jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Rabi eh drage moje, bas divna i poucna tema Nikad jos ne zavirih ovdje A puna je lijepih i divnih savjeta Ja da vam kazem, nisam pokrivena! ali ..... Kako sebe natjerati na namaz? Nemojte me pogresno shvatiti... Toliko zelim da klanjam i da obavljam ovu duznost, ali sve me nesto da ne govorim... Klanjala sam neko vrijeme, prije nego sam ostala I kad sam zatrudnila, sve sam preskakala, neodgovorno s moje strane....Priznajem da sam pogrijesila, ali hajte dajte mi savjet kako poceti? Kako sebe uvesti u namaz? Znam kako se klanja, sta se kad uci, znam dosta sura....Ali nesto, nesto Hvala vam na ovoj temi! Znaš kako....MORAŠ!!!!( i da ovo ja pišem velikim jer galamim na tebe )... Kad skontaš koliko vremena povedemo uz net, tv, čitajući...bla,bla...niko nema razloga da kaže: nemam vremena...namaz je prioritet i tačka. Tako kad sebi postaviš u glavi funkioniše vjeruj mi. Ja sam počela klanjati kad sam naišla na onaj (jel bi hadis) kako će ljudi biti pitani za dobra djela ali neće vrjediti ukoliko ne bude vrjedio namaz...i onda dakle, sve uzalud. Da ne pametujem, klanjaj ...moraš! Isto...hadis:”Prvo za sto ce covjek odgovarati na Sudnjem danu jeste namaz,pa ako mu namaz bude ispravan,bit ce mu ispravna i ostala djela,a ako ne bude,nece mu biti ispravna ni ostala djela.”(Et-Taberani)...stvarno je poucan.A jako me dojmila sura Maun,odnosno dio:"Pa tesko klanjacima", /4/ "koji su nemarni prema svome namazu"...rekoh,Subhanallah,kada se kaze tesko klanjacima,tj ljudima koji klanjaju,a ne obavljaju to po propisima,kako treba,kako je tek za one koji ne klanjaju :(:(:(.Rabi duso,odvoji samo 5 minuta svaki namaski vakat.Ako ne mozes stojeci,klanjaj sjedeci,samo nemoj ostaviti ono za sto ces prvo biti pitana kad stanes pred Allaha,pa ako ti to bude ispravno,gledace se i ostala djela,a ako ne,onda.....