|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
17.12.2011 15:55:47   
mimikimi
dan zene
evo upratih samo sweet vidim muke sa stolicom,ja esila zatvor tako da bananu vrlo rijetko dajem i kad dajem onda sa jabukom kombiniram a i otkako je pocela navecer onaj hipp za laku noc sa zitaricama isto se kaka popravila a bilo je bas zeznuto
ako hoces odmah da joj kaku pokrenes odmah mojoj je pomagala toplija bas toplija voda sa vrlo malo secera i kad to popije ubrzo i kaki
e sad cini mi se da tvoja ne smije nista sa ad-om pa pnda pokusaj sa tom vodom nije zgoreg da se ne pravi taj cep a onda hranom pokusavaj sve i svasta
e da moja i dosta kruha crnog razevog jede pa joj i to dobro dodje
sretno vam
user posted image  svima

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1601
17.12.2011 16:08:19   
lejla80
Mersiha to su kod vas sigurno zubi..kod nas je vazda tako bilo..Cim se A ne odvaja od mene ni preko dana ni navecer ja ocekujem novi biser..A voznja hmmmm...onako vala..par puta dobro pa onda bas zabrljam..hehehh

Bint javim ti ako sta skontam..drug znaci pobjeze..Ovaj moj samo stoji bez potpore a korake pravi samo ako mu je neko u blizini..lijepi strah heheh..a o poklonu ni ne razmisljam...poklanjam mu svaki dan nesto, lijepo cu bankrotirat..Mozda dobije kakve cipelice..ovih dana ih bas gledam pa nek mu to bude za rodjendanuser posted image ...s i svidja mi se ona debela knjiga sa zivotinjama sto se zivotinje oglasavaju pa mozda i nju dobije..ili cu to nekom zadati da kupi..

Bebice normalno je i da nikako ne kaki cak do 10 dana,naravno ako je to ne muci

Anice1 to se racuna od datuma kad je primljena vakcina.

2011.
2016.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1602
17.12.2011 16:25:43   
mersiha 77
lejla ma neznam stvarno ali prosto se lijepi po meni eto ti
zubica nijednog jos nemamo,pa i ja prepisujem sve zubicima a imamo i ogrlicu od cilibara
ma voli on napolje a pada snijeg pa nemozemo ili je hladno pa nemozemo
ma vazda nesto
ma vazno je da nema straha vise a voznja ce doci sama po sebi nebrini
sweet prekini na nekoliko dana sa bananom,ili joj daj bananu sa jogurtom ja tako dajem Anesu i procepili smo tako
a bogami mu dam i suhu sljivu iskuham pa ispasiram i izadje van
a moze i maslinovo ulje onako na kasiku mora odmah djelovati ako ne sutra sigurno

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1603
17.12.2011 17:17:06   
plava72
vece zene

nikako da se javim od moje cure user posted image ,

moram da kazem da imamo isti problem kao i bebica,od kako smo poceli sa d3 kapima svasta nas je snaslo a do toga prvih
15 dana je sve bilo ok...beba spava i jede i imala je 5-6 stolica na dan...sad tek 1 dnevno user posted image i moram da vas pitam
ja sam primijetila dok beba jako place da joj pomodri polni organ ,(dosad sam imala djecaka )...je li to normalno...ja sam odmah umislila
da joj je tesko piskiti iako je uvijek pelena puna..

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1604
17.12.2011 17:24:05   
bebacha
IZVORNA PORUKA: plava72

vece zene

nikako da se javim od moje cure user posted image ,

moram da kazem da imamo isti problem kao i bebica,od kako smo poceli sa d3 kapima svasta nas je snaslo a do toga prvih
15 dana je sve bilo ok...beba spava i jede i imala je 5-6 stolica na dan...sad tek 1 dnevno user posted image i moram da vas pitam
ja sam primijetila dok beba jako place da joj pomodri polni organ ,(dosad sam imala djecaka )...je li to normalno...ja sam odmah umislila
da joj je tesko piskiti iako je uvijek pelena puna..

ja to nisam nikad primjetilauser posted image mozda se neko drugi javi.kako je brat prihvatio sekicuuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 1605
17.12.2011 17:29:46   
plava72
ma super je prihvatio sestricu user posted image ...prvo mi je rekao da mu je malo bilo krivo sto se rodila a sad mu je slatka i
stalno dolazi da je mirise a ja necu da ga diram ,taman dijete zaspi a on dodje pa je gnjavi al neka bolje i to nego da se ljuti user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1606
17.12.2011 17:46:10   
bebacha
hehe,bas je sladak.sad ce ta ljubav samo rast,svakom danom sve vise.sve hocu da te nazovem pa me nesto sprijeci.kako si prosla na porodu,jesil se oporavila

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 1607
17.12.2011 17:54:53   
m.i.n.a.
Vece zene....evo i nas malo...
mersiha sve razumijem to ljepljenje,malo zubi malo navika na tebe,,,vidjeces jos ad dodjete u bosnu,cini mi se rece na ljeto dolazite i tada ce biti veci i vidjeces...moj savjet ti je prije polaska nazovi kuci i reci im da te ne salijecu sa vrata..mi kad smo dosli bili moji i sestra sa djecom i sveki i svekar..samo sam mamu brzinski poljubila i sjela nas eciju..arman u krilu..niko mu nista nije govorio..poslije je sestrin mali sjeo na podi arman sam se spustio kod njega..sutradan ustali i opet ista prica..samo polahko..koliko mozes pustaj ga sa drugim ljudima i nemoj uvijek nosat..kad place sjedi ili lezi na pod kraj njega...igrajte se sto vise..iz najbolje ti namjere kazem jer sam u slicnoj situaciji...hem si mu mama hem jedina sa kojom provede vrijeme,najveci dio bar...arman sad rijetko se hoce mazukat i nosat..samo da ga vodam a evo i sad nekad dok ga vidim digne glavu da vidi ko je i ako je neko drugi nekad pusti a nekad hoce....

lejla,taurus,cickolina,amam...citava jedna generacija beba..kako ste mi....ja u jednom momentu bih pjevala u drugom se divim sebi kako ga nisam ispucala...user posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 1608
17.12.2011 20:34:46   
sweet insanity
mimikimi, ja kontala palentu sutra dat sa curtom i maslinovim,nismo je jos jeli.sada 2 dana je jelaproso sa marelisom  i krusko, pije sok od sljive, caj od kamilice. Eh to sa mlakom vodom nisam probala.

mersiha
, mi jos nikako nismo jeli bananu, pa sumnjam da joj je od rizinih pahuljica pa kontam uvest navecer umjesto toga nestle riza kukuruz, ako i to bude lose utjecalo na stolicu onda cu izbacit uvecer zitarice i budit cemo se malo cesceuser posted image

Sad sam bila na koncertu gitarista iz muzicke skole, rodjo moj nastupo, bilo mi bas finouser posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1609
17.12.2011 20:49:58   
zanzibarka
Vidim danas se pisalo o spavanju, ja sam u soku vise, ne znam sta da radim, moja Aisa nijednu minutu nece da lezi sama, uvijek je ljuljamo, konsatanto 24h, jesmol je navikli na to, jel moguce da se beba od mjesec i 2 sedmice moze navici? Po danu zaspi nekad sat eventulano 2, znaci za citav dan spava sat ili dva i onda navecer ludnica, nece nikako da spava, ne znam kad sam noc prespavala, ni ja ni muz, dok je ljuljamo na nogama ili rukama ko fol malo i odspva, nekih 15-20 minuta i onda se opet upali, nemoguce da 24h dnevno ima grceve, cak ni uz siku ne zaspi, ne znam, bojim se da nije gladna, trpa rukice usta a prejeda se toliko da po 10 puta nakon podoja bljucka, navikli smo je na cucu pa bar ne place konstantno, ja ne znam vise sta da radim, da li da je vodim doktoru, bespomocna sam, iscrpljena, ne mogu do wc otici da ne vristi... user posted image user posted image user posted image  znaci (.) uvijek pune, curi na sve strane, da li je moguce da mlijeko nije dovoljno kvalitetno, ako neko zna sta bi nam moglo pomoci nek kaze, bas sam iscrpljena user posted image  i zao mi nje najvise

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 1610
17.12.2011 21:12:10   
Medi_87
Zanzibarka sve je to proces upoznavanja jos uvijek, nemoguce je bebu navici ni nasta u tim prvim mjesecima to me ne moze niko ubjediti NE postoji nekvalitetno mlijeko ( to me Lejla Kauser posted image ) naucila Normalno je i da bljuca na pocetku svi mso to prosli, doji akd ona to zeli ja i svog dan danas dojim na zahtjev nemamo niakkav raspored mada se to vremenom ustabili, s grcevima nismo iamli dodira pa ti za to ne mogu nista reci, a da je gladna vristala bi ona itekako, ne mora uvijek ni zanciti da kad place da je gladna nekad samo zeli da si pored nje da se mazite, nekad da se presvuce, mozda joj je toplo, mozda nesto trece, ali uglavnom nema tog majcinog mlijeka koje je nekvalitetno

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 1611
17.12.2011 21:26:02   
palachinken

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Vidim danas se pisalo o spavanju, ja sam u soku vise, ne znam sta da radim, moja Aisa nijednu minutu nece da lezi sama, uvijek je ljuljamo, konsatanto 24h, jesmol je navikli na to, jel moguce da se beba od mjesec i 2 sedmice moze navici? Po danu zaspi nekad sat eventulano 2, znaci za citav dan spava sat ili dva i onda navecer ludnica, nece nikako da spava, ne znam kad sam noc prespavala, ni ja ni muz, dok je ljuljamo na nogama ili rukama ko fol malo i odspva, nekih 15-20 minuta i onda se opet upali, nemoguce da 24h dnevno ima grceve, cak ni uz siku ne zaspi, ne znam, bojim se da nije gladna, trpa rukice usta a prejeda se toliko da po 10 puta nakon podoja bljucka, navikli smo je na cucu pa bar ne place konstantno, ja ne znam vise sta da radim, da li da je vodim doktoru, bespomocna sam, iscrpljena, ne mogu do wc otici da ne vristi... user posted image user posted image user posted image  znaci (.) uvijek pune, curi na sve strane, da li je moguce da mlijeko nije dovoljno kvalitetno, ako neko zna sta bi nam moglo pomoci nek kaze, bas sam iscrpljena user posted image  i zao mi nje najvise

Sve ovo što ti je Medi napisala stoji, nema nekvalitetnog mlijeka i to sto place ne znaci uvijek da je gladna. Tvoja iscrpljenost i nervoza itekako utiču na njeno raspolozenje, pa probaj, kako znas i umijes, da se smiris, priberes i opustis. Znam da zvuci kao nemoguca misija, ali eto, nadji nesto, vruć tuš dok je tm zabavlja ili zovni nekog, mamu, sveki, da je zabave preko dana pa odspavaj sat-dva.
Njoj je sad sve novo, nakon onog mira u stomaku, pa je razumljivo da je toliko prestrasena i da se smiri samo uz vas. Slobodno je grli, mazi i nosaj.
Takodjer, moguce je da je grčići zezaju. Znam dosta beba sto su proplakale prva tri mjeseca života konstantno, dok im probava nije dosla na svoje. Ne mora znaciti da ce i tvoja, ali nisi sama u tome user posted image
Da li imas od nekog posuditi wrap maramu da isprobas? Ona je spas, u kuci je ubacis u nju i nosas je, ona spava, kazu da je super kod beba s grčevima. Ja M često nosim, usput rasklonim po kuci a on se uspava, bude miran ko bubica.
Isto tako, nadji na youtube zvuk fena, maternice, usisivača, evo ti jedan link koji nama pomogne i dan danas:
http://www.youtube.com/watch?v=DaiLpUZ2DNY Sjeti se valjda rodne grude pa se umiri user posted image

Sretno! Samo nek je ona zdrava, a sve ostalo, kako god teško bilo danas, će tako brzo da prodje!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1612
17.12.2011 21:33:17   
palachinken
To za bljuckanje - ako ona napreduje tezinom, onda nije problem, pogotovo ako ne povraa u mlazovima, nego nako bljucne. Nakon podoja pazljivo i sporo rukuj s bebom, podigni je da podrigne ili ostavi na boku. Gledaj da joj masiraš stomačić bebi uljem, savijaj joj noge u koljenima prema stomaku, uzmi sebi onaj čaj u dm-u sa komoračem i anisom, probaj izbaciti mlijeko i mliječne proizvode iz ishrane na 3 sedmice (često je baš kravlje mlijeko uzrok grčeva kod beba jer im je preteško za probavu).

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1613
17.12.2011 21:37:20   
animagical
zanzibarko sve tu ti vec rekle, nemoj da te neko ubijedi da postoji nekvalitetno mlijeko, ono je savrseno za tvoju bebu..ako ima grceve probaj npr izbaciti kravlje mlijeko iz upoterebe, mozda joj smeta....a sto je malo ne izneses po danu vani, bar pet min? i ja bih ti preporucila wrap ili uz njega i balkon spavanje-ono da privuces krevetac vasem krevetu...treba joj tvoja blizina, dzaba... izdrzi, prodje to sve!user posted image

vece...kod nas snjesko zabijelio, mi isli u bbi u setnjicu i pet min vani...vidjelo mi dijete snijeguser posted image

Neposredna veza do poruke: 1614
17.12.2011 21:42:45   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Ako ti je sta lakse..moja Uma je takva bila i nema veze kako je hranis..nju sam hranila AD-om, i isto tako, bila je nemirna, po danu slabo spavala, imala konstantno grceve..ako imas mlijeka, grehota je da ne dojis...neces se vjeruj mi spasiti..isto ce ti biti... nama je sa tri mjeseca je proslo...proce kriza...razumijem te koliko si iscrpljena, ali doktor tu ne pomaze...to je takva beba..zelim ti sto prije da ta faza prodje..user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1615
17.12.2011 21:42:57   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Dan i od nas. Mi malo razmijestali dnevnu sobu i na pola sobe stavili one kocke kao od stirropora il barem neceg slicnog sa brojevima. MOze ona boravit na tome???Konacno sam sklopila krevet jer je vazda bio razvucen i ona silazila s njega. Znaci u zgradi smo, ima grijanja, vineni tepih pa deka pa te kocke i ona evo na njima se valja, mrmlja i igra se.
I da, opet evo 2. dan nije kakila. Jucer joj davala proso sa kruskom, danas proso sa marelicom jos sma joj kupila hipp sok od sljive pa popije ko malo al hajde makar to jer nece tecnost, malo i vode nekad gucne al kaka se ne pojavljuje. Strah me da je nece bolit  opet. Ni prosli puta nije kakila dok joj ja nisam nonama stisla trbu.

Ljubac za sve. Malo cu vas sada citat.

ti si moja legendauser posted image user posted image user posted image
kod mene dijete odraste valjajući se po parketu uz otvoren prozor (jer svi u kući pušimo) i ne kihnu dok nije u jaslice krenula.

što se stolice tiče, napravi ti njoj kompot od suhih šljiva i daj joj da popije. ako je to ne otvori, neće ništa.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 1616
17.12.2011 21:44:46   
taurus
veče user posted image

mi cijeli dan van kućeuser posted image
bili smo u zanzibaru kod deda mraza, bilo je superuser posted image user posted image user posted image
a E je bila kod svekrve cijeli dan tako da je mama uživala sa svojim sinom

svimauser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1617
17.12.2011 21:55:50   
mala_sa
Zanzibarko proci ce kriza, samo ti doji bebicu (izbaci malo mlijeko, i kupuse, grasak, grah, paprike) - sve je to vrlo tesko za stomacic. Kad je stavljas da pajki zamotaj je u dekicu - mozda se trza u snu pa je to prepadne i onda place. Takodjer izadjite malo, godice i bebi a i tebi. I stavi joj u krevetic iza ledja jastuk (sa tvojom posteljinom - da osjeti miris), bebice nevole kad im je siroko oko njih.

Sweet samo je pusti da uziva, moj A puze samo po cilimu i po parketu - nikad mu nista na pod stavljala nisam.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1618
17.12.2011 22:05:37   
sweet insanity
Hahaha, znam lady user posted image Ma ja nju opste ne toplim, prozor otvoren isto, ona u bodiju kratkih rukava, tako i spava smao dodam tanku  pamucnu vrecu. A pitala sma to jer ona tu boravi cijeli dan posto sam sklopila krevet, tu na podu i spava i sve pa cisto daprovjerim, a jako lijepo izgledaju te kocke sarene. Pokusat cu sutra opet sa kompotom, mozda da ga malo posecerim. Hipp sok od sljive nista. Sutra cemo kompot i palentu sa maslinovim uljem pa valjda ce procepituser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1619
17.12.2011 22:11:13   
ladyblue RR
nisam te upratila zašto spava na podu a ne u krevetiću?
zadnja solucija, ako vidiš da je boli stomak, ti je glicerinski čepić. ali njega samo u krajnjoj nuždi. ako je ona ok i ne muči se, nema veze, pročepit će već nekako.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 1620
17.12.2011 22:14:14   
Selminja
Zanzibarko, moja E je takva otkako se rodila. Nije htjela zaspat ako nije uz mene, cim je premjestim u krevetac dreka. Po dani ni sata nije sastavila. Znala sam doruckovat u 3 popodne. Ali ja primjecujem da je svaki dan sve bolja. Desi se dan da odspava sat dva, evo sad sam je uspavala na siki i odnijela u krevetac, i tako spava evo trecu noc, a do sad je sve samnom, znaci nece se navici. Sad vec primjecuje stvari, hoce malo i sama bit. Hocu da ti kazem da ce bit bolje user posted image I nemoj svaki plac prepisivat grcevima, E je dva puta imala grceve, to se vidjelo iz aviona koliko place i vidi se da je nesto boli. Ovo sad placu iz drugih razloga.

Neposredna veza do poruke: 1621
17.12.2011 22:19:20   
palachinken
Sve vas čitam pa odem poljubit M onako dok spava, što je maltene samo spavao prvih mjesec i po. Meni šega kad se sjetim kako sam bila pogubljena onih sat-dva dnevno sto je bio budan, ne znam sta da radim s njima, kontam nesto mu fali, dok ne spava hahah

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1622
17.12.2011 22:31:09   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Sve vas čitam pa odem poljubit M onako dok spava, što je maltene samo spavao prvih mjesec i po. Meni šega kad se sjetim kako sam bila pogubljena onih sat-dva dnevno sto je bio budan, ne znam sta da radim s njima, kontam nesto mu fali, dok ne spava hahah

haha imala sam i ja ovu fazu i to kad se dijete pocelo zanimati pa biti cesce budnouser posted image sad vec ima neki svoj tabijat, po njemu se ravnamo i sve pet, nadam se da nece mijenjati....iako mi kazu da smo ga mi naucili da spava u ponocuser posted image bas...

da se pozalimuser posted image ja danas bez ikakvog razloga umjesto dorucka popila kafu i zaboravila doruckovati, za rucak neke filete u onu mocno kesu, i tek sad kontam nesto da pojedem...vidim ja gladna i cudno mi... inace, zaboravljam,ali evo u zadnje vrijeme zaboravljam i da jedem, to mi se prije nije desavalouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1623
17.12.2011 22:48:06   
mimikimi
vece zene
animagical blago tebi kad uspijes toliko biti bez klope meni bi to bila nemoguca misija
ovo za bebino ne spavanje imam i ja jednu koja spava kako kad zavisi koliko nekad super nekad nista nekad u 1 navecer nekad u 9 ma ja se nervirala pa sad prema njoj se ravnam i najbolje mi tako
moj savjet je za sve u vezi djece samo opusteno i bez nervoze

sweet mojoj je voda pomagala a sad kako jede grah nikakvih problema nema hvala Bogu, kaka maca ko velika user posted image

da se malo pohvalim moj dragi je jucer otputovao u daleko sarajevo na festu koju organizuje njegova firma i upravo mi javio da je proglasen naj radnikom godine
e sad bice tu i neka koverta user posted image user posted image user posted image
zena se najvise obeselilauser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1624
17.12.2011 22:51:10   
animagical
mimikimi imam zaliha da me drzeuser posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *