|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
18.12.2011 11:03:41   
Sensia
gdje ste mame user posted image

U spava sa ukljucenim fenom, ja peglam njene stvari i kuham supu a mm uci..... ma idila....samo da ovaj fen ne krci

Svi me ruze zbog fena al sta cu kad djetetu godi pa se smiri a ni mi ne moramo po kuci ko baje hodati da je ne bi probudili....
kad nema grceve mozes serpama udarati pored nje ali kad ima probudi se i kad ja ustanem sa kreveta user posted image
Ja se samo nesto zalim nemojte zamjeriti

Selminja izadji slobodno, mi izlazimo skoro svaki dan. fino je upakuj i nemas brige. meni nikad nije plakala kad izadjemo valjda joj godi, a i da je ostavis na 2-3 sata sta ima veze. fino je nahrani i nemas brige. ja sam je samo ostavljala sa mm kad sam isla ginekologu i da se osisam.... jeste da mislim na nju stalno user posted image
a vodila bi je i tu da nije nezgodno user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1651
18.12.2011 11:10:34   
animagical
sensia, samo kupi kakav bez veze fen, steta dobar fen da pregoriuser posted image ili imas na youtube zvuk fena, mozes da skines pa joj pustaj... sprzi na cd...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1652
18.12.2011 11:21:43   
mersiha 77
sweet ista stvar i kod nas sinoc
sestro po muci,pa hrci i proizvodi cudne zvukove ma prosto me prepadne sta mu je
ja neznam sta je ovo ja vise teturam ovo je sedmi dan i noc
nemogu vise na izmaku sam svih snagauser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1653
18.12.2011 11:26:57   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

sensia, samo kupi kakav bez veze fen, steta dobar fen da pregoriuser posted image ili imas na youtube zvuk fena, mozes da skines pa joj pustaj... sprzi na cd...

donijela mi jedna kolegica cd probala sam al nije to touser posted image user posted image user posted image

ma stari je fen neki mali barbi nije mi zao, samo me strah da sta ne zapalim user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1654
18.12.2011 11:27:40   
sweet insanity
ja se nekako nadam da ce veceras opet biti po starom.....jedino mi to ostaje. Bas se fino naucila d apajki al sinoc je legla u nevrijeme jos bilo puno ljudi pa je isla iz ruke u ruku pa kontam da je i to  99% sam sigurna da je mucio stomak jer je jako krcao u toku noci.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1655
18.12.2011 11:51:27   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

gdje ste mame user posted image

U spava sa ukljucenim fenom, ja peglam njene stvari i kuham supu a mm uci..... ma idila....samo da ovaj fen ne krci

Svi me ruze zbog fena al sta cu kad djetetu godi pa se smiri a ni mi ne moramo po kuci ko baje hodati da je ne bi probudili....
kad nema grceve mozes serpama udarati pored nje ali kad ima probudi se i kad ja ustanem sa kreveta user posted image
Ja se samo nesto zalim nemojte zamjeriti

Selminja izadji slobodno, mi izlazimo skoro svaki dan. fino je upakuj i nemas brige. meni nikad nije plakala kad izadjemo valjda joj godi, a i da je ostavis na 2-3 sata sta ima veze. fino je nahrani i nemas brige. ja sam je samo ostavljala sa mm kad sam isla ginekologu i da se osisam.... jeste da mislim na nju stalno user posted image
a vodila bi je i tu da nije nezgodno user posted image

sensia sad pricam mm za U i fen, kaze moj inzinjer da vam rastavi neko fen i izvadi grijac da ostane samo ventilator da vam ne trosi strujuuser posted image i nek verglauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1656
18.12.2011 11:57:46   
mala_sa
Jutrooo user posted image
Danas divan dan, pa cemo se mi malo setati user posted image . Samo da se momak probudi, nasopa i furamo user posted image

Nama je par puta bila zelena kaka, i obicno ili je bio malo prehladjen stomacic, ili bih ja jela neko zeleno povrce - pa se onda i nemu zeleni user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1657
18.12.2011 12:06:10   
mersiha 77
mala_sa a stacemo s ovima sto nespavaju po noci
bude  se stalno i nervozno placu
samo moj Anes malo teze dise a nije prehladjen

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1658
18.12.2011 12:12:07   
Bebica11
hej zenice

niste same, i moja N ne spava, grcici, pa hranjenje SVAKIH SAT I POL a u tih sat grcevi, mm se slomi da ja odspavam, a ja sam jutros da bi on, a sutra se on vraca na posao pa ne znam sta cu, ostadoh samauser posted image

kad ce se razmak u hranjenju povecati? sad je iskljucivo dojimuser posted image i jutros je fino kakila hBuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1659
18.12.2011 12:32:44   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice

niste same, i moja N ne spava, grcici, pa hranjenje SVAKIH SAT I POL a u tih sat grcevi, mm se slomi da ja odspavam, a ja sam jutros da bi on, a sutra se on vraca na posao pa ne znam sta cu, ostadoh samauser posted image

kad ce se razmak u hranjenju povecati? sad je iskljucivo dojimuser posted image i jutros je fino kakila hBuser posted image

nije neka utjeha, al moj mali je manje-više dojio svaka 2h do nekog 7.og mjeseca (doduše, bile su tad vrućine i ljeto, pa je žednio više..a i nekad je znao da me iznenadi, pa da zatraži siku na 3h)...sada prođe i pola dana da ne traži siku...jučer bili na planini, dojio oko 10h i tek u 16.30...doduše, ponijela sam mu mlijeka sa kraš ekspresom, pa je popio nekih 200 ml toga...šta ću, navikavam ga da postoji svijet mimo moje sike...

a za spavanje, grčiće, itd...iako će ti u neka doba biti muka od te riječi, ali bebe definitivno ćive u fazama :) i svaki dan je neka nova faza...tako da će i masa stvari doći na svoje, prestaće grčevi, spavanje će se koliko-toliko popraviti, bebica će se početi zanimati za neke druge stvari, itd...moj prijedlog ti je da izlaziš što češće sa bebom, njima godi zrak, bolje spavaju i interesantnije im je nego u kući...vidi da nabaviš ove marame ili kengura, ako ti je tako lakše i tutnjaj, hodaj...a i tebi će biti bolje nego da si u kući...ja lično uvijek razbistrim misli vani, kuća me baš guši...

< Poruku je uredio Super Beba -- 18.12.2011 12:41:20 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1660
   [Obrisana poruka]
18.12.2011 12:46:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1661
18.12.2011 12:50:01   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice

Uspjeli ste!!!user posted image user posted image user posted image

Moja beba je s nekih mjesec, mjesec i pol počela praviti veće razmake od 2-3 pa i 4 sata...a do tad smo non stop dojile.
Znam da te sad to smara, al pokušaj da sebi olakšaš, ako možeš doji ležeći pa i ti odmaraš dok ona doji, kad ona napravi pauzu ti obavi što imaš(jesti, wc) al se ne zamaraj ni sa čim bitnijim jer ćeš popucati po šavovima...čovjek jednostavno ne može sve stići s tim malim privjescima user posted image

zato je meni kuća i dan-danas k'o da je atomska pala :))) jedino pazim na podove da su mi čisti i da nema prašine :) a ručak za odrasle napravim svake prestupne :) grozna domaćica user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1662
18.12.2011 12:50:16   
sweet insanity
Ej mame sta mislite da maloj stavim povremeno u caj linex baby? vidim da je za regulisanje crievne fflore te d apomaze kod nadutosti, proljeva, zatvora.??

Neposredna veza do poruke: 1663
18.12.2011 12:54:44   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ej mame sta mislite da maloj stavim povremeno u caj linex baby? vidim da je za regulisanje crievne fflore te d apomaze kod nadutosti, proljeva, zatvora.??

sweet - koliko sad ima da mala nije kakila? je li joj tvrd stomak? ja nisam koristila te preparate, pa ti ne znam odgovor...valjda ti se javi neko sa tim iskustvom, ja nemam blage šta sa linexima i sl....
al eto, rekla sam ti već da smo i mi imali problema sa stolicom i da je došla sebi :) a ja sam forsirala šljivu, marelicu i kompote (malom, ne sebi)...a HIPPov čaj za probavu? Ne djeluje?

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1664
   [Obrisana poruka]
18.12.2011 12:57:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Super Beba)
  Neposredna veza do poruke: 1665
18.12.2011 13:00:13   
Bebica11
jesmo hvala Bogu, i meni je pravo drago da je izbacila ADuser posted image samo da meni rana zacijeli, boli me jos i nije jedan dio zarastaouser posted image pa ne mogu ni sjediti, dojim je lezeci uvijek, jedino kad sam preumorna manta mi se, vjerujte dok do kuhinje dodjem zamanta mi se, pijem totemu za svoje zeljezo. Iako ne znam kako cu kad mi ode mm, al kad cujem savjete sveki drago mi da smo samiuser posted image kaze da za grcice kapnem kap ulja bebiuser posted image naravno da necu, al to nikad cula nisam, samo od nje

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1666
18.12.2011 13:05:06   
bombina
evoo i nas...A konacno zaspala i sad malo da odmorim...nije ni ona nesto za pohvalit ovih dana, a ni nociuser posted image nenaspavana sam totalno...pomislim i ja da je muci stomacic,onda mi se nesto trza u snu,kao da se prepadne i pocne plakat,zar je moguce da dijete ima tako ruzne snove???malo je iprehladjena,sline su do usta...ma svasta...al dobro je to opet hB....sta da se radi...

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

Neposredna veza do poruke: 1667
18.12.2011 14:11:56   
sweet insanity
dajem ja njoj i sljivu i marelicu i kompote i  kamilicu i krusku, evo sad opet sam napravila kompot sljiva jabuka.A Prvo  je kakila 4. dan uz moju pomoc , sad evo opet 3 dana, s tim da joj je stolica tvrda i tek na kraju izadje tecno. Ma ajde necu vise vas smarat kakom, kakit ce. kolko mi ladyblue rece posto ona vecinom doji mozda je i normalno a ove namirnice makar pospjese meksu stolicu.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 1668
18.12.2011 14:14:51   
Anica1
Nama je danas prvi mali rodjendan, napunili smo mjesec dana user posted image user posted image
Jos maloooo i curica krece sa setnjama, samo da ne udari snijeg bas kad mi napunimo 40 dana user posted image

Nama su krenuli grcici pomalo, za sada nije strasno, samo da se ne pojacava. Preko dana slabije spava, useceri poslije podne i navece lagano zeza. Prebacili smo se na dojenje, imamo AD samo jednom-dva puta dnevno jer nam je pedijatrica rekla da se ne smijemo naglo prebaciti sa AD na dojenje vec postepeno.

Jel neko koristio one SAAB kapi za grceve? Mi ih imamo ali ne znam kako da ih dajem, sve je na njemackom jeziku user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 1669
18.12.2011 14:28:23   
lejla80
Dan zenice...joj kako mene ova rr opusta pojma nemate..danas mi je dan katastrofa,,..obaveza tonu imam,jednostavno ne znam odakle da krenem...ma rekoh nek ide sve u vraga odoh malo da dahnem dusomuser posted image

Joj Amam taj kasalj zna biti bas dosadan ..nikad ga se rijesit al mislim da ti je vrlo bitno da navecer moze spavati znaci da se bas toliko i ne muci dusica draga..zato no sikiriki .Evo i moj A slini vec dvije sedmice...kad kihne imas sta da vidis a bome i cistis.al ja tome ne pridajem neki znacaj niti ga smaram sa pumpicama i kapima jer vidim da mu ne smeta...

Mersiha uhh pa i kod tebe se to oduzilo bas...Hajd nadam se da ce se bebi uskoro umiriti i pustiti i tebe da malo dahnes dusom..

Sweet ne znam kako to kod vas izgleda al mi smo se svi cudili izgledu i tvrdoci stolica nasih beba u pocetku dohrane..Mom malom je do nedavno stolica bila kao u ovce..vecinom..znaci znala se cak nekad i raspadati, vrlo cudne teksture..Tek sada ima donekle normalan izgled...Imali smo i periode kad je vrlo rijetko kakio..znaci svakih nekoliko dana ..uglavnom smo to rijesavali Hipp hapicom od sljive..Nadam se da je i kod vas to samo prolazna faza i da ces se i ti uskoro opustiti

2011.
2016.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1670
18.12.2011 14:29:44   
lejla80
Anice sretan vam mali rodjendankouser posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1671
18.12.2011 15:58:30   
mimikimi
anice sretan rodjendankouser posted image

sve nenaspavane mame tjesite se jos malo ce bebaci proci te faze i lijepo da pajkaju a mame da uzivajuuser posted image user posted image user posted image

moja spava prvu turu od jutros jedva je zaspala ne znam kaj joj jeuser posted image
i da vidjela sam joj na gornjoj desni nekakv bijeli plik jel to mozda zubic na vidiku ili je nesta dr ne daj Bozeuser posted image

pusa svima i user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1672
18.12.2011 18:12:24   
palachinken
Dobro jutro! Mi potrošili dan u FIS-u, sve zivo snizeno, pa narod nagrnuo, a i mi s njima user posted image

Gledala sam malo hranilice, pa daj mi iskreno recite, vi mame što ih imate, trebaju li meni stvarno one opcije tipa dizanje po visini, polulezeci polozaj, korpa za igracke ispod ili se to uopste ne koristi?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1673
18.12.2011 18:26:24   
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken

Dobro jutro! Mi potrošili dan u FIS-u, sve zivo snizeno, pa narod nagrnuo, a i mi s njima user posted image

Gledala sam malo hranilice, pa daj mi iskreno recite, vi mame što ih imate, trebaju li meni stvarno one opcije tipa dizanje po visini, polulezeci polozaj, korpa za igracke ispod ili se to uopste ne koristi?

E spva ja mahalam.
Joj palachinko ja bih ti rekla da ti to ne treba,moja stolica nema nista od toga,jer mi je ostala od A i neznam ti reci jeli u to doba i bilo tih s polozajima.
Realno M ti je sad veliki ja sam svog pocela u stolicu sa 6,5 mj. ne bude on pola dana u njoj,dok jede i to je to.Moje misljenje.
Sta si bonicko kupila?
Sweety ja ne bih dala linex,bez preporuke dr.ili krajnje nuzde,ako vidis da joj nije tvrd stomak i da se ne pati zato sto ne kaki 3-4 dana,u smislu da n stenje,ne place,nemoj se toliko opterecavati,ti forsiraj tu hranu a regulisat ce se to,ipak je ona jos uvijek uglavnom dojena.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1674
18.12.2011 18:27:50   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: palachinken

jutro palachinkenuser posted image user posted image user posted image
evo ja uletih pa da ti odmah odgovorim
imamo hranilicu sa stolicom za sjedeci polozaj nema ni jednu od tih funkcija koje si nabrojala,ali iskreno da ti kazem nama ni ne treba,dok je samo sjedila u njoj i jela to je bilo ok, ubrzo nakon toga nije se vise dala svezati i pocela se penjati po njoj i samo gledam kad ce pasti sa nje,tako da vrlo malo vremena porvede u njoj samo onoliko koliko traje hranjenje user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *