Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
fl 57 ti jedužina butne kosti a ovo 84 bi mogao biti bpd ili bip a to je prečnik bebine glave jer ovaj broj odgovara sedmici u kojoj se nalaziš
Lady dr mi rekla da mogu ocekivati ranije porod pa zato a i strah me za poslije hoce li bebi stizati dovoljno kisika i ostalog ako sazrije ranije posteljica...to me malo muci i jos dr insistira s pitanjem KO TI PUSI, KO TI PUSI, PUSIS LI TI?
a ja NIKAD nisam zapalila a ni mm, sami zivimo, ja vecinom kuci posto imam i blage kontrakcije, stvarno ne znam od cega je
al necu se sekirati, jos nije kriticno hB sve dok bebi napreduje hB
Draga Bebice, bez brige, meni je bila posteljica treci stepen u 36 sedmici, dr me zivu isprepadao, i cak mi je rekao da mi beba pomalo zaostaje u razvoju, i gle cuda...porodila se dan prije termina a bebica 3800. zato uzivaj i ne brini se.
Sve mjerice su 2-3-4 sedmice naprednije,BPD posebno,doktorica kaže da je beba po svim mjericama krupnija,i da što se tiče BPD-a,komorice su normalne,mozak također,i da bi mogla ulogu igrati i genetika(veličins glave) Baš sam zbunjena
Sve mjerice su 2-3-4 sedmice naprednije,BPD posebno,doktorica kaže da je beba po svim mjericama krupnija,i da što se tiče BPD-a,komorice su normalne,mozak također,i da bi mogla ulogu igrati i genetika(veličins glave) Baš sam zbunjena
pahuljice nemoj se opterecavati s tim mjericama, oni uvijek nesto fule, a mozak se posebno razvija i to nista ne znaci opasno......
evo ti mojih mjerica 33+6 znaci usla u 34 na kontroli
BPD 87,5 FL 66,4 HC 319,3 AC 314,4
nama ispade stomo najveci al ako pogledas sa strane onja raspon, sve to spada u normalno tj u granicama onog grafa kad dr ukljuci
Pahuljice,ja idem na kontrolu aBd u srijedu,pa ti javim mjerice mog bebaca. Al nemoj da te nista zabrinjava,mislim da je to sve u granicama,a i beba malo krupnija.I meni dr.stalno govori kako beba ima veliku i okruglu glavu i pita na koga je Ja se ne brinem puno oko tog,jer su funkcije hvala Bogu sve uredu,a i mojoj prijateljici je stalno govorio dr.kako beba ima veliku glavu.Kaze ona,koliko je stim opteretio mislila je da ce roditi "krompir".Ona tako u sali zna reci...a bebac se rodio,bas sa pepom glavicom,koja cak nije ni okrugla,a kamoli velika.