|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Detalji s UZV pregleda...
27.10.2011 20:46:38   
Sandrich
evo nasih mjerica sa pregleda pa valjda je sve uredu bas se i ne razumijem user posted image
23+3
BPD 59
Femur 43
ABD 59
Prednjaci dio ploda, karlica
Pozicija ploda, uzduzni
Lokacija, naprijed
Kolicina plodove vode, normalno

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 826
31.10.2011 12:12:46   
smajli80
Evo i naših današnjih mjerica:

26/27 user posted image

BPD-66,7
AC-226
FL-44.6
EFW-1000gr
Dovljno plodove vode,biodinamika pl.uredna,ext-b.o.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 827
1.11.2011 10:07:05   
ametist
Evo i mi se vratili sa UZ user posted image

UZ starost 23

BPD 59
FEMUR 38,5
posteljica - straznji zid
plod. voda - fizioloska

nemamo bas puno podataka, al je dr. rekao da je hB sve u najboljem redu user posted image user posted image
bebica je ipak user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 828
9.11.2011 22:59:22   
Nina_Lana
nase mjerice sa danasnjeg UZ: bpd 88,7, femur 62, kčs+ plodne vode dovoljno, posteljica prednji zid, i beba okrenuta glavom...
nista mi nije rekao za zrelost posteljice, a ja zaboravih i pitati..uglavnom beba napreduje, i malo sam gledala mjerice bebica malo je napredniji za 32 nedjeljuuser posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 829
14.11.2011 10:43:04   
mostarka82
ja se razumijem najbolje ove nalaze pa valjda ce mi neko pomoci zanima me u ovoj rubrici ŠUK  na trudničkom kartonu oznaka hct   fe i šuk što znači ? u 20 -om sam tjednu trudnoce jutros na pregledu bila rubrika haemogram L- 7,0 E- 3,98 HGB - 118 , a rubrika ŠUK HCT 35.0 FE- 19 I ŠUK 4,1 zanima me jel se ovaj šuk sa porastom trudnoce smanjuje ili ? U 11 tjednu bio mi je 4,8 ? ?

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 830
14.11.2011 10:54:58   
mala75
ŠUK ti je šećer u krvi i normalno je da se kreće u granicama od 4 - 6,5.

(odgovor članu mostarka82)
Neposredna veza do poruke: 831
14.11.2011 10:56:53   
mala75
ili ukucaj u google: krvna slika i biohemijske analize, imaš lijepo opisano sa graničnim vrijednostima pa uporedi

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 832
14.11.2011 21:17:01   
Bebica11
Evo da napisem i ja mjerice,do sad od sekirancije nisam nikad pa evo ako se kome desi da se zna da postoji i ovaj slucajuser posted image

ja sam 36 plus 1 po uzv i po terminu

BPD 9,47 38w4d
HC 327 37w0d
AC 280 32w0d
FL 72 37w0d
RI 0,59

opet AC kasni 4 sedmiceuser posted image al makar se uvecao u odnosu na prosli put pa je beba malo dobila hB

sad je EFW 2500gr

opet dijeta od zivotinjskih masnoca i 2 puta sedmicno totema i lijevi bok mirovanje radi cirkulacije da bebica dobije na kilazi

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 833
17.11.2011 9:57:44   
mamaibabo
lIJEP POZ DRAGE MOJEuser posted image user posted image user posted image Ja sam vam nova u svemu ovome....juupiiiii...imam 33god.,druga trudnoča(prosle god.imala spontaniuser posted image ) evo nasih mijerica pa ako se ko razumije u ovo molim pomoč...inače moj dr.kaze sve ok.mada me uvijek zabrine kad sijedne za Uz pita koliko ono vi imate god.,ovako:
    15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm
    KČS+poz,posteljica sprijeda plodove vode dovoljno,dinamika uredna1!!!user posted image Nadam se da mi je bebič dobjo......user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 834
17.11.2011 10:04:56   
palachinken
IZVORNA PORUKA: mamaibabo

lIJEP POZ DRAGE MOJEuser posted image user posted image user posted image Ja sam vam nova u svemu ovome....juupiiiii...imam 33god.,druga trudnoča(prosle god.imala spontaniuser posted image ) evo nasih mijerica pa ako se ko razumije u ovo molim pomoč...inače moj dr.kaze sve ok.mada me uvijek zabrine kad sijedne za Uz pita koliko ono vi imate god.,ovako:
    15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm
    KČS+poz,posteljica sprijeda plodove vode dovoljno,dinamika uredna1!!!user posted image Nadam se da mi je bebič dobjo......user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma kakvi su to suze? Imas ovdje zena sto su i starije rodile prekrasnu, zdravu djecu! Kako vidim, tvoja beba lijepo napreduje, vidis da pise kako je sve u redu. Opusti se i uzivaj, ovo je zaista poseban period u tvom zivotu. user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 835
17.11.2011 10:05:48   
Emica_sa
Prema ovome sto ja znam to ti je sve u granicama normalnog,opusti se,uzivajuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 836
17.11.2011 10:11:03   
ivannna
eeej necu da vidim suzice draga mamaibabo, imam isto godina i sta nam fali, i isto imala spontani (u stvari missed ab.) prije dvije godine. Mjerice su ti super, a doktor ti ne valja user posted image , ako je njemu to puno godina, i ako te stalno gnjavi s tim, i prepada. Mjerice su ti super, sve uredno, imas sve preduvjete da uživaš i zato užiiiivaj user posted image

< Poruku je uredio ivannna -- 17.11.2011 10:12:25 >

Neposredna veza do poruke: 837
17.11.2011 10:23:36   
mamaibabo
JOOOOOOOOOOOOOOJ HVALA VAM SAD STE ME FAKAT RASPLAKALE....toliko usčekujemo bebača da kad mi je dr.rekao da sam trudna ja sam onako refleksno rekla ma lazete....e sad muke zive jel sve ok,hočel bebač biti dobjo i tako to......inače smo na čuvanju trudnoče jer je dr.tako savjetovao kaze niska posteljica i neophodno je mirovanje!!!! HVALA VAM DRAGE MOJE NA PODRŠCI SUUUPER STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 838
17.11.2011 10:40:27   
mala75

15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm

obriši suze draga moja - ovako jedna pjesma kaže
mjericu su sasvim OK a što se godina tiče ništa nebrini, evo mene s 36 a u devetomuser posted image user posted image user posted image . ma nikad nije kasno samo ne treba gubiti nadu

Neposredna veza do poruke: 839
17.11.2011 11:07:40   
mamaibabo
HVALA DRAGA MOJA AL VIJERUJEM DA NI TEBI NEBI BILO LAKO DA TI DR.UVIJEK OVAKO REAGUJE,JA SA STO BIH REKLI PRIRODNJAK I NIKAD NEPIJEM LIJEKOVE (sem baš kad je neophodno)ONO ZNAS BOLI ME GLAVA MORAM POPITI TABLETU I TAKO TO ,JA TO NERADIM! SAD U TRUDNOČI MORAM PITI TABLETE DABROSTON 3X1 PA DA ISKRENO KAŽEM SKEPTIK SAM ....JESIL TI IMALA NEKIH PROBLEMA AJMO TO TAKO NAZVATI ,POČETKOM TRUDNOČE?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 840
17.11.2011 11:11:09   
M kao Mama

HVALA DRAGA MOJA AL VIJERUJEM DA NI TEBI NEBI BILO LAKO DA TI DR.UVIJEK OVAKO REAGUJE,JA SA STO BIH REKLI PRIRODNJAK I NIKAD NEPIJEM LIJEKOVE (sem baš kad je neophodno)ONO ZNAS BOLI ME GLAVA MORAM POPITI TABLETU I TAKO TO ,JA TO NERADIM! SAD U TRUDNOČI MORAM PITI TABLETE DABROSTON 3X1 PA DA ISKRENO KAŽEM SKEPTIK SAM ....JESIL TI IMALA NEKIH PROBLEMA AJMO TO TAKO NAZVATI ,POČETKOM TRUDNOČE?user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamaibabo po postovima vidim da si nova i da nisi upućena u pravila foruma,

Velika slovas su izričito zabranjena, ako pišeš velikim slovima ispada kao da galamiš na nekoga

druga stvar, smajlići, najviše ih je dozvoljeno tri u jednom nizu.

Sretno

Neposredna veza do poruke: 841
17.11.2011 12:18:24   
mamaibabo
zaista mi nije bila namjera nekog napasti il uvrijediti,naprotiv kad koristiv velika slova samo zelim skrenuti paznu na pisanoi kao veliki način zahvale.......hvala na opaski da zanam za ubuduče.....user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 842
17.11.2011 12:22:03   
M kao Mama
Ok, prepostavila sam da nisi upućena u pravila foruma, stoga sam ti ovako potanko i pojasnila,
Sve je OK, samo eto za ubuduće da znaš.

Inače, dobro nam došla na forum

Neposredna veza do poruke: 843
18.11.2011 13:56:18   
plava72
evo i naših mjerica user posted image

40-4

BPD 95/40
ABD 320/40
Femur 76/40
zrelost placente I/II
prednjači glava
kičma II uzdužno
plodova voda +

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 844
29.11.2011 13:20:11   
ametist
Evo danasnjim mjerica

UZ starost 26/27

BPD 69
FEMUR 47
posteljica - straznji zid
plod. voda - fizioloska

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 845
13.12.2011 16:01:19   
smajli80
Evo naših današnjih mjerica:

32+2

Bpd 8.25
AC 28.26
Fl 6.15
Efw 2100gr

Dovoljno pl.vode,biodinamika ploda uredna,kčs uredni,posteljica prednji zid.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu ametist)
Neposredna veza do poruke: 846
20.12.2011 12:12:43   
dzenyA
34 nedjelje

BPD-88
AC-310
FL-68
Tezina 2400 gr.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 847
20.12.2011 16:33:43   
Esmica
11 nedjelja i 6 dana

CRL 57.4 (12 N + 5)
NN 1.5
nosne kosti +
plodna voda fizioloska
posteljica straznji zid
kcs +

Eh sad,doktorica kaze s obzirom da je citav gestacijski mjehur izduzen,naruci se na pregled da ti dam odredjenu terapiju user posted image
Googlala sam,al nista nisam nasla,pa zna li koja od vas sta bi to trebalo znaciti,i kakvu terapiju bi mi trebala dati?

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 848
21.12.2011 11:39:51   
mamaibabo
esmice ja stvarno neznam sta je to al nemoj se sikirati,ja sam u 21 nedelji i cijelu trudnoču od 7 nedelje sam na terapiji jer mi je skroz niska trudnoča,hvala Bogu moja bebica je dobjo a to mi je najvaznije,nemoj se samo sikirati vjerovatno nije nista ozbiljno pa rekla bih ti dr.danas nazalost jako puno tudnica mora uzimati neku terapiju obicno hormonske prirode,razumijem te vijeruj mi al samo pojako i nemoj se puno nervirati...puuuuuuuuuusek

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 849
21.12.2011 12:35:27   
Jim Jam

U trudničkoj knjižici pojavljuju se mnoge kratice vezane za UZV preglede i samu trudnoću pa evo njihovih značenja ako slucajno neko nije upoznat (meni je bilo od velike pomoci )

GV – gestacijska vreća, vrećica u kojoj ce se unutar maternice razvija plod
EO – emobrionalni odjek, odnosno prvi oblik djeteta
KCS ili KDS – kratica za otkucaje djetetovog srca
ZV – zumanjcana vreca, ona u ranim fazama trudnoce hrani plod
CRL – duljina ploda u ranoj trudnoci, duljina se mjeri od tjemena do trtice djeteta
NN – nuhalni nabor, odnosno zadebljanje na vratu ploda, pomocu kojega se otkriva rizik nekih kromosomskih bolesti
BPD – biparijetalni promjer, odnosno promjer bebine glavice
FL – duljina bebine bedrene kosti
AC – opseg bebinog abdomena – trbuha, pomocu cega se procjenjuje rast ploda i tjelesna tezina bebe
AFI – oznaka za kolicinu plodove vode oko djeteta
FD – fetalna dinamika, oznacava pokrete bebe
BPP – profil kojim se ocjenjuje stanje ploda, a sacinjavaju ga fetalni pokreti i disanje, tonus i kolicina plodove vode
BF – oznaka za protoke krvi u raznim krvnim zilama djeteta. Time se ocjenjuje koliko hranjivih tvari i kisika kroz te zile prolazi. Mjeri se protok kroz pupcanu arteriju (AU), sredisnju mozdanu arteriju (ACM), fetalnu aortu (AO), te kroz neke vene npr. pupcanu venu (VU)
PPI-partus praetemporarius iminens na hrvatskom znaci prijeteci prijevremeni porod (ili u pocetku prijeteci pobacaj).
RR - krvni tlak majke
Zm - zadnja menstruacija

"Svako dijete je neprocjenjivo vrijedno. Svako je Božije stvorenje."

Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

``Prevara``
slatkiss

Da li ste u toku zabavljanja prevarili sadasnjeg supruga odnosno zenu i kako je to uticalo na vas!

DA (32%)

NE (68%)

Broj svih glasova: 136

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *