje skoro pa prije svakog podoja. Koliko ja znam, ne stete im.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2413
26.12.2011 22:08:30   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Drznice slobodno mu daji kapi kako pise u uputstvu, mislim da je to pet puta po 20 kapi, sto i dodje skoro pa prije svakog podoja. Koliko ja znam, ne stete im.

ja ih isto dajem prije svakog podoja ali to je vise nego 5 puta dnevno ali dajem po 15 kapi.... mislim da je i svrha davati redovno, dok sam davala ujutro i navece nije bilo nikakvog pomaka, nije ni sad bajno ali je daleko bolje nego sto je bilo

i meni su pedijatri rekli da nema nikakvo stetno dejstvo i da se izbaci kroz kaku u nepromijenjenom obliku user posted image

kako ste mi vi mamice veceras

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2414
26.12.2011 22:25:17   
bombina
drage moje...ima jednu lijepu i jednu manje lijepu da vam kazem...

koju cete prije???user posted image user posted image user posted image ha???
manje lijepa je da sam danas dobila svoju prvu zvanicnu odbijenicu za posaouser posted image user posted image user posted image
a lijepa je AMINA PROHODALAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 2415
26.12.2011 22:27:25   
lejla80
Pozdrav svim bebicama i mamama..nadam se da ste svi dobro i zdravo...Moj A i ja se malo smucali po Ze preko vikenda pa ne znamo desavanja..al hajd upraticemo vec nekako cijelu situaciju...Uglavnom kod nas novina..malac se konacno,nakon samo cetiri mjeseca stojanja na nogama, oslobodio i poceo setati po kuci..hodalica mamina toliko sam mu se ismijala a tek njegovoj sreci kraja nema....
Ljubimo vas sveuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 2416
26.12.2011 22:28:57   
lejla80
Bombina ja upravo isto napisah..hehehheh...cestitamo drugariciuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2417
26.12.2011 22:29:26   
animagical
masallah za obje hodaliceuser posted image user posted image bravo bebare,sad vas mame nece sticiuser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2418
26.12.2011 22:32:48   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Mamasta

Jao burne reakcijeeee.. Pa ja obozavam kajmacarske bebe, one slatke bundjave sa velikim obrazima, i bas mi je drago da su vam bebe napredne i zdrave, kao da je to u pitanju... Vec kad je zena pitala za prijedlog, ja joj rekla da uzme par gegica broja 50, i svi me napadose sto predlazem broj 50, kako sam zaboga to mogla reci, kad se sva djeca radjaju sa najmanje 55 cm.. Neki toboze pocnu sa brojem 68 (izvinite, ali niko se ne radja sa 68cm, onda ta mora da gegice kupuje kod Gulivera u zemlji divova, jer ako taj broj moze novorodjencetu, onda gegice nisu bas po propisu). Moje djete je bilo sasvim prosjecne duzine (51 cm) , cak veci od mnogo beba rodjenih uporedo i koristili smo br.50 bar 3 sedmice (jos je on postao kajmacar, dobijao je pola kile sedmicno, i patronazna me zezala da imam kajmak u (.)(.) hehe). Tako da mi nije jasno.. Ili sva statistika laze ili vas puno ima masala napredne bebe.. Sto je super, ali onda morate i prihvatiti da bebe od 55 cm jesu napredne, i da necija beba koja je standardne velicine nije uljez, i da je normalno koristiti i broj 48. Zena treba da rodi, a neke zene joj nabijaju neke nametnute "istine", i kad zena rodi normalnu bebu standardne velicine od nekih 50-ak cm, onda je uhvati panika misleci da joj beba zaostaje jer nema 60 cm i 10 kila.. Dajte molim vas, pa koiko god vi bili ponosni na vase napredne bebe (razumijem vas, i ja sam bila presretna kad je ovo moje cudo dobijalo toliko na kilazi), nije ok da to nabijate kao standard, jer nije... Samo da razjasnim!

P.S. male bebice sto su manje nego standardne se zovu mrvicaste bebice ;-)

mamasta izvini ali meni sve nesto u ovom tvom postu nejasno
ovo prvo boldirano,ne bih to tako gledala nego recimo da zene nekad vole obuci i malo vece radije da nije knap ili je mozda do proizvodjaca raznih jer se brojevi stvarno u nekih dosta razlikuju,e sad nema svako prilliku da kupuje markirano pa mu ne treba ni zamjerati ako misli da je 68 velicina stvarno odgovara toj velicini...
ovo drugo boldirano mi djeluje kao da kontas da lazemo jer je tebi ocito statistika veoma vazna,ma pusti ba statistiku kod beba to ne paliuser posted image
a za trece boldirano cini mi se da ovdje nikko nije nabijao standarde ,zene su samo davale savjete kao sto si i ti pokusala
e da i ovo sto sam naheravo oznacila niko nije rekao da je beba standardne velicine uljez ili sam ja preskocila touser posted image
haj dobro da zavrsimo s tim polemikama user posted image
volimo mi malo burno odreagovat
evo ruka user posted image

zelim vam lijepu noc svima user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Mamasta)
Neposredna veza do poruke: 2419
26.12.2011 22:35:27   
mimikimi
animagical ja ne znam onu sliku brisat pomagajteuser posted image user posted image user posted image
i da bravo za bebare i njihove prve samostalne korakeuser posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2420
26.12.2011 22:38:15   
m.i.n.a.
Ja cu samo sutiti i kao sto sam jutros rekla dobro jutro...sad kazem vece zene.....

ono jaoooooooooooo i dalje stoji...ali suticu...

ima li jos koja beba da se voli toliko kupati a kad se okupa ne bi nikad zaspala..arman je jedva zaspao tako sto sam ga na kraju uspavala jer vise ne mogu hodat za njim,prehlada me drzi..
lejla cuj skita se po zenici a ni da se javne malo...
cestitam koracice,sad hurmasice izvoli praviti:-)arman hoda od stola do fotelje npr.5 koraka..to kad procjeni da je blizu ali ako ga zoves sebi i vidi da si dalje odmah sjeda i puze..:-)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2421
26.12.2011 22:39:12   
palachinken
Mimikimi gotovo ti sad, nema brisanja. Neka bona, onako premedeno dijete grehota pobrisatiuser posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2422
26.12.2011 22:39:33   
animagical
ja jos da dodam, trudnica koja je pitala za brojeve je fino naglasila za bebu velicine 3-3.5kg po rodjenju... za toliku bebu je i dobila savjet, moj je bio tezak 3650, a opet dug 54, pa broj 50 koji je biva standard mu nije mogao naviriti...

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2423
26.12.2011 22:40:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: mimikimi

animagical ja ne znam onu sliku brisat pomagajteuser posted image user posted image user posted image
i da bravo za bebare i njihove prve samostalne korakeuser posted image user posted image user posted image

proso vozuser posted image uredi opcija postoji samo oko 5 min od pisanja posta...posalji pp hanady RR da ti ona obrise?

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2424
26.12.2011 22:43:23   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: palachinken

Mimikimi gotovo ti sad, nema brisanja. Neka bona, onako premedeno dijete grehota pobrisatiuser posted image

pa kako sad to zakaj nemerm haj nista ma ima ona i boljih izdanja ovdje je rauber zesci user posted image user posted image user posted image
a i ja sam makar naucila postaviti sliku user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *