anđelo
|
IZVORNA PORUKA: dush IZVORNA PORUKA: anđelo Dok vas isčitah,ala ste vrjedne,svaka čast.Moje urinokulture sterilne. .Dinamitna ,ne požuruj nam Dominika,on će doć kad se njemu bude dolazilo .Dush mila,pitaš ne znaš do kad ćeš morat mirovat,zbog odvajanja posteljice.Moraš biti strpljiva i odmarat dokle god dr kaže.Ja sam rodila ranije zbog odvajanja posteljice od maternice.Neću da te plašim ali bolje da znaš da to nije nimalo bezazleno,samo ti odmaraj.Ostale kako ste mi?Odoh vala i ja u DM da kupujem ,iako mi je rano,al nema veze Koliko ranije si rodila? U kojoj sedmici? Meni se mali dio odvojio, krvarila sam 3 dana i od tada nista, Bogu hvala. Najgore sto mi doktori nista ne kazu do kada mirovanje. A kada sam izlazila iz bolnice je dr rekao da se taj dio lijepo zacijelio. Kakve su sanse da se opet odvoji? I meni nije jasno je li to mirovanje znaci lezanje, lezanje i samo lezanje ili mogu npr da stavim sudje u masinu. Mislim da ću više postati dosadna drugim ženama sa pričama o svom prijevremenom porodu,al evo da i tebi kažem.Rodila mjesec ipo prije termina,u 34 nedelji.I ja sam tako krvarila pa ništa ,nestalo krvarenje,pa se ohrabrila,dojadio mi krevet,a doktori naredili strogo mirovanje.WC I KREVET.Primala sam i injekcije dva dana jednu ujutru ,jednu uveče,da se bebiju bolje razviju pluća.Nakon mog neposluha ja se porodim,ali eto hvala Bogu pa je sve dobro završilo.Taj dio kod tebe jeste ljepo zacjelio,u smislu da više ne krvari ,ali nije ponovo srastao s maternicom,već i dalje tako stoji odvojen.Nemoj Dush ni suđe u mašinu stavljat ,apsolutno ništa.Ne znam samo kako dr.ti nisu skrenuli pažnju na to.Budi pametna,pusti cuku,beba je najpreča.Preko posteljice beba dobija kisik i hranu,zato je jako važna.Nauči iz mog primjera.