Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
j bananice sliku toga...možda sma i negje poršla karj nje al ne znam da sam
eh slomih se ja trazeci na netu sliku,al mi nesto ne ide od ruke to smo se dogovorili da ce dobiti nakon posjete zubaru, naravno ako bude dobra i poslusna, i ona se tako raduje sto ide, samo da bi knjigu dobila
tu imaju 4 price, cini mi se, upalis projektor, i gledas na zidu, a usput i citas valjda
Ja inace hemiju koristim samo kad bas moram.do sada smo koristili paracetamol,operil p kratko, lupocet cepice,od antibiotika nista i naravno fenobarbiton koji smo morali piti
Am izbjegava svako hemiju dok može...mislim nećemo je sa željom i namjerom ni sebi ni djeci.
a ja sam za ove čepiće skontala da su na bazi borovih iglica...znači prirodni lijek.
i sotim bih pribjegla u slučajevima kada dijete dugo ne može izbaciti šlajm...recimo kod moje zaove malen nit povraća nit na stolicu izbacuje... i to je baš nezgodno...em muči se dijete em malo malo to s eupali...
sve prirodno smo probali i još uvijek koristimo...al džaba takvo dijete... pomislila sma čepići bi joj olakšali...ali sad kada je to na recept nebih bez dektora smjela nikako
prije svega zvanična farmacija u večini slučajeva koristi eterična ulja za spoljašnju upotrebu...razlog je veoma složen sastav eteričnih ulja (neka ulja imaju u svom sastavu čak 50-60 različitih hemijskih spojeva) pa ih je zbog toga teško sa sigurnošću dozirati, naročito kod djece procenat eteričnog ulja u preparatima za unutrašnju upotrebu treba biti od 1% do 6%, e sad na ovim čepića je navedeno da je 60 mg ulja a ne piše koja je količina pomoćne supstance ili kolika je težina čepića...predpostavljam da je 1000mg, pa to dođe da je 6% ulja (dakle maximalna doza) mislim da je kod N od ladyblue do ovih obilnih stolica došlo zbog nadraživanja crijeva, jer eterična ulja djeluju nadražujuće (naročito na sluznicu) a drugi razlog je mast koja je punilo za čepiće (uglavnom svinjska mast) koja takođe djeluje laksativno i razrijeđuje crijevni sadržaj pa su stolice bile sluzave na kraju krajeva kakav god čepić aplicirali slijedeća stolica će biti mekana i sluzava zbog masti iz čepića
ja ovo ipak ne bih koristila kod malih beba, možda kod veće djece i to u slučaju da drugi preparati ne pomognu
ima dosta stvari koje olakšavaju iskašljavanje i nisu "opasni", pa bih prvo njih isprobala