|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
22.11.2011 22:23:15   
umahmed
user posted image dadadauser posted image moram probati sa brokulama i sirom

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1051
   RE: Recepti,recepti
22.11.2011 23:21:56   
bambi7
Zna li neko slucaaaajno kako se pravi natiruša???

Znam da se skuha krompir pa nagnjeci pa mijesa sa brasnom, pa duuuugo natire, al ne znam kako tacno ide sta se dodaje itd....
A na netu nema , bar nema pod ovim imenom...


_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1052
   RE: Recepti,recepti
22.11.2011 23:25:23   
DM
bambi je li to pita neka? neki dan mi žena iz tvog kraja pričala o njoj!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1053
   RE: Recepti,recepti
22.11.2011 23:39:44   
bambi7
Jeste pita user posted image suče se isto ko "normalna" pita!

_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1054
   RE: Recepti,recepti
23.11.2011 0:54:04   
DM

IZVORNA PORUKA: bambi7

Jeste pita user posted image suče se isto ko "normalna" pita!

Pa meni ona objasni ovako-skuhati krompir i usitniti ga(na sitno rende ili kao za piru)u to dodati brašno(za ostale sastojke ne znam, a ja bih stavila i jaje, sol i malo ulja) i tako nakuhavati da dobiješ konzistenciju kao jufka, da je možeš razviti! Fil po želji izgleda,a rekla je da bude malo deblja od standardne pite!
BTW-žena je iz Kopačauser posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1055
   RE: Recepti,recepti
23.11.2011 10:00:28   
bambi7
Ja sam je davno jela dok je nana bila ziva, al mislim da ne ide neki fil. I bude deblja od standardne pite,  al je njammmm.
Mislim da je to ta sto ti je ona pricala.Ako budes u kontaktu razaberi mi taj recept plizzzzzzzzzzzzuser posted image


_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1056
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:40:29   
Hanady RR
Boem...( s avelikim kašnjenjem...al kupit ću sebi onaj ginko obećavamuser posted image )

ja pečem tri kore u onoj velikoj tepsiji koja dođe u rerni na papiru za pečenje...s tim da malo pouljim i sam papir za pečenje

za jednu koru:
umutiti 3 bjelanca u čvrt snjeg pa potupno dodoavati 120 ge šećera u prahu
u gustu smjesu lagano mješati najmanjom brzinom mikesar dodati 30 gr čokoladu u prahu ( koristim kraš čokoladu u prahu nisma neku drugu nikada)
50 gr brašna i 50 gr mljevenih oraha

svaku koru predječeš na pola i tako do tri kore dobiješ 6 kora

Krema:
Skuhati 4 dl mlijeka, a u 1 decilitru razmuitit 9 žumanjaka, 250 gr šećera u prahu, 100 gr brašna, pa ovo izmješano ukuhati po principu pudinga u prokuhalo mlijeko.
kad s emalo ohladi izdatiti 250 gr putea ( može i margarin al ja uvijek koristim puter) i u njega dodati skuhanu kremu.

slgati koru pa kremu...na posljednju koru namazati vrlo malo kreme pa preliti glazurom
za glazuru ratopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 1057
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:42:44   
bebacha
uh predobro djeluje,samo cu ja morat peci 6 korauser posted image user posted image pleh od rerne ima dva udubljenja na dvije strane a onda to nevalja.jedino uturit sta unutrauser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1058
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:47:52   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

uh predobro djeluje,samo cu ja morat peci 6 korauser posted image user posted image pleh od rerne ima dva udubljenja na dvije strane a onda to nevalja.jedino uturit sta unutrauser posted image user posted image


ma ono u pravilu i ide 6...al ja to vazda smanjim i improvizujem ...kod mene ravni plehovi...ubili se za ''goleme'' koreuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1059
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:55:46   
mersiha 77
Hady mmmm Boem.....user posted image
nego jeli ova jaja za kremu nekuhas na pari?
meni to kuhanje jaja na pari neide basuser posted image
pa zato i pitam

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1060
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:57:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Hady mmmm Boem.....user posted image
nego jeli ova jaja za kremu nekuhas na pari?
meni to kuhanje jaja na pari neide basuser posted image
pa zato i pitam


a jok...staviš mlijeko das ekuha...pa u malo mliejka umutiš nako viljuškom jaja, brašno i šećer pa to skuhaš kao puding u ono porkuhano mlijkoe

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1061
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 22:59:29   
mersiha 77
hvala Hanady,moram probati ovaj tvoj Boem
inace volim Boem i u slasticarnama ja jedem boemuser posted image
uh i Spanski vjetar mmmmmmmmmm

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1062
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 23:02:11   
mala_sa
Hanady jos jedno pitanjce:

je li se puno osjeti puter ako se stavi svih 250gr?? Hoce li valjati krema ako stavim manje??

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1063
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 23:08:00   
Hanady RR
ja sam znala staviti i onaj puter do 200 gr...al tek kad napravim skontam da sma pogrešni uzela u kupoviniuser posted image
jer meggle ima i puter od 200 i 250 gruser posted image
znači može i s amanje.. a manje od odvoga ne zanmuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1064
   RE: Recepti,recepti
24.11.2011 23:09:52   
Anoniman
Hanady hvala...
Mala ne osjeti se puter ako ga dobro izmiksas i da 500grama stavis. Mutis puter prije nego sto stavis kremu u njega toliko da sam puter bude bas, bas kremast. Bice ti zidak fil da stavis pola(moje misljenje) jer ja ovu istu kremu koristim za dosta tortih samo sto ja umjesto brasna stavljam gustin, bude mi ljepsa tekstura fila

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 1065
   RE: Recepti,recepti
26.11.2011 9:36:32   
madam x
VANILIN KIFLICE

250 g margarina ili maslaca
3-4 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 žumance
sasvim malo praška za pecivo i
BRAŠNO PO POTREBI
Peći na 150 C nekih 15-20 min.

Savjet: dodati malo oraha, puno su ukusnije tako.

user posted image



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1066
   RE: Recepti,recepti
26.11.2011 9:47:05   
niki83
Ja sam ovu pravila zadnji put..to je moja prva torta ikad napravljena user posted image pa da podijelim recept s vama

Markiza torta

Sastojci:
  • piškote (količina zavisi od suda u kome spremate tortu)
  • 10 jaja
  • 250 grama čokolade
  • 250 grama putera
  • 250 grama šećera u prahu
  • mleko za potapanje piškota
  • rum po ukusu
Način pripremeOvu tortu je najbolje spremati s mikserom koji ima svoju posudu, tj. sam muti, a za one koji takav mikser nemaju, preporučujem pomoć radi boljeg rezultata.Puter (koji je tek izvađen iz frižidera) umutiti, pa nakon toga dodati šećer u prahu. U puter dodavati jedno po jedno žumance (uz konstantno mešanje). Belanca stavljati u drugi sud u kome se kasnije muti šne. Kad se puter i jaja dobro sjedine, dodavati kašičicu po kašičicu otopljene čokolade (nikako ne sručiti celu količinu). Nakon toga umutiti šne od belanaca, ali nemojte zaboraviti da prvo u belanca stavite malo soli da bi se bolje umutila. Kad kažem malo soli, mislim samo između prstiju. Ove dve smese treba sjediniti, ali nikako mikserom, već preporučujem četkice od miksera ili mućkalicu za jaja. Ovaj postupak ne treba energično izvršavati.U puterom podmazan sud željenog oblika poređati piškote umočene u mleko i rum. Preko toga izliti smesu i staviti pola sata u zamrzivač. Nakon toga opet poređati piškote na vrh smese.Torta bi trebalo da stoji preko noći u zamrzivaču, ali to opet zavisi od toga kakav vam je zamrzivač.Posudu potopite u vrelu vodu (neko je oblaže vrelim krpama) taman toliko da se smesa do zida posude otopi. Okrenite na odgovarajući tanjir i vratite u frižider da bi se steglo ono što se otopilo.Po želji, tortu možete prekriti šlagom ili nekim voćnim sirupom.


_____________________________

N&N

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1067
   RE: Recepti,recepti
26.11.2011 9:48:19   
niki83


evo i slike


_____________________________

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1068
   RE: Recepti,recepti
29.11.2011 0:18:00   
Hanady RR
eh nedavno sma pisal recepte za slane rolate...pa sma samim tim sebe i podjetila na iste...evo neki gosti i neki rođendani pa sma ih i prvail...no i fotkalauser posted image
pored toga napravil sam dvije super kombinacije, brze i efektne i nadsve uksune pa da podjelim sa vama...idu praznici može neko iskoriti.

zeleni rolat:

umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 500 gr špinata ( može zamrznuti kupljeni ili ako imate mogućnost svoga domaćeg kao ja i sada blitve...malo je obarite i izrežite sitni).

u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni.
Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.

Nadjev:
Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte 3 velike kašike kukuruza iz konzerve i sitno ijseckane 4 kisele krastavoce.

Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.user posted image

http://imageshack.us/photo/my-images/585/sl730726.jpg/

Narandžasti rolat:
umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 3-4 kašike ajvara.

u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni.
Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.

Nadjev:
Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte oko 50 gr pureće ili pileće salame isjeckane na kockice i sitno isjeckane 5 kiselih krastavica.

Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.user posted image

http://imageshack.us/photo/my-images/13/sl730725.jpg/


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1069
   RE: Recepti,recepti
29.11.2011 1:26:06   
Anoniman
Hanady a jesi li probala da u kore stavljas pavlaku ili sir, ja stavljam i budu jos ukusniji. Ja znam ostaviti i zutu koru pa filovati krem sirom i redati listove suvog mesa pa dobije lijep smek, a i kontrast boja je lijep pri serviranju.

A isto tako mozes da stavljas samo bjelanca i da stavis mak i evo nadjoh sliku u compu za Anin rodjendan sto sam pravila kako izgleda

user posted image


< Poruku je uredio jelenaT -- 29.11.2011 1:31:25 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1070
   RE: Recepti,recepti
29.11.2011 8:29:01   
emma.L
IZVORNA PORUKA: zinanina

VANILIN KIFLICE

250 g margarina ili maslaca
3-4 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 žumance
sasvim malo praška za pecivo i
BRAŠNO PO POTREBI
Peći na 150 C nekih 15-20 min.

Savjet: dodati malo oraha, puno su ukusnije tako.

user posted image





prijedlog: ja imm isti recept i jako ih volimo pa svaki Božić imamo ove keksiće, ali ja stavim 100 g kokosa u jednu mjeru, a 100 g lješnjaka u drugu i ne znam koji su bolji. i pravim ih onim kalupima u raznim oblicima. Super je što se mogu napraviti i tjedan dva ranije i držati u kutijama na hladnom mjestu pa još budu rahliji kad odstoje. Mislim da ću ih praviti za vikend nama onako user posted image  kad me već podsjeti.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1071
   RE: Recepti,recepti
29.11.2011 15:47:02   
umahmed
                     BEGOVA CORBA


evo pravim begovu za rucaka,reko idem i da sarnem kako se prirprema. Da bi begova bila prava potrbno je masnije pilece meso(ledza i krila) Ja na jednoj velikoj glavici luka sitno isjeckanoj dinstam jedan hrbat-ledza i 2-3krilceta. Tako mi se dinsta na laganoj varti nekih 30-40min,dok meso nebude skroz gotovo. Prelijem vodom i kada prokuha smanjim na slabiju jacinu ringle. dodam isjeckane 2 mrkve,saku graska i malo vegete. Ostavm da se kuha. U drugu manju serpicu stavim pola konca bamje koja se kuha u vodi i jednom cepu jabukovog sirceta,kada bamja nabubri operem je i ostavim u hladnoj cistoj vodi.
Vracam se na supu koja kuha,u nju stavljam,. U vecou solju stavim 2 kasike milerama,2 zumanceta,pola iscijedjenog limuna i jednu malu kasikicu gustina,sve izmjesam i primutim supu. U begovu se stavlja i jedna saka iskuhane rize ili neke druge tjestenie za supe. Bamju svucem sa konca i stavium u supu,kada prokuha ugasim ringlu i to je to. malo komplikovana ali nebi bila begovauser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1072
   RE: Recepti,recepti
30.11.2011 18:59:07   
bananica
IZVORNA PORUKA: umahmed

                    BEGOVA CORBA


evo pravim begovu za rucaka,reko idem i da sarnem kako se prirprema. Da bi begova bila prava potrbno je masnije pilece meso(ledza i krila) Ja na jednoj velikoj glavici luka sitno isjeckanoj dinstam jedan hrbat-ledza i 2-3krilceta. Tako mi se dinsta na laganoj varti nekih 30-40min,dok meso nebude skroz gotovo. Prelijem vodom i kada prokuha smanjim na slabiju jacinu ringle. dodam isjeckane 2 mrkve,saku graska i malo vegete. Ostavm da se kuha. U drugu manju serpicu stavim pola konca bamje koja se kuha u vodi i jednom cepu jabukovog sirceta,kada bamja nabubri operem je i ostavim u hladnoj cistoj vodi.
Vracam se na supu koja kuha,u nju stavljam,. U vecou solju stavim 2 kasike milerama,2 zumanceta,pola iscijedjenog limuna i jednu malu kasikicu gustina,sve izmjesam i primutim supu. U begovu se stavlja i jedna saka iskuhane rize ili neke druge tjestenie za supe. Bamju svucem sa konca i stavium u supu,kada prokuha ugasim ringlu i to je to. malo komplikovana ali nebi bila begovauser posted image



user posted image

mogla si i na rucak zvati user posted image

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1073
   RE: Recepti,recepti
30.11.2011 22:28:14   
taurus
hanady rolati su ti superuser posted image

jelena kakvi su ovo rolati kod tebe na trpezi

skupljam recepte ja imam rođendane i u decembru i u januaruuser posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1074
   RE: Recepti,recepti
30.11.2011 22:34:05   
Anoniman
Ovaj bijelo narandžasti je meni pravo dobar. Ja iskreno sve ofrlje pravim. On se pravi tako sto na foliju stavis dva reda sira u kriskama, ja kupujem onaj za sendvice, sto je posebno svaki list pakovan jer je njega lako saviti a da ne puca. na njega namazes izmiksan feta sir, onda ja stavim dimljenu puretinu tanko rezanu, moze i piletina i suvo meso, ma sta god zelis, pa onda stavim izmiksan zdenka sir sa par kasika ljutog ajvara da da pikantnost i malo chili-ja i onda urolas, umotas u foliju providnu i stegnes, stavis da prenoci u frizideru da se sve stegne da se lakse reze., a ovaj drugi je slican receptu od hanady samo sto ja u tijesto dodajem pavlaku jer mi onda kora nije "hljebasta" vec prvo lijep ukus dobije.

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *