Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sensia,Vodolijo hvala vam na odgovorima. Nadam se da je sve ok,uz Božiju pomoć.Vidim Sensia da i kod tvoje bebice su mjere tu negdje,ali koliko sam ja upratila kod tebe je ?Pab logično je sa su mjerice malo manje
gledam vaše mjerice i kod svake iznad 30-ste sedmice placenta ima neku zrelost...kod mene piše zrelost placente 0...je li i to normalno za ovu dob trudnoće ili pak znači nešto drugo..bila bih zahvalna da mi neko odgovori
Sensia,Vodolijo hvala vam na odgovorima. Nadam se da je sve ok,uz Božiju pomoć.Vidim Sensia da i kod tvoje bebice su mjere tu negdje,ali koliko sam ja upratila kod tebe je ?Pab logično je sa su mjerice malo manje
Jeste curica je vjeruj mi nemas ama bas nijedan razlog za brigu sto se tice mjerica, masala bebara ti je napredna
cao zenice mi juce bili na pregledu pa imam urinarnu infekciju pa mi valja dosta caja piti a ako bude bilo potrebe i antibiotike....uhh nego u kartonu mi dr napisala grlic 1.5cm uloziv...jel neko imao iskustva sa ovime?? pozicija ploda:uzduzni prednjaceci dio ploda:glava lokacija:naprijed izgleda da mi se beba malo spustila pami rekla da se izbjegavam puno kretati
Sandrich bice to ok!!! Ako si sad uloziva pratice te vjerovatno malo i ti pripazi nemoj se previse forsirati. Ako se bude prosirivalo otvarane reci ce ti da vise mirujes ili kasnije srklaz da radis. U svakom slucaju trba paziti al nije to toliko strasno samo uloziva...:) Bar su meni tako rekli :)
mamina princezo a sta zapravo znaci to uloziva??? ja sam kontala kupiti onaj pojas za trudnice da nosim kad hodam,jel znas mozda jel sta pomaze?ja cuula da je kao dobar
uloziva obicno ide pred pola prsta otvorena. npr meni je jedan dr rekao mozda sam pola prsta otvorena drugi samo uloziva pa ja to tako gledam . sad m en eprovjeravaju jer mi to moze nasteti posteljici ovoj kakva je sada a to mi je svakako manji problem od ovog sada pa sam i zaboravila na to....
ma uloziva sam bila recimo prvu trudnocu od 6 mjeseca ... a otvorila se prst tek deset dana pred porod.
hvala ti na objasnjenju pa kod mene se i jeste beba malo spustila zato sam i mislilla kupiti taj pojas da pocnem nositi da se nebi skroz spustila... kako si ti?kako tvoja trudnoca napreduje?
gledam vaše mjerice i kod svake iznad 30-ste sedmice placenta ima neku zrelost...kod mene piše zrelost placente 0...je li i to normalno za ovu dob trudnoće ili pak znači nešto drugo..bila bih zahvalna da mi neko odgovori
to je bolje, znaci bebi stize sveg, kisika, hrane, i nemoj se sekirati
hvala ti na objasnjenju pa kod mene se i jeste beba malo spustila zato sam i mislilla kupiti taj pojas da pocnem nositi da se nebi skroz spustila... kako si ti?kako tvoja trudnoca napreduje?
sandrich kod koga vodis trudnocu? malo vise miruj, jel pijes sta za ocuvanje trudnoce???
sandrich kod koga vodis trudnocu? malo vise miruj, jel pijes sta za ocuvanje trudnoce???
ja vodim trudnocu kod jedne dr u tuzli.... pa ne pijem nista za ocuvanje trudnoce,nije mi juce nista spominjala,jer je bila uredna trudnoca dosad...
draga Sonja...ja mislim da je kod tvoje bebe sve ok i da mjesta panici nema....ja nesto vracala prosle stranice i gledala mjerice trudnica u tvojoj sedmici....ima dosta slicnih tu i tamo koji milimetar...ima dosta odstupanja u ukucanim mjerama u UZV......mislim na kompjuterske mjere...pa se onda cini nekad lose....uglavnom pogledaj i ti pa ces vidjeti da je to mozda samo sitnija beba ili je ovulacija bila kasnije...sto je vise vjerovatno.....kod mene je recimo uvijek u plusu skoro sedmica...ali to je za to sto je kod mene ovulacija bila tacno znam 5 dana ranije jer sam imala ovulaciojsko krvarenej u tragovima......a mnoge zene ne znaju kad im je bila ovulacija ....pa misle tako da im je beba manja... Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla......bice sve to ok....ako Bog da
Posteljica gr I / II AFI 17/4 Plod gl Biometrija ploda uredna BPD 87 mm, FL 66 mm (jedva izmjerio,pa nije precizno), AC 300 mm,tj.masa oko 2400 gr. SA ritmicna 153/min Morfologija ploda uredna Dinamika ploda uredna Protok kroz a.umbilicalis RI 0,62 a.cerebri med RI 0,74
Evo jos nekih detalja koji nisu UZV
TT 82 kg RR 120/70 (najvisi dosad-pa da pratim) Urin albumini L,secer i ketoni negativni Edemi tibijalni + Uterus elastican F/SY 35 cm
Evo i nasih mjerica danasnjih 20+1 BPD 50,3 AC 154,6 FL 34,9 oko 380 g okucaji srca 150 o/min bebica se cini da je curica, al jos nismo sigurni morfologija i dinamika ploda uredni prema mjerama bebica naprednija 5-6 dana
Imam veliki upitnik iznad glave, vidim da ste sandrich pomogli sa odgovorima, ja bih malo da prosirim pitanje. naime, na pregledu mi je doktorica rekla da imam kontrakcije (kao i prethodni put), ali da je sa bebom sve ok, i da se nisam pocela otvarati i nista slicno, dakle sve osim kontrakcija ok. mirovanje je propisala tek nakon sto sam ja trazila. tek kad sam dosla kuci vidjela sam da na nalazu pise PVU održana, smekšana, VU uloživo. Zna li iko sta to znaci, pitala bih je da mi je spomenula???