Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.12.2011 13:03:20
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mala_sa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.
Elem, kada ste poceli sa breskvom, marelicom???
Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.
Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.12.2011 14:49:20
mala_sa
stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.
Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.
Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.
Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.12.2011 20:17:26
sweet insanity
Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2011 10:44:11
zumbulcica
Smrznuti spinat prilikom odmrzavanja ispusta nitrite, jedinjenja koja su jako stetna.Isto tako grasak.Ja jedem i jedmo i drugo smrznuto ali bebi ne planiram da dajem.Nije dzaba reklama ,,smrznuto je zdravo,, a svak normalan zna da nije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2011 10:56:47
vjestica
a što se tebe tiče ako je sve analiziram i pazim šta ću dati svom djetetu ja hranim svoje dijete kako ja hoću i smatram da je isparvno,a ti hraniš svoje dijete kako ti smatraš da je ispravno,a ovo je javni forum i svako iznosi svoje mišljenje hoće li i zašto će nešto dati ili ne dati svom djetetu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2011 11:04:01
vjestica
možda je stavr u načinu na koji si to iznijela zamisli da sam ja napisala dajte ba kako možete davati zaleđeni špinat djetetu, on je štetan jeli to zvuči ko popovanje ili iznošenje mišljenja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.12.2011 11:42:34
sweet insanity
meni je pedijatrica rekla da je bolje zaledjeno, a ko mi garantuje vrijeme branja na pijaci-niko.....i ja jedel zaledjeni, i ja kolko znam sto se tice spinata, ne valja smao voda u kojoj se spinat kuha, to je rekao i kuhar na obnu, Vijeko koji da super savjeta i za kuhanje i za dojilje i sl. Recimo ja znam da se cak i dosta alergena ubija zamrzavanjem, mozda ne bukvalno ali ja kad pojedenm zamrznuti grasak nista mi ne bude, bilo da je ubran pa smrznut ili kupljen smrznut, a kada pojedem direkt iz baste sva se ospem i sve me svrbi i moram na terapiju flonidanom......to govorim onako, a sto se tice spinata i branja, s obzirom da nemam vrt ne mogu ga kuhat 2 sata poslije branja, tako d ami je alternativa ledo, i skoro sve mamae koje znam koriste taj i sve OK.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 15:38:04
Lavić
Zamantalo mi se kad sam vidjela 315 stranica!!! Moje dijete spava u pravilnim razmacima po 45 minuta, nema šanse da ja ovo sve pročitam... Zato ću vas prvo sve pozdraviti, čestitati vam na ogromnom znanju koje posjedujete i zamoliti vas da ga podijelite sa mnom, hehehe... Beba ima 4 mjeseca i 10 dana, dala sam mu malo jabuke, tikvice i banane, čisto da proba. Kako su svi kalendari različiti, možete li mi reći šta ste vi davale bebama na početku, koju količinu i kojim tempom - 3 dana ista namirnica pa slijedeća, ili? Hvala i pozz...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 16:45:09
palachinken
Lavić, evo ti moje iskustvo, iako mi takodjer tek pocinjemo: Krenuli smo s mrkvom, solo, neka 2 dana. Davala sa<m koliko zeli, a to je bilo nekoliko malih kasikica. Onda sam kupila baby rice i pomijesala s mrkvom. Nakon 2 dana uveli tikvu stambolku i miksala sam je s vec poznatim namirnicama. Svjezu jabuku sam dodala slijedecu, a onda i špinat a danas sljivu. Sad imamo vec dovoljno namirnica da radimo razne kombinacije, a gledam da u sve umijesam rizine pahuljice. On zalije sikom svaki obrok. Ja sam svo povrce i voce nabavila provjereno domace, tabele se drzim okvirno, a idem prema vlastitom nahodjenju. Slijedeci mjesec cemo uvesti krompir jer imam divan domaci, brokule i bananu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 21:00:29
mimikimi
poz lavic e dobices vrlo razlicita misljenja pa ti se skontaj i odaberi sta tebi pase ja sam pocela sa jabukom i prvi put pojela vise od pola teglice onda banana sljiva kruska pa kombinacija sa baby rice pa onda tikvicu i mrkvu sa baby rice to sve u nekakvih 15 dana,a redovno od 4 mjeseca sam joj davala one kasice od hippa sto idu sa vodom ima ona baby first milk pap,pa good night apple i to prije spavanja zdjelicu je jela redovno pa onda sikom zalije sa 4.5 cini mi se ili 5 vise se i ne sjecam sam joj davala trahanu i svo povrce karfiol,brokula,grasak ali to kuhala lagano i manje kolicine pa zalijem sa grizom ma kombinacija koliko hoces e sa 6 mi je fino jela pa haman sve osim alergena kikiriki,med,jagode eto nadam se da ce ti ista pomoci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 21:15:16
selebriti
Mi smo krenuli sa mrkvom, šljivom, rižom, jabukom, tikvicom, krompirom, grizom, .... mislim da je ovim redoslijedom išlo. Jednu namirnicu smo davali otprilike tri dana, prvi dan kašikicu, a sljedeći koliko god želi... Sretno!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 21:19:00
Anoniman
selebriti ja nisam tako 3 dana da dajem jedno te isto ne . Dam taj jedan dan ako ce se sta desiti , desit ce se u toku dana do sutra ...ne kasikicu vec koliko on moze pojesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.12.2011 21:22:18
selebriti
Ma ja to otprilike, ... počinjali smo onim kupovnim kašicama, jedna Hippova traje 2 do 3 dana, kako koja ... a E. mi je tada to taman tako jela, razgodi jednu na tri dana