|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
4.12.2011 15:34:13   
Anoniman
de-de odkud mu touser posted image ja sam imala kao mala glisteuser posted image znam da je mama pricala . Ne daji mlijeko ni slatko .
I danas dan znaju zene rec kad djeca jedu puno slatko kao ne daji dobice gliste dal izrecica il sta vec neznam
Bas cu pitat mamu kad se cujemo sta ima za to sta je nama davala .

(odgovor članu de_de)
  Neposredna veza do poruke: 976
4.12.2011 15:36:14   
de_de
Chantal: nisam, vec slucajno kad sam ga presvlacila, bile su dvije kao bijele niti na guzi i kada sam ih uzela primjetila sam da se micu, ma kad nisam u nesvjest pala.
Felix: on i ne jede bas puno slatko, umjereno, ma citala sam da moze dobiti na 100 nacina: od zivotinja (bio je u dodiru sa cukama i macama), od druge djece....

< Poruku je uredio de_de -- 4.12.2011 15:39:29 >

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 977
4.12.2011 18:55:15   
škorpija
de-de, gliste se jednostavno liječe tabletama, ne znam pšto peglaju sa nalazom, nisu one štetne za dijete, ali eto, mislim mogu mu uzeti stolicu i da u tom uzorku baš ništa ne nađu, a ako si ih ti vidjela, onda to treba biti dovoljno dr. da ti daju tablete. najčšeće djeca dobiju gliste jer jedu zemlju iz cvijeća. narodni lijek ne znam, moja mama je pokušavala sestri mnogo toga, ali znam da je poslije sedmonvene terapije tabletama sve rješila

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 978
4.12.2011 19:13:54   
Anoniman
gliste se dobiju jedeci zemlju...a ne od zivotinja i druge djece...jedino ako nije jeo kakicu druge djec ili zivotinjeuser posted image
i ne znam covjeka koji ih nije imao u djetinstvu
uradi ovo sto ti je skorpij arekla
mijenjaj non stop njegove peskire ...samo da tome stanene sto prije u kraj...ves odkuhavaj i peglaj
i no sikiriki

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 979
4.12.2011 21:04:34   
de_de
Hvala za savjete. Uh, ma sve nekako podnosim, i upale, temperature, ali ovouser posted image gliste, joj sta nas nece snaci. 

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 980
4.12.2011 21:09:36   
Hanady RR
de-de nakon što uradite nalaz stolice na parazite dobit ćete sirup koji se daje na 24 sata...on uspješno rješi porblem...smao ti sad mora biti posebno pažljiva s ahigijenom, posteljinom u kojoj spava...moraš češće presvlačiti itd...jer gliste ispušjaju jajašca i moguće i drugi da se zaraze ili dijete opet...
sirup rješva uspješno porblem...a bez nalza koprakulture ne daju taj sirup...

ja sma nedavno o tome pisla jer mi je zaovin sin imao iste...
a dobio ih je jednostavno- pojeo je mandarinu u prakiću dok se igrao...tako d aje vrlo lako unio sebi u organizam prljavim rukicama kojima se igrao u pjesku i usput jeo manadrinu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 981
4.12.2011 21:12:22   
Hanady RR
de-de vidi ovdje
http://www.ringeraja.ba/forum/m_784965/tm.htm

inače uzet će mu u orisak sa čmara...
to oni rade na mjestu u laboratotiji gdje s enosi stolica kod nas u Sa...on prije nego bude gotova koprakultura pokađe prisustvo parazita pa s ebrzo i reguje

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 982
5.12.2011 14:41:44   
Dalila Sa
Molim vas jel ima neko savjet vezano za afte.
Neznam šta da radim kod A se pojavile afte,puna usta i jezik.Od subote ujutru sam primjetila jer plače non-stop i neće ama baš ništa da jede,i po dlanovima i tabanima ima kao gnojnih bubuljica,nema po tjelu.odmah sam ga odvela dežurnom doktoru u Vrazovu,i doktorica mi je rekla kao stomatitis virusno i ima par afti u ustima ali kao da nije strašno i dala nam onu ljubičastu tečnost 1%sol,neznam kako se tačno zove.tim sam mu mazala,ali njemu izgleda kao gore,juče užas ništa nije jeo ni pio samo plače.kupila sam propolis i tim mu isto mažem,kao malo pomaže ali od jutros mu je jezik cijeli bijel i neće nikako da otvori usta

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 983
5.12.2011 14:46:20   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa

Neznam šta da radim kod A se pojavile afte,puna usta i jezik.Od subote ujutru sam primjetila jer plače non-stop i neće ama baš ništa da jede,i po dlanovima i tabanima ima kao gnojnih bubuljica,nema po tjelu.odmah sam ga odvela dežurnom doktoru u Vrazovu,i doktorica mi je rekla kao stomatitis virusno i ima par afti u ustima ali kao da nije strašno i dala nam onu ljubičastu tečnost 1%sol,neznam kako se tačno zove.tim sam mu mazala,ali njemu izgleda kao gore,juče užas ništa nije jeo ni pio samo plače.kupila sam propolis i tim mu isto mažem,kao malo pomaže ali od jutros mu je jezik cijeli bijel i neće nikako da otvori usta

To dok ne prođe samo nema pomoći traje sedm dana, nema lijeka sve to samo malo ublaži. Kuhaj supice pa na flašicu neka pije. Kad mažeš, čistiš, probaj da gazom svučeš taj bijeli sloj.

04.12.2008.

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 984
5.12.2011 14:46:30   
bananica
one se brzo sire ako to ne sprijecavas
tintu stavi na gazu i trljaj te afte sve dok se krv ne pojavi, tako su rekli mom bratu da sinu radi kad je mali imao stomatitis, jest bolno, jest gadno, ali se mora zaustaviti sirenje
soda bikarbona im je super pomogla, pa probaj i ti namazati

Neposredna veza do poruke: 985
5.12.2011 14:48:30   
Visnja RR
otidji ponovo kod pedjatrice...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 986
5.12.2011 14:52:05   
taurus
dalila ako je jezik bijel, mogla bi biti i candida
nastavi koristiti genicianu, može ispirati i žalfijom, slanom vodom, uvedi dosta vitamina C u ishranu
a ako i dalje bude bijeli sloj na jeziku uzmi nystatin kapi i premazuj cijelu usnu šupljinu sa njima, prije toga možaš probati sa borax-glicerinom skinuti sloj sa jezika

Neposredna veza do poruke: 987
5.12.2011 14:53:14   
Dalila Sa
Hvala vam puno user posted image
ma najgor je što ga čuvamo za noge i ruke i to dok malo namažem neće da otvori usta a vrišti sav poplavi.
kuhala sam i čaj od žalfije da malo ispira al on neće nikako malo probo i hoće da povraća.probat ću mu kasnije malo sa gazom i tintom skidati.
a ako baš ništa ne pomogne vodim ga doktoru

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 988
5.12.2011 14:54:55   
Dalila Sa
uključila sam mu odmah multivitamin Dr.Tais jer predpostavljam da je od pada imuniteta bio je prošle sedmice bolestan i pio antibiotik Sumamed,i sad ovo.

06.01.2009.god. Ajnur

Neposredna veza do poruke: 989
5.12.2011 14:59:36   
bananica

Hvala vam puno user posted image
ma najgor je što ga čuvamo za noge i ruke i to dok malo namažem neće da otvori usta a vrišti sav poplavi.
kuhala sam i čaj od žalfije da malo ispira al on neće nikako malo probo i hoće da povraća.probat ću mu kasnije malo sa gazom i tintom skidati.
a ako baš ništa ne pomogne vodim ga doktoru

samo polako, proci ce i to

i mi smo bratica drzali, troje nas, a cetvrti je mazao il bolje reci strugao, al mu se nisu prosirile, imao ih je svega 4 u ustima, a trajalo je nekih 15 dana dok se nije sve izlijecilo

Neposredna veza do poruke: 990
5.12.2011 15:18:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamabb

To dok ne prođe samo nema pomoći traje sedm dana, nema lijeka sve to samo malo ublaži. Kuhaj supice pa na flašicu neka pije. Kad mažeš, čistiš, probaj da gazom svučeš taj bijeli sloj.

mi smo to cistili sa soda bikarbonom i vodom tako nama rekli sterilnu gazu umoci u sodu i ocisti posle namazat mazom(zaboravi kako se zvala) nama pomoglo sutra dan nista nije bilo

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 991
5.12.2011 16:04:56   
emma.L
Srećom nemam svježe iskustvo s tim, ali kao djete sam ja imala često afte i soda je pomagala. Jedino je problem što je on premalen da sam ispira i pljuje ali vjerujem da ako uspijete vi to sastrugati gazom navlaženom i umočenom u sodu bikarbonu da će mu uskoro biti bolje. Duša mala user posted image . Sretno.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 992
5.12.2011 19:42:27   
lilylily
trebam hitno savjet beba samo doji pije izdojeno mlijeko jeli normalno da ima pet kaki dnevno u rijedjem obliku kao tecni zele nekad je tecno da pelena pokupi svu kaku a ostane trag zute kake i cuju mu se crijeva ako je neko imao slicno neka se javi 

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 993
5.12.2011 19:44:29   
lilylily
a za afte po ustima nama pomogao gengil gel 

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 994
5.12.2011 19:46:03   
mama75
Iskljucivo dojena beba moze imati i 10 stolica dnevno, ali isto tako i da 10 dana nema stolicu.  Sve dok nije zelena ili sluzava to je ok. Zelena stolica je znak da je beba gladna, a sluzava da je u pitanju neka bakterijska ili virusna infekcija ili sto bi rekli "stomacna gripa". Ako ti je miris neobican i ako imaju te sluzave niti mozda je ovo 2. u pitanju pa u tom slucaju trazi savjet i od pedijatra. Kolika je beba? Ako samo doji vazno je da doji sto vise da ne dehidrira.

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 995
5.12.2011 19:49:35   
lilylily
ima tri mijeseca al fino doji da nije sto pije iz flasice pa se grije 

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 996
5.12.2011 19:50:43   
lilylily
nastavak vece dijete kliknulo pije iz flasice dok ja dodjem sa posla

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 997
5.12.2011 20:08:57   
mama75
Na zalost nemam iskustva sa tim izdojenim mlijekom. Ovo je ono sto znam oko dojenja i stolice. Nadam se da ce ti se javiti i neko sa ovim iskustvom. Jedini savjet je ako stolica bas smrdi i ima sluzi da pojacas dojenje jer je to sigurno onaj neki virusni/bakterijski proljev.Moja mladja je tako sa 2 mjeseca imala te "sumnjive" stolice, bas vodenaste, samo par niti ostane na peleni. Jedino sto sam uradila je to da sam je cesce dojila jer mislim da te skroz male bebice ne smiju nista osim majcinog mijeka ni uzimati.

< Poruku je uredio mama75 -- 5.12.2011 20:10:42 >

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 998
6.12.2011 12:23:34   
Dalila Sa
Moilm vas jel neko zna gdje se ima kupiti engleski sirup za grčeve Nurse Harvey's sirup.Prijateljica ima bebu od mjesec dana,i hitno joj je potrebno

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 999
6.12.2011 12:25:41   
taurus
bilo je u europharmovim apotekama
nađi broj u imeniku, pa zovni i pitaj

Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Radna atmosfera
lost

Kakva vam je atmosfera na poslu, sam posao i kolege?

Stresna (56%)

Opuštena (23%)

Posao je ok ali su kolege fuj (5%)

Nešto drugo... (16%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *