malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: Lana12 e vako,doktor mi je rekao da imam policisticne jajnike i da ima vodenu folikulu 18,1,meni su redovne mestruacije bile,e kad sam imala spontani pobacaj,imala sam duze od 20 dana menstruaciu,ali naj vise me brine sto mi doktor nije propisao nista,rekao mi je da ne trebam nista....molim vas sta da radim...... IZVORNA PORUKA: irisss promijeni ginekologa IZVORNA PORUKA: dum dum moja rodica je imala polucisticne jajnike, jedan jajnik su joj izvadili. nema doktora kod kojeg nije bila i svi su joj rekli da nece nikad imati djecu. zatrudni i na zalost izgubi bebu u 4 -om mjesecu. ode poslije psihickog oporavka dr. Vernesu Begovicu, on joj je dao nesto da pije. evo trece dijete je rodila sa jednim polucisticnim jajnikom. ja sam imala cin III i cistu na jajniku koju niko nije vidio. cak nisam znala da imam cin III a radila sam svakih 6 mjeseci papa test. dok mi nije puko film i dok nisam otisla dr. Vernesu. on je odmah rekao cista na lijevom jajniku, cin III, hitno operacija ali laserska (u zagrebu). on je sve organizovao, kontaktirao tamo polikliniku i dr. Grljusica. evo sad sam hvala Bogu 8.ma sedmica trudnoce. a da sam slusala sve doktore u sarajevu kod kojih sam isla sad bih bila bez maternice. IZVORNA PORUKA: Cickolini MM i ja smo imali nezasticene odnose nekih godinu dana. Kako nisam ostala u drugom stanju otisla sam na pregled (koji i inace redovno radim), ali valjda moras naglasiti da zelis ostati u drugom stanju da bi ti doktor rekao da mozda s tobom nesto nije uredu. Tako su meni rekli da imam policisticne jajnike. Da moram piti Klomifen, da nemam ovulaciju ... Otisla sam kod doktorice Fatime Smajlbegovic na Ginekologiju i ona mi je rekla da misli da mogu ostati u drugom stanju bez problema, sto se ispostavilo tacnim jer sam isti mj ostal trudna. Sad sam mama male djevojcice. Doktorica mi je rekla tad da misli da se dijagnoza Policisticni jajnika postavlja danas prebrzo i skoro svakoj drugoj zeni. Slazem se s njom upotpunosti. Promjeni ginekologa i uvijek potrazi par misljenja. Meni se licno Vernes nije ucinio nesto strucnim, ali mozda grijesim.... Pozdrav i sretno... IZVORNA PORUKA: Leva Kako je dosao do zakljucka da je vodena folikula? Izvini a o kom doktoru se radi ? Koliko mi je poznato ljekari folikul registruju kao cistu tek kada predje 26 mm ove od 18 i 20 mm su idealne i pred ovulaciju.. IZVORNA PORUKA: Lana12 na nalazu mi je napisao..... Uterus:AXF 44,7x29,2 Endometrija: 12,1 sekrecija OD:3605x24,4mm Plod sa vodenim folikulama 18,0x11,4mm OS:46,9x30,1mm Plod sa vodenim folikulama I da imam policisticna oba jajnika,eto to mi je sve napisao,a ja pojma nemam jel sad uredu i smijem li raditi na bebi sad,jel rije 4mjeseca sam imala spontani pobacaj.........