|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
7.12.2011 10:04:27   
soraya
za nesanicu apaurin zakonuser posted image  iako ja izbjegavam da ga ceto pijem ipak nekad se mora jer od bolova u ledjima,vratu,ramenima i kukovima jednostvano ne mogu zaspati jos kad tome dodam prehladu koja me drzala 8 dana i zbog koje nisam mogla tupavo ni disati a kamo li spavati pa sam hodala ko budala neispavana tih dana....

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5776
7.12.2011 10:06:49   
Anoniman
Megi  user posted image hvala, vec sam se bila isprepadala. Sutra cu da trknem da vidim u cemu prave problem.
A sto se tice grudnjaka, odavno sam ih se odrekla user posted image Svakako je hladno pa se umotam u dzempere, cicke se ni ne vide da landaraju user posted image Smeta mi svaki, nema kakve nisam kupovala.

Lejla itekako da imam tremu, ne znam ni sta me ceka, prvi bebac.
Ja sreca u trudnoci nemam problema sa zatvorom, a vidim zenice traze nacine da malo procepi, e pa drage moje pocnite da tremarite user posted image zadnih 10-ak dana koliko sam se uspanicila, wc je zagarantovano moj i niciji vise user posted image

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 5777
7.12.2011 10:28:59   
veki_aki
dinamitna oni tebi MORAJU dati uputnicu! Imas ovjerenu knjizicu a to je drugo sto su na Ilidzi svi naopaki, od dr. do sestara, cast izuzetcima. Ja cu uskoro kod njih po uputnicu za vojnu za pregled, jer sad kako mora biti uputnica od ginekologa i vec sam se naostrila ako bude potrebno da se svadjam al ima da mi je daju.
Znaci Senka i Dinamitna na redu...bas vam usitnilo, neka malo treme, poslje ce vas i to prociuser posted image . Kad pocne nespavanje i grcevi oko bebe porod se cini kao mala maca.
Ja sam sad u fazi osluskivanja prvog pokreta, djaba jace od mene, a sto vise osluskujem to manje ista osjetim. Prekjucer mi se ucinilo kao da sam nesto osjetila sad opet jucer nista...ajd bice, valja user posted image  dosta da se razgiba da osjetim kroz ovaj slaufuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5778
7.12.2011 10:43:27   
mama21e
Jutro bembelice,
Ja sam opet lose user posted image cijelu noc sam se mucila sa lijevom stranom. Sinoc me pocela lijeva noga boljeti iz kuka, nisam mogla ustati a kamoli stati na nogu. Od bola same suze isle user posted image Da li se nekoj user posted image to desilo?
Ja vam u zadnje vrijeme samo donosim lose vijesti user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5779
7.12.2011 11:01:11   
mama_debeljuca
Jutrooo!!!
mama21, da te utješim, nisi sama, ja sam jedno jutro ustala, mah jedva ustala iz kreveta, užasno me boljela ruka iz ramena, pa se bol spuštao niz cijelu ruku, čak mi malo i prsti bili otekli, noga iz kuka, ali najviše u koljenu...Ličila sam sama sebi na kakvu babu user posted image
Popila sam paracetamol, masirala med.alkoholom, stvaljala obloge, mazala Esijevom kremom za odmorne noge user posted image ... prošlo je (trajalo nekoliko dana). Plakala sam od bola i nervoze koju mi je sve to zadavalo. Nadam se da će i tebi brzo proći, možda nam je to samo neka faza.

:-)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5780
7.12.2011 11:01:40   
ellam
dobro jutro drage moje curice user posted image

redovno sve citam a kad stignem i javim se. dinamitna i senka puno puno srece a mene vec hvata trema i to dobro brrrr, al sve ce bit i proci brzo... a onda nam predstoji uzivanje s nasim bebicama abd.  mama21 ja sam imala bolove u koljenima cak mi je klecalo koljeno kad bih ustala. nisam nista pila, samo sam mirovala i grijala gazu pa s njom vezala.

ja trebam neki nalaz da ganjam u vezi bolovanja, a nemam pojma sta je to. zove se PDTB. odoh pokusat sad da to rijesim, a mrsko mii jeeeee. ruzno vrijeme pod nogom...  moram polako.

sve vas pozz pa se opet javim user posted image user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5781
7.12.2011 11:05:41   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: veki_aki

dinamitna oni tebi MORAJU dati uputnicu! Imas ovjerenu knjizicu a to je drugo sto su na Ilidzi svi naopaki, od dr. do sestara, cast izuzetcima. Ja cu uskoro kod njih po uputnicu za vojnu za pregled, jer sad kako mora biti uputnica od ginekologa i vec sam se naostrila ako bude potrebno da se svadjam al ima da mi je daju.
Znaci Senka i Dinamitna na redu...bas vam usitnilo, neka malo treme, poslje ce vas i to prociuser posted image . Kad pocne nespavanje i grcevi oko bebe porod se cini kao mala maca.
Ja sam sad u fazi osluskivanja prvog pokreta, djaba jace od mene, a sto vise osluskujem to manje ista osjetim. Prekjucer mi se ucinilo kao da sam nesto osjetila sad opet jucer nista...ajd bice, valja user posted image  dosta da se razgiba da osjetim kroz ovaj slaufuser posted image

E ovako je i od mene, identično. nekad mi se učini da osjećam blago lepršanje u stomaku, pa se utihne, par dana ništa...Valja preko šlaufa osjetit user posted image Ali se ne sekiram. Evo baš dok ovo pišem osjećam nešto, i ako je drugo dijete, n emogu da se skontam da li su to pokreti ili...Sve sam zaboravila kako je bilo u prvoj trudnoći user posted image Samo nisam porod.

:-)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5782
7.12.2011 11:08:44   
Anoniman
veki  user posted image mislim da cu im napraviti problem ne budu li mi napisali uputnicu, stvarno nema smisla da ovako peglaju trudnice. Ne sjecam se da sam se vise nahodala po raznim ambulantama i dz samo zbog uputnica. Kao da ne mogu trudnicama izdati jednu koja vazi za sve preglede, a ne ovako 101 put idem i cekam u redovima s bolesnim ljudima koji mi pusu za vrat user posted image

mama mene je cijelu trudnocu nesto boljelo, zigalo i dovodilo me do suza. Narocito prepone su me izludjivale oko 7. mjeseca trudnoce. Prije toga bolovi u donjem dijelu stomaka od kojih nisam mogla ni koraka napraviti, a trudnoca uredna i sve pretrage ok

ellam user posted image

(odgovor članu ellam)
  Neposredna veza do poruke: 5783
7.12.2011 11:14:18   
veki_aki
e mama debeljuca al ti si malo manje trudna, ja sve kontam od 18-e sedmice moram nest osjetit i sad nist. Uf nadam se da je do ova4kg sto sam vec nabacila...Ja ko i ti drugo djete i uopste se nesjecam tih prvih pokreta, sjecam se kad su se pokreti vec mogli vidjet okom i onih izbocina na pupi al ovo...user posted image ..hajd poce ce nam valjda skoro.
Mama21e bas mi je zao, ja kontala sad ce ti se malo smirit te kontrakcijeuser posted image  a sto se tice te ukocenosti, ja mislim od drugog mjeseca mi se zna desit da ujutro kad ustanem zaboli me noga skroz od kuka do koljena kad se oslonim na nju, al ja onda forsiram da prodje. Kontam sve mozda se malo neki zivac prikljestio proce. valjda ce i tebi to proci, kao sto rekose mozda neka faza. Ja ti saljem puno dobrih vibrica da ti bude bolje user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 5784
7.12.2011 11:20:24   
senka27
Dinamitna za 38 sedmicauser posted image user posted image user posted image

moraju ti dati uputnicu...i ja sam ti na Ilidzi i idem mjesecno na Jezero na UZ...sad cu u petak opet

a s prvom trudnocom sam se vodila u skerlicevoj pa presla u vojnu...i kad mi je zatrebala uputnica (velika) za bolnicu

odem na Ilidzu kod Dr opce prakse i trazim uputnicu i dali mi bez problema

ma samo im zube pokazi..tako u nasoj drzavi sve funkcionise

Lejla za tremu ne znam sta bih rekla pa i nije bas svejednouser posted image user posted image ali jedva cekam bebaca u rukama i samo neka prodje pa kako god uz Boziju pomoc

hvala vam na podrsciuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5785
7.12.2011 11:24:46   
Sandrich
jutro drage moje...evo kafa, caj pa ko sta pije nek izvoli user posted image user posted image user posted image
da vam se pridruzim u kukanju user posted image user posted image  mene cijelu noc mucili bolovi i evo i sad...donji dio stomaka boli kad ustanem,ledja, sad me i noge nesto zezaju, nekakva mi slabost u njima a raspolozenje mi je nula user posted image  al bice boljeuser posted image
veki-aki i ostale sto se tice bebe i ja sam je tek nekad u 20 i nekoj sedmici osjetila ono pravo.....i dan danas kod mene nisu jaki pokreti kao kod nekih trudnica da ih cak i zaboli kad beba udari.....kod mene je posteljica prednji zid,beba mirnija..sve je ok hB...zato se ne sikirajte i nemojte se opterecavat time kako je kod drugih trudnica jer sve smo mi razlicite user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5786
7.12.2011 11:26:08   
Anoniman
Senka mene vise ne pregleda na uzv od proslog puta user posted image
Odem samo na ctg i onda me zatvori u onu ambulantu na vaginalni, grrrr al je odvratan pregled.
i ja sam u petak gore oko 13:00 user posted image

(odgovor članu senka27)
  Neposredna veza do poruke: 5787
7.12.2011 11:48:10   
ivannna
Hehe, evo čitam sta ste sinoc i jutros iskuckale i odmah se prepoznah user posted image . Ponoći me bole kukovi, od spavanja na toj strani, pa se bol siri niz nogu, okrecem se stalno ko na ražnju, s jedne strane na drugu i onda oko 5 ujutro vise nemam strane koja ne ubija od bola, a jos ustajem 3-5 puta u wc i svaki put malo prosetam da se razmrdam al ne pomaze. No dobro sta cemo izgleda da je normalno skoro svaku od nas nesto slicno mori. Mene jos pred spavanje uhvati neka nervoza u noge, jao trcala bih oko zgrade user posted image da mogu, al malo provježbam user posted image pa nekako smanji da mogu ići spavati hehe.

Jucer sam malo pravila spiskove sta sve treba kupiti za bebača, vidim podug spisak izasao, a jos bas namjeravam kupiti najosnovnije pogotovo kad je robica u pitanju. Elem jedva cekam da pocnemo to kupovati, a planirala sam tek nekad krajem 8-mog mjeseca, to bi doslo nekad krajem januara. MM želi da ucestvuje u kupovini svakok detalja pa cemo mi to skupice polako user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5788
7.12.2011 11:49:09   
senka27

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Senka mene vise ne pregleda na uzv od proslog puta user posted image
Odem samo na ctg i onda me zatvori u onu ambulantu na vaginalni, grrrr al je odvratan pregled.
i ja sam u petak gore oko 13:00 user posted image

eto mozda se vidimo gore...i ja cu najvjerovatnije oko podne :)

pa idem na ovaj UZ a ctg mi jucer na Ilidzi odradili...dalje cu vidjeti sta ce reci u petak sta slijedi

odoh sad malouser posted image user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5789
7.12.2011 12:18:35   
mama21e
Rekla sam svom dr. da me boli kaze mi da pijem Ca, Mg, i pregnital, mozda je zbog nedostatka vitamina. Ako ne prodje onda je mozda isijas, pa cu ici na te neke pretrage. Sta me vise nece snaci user posted image

Bembelice moje hvala vam na podrsci user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5790
7.12.2011 12:54:09   
irena82
Drage mame!
zanima me da li je neka od vas imala visoka antitijela u štitnjači i ostala trudna.
Ja sam to otkrila 2 mj prije trudnoće ali mi je endokrinolog rekao da je sve ok i nemam nikakvu terapiju, ali sam čula da štitnjača zna podivljat u trudnoći , a ja idem tek 27 na pregled, pa me zanima da li je neko od vas imao slične probleme???

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5791
7.12.2011 13:16:06   
plava72
dje ste zene ....kako ste mi ?

ja sam vam hb sada dobro...rana je popustila ,mlijeka imamo dovoljno sto znaci da uzivamo maximalno ja i moja dzenitauser posted image
hvala svima na cestitkama posebno ko je pitao za nas user posted image
sto se tice poroda..hm,da sam pisala prije 5-6 dana sigurno bih imala svasta za napisati a ovako porod ko porod,
2h bola i dobijes najvredniji poklon u zivotu user posted image zato hrabro moje drage trudnjace...nije to nista strasno user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu irena82)
Neposredna veza do poruke: 5792
7.12.2011 13:50:54   
drznica
Plava, cestitam ti...i sama sam tog misljenja user posted image

Nego jesi ti to rodila moju imenjakinjuuser posted image Ima najljepse imeuser posted image

Taman bi mogla da mi bude snahauser posted image

pusa

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 5793
7.12.2011 13:52:33   
Anica1
Ima li nam Bebice?? 

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 5794
7.12.2011 13:54:29   
pauza
veeeeliki ljubac za dvije hrabre mame, drznicu i plavu, a posebno za Maka i Dzenitu, dva slatka smotuljka:-)) blago vama:-))

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 5795
7.12.2011 13:55:29   
mama21e

IZVORNA PORUKA: plava72

dje ste zene ....kako ste mi ?

ja sam vam hb sada dobro...rana je popustila ,mlijeka imamo dovoljno sto znaci da uzivamo maximalno ja i moja dzenitauser posted image
hvala svima na cestitkama posebno ko je pitao za nas user posted image
sto se tice poroda..hm,da sam pisala prije 5-6 dana sigurno bih imala svasta za napisati a ovako porod ko porod,
2h bola i dobijes najvredniji poklon u zivotu user posted image zato hrabro moje drage trudnjace...nije to nista strasno user posted image

user posted image user posted image user posted image Sad uzivaj sa svojom princezicom user posted image pojubi je za nas user posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 5796
7.12.2011 13:56:37   
mama21e

IZVORNA PORUKA: drznica

Plava, cestitam ti...i sama sam tog misljenja user posted image

Nego jesi ti to rodila moju imenjakinjuuser posted image Ima najljepse imeuser posted image

Taman bi mogla da mi bude snahauser posted image

pusa

kako slusa mali princ? Jesi se uhodala s dojenjem? vejiki user posted image majom pjincu.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 5797
7.12.2011 14:40:02   
lejlaze
mamice, hajde mi molim vas objasnite te bolove - kontrakcije, posto je meni prvi porod bio CR - nisam uopste dozivila kontrakcije, puko vodenjak a niti sam se otvarala niti sam bolove imala. 
a sad evo danas  me pocelo zigat od dna stomaka pa prema "dole" da prostite - gospodje.
ledja me poboljevaju ima vec par dana.... user posted image jel to - to

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5798
7.12.2011 14:42:53   
gerberka
¸jutrooo user posted image
lejlaze, nadam se da ce ti mamice odg, ja stvarno ne znam..i sama sam u dilei ka me zaoli...
a ti meni reci kako si porucila skafander

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5799
7.12.2011 14:43:21   
veki_aki
sandrich user posted image
mama21e nadam se da ce sve biti ok, mozda taj Ca i Mg pomognu, drzim fige da nije isijas.
Plava user posted image , samo sad ljepo uzivajte i ti i drznica!
Ivanna ti ljepo uzivaj u kupovini, ja jedva cekam sad mi je jos rano.user posted image
Ljudi sta nam je sa bebicom meni se cini da se dugo nejavlja?user posted image
Gerbo kako si ti,user posted image samo viris?

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *