|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
4.12.2011 19:03:33   
umahmed
hvala bananice probati cu da ih napravim skroz su ukusne mmmmmmmmm


evo jednog recept za sada aktuelnu tikvu tz. Stambolku


           Cevap od stambolke tikve

Isjeci tikvu na kockice krupnije,posuti secerom i staviti na najblazu jacinu ringle nekih 40-tak minuta. Dok tikva ne omekne,po zelji se moze preliti pekmezom od jabuka.


user posted image  


< Poruku je uredio umahmed -- 4.12.2011 19:04:11 >

(odgovor članu treciputmama)
Neposredna veza do poruke: 1101
   RE: Recepti,recepti
4.12.2011 19:14:02   
damma
IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Posto cijeli dan nesto spremam za veceras. Evo od mene jedan receptic.

Harmonika pita user posted image

1l jogurta
5 jaja
3 kasike griza (velike)
1 prasak za pecivo
1 dl ulja
so po zelji
1 pakovanje gotovih jufki
susam

Umutiti sve sastojke, tepsiju pouljiti.
Jufke jednu po jednu motati kao harmoniku (ono kao lepezu kad pravite user posted image ) i redati u tepsiju.
Potruditi se da ih fino slozite, da smjesa udje po mogucnosti izmedju svake jufke.
Ja pokusam ravnomjerno sasuti, pa malo popravim kasikom. Sto vise smjese udje izmedju pita je bolja.
Posuti susamom, peci u rerni nekih 25 min, dok susam ne dobije lijepu boju.
Lijepa je i vruca, a i hladna.
Moja je upravo gotova sad cu da smazem jedan komad. user posted image

Prijatno!




Bas sam smotana, ali ne kontam ovaj receptuser posted image

Je li jufke prazne slozis, pa preko zalijes smjesom?


jel ide red jufke red smjese?


_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1102
   RE: Recepti,recepti
4.12.2011 19:16:18   
umahmed
   Cufteta od karfiola

Jedan cvijek karfiola-svjetace obariti u slanoj vodi srednej mekano. U dubljoj posudi umutiti 3jaja,dvije glavice c.luka naribanog,dosat persuna,solja mlijkea,solja vode,malo p.p.,malo vegete,i blago zgnjeceni karfiol. Dodavati braso,ali paziti masa treba biti kao za palcinke,paziti da masa nebude pregusta. prziti na vreloj masnoci sa obje strane.. Pazite teze se peku,pa ih puaste na srednej jakoj vatri nekih 30-40min. Odlicno ide jedan lis sira ili zdenka sa strane.mmmmmmm

user posted image

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1103
   RE: Recepti,recepti
13.12.2011 10:18:22   
mersiha 77
umahmed nisam te razumjela za karfiol jeli stavljas citav cvijet ili kako?
tj pohujes citav cvijet karfiola

< Poruku je uredio mersiha 77 -- 13.12.2011 10:19:01 >

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1104
   RE: Recepti,recepti
14.12.2011 21:59:15   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: damma

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Posto cijeli dan nesto spremam za veceras. Evo od mene jedan receptic.

Harmonika pita user posted image

1l jogurta
5 jaja
3 kasike griza (velike)
1 prasak za pecivo
1 dl ulja
so po zelji
1 pakovanje gotovih jufki
susam

Umutiti sve sastojke, tepsiju pouljiti.
Jufke jednu po jednu motati kao harmoniku (ono kao lepezu kad pravite user posted image ) i redati u tepsiju.
Potruditi se da ih fino slozite, da smjesa udje po mogucnosti izmedju svake jufke.
Ja pokusam ravnomjerno sasuti, pa malo popravim kasikom. Sto vise smjese udje izmedju pita je bolja.

Posuti susamom, peci u rerni nekih 25 min, dok susam ne dobije lijepu boju.
Lijepa je i vruca, a i hladna.
Moja je upravo gotova sad cu da smazem jedan komad. user posted image

Prijatno!




Bas sam smotana, ali ne kontam ovaj receptuser posted image

Je li jufke prazne slozis, pa preko zalijes smjesom?


jel ide red jufke red smjese?



Ne... Svaki list jufke savijas kao lepezu, kao harmoniku. I tako redas u pouljenu tepsiju.
Ukucaj na google "harmonika pita slike" pa ces vidjeti. Da ja ne stavljam sad sliku. A naredni put cu slikati cijeli proces, ako uspijem od Z. user posted image

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1105
   RE: Recepti,recepti
14.12.2011 22:06:57   
Anoniman
Nunichi jel ovo recept od teta Zehreuser posted image mmmmmm
moram prepisat u svoj tefter ja se pravila pametna i nisam zapisala, pamtilauser posted image ... zato sad ne znam ni napravituser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 1106
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 9:38:36   
ena23
kako spremate dzigericu? ja dobila veliki komad a nisam ljubitelj.

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1107
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 9:44:10   
henna ze
kakva je dzigerica..
ja kupujem teleću i Hena je voli..nju samo malčice uvaljam u brašno i na vrelo ulje..prevrnem i to je to..solim je nakon što je gotova..
moja prijateljica kupuje juneću jer je jeftinija..ona je prvo obari u pretis loncu pa je onda prži..
a moja sveki je drži cijelu noć u mlijeku i ujutro prži normalno..

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1108
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 9:45:04   
Hanady RR
na više načinauser posted image
zavisi hoću je za doručak il ručakuser posted image

al najčešće..izrežeš tanke komade...staviš u dublju tavu na ulje crvenog luka, malo ga porpržiš dodaš džigericu okreneš je malo na ulju ne dugo oko 3-4 minute pa pososliš, dodaš bibera i podliješ vodom po malo je dodaješ da se ispirja i da i safta oatsne...
uzmešš kakav fin hljeb i dobro se naumačeš i džigerice i safta

samo je ne treba predugo tretirati na ulju da ne otvrdneuser posted image

PS: a ne javiš kad si medijska ličnost jeluser posted image nismo te gledali al priča se o neviđenoj ljepoti majke i djetetauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1109
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 10:29:39   
taurus
imam pitanje
u receptu za zeleni rolat nije navedeno da ide prašak za pecivouser posted image
je li to greška, kontam od čega će se podićiuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1110
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 10:33:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: taurus

imam pitanje
u receptu za zeleni rolat nije navedeno da ide prašak za pecivouser posted image
je li to greška, kontam od čega će se podićiuser posted image


kod mene u receptu ne ide prašak...nema se tu šta dizat...
razabere se od špinata...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1111
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 10:40:35   
taurus
ja ima 2-3 recepta za rolate...u nekima ide prašak za pecivo a u nekima ne
pa me to zbunilo
planirala sam staviti prašak za svaki slučajuser posted image
a opet se bojim da ne bude kora predebela

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1112
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 10:48:28   
Neca xxx
Da li neko od vas konzumira kuhani krompir dan kasnije. Mene je mama nekako naucila da se krompir jede samo taj dan. Obzirom da ja navece kuham rucak za dan kasnije, osjecam se nekako ograniceno jer ne mogu staviti kropir u grasak, bosanski lonac i sl. Sta mislite vazi li ta zabrana ako rucak skuham oko ponoci pa podgrijem oko pola 6 kada se vratim sa posla? user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1113
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 10:54:57   
Hanady RR
s...onaj recept od mene sa 5 kašika šećera i 5 jaja ne ide prašak...vdijela si i slike...kora taman debela a vjeruj mi na riječ i jestiva...
tako d aiz isksuatv porbanoga ja ti smao to mogu pomoćiuser posted image

neco...
ja skuham grašak i buraniju a onda samo po 23- krompira dodam i još vode i pustim u pretisu 10-tak minuta da se dokuha...i jedmo na vrijeme

također kada pravim krompirovu čorbu skuham meso i začine u pretisu...sutra dodam 4-5 krompira izerzanih doam vode po potrebi i dokuham s atim krompiriće...

nešto baš i ne praktikujem da krompir prenoći...

znala sam naparviti komletan bosnaski lonac kasno u noći i ne stavim ga u frižider al ne otavaram prestis...smao sputim na pločice...sutra ka ddođem kuham onim posljednjih 10 minuta ...međutim odustala sma i do toga jer krompir ne voli podgrijavanje tako da ova mi s erpva varijanta pokazala boljom

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1114
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 11:02:45   
taurus
hanady hvala, praviću i ja taj sa 5 jaja i neću dodati prašak za pecivo
valjda će ličiti na rolatuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1115
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 11:39:29   
ena23
user posted image user posted image user posted image hanady pravo slatko me nasmija user posted image   ja sam ostavila komentar na temi porodjaj u vodi da cu pricati na tv-u ali vidim ja slab mi odaziv bio user posted image user posted image user posted image user posted image hvala ko god je reko dasmolijepi  user posted image        

a probam 'vako dzigericu  ma da stvarno     nisam  ljubitelj, valja malo radi zdravlja.              

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1116
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 11:57:20   
henna ze
ja sam te gledalauser posted image

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1117
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 12:16:00   
Neca xxx
Hvala Hanady na savjetima. Ma ja kuham nekada navece, ali tada mora biti gotovo jelo u potpunosti. Jer to je rucak za moju L. koja ruca negdje oko 2-3 sata (teta ugrije porciju za nju), a onda mi rucamo oko 6 kada dodjemo kuci. Nikako nije prakticno. Tako da sam nekako bas ogranicena, cini mi se da stalno vrtim jedna te ista jela.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1118
   RE: Recepti,recepti
19.12.2011 14:59:02   
ena23
IZVORNA PORUKA: henna ze

kakva je dzigerica..
ja kupujem teleću i Hena je voli..nju samo malčice uvaljam u brašno i na vrelo ulje..prevrnem i to je to..solim je nakon što je gotova..
moja prijateljica kupuje juneću jer je jeftinija..ona je prvo obari u pretis loncu pa je onda prži..
a moja sveki je drži cijelu noć u mlijeku i ujutro prži normalno..


i ja sam   svoju potopila jutros, evo sad cu je na   tanke koade pa na vrelo ulje, javi rezultat


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1119
   RE: Recepti,recepti
20.12.2011 9:07:40   
emma.L
Neco, i meni se tako činilo, pa smo onda vikend koristili za krompire, pire, musake i sl. što svi jako volimo.
Meni krompir napravljen prethodni dan nikada nije naškodio, ali djeci nisam davala.
Čitala sam davno samo za špinat da dokazano ne valja podgrijavati jer se tada stvara u njemu mravlja kiselina (jako slabo znam o ovome, pa ako tko zna bolje neka nas uputi zašto je opasna). A za krompir, mislim da je jedini problem što obajati spremljen na mnoge načine, vjerojatno nije strašno pojesti krompir recimo iz gulaša ili kupusa user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1120
   RE: Recepti,recepti
20.12.2011 11:44:05   
bananica
meni treba par recepata za kuglice, suhe kolacice, medenjake,lokume i slicnouser posted image

prijedlog: mogu li se nekako razvrstati recepti, recimo jedna tema suhi, druga kolaci, treca torte, zatim da imaju i recepti slanih jela, onda posebno pekarski proizvodi, uglavnom da sve bude odvojeno, ja ovako nista ne mogu naci

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1121
   RE: Recepti,recepti
20.12.2011 11:46:53   
mersiha 77
bananice slazem se stobom,ponekad mi treba bas,bas vremena da nesto pronadjem

Moderatori hajde malo uredite to sve posebno da bude bolje pregledno
unaprijed hvalauser posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1122
   RE: Recepti,recepti
20.12.2011 11:56:27   
bananica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

bananice slazem se stobom,ponekad mi treba bas,bas vremena da nesto pronadjem

Moderatori hajde malo uredite to sve posebno da bude bolje pregledno
unaprijed hvalauser posted image


ti si jos dobra, opet nadjes, a ja trazim i trazim i nistauser posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1123
   RE: Recepti,recepti
26.12.2011 12:46:40   
Amam
Moze li neko od cura postaviti recept bozicne gibanice -slatke.
Ja to dobijem od kolegice,ali ni ona ne pravi nego njena tetka,pa ako neko zna please
Znam da idu kore one deblje,pekmez i orasi....

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1124
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:05:22   
Hanady RR
za mersihuuser posted image

sarma u kiselom kupusu

potrebno
1kg faširanog junećeg mesa
jedna veća glavica kiselog kupusa
150 gr suhog mesa goveđeg
so, biber, aleva paprika, markva, crveni luk, b.luk i riže 2-3 fildžana


ako imaš domaći kuseli kupud samo ga ocjedi i rastavi u listove
ako pak neki kupovni koristiš u zavisnoti koliko je ksieo možeš ga ubaciti u porkuhanu vodu na 3-4 minute i onda provjediti

ja koristim domaći pa ne prokuhavam...

veličinu sarmica sama sebi određuješ...ja veće listove djelim po pola čime onu deblju žilu kupusa kroz sredinu izbacujem...
manje listove motam bez sječenja alo sa površine nožem žilu istanjim pazeći da list ne ''poderem''

meso staviti u zdjelu, dosoati narendanu mrsku, narednadnu glavicu crvenog luka, 1 čehno bijelog luka, so, bier malo aleve paprike, kašiku ulja, 2-3 fildžana prebrane i oprane riže i 1 fildžan tople vode pa sve dobro zamjesiti...

u šerpu na dno staviti ulja i kroz prste aleve paprike, sos paradjiza malo ako imaš može i domaći i onaj kupovni iz tube ( ne previše)
sarme savijaj i redaj u šerpu u krug...kad sve poredaš na vrh nareži suhog mesa....
onda uzmi ostatek kupusa iz glavice ili pak sa druge glavice i listovima pokrij sarmu lijepo ododzgo...

zalij sa vodom mlakom da prelije preko napravljene sarem i stavi jedna tanjir limeni unutra naopako da ti ne pliva saram i ne otvaraju se listovi...

uključi d akuha na najačoj temperaturi dok ne porkuha i nek tako kuha oko 10-tak minuta...onda je smanji na 2-3 i kuhaj još jedno sat vremena...da se krčka na tihoj vatri...

ako praviš dan prije krčakj je na kecu i duže...tako bude bolja...

sa tim pazi da na pola kuhanja izvadiš onaj limeni tanjir i dospiaš vode po malo da ne zagori...

eto najednostavnije što sma znala...

inače ja u meso narevkam i peršuna kada imam no to nije rpavila...ona može i bez mrkave i peršuna u mesu...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *