|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
19.12.2011 9:20:45   
mimikimi
dobro jutro zene
kako lijep snijeg napokn brate da paadne ja ga volim pa et
dobra je nesica
palachinko sretan rodjendan sve najljepse zelimo Mahdiju od srcauser posted image user posted image

ta rana zavisi kako kod koga ,kolika je bila,moja nije nesto velika ni strasna hB pa ja sam nakon mjesec dana bila ko novauser posted image ,ali znam da neke su se neke kolegice zalile da je im je dugo trajalo to

evo i nas napokon kod svoje kuceuser posted image

pusa svima i user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 1701
19.12.2011 9:25:08   
Bebica11
hej zenice

evo i mene opet, standardno...s pitanjimauser posted image pa ako nekome nisam dosadila da mi odg

na otpusnom pismu za bebu pise ona vakcina za mjesec dana, eh sad, mi smo otpustene 12. dan, jel da racunam od rodjenja ili naseg otpusta? drugo pitanje je DA LI SE NARUCUJE za to u DZ???

i jos me zanima do kad bebe spavaju na boku? moja se vec pravo vrti, razbaca, pokusava okrenuti i stalno je muci stomak, prducka non stopuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1702
19.12.2011 9:28:20   
Bebica11
drznice ja ti nisam relevantna al moja rana jos nije ni zarasla, imam mali dio koji se od otoka razvalio i usjekao, bio dubok pravo i nije mogao zarasti, tek se sad popunio pa se kozica hvata, a boli MUKA ZIVAuser posted image
ti si rano pocela sjediti, boljelo te pa za 2-3 dana sjela, mozda si se trebala pricuvati iako si se dobro osjecala, pokusaj opet malo pripaziti, malo i rivanola staviti, nadam se da ce ti pomoci a i mene boli UZAS samo sto sam ja specifican slucajuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1703
19.12.2011 9:47:23   
taurus
jutrouser posted image

uh ja kad vidim snijeg nije mi dobro, baš ga ne volimuser posted image

drznice normalno je da te rana boli i zateže, tek je 20-ak dana prošlo, jesu li ti izašli svi konv+ci
trebaš mirovati
mene je nakon prvog poroda mjesecima bolio rez i karlične kosti ako dugo stojim, ako podignem nešto teško...a konci su izašli nakon 7 dana, a nakon drugog poroda konce sam imala puna 42 danauser posted image
drugi put me je više bolila rana, jer je rez na istom mjestu bio, a i sada me boli na svaku promjenu vremena

bebica 11 stavi dekicu ili šeškir s obje strane kada beba spava da se ne može okrenuti, ipak je to mala beba i ja sam se bojala da ne bljucne dok leži na leđima pa sam stalno forsirala spavanje na boku....danas joj je to normalni položaj u kojem spava, navikla se....a i glavica dobije lijep oblik ako bebe spavaju na strani

palachinken
sretan mali rođendankouser posted image user posted image user posted image
kako vrijeme leti
meni nekad bude žao što sve tako brzo prolaziuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1704
19.12.2011 9:48:35   
Super Beba
evo nas :) mi odspavali turu od pola 8 do pola 10 user posted image

palachinken - sretan mali rođendan i da ti M. bude zdrav, veseo i nasmijan k'o do sada! user posted image user posted image

bebice - idi na mjesec + 2-3 dana...u nekim DZ vraćaju ako dođeš tačno na mjesec dana. Mi vodimo malog u O. Maslić i ne naručujemo se za boce, samo odemo ujutro...

i ne prijavih da je mali jučer počeo lagano da se svjesno pušta i da hoda...još uvijek je to od tačke A do tačke B koje nisu vele udaljene..al haj, nije možda velik za čovječanstvo, al' je veliki korak za njega i nas user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1705
19.12.2011 9:54:50   
sweet insanity
Jutro i od nas :)
Plachinken, sretan mali rodjendankouser posted image

Vidim spominjete savove, ja nesto kontam dame keks ne boli radi unutarnjeg sava, za koji nisma ni sigurna dal imam, spominjali su nesto  al  nema na otpusnici.kao da su spomenuli da sam malo pukla, pa onda da nisam tako da ne znamuser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1706
19.12.2011 10:03:15   
zumbulcica
bebice, pogledaj sa straznje strane otpusnog pisma.Tu pise kada je vakcinisana, moza odmah po rodjenju mozda na dan otpusta.Bitno je da ne odes prije mjesec dana.Ja sam se prvi put narucila a vidim vecina zena to ne radi, samo odes.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1707
19.12.2011 10:06:52   
Amam
Samo da cestatom drugu M rodjendancic,da bude zdrav i ziv iponos svojim roditeljima,kao i do sad user posted image .

Ja vodim djecu pedijatru,privatno,izludise me ovi doktori,dodje mi da i ja kakvu artiljeriju ponesem,E mi kaslje uzas,slini,Ajna isto vise sam na rubu svega user posted image ,a cime ih sve ne kljukam.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 1708
19.12.2011 10:12:34   
sweet insanity
Ovo haman jedino u Tz nema snijega

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1709
19.12.2011 10:15:02   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Amam

Samo da cestatom drugu M rodjendancic,da bude zdrav i ziv iponos svojim roditeljima,kao i do sad user posted image .

Ja vodim djecu pedijatru,privatno,izludise me ovi doktori,dodje mi da i ja kakvu artiljeriju ponesem,E mi kaslje uzas,slini,Ajna isto vise sam na rubu svega user posted image ,a cime ih sve ne kljukam.

no sikiriki Amam, sad ce minusi da poubijaju bajeuser posted image .One visoke temperature do prije neki dan su dusu dale za razmnozavanje virusa, bakterija i ostalih dusmanauser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1710
19.12.2011 10:29:55   
mersiha 77
mah,mah i kod nas snijeg,bljutavica,fuj ja nevolim snijeguser posted image
a moram Anesa voditi doktoru,ima otezano disanje mislim da ima slajma koji nemoze da izbaci jer nezna kako
Palachinko sretan vam mali rodjkas user posted image user posted image
nama je sutra 7 mjeseci u dobar casuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1711
   [Obrisana poruka]
19.12.2011 10:34:07   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 1712
19.12.2011 10:35:16   
animagical
jutrouser posted image Mahdiju sretan peti rockas, uuu nije vise bebica, sad je velika bebauser posted image
bebice, nije to specijalan slucaj, ko god je puno rezan mora dugo da boliuser posted image ja se sjecam da sam dvadeseti dan sepala kad hodam... ali sreca pa prodje i to pa se malo i zaboravi..user posted image  

vala nek je pao snijeg, mene je ono vrijeme prepadalo gripom...sad ce slinavi nosici da se sredeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1713
   [Obrisana poruka]
19.12.2011 10:38:55   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 1714
19.12.2011 10:55:16   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

jutrouser posted image Mahdiju sretan peti rockas, uuu nije vise bebica, sad je velika bebauser posted image
bebice, nije to specijalan slucaj, ko god je puno rezan mora dugo da boliuser posted image ja se sjecam da sam dvadeseti dan sepala kad hodam... ali sreca pa prodje i to pa se malo i zaboravi..user posted image  

vala nek je pao snijeg, mene je ono vrijeme prepadalo gripom...sad ce slinavi nosici da se sredeuser posted image

jutrica,
i ja sam mjesec dana nakon poroda imala vece bolove od rane nego kad sam se tek porodila, rezana, popucala, uglavnom sivana na sve strane....
otisla gin nakon 35 dana nisam vise mogla da podnesem bol, kaze dr sve ok to te konci zatezu, pa reko kakvi konci nakon mjesec dana, kaze zena nisu jos svi ispali.....tako da samo polako....

sad me nista ne boli hB prodje to sve

Mahdi sretan ti mali 5, rodjo!!!!user posted image

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 1715
19.12.2011 11:25:06   
minie
Jutro,

Drugu Mahdiju sretan 5. rodjendancic.

Kada pricate o ranama i savovima da se i ja ukljucim user posted image I mene ponekad zateze ova rana od epiziotomije, iako je samo jedan konac, ali su mi ovi unutrasnji od hematoma katastrofa, tacno svaki osjetim, a prosla su dva mjeseca.

Iako ne volim snijeg, neka je i pao, bas me bilo strah ovih gripa. Neka sada nosici lijepo prodisu.

Moj R hB super spava po noci tako da se i mama uspije naspavati. I dalje kaki samo jednom sedmicno, ali doktorica kaze da je to sasvim normalno.

Pusek za sve bebice i mamice

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1716
19.12.2011 11:25:34   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mimikimi

dobro jutro zene
kako lijep snijeg napokn brate da paadne ja ga volim pa et
dobra je nesica
palachinko sretan rodjendan sve najljepse zelimo Mahdiju od srcauser posted image user posted image

ta rana zavisi kako kod koga ,kolika je bila,moja nije nesto velika ni strasna hB pa ja sam nakon mjesec dana bila ko novauser posted image ,ali znam da neke su se neke kolegice zalile da je im je dugo trajalo to

evo i nas napokon kod svoje kuceuser posted image

pusa svima i user posted image

Da Bog da ti kanjon zatrpao u martu kad počneš raditi kad ga tako voliš user posted image

Mene zovu s posla, neki nisu ni mogli doći na posao od snijega...kako ću jaaaa...

Jutro ostalima, nadamo se da su sve bebice dobre i zdrave user posted image

nece nece nema sta to je haman kraj zime user posted image user posted image user posted image

a jes ja kako ne radim ni ne mislim na to kak je voziti po ovom vremenu
dobro si me napomenulauser posted image
a ja cu jos da uzivam malo u ovom vremenuuser posted image user posted image user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1717
19.12.2011 11:33:12   
rose
IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice

evo i mene opet, standardno...s pitanjimauser posted image pa ako nekome nisam dosadila da mi odg

na otpusnom pismu za bebu pise ona vakcina za mjesec dana, eh sad, mi smo otpustene 12. dan, jel da racunam od rodjenja ili naseg otpusta? drugo pitanje je DA LI SE NARUCUJE za to u DZ???

i jos me zanima do kad bebe spavaju na boku? moja se vec pravo vrti, razbaca, pokusava okrenuti i stalno je muci stomak, prducka non stopuser posted image

vakcina ide mjesec dana nakon rodjenja...jer je tada beba primila BCG i HEP B..ako nisi sigurna, na otpisnom pismu pisu datumi kada je beba dobila vakcine pa se spremi da ides mjesec dana nakon tog datuma. U DZ Vrazova se ne narucuje za vakcine a ne znam kako je u drugim DZ-ima

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1718
19.12.2011 11:39:10   
minie
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice

vakcina ide mjesec dana nakon rodjenja...jer je tada beba primila BCG i HEP B..ako nisi sigurna, na otpisnom pismu pisu datumi kada je beba dobila vakcine pa se spremi da ides mjesec dana nakon tog datuma. U DZ Vrazova se ne narucuje za vakcine a ne znam kako je u drugim DZ-ima

Treba proci bar mjesec i jedan dan. Mi otisli tacno mjesec dana i nisu mu dali vakcinu, pa opet dosli nakon 5 dana i primio je. Tako da bezveze ne ides i nosis bebu po DZ. I ne narucuje se na tu prvu vakcinu.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1719
19.12.2011 11:40:46   
bambi7
Jutric zemskeee!
Moje cure sroooz pomakle satnicu spavanja, kasnije zaspu al se kasnije i bude, nije da se zalimuser posted image
Cestitamo rodjendancic Mahdiju, dusa draga, pravi frajeruser posted image user posted image
Mi kontali da ih odvedemo u grad da vide Deda Mjazauser posted image Jel vec bio neko, sta ima jos za djecu?
Jel bude Deda uvijek u kucici ili ima termin, da ne poljubimo vrata?

Mamicam i bebicama saljemo veeeliki user posted image user posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1720
19.12.2011 12:06:06   
animagical
bambi DM radi od 16-20h, mi smo ga promasili jedan dan,uranili..

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1721
19.12.2011 12:08:10   
bombina
zima,zima, e pa sta, ako je zima nije lav....itd,itd.kako ste mi svi redom...A spava svoju podnevnu turu,a i ja bih s njom da mi kuca nije u totalnom haosu,al et...moja A je tako sinoc lijepo spavala,nikako se nije budila,ali sam je prvi put sinoc stavila u vrecu za spavanje,pa kontam da joj je do sad bilo hladno pa se budila,jel moguce???

mahdiju sretan mali rodjendanko,puuuuno srece,zdravlja,ljubavi i parauser posted image user posted image evo i jedan pokloncic,ali nemoj pred svima otvaratuser posted image user posted image user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1722
19.12.2011 12:12:03   
bambi7
IZVORNA PORUKA: animagical

bambi DM radi od 16-20h, mi smo ga promasili jedan dan,uranili..

ok draga, hvala ti! Eto mi bi ga fulili mislili smo oko 2:)

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 1723
19.12.2011 12:15:29   
sweet insanity
Mi probali palentu, nije bas odusevljena, napravila malo na vodi ,dodala kap malsinovog ulja i svoga mlijeka. Pojela je par kasikica i onda dodam dvoje kasikice kruske i opet par kasikica i to je to. Naviknut ce se valjda polako. Dala sam joj to jer sam cula da je dobro za regulaciju probave.

Amam, vibre ozdravilice saljemo!

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1724
19.12.2011 12:18:40   
Bebica11
i ja jos sepam kad hodam, tako da je animagical najbliza mom slucajuuser posted image , kad procitam da su neke sjele do 20tog dana blago se vama, pa ja ni ne pomisljam jos, da bar zaraste za pocetak jer mene boli i kad lezim dio koji nije zarastao

vidim da vas rane mjesecima boleuser posted image , pa kad se moze imati keks poslije ovoguser posted image ja neku noc sanjam mm a rana me boli, joj hororauser posted image , sreca pa sam se brzo probudilauser posted image

a za bebicu, primila je vakcine prva 2 dana, tako da cu planirati 28-29, probacu da do praznika primi boce inace ce se oduzitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *