|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:08:27   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: umahmed

hvala bananice probati cu da ih napravim skroz su ukusne mmmmmmmmm


evo jednog recept za sada aktuelnu tikvu tz. Stambolku


          Cevap od stambolke tikve

Isjeci tikvu na kockice krupnije,posuti secerom i staviti na najblazu jacinu ringle nekih 40-tak minuta. Dok tikva ne omekne,po zelji se moze preliti pekmezom od jabuka.


user posted image  


ovo cu danas da pravim mmm


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1126
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:08:28   
bebacha
ja sve ovako,samo sto jos u vodu u kojoj se kuha dodam par listova suhog mesa

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1127
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:10:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja sve ovako,samo sto jos u vodu u kojoj se kuha dodam par listova suhog mesa


pa i ja stavim suho meso na vrh savijene sarme pa prelijem vodom sve...kuham i njega...gdje bi sramu bez da mi zamiriše dugo iz njeuser posted image

ja ću večeras abd novogodišnju mami da savijamuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1128
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:12:52   
mersiha 77
Hanady hvala ma isto se pravi kao i sa ne kiselim kupusom
ma imam jednu glavicu pa da je utrosim,a volim sarmu
ma volim sve user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1129
   RE: Recepti,recepti
27.12.2011 12:14:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Hanady hvala ma isto se pravi kao i sa ne kiselim kupusom
ma imam jednu glavicu pa da je utrosim,a volim sarmu
ma volim sve user posted image


ma sve su to dolmeuser posted image
u 5 deka različito a ustavri isto...
ja japrak u vinovom listu, ja japrak u raštici, ja kupus...a vala i sogan-dolam, tikvice i parike...sve unutra haman isti okolo se mjenjauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1130
   RE: Recapti,recepti
27.12.2011 13:18:51   
Hanady RR
evo gvendiuser posted image
IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ima li neko provjereno ukusan recept za slani rolat, zeleni, crveni, zuti koja god boja :) Gledam po coolinarici, pa ne znam kom receptu da vjerujem user posted image


Kora: 0,5 kg špinata
5 jaja
5 kašika bršna
so
Umutiti bjelanca i dodavati jedno po jedno žumanjce, stalno muteći. Zatim dodavati jednu po jednu kašiku brašn i malo soli. Dodati špinat i sve umutiti drvenom kašikom.Masu izliti u pleh i peći 15 min na 180-200 stepeni!
Izvaditi na vlažnu salvetu i urolati!
U0,5 kg mladog sira dodati malo soli i malo kima i umutiti,filovati rolat...
a inače unutar istog može se doadati i enšeto drugo u fil
nop. ko naša mama alma
vajkremom koru i malo ostavim da stane, a onda stavljam fil, a fil može da bude po želji, meni se sviđa ovaj malo pavlake, malo majoneze,malo krastavčića isjeckanih, kukuruza i pileća prsa (salama), to promješaim i time filujem, bude dobar.

super recpet i 100% uspješan

a evo i ovi porbani svi...ovaj s akikirijekijem je od naše rokoko savršen
SLANI ROLATI iz moje arhive
( svi probani i pravljeni više puta, pogodni za zabave za veliku i malu raju)

e ovaj recept nam je nekada davno rokoko postavila...super je i nevjerovatno ukusan

Rolat sa kikirikijem

7 jaja
10 kašika supenih brašna
500 ml mlijeka
100g susama
150g kikirikija
300g feta sira
3 kašike supenih pavlake
so

Mlilijeka staviti da prokuha i u njega sasuti brašno koje smo prije toga pomješali sa 6-7 kašika hladnog mlijeka.Kada se zgusne skinuti sa vatre i prohladiti.U to dodati umućena žumanca, so i čvrst snijeg od bjelanaca.Peći na masnom papiru

pečen biskivit staviti na vlažnu kuhinjsku krpu i urolati kao rolat.

Za fil umutiti feta sir,pavlaku,sjeckani kikiriki i susam.

Rastvoriti rolat pa namazati smesom i zarolati.

Rolat sa špinatom

6 jaja
6 kašika brašna
3 kašike vode
3 kašike mlijeka
1 prašak za pecivo i so po želji ( cca 1 kafena kašika jer špinat se lako presoli pa treba paziti)
500 gr špinata ( ja koristim dvježi koji obarim pa ga sitno isjeckam a može se koristiti ledo zalećeni samo ga odletiti i malo obartiti-ubaciti u ključaju vodu na 4-5 minuta)

Fil:
500 gr mladog sira
1 mala pavlaka
300 gr goveđeg pršuta ( ili ko jede šumka) a jako je ukusno i sa purećim prsima
300 gr kiselih krastavica
1 rendano kuhano jaje

Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 bjelanaca u čvrst snijeg sa kašičicom soli
Dodajte žutanjke i dobro izmjepaje. Dodati molijeko i vodu. promješati. Dodati brašno i pračak za pecivo. kad se umuti dobro na laganoj brzini miksera dodati špinta.
peći na masnom papiru.
kad se stavlja na pečenje voditi računa da pleh bude fino popunjen smjesom...malo lupnuti plehom od radnu površinu da se nebi napravio koji mjehurić.
peći na 180 stepeni oko 25 minuta, vrhom čačkalice porbati jeli pečeno...ako je suha jeste ako je vlažna nek s ejoš peče.
vruć rolat umotati u oblik rolata papirom na kojem se peklo.

napraviti fil...od svih gore sastojaka, ohlađen rolat namazati pa saviti opet čvrsti i staviti u alu ili plastičnu foliju i osatviti da prenoći preko noći u frižideru.

Rolat sa faširanim mesom
500 gr faširanog mesa
1 glavica crvenog luka
so, biber
1 jaje
malo prezle 3-4 supene kašike
1 kašika ulja
2 kašike tople vode


6 kuhanih jaja

zamješati faširano meso, izrendati luk crveni, dodati sve sastojke gore navede sem naravno kuhanih jaja.
smjesu dobro izmješati i napraviti kuglu koja stoji nekih 1-2 u frižideru.

Kuhana jaja oguliti.
smjesu razvaljati u pravougaonik debljine 1cm na aluminiskoj foliji i na njega kroz sredinu staviti kuhana jaja jedno za drugim. saviti rolat u foliji, ubaciti pažljivo u pleh za pečenje...pleh pouljiti i pobrašniti na mestu gdje ćemo spustiti foliju.
peći na temperaturi 180 stepeni oko 40-45 minuta...

kad se ispeče izvaditi i čekati da se ohladi, pa skinuti pažljivo foliju i rezati.

Rolatići sa paštetom i maslinama

uzeti jedan hljeb tepsijaš...oguliti mu koru sa svih strana pa onda od hljeba izrezati pažljivo uzdužno pravougaonike ( znači sječemo ga dužinom i od jednog dobijemo 4-5 pravougaonika.
uzeti pileću paštetu po izboru, argeta ili čak napraviti domaću od tunjevine i namazati svaki pravouhaonik.
masline punjene paprikom unutra poredati krajem desne kraće strane pravougaonika cijelom dužinom.

na komadu folije rolati mali rolatić i staviti da stoji preko noći u frižideru u jako zategnutoj foliji.

Štrudla od piletine

potkuhati tjesto
500 gr brašna
1 germa
na vrg kašike praška za pecivo
1 jaje
malo soli
1 kašika ulja
i potkuhati toplim mlijekom tvrdoće kao za štrudlu

neka stoji jedno 2-3 sata da nadođe

iskuhati batake ( 4 komada) sa soli, biberom, vegeotm i mlao ulja ( ja to stavim u pretis lonac naravno.)
iskuhane bateke skinuti sa kostiju na manje komadiće mesa.

kad štrudla nadođe podjeliti tijesto na dva dijela.

razvaljati na pobrašnjenoj površini pa namazati pavlakom i onda staviti piletinu iskomadanu i malo temeljac od iskuhavanja pokapati dužinom štrudle...saviti i peći.

znači dvije štrudle ispadnu od ove mjere.

peći na 250 stepeni oko 40 minuta...kad porumene izvaditi pokapati vodom sa ruke i zamotati u kuhinjekse salevete ili stoljnjake da odmekne.


Rolovana teletina

potrebno je

1,5 kg telećeg mesa bez kostiju ( od plećke ili meso od buta, od rebara na grudima itd.) meso naravno treba biti iz jednog komada.
oprati a posoliti, pobieriti o premazati uljem dobro.

saviti u rolat taj komad mesa i uvezati špagom čistom ( ja koristim običnu građevinsku špagu koju prije svek upotrebe operem u vrućoj vodi pazeći naravno da je ne pokidam)

eh sad vezanje tom špagom najteži je dio a evo da opišem polako....
uzmete špagu pa je na polovini stavite na jedan kraj teletine čvrsto svezanui onda idete do kraja rolata unakrst porvlačeći preko rolata...kad dođete do drugog kraja opt čvsto svezati pa se nazad vraćati unakrst da vam špaga bude uvezana kao male baklave. Kad se vratite na početak sa njom cijelom dužinom je preko krajeva prevudite i svežite na sredini rolata jak čvot.

stavite je u pomašćen pekač za meso...
u zagrijanu pećnisu na 250 stepeni...u pekaš na poetlu stavite 2-3 filadžana vode...
nakon poal sata otvorite pekaš pa pecite još sat vremena stalno je zaljevajući vodom iz pekača. samo kašikom poljevajte odozgo.

ovako spremljena teletina jede se hladna.
Može da stoji nekoliko dana i super je za hladno predjelo.

prije nego je koristite nožem prerežite špahu ali vodite računa da je ohladila rolada i smao hladan može s rezati.





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1131
   RE: Recapti,recepti
27.12.2011 15:07:26   
niki83
Jao Hanady, kako je ova strudla dobra...ja sam neku vecer radila varijaciju sa fasiranom junetinom, umjesto piletine, prvo je uprzila sa malo luka i dodala zacine...mmmm, burek nije ravanuser posted image user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1132
   RE: Recapti,recepti
28.12.2011 15:56:25   
Sandrich
Drage mame! Imam u frizderu pola litra onog vrhnja za torte i kolace pa da mi je da ga iskoristim..zna li mozda neko neki recept, bila bih do neba zahvalna user posted image

_____________________________

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1133
   RE: Recapti,recepti
28.12.2011 16:03:13   
*pcelica*
Napravi kinder milk snite. To ti je brzinski kolac a pravo dobar (bar meni ako se tebi ne svidi ja se dobrovoljno javljam user posted image

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1134
   RE: Recapti,recepti
28.12.2011 16:15:46   
*pcelica*
Evo i recepta
KINDER MILK SNITE
Sastojci
5 jaja
5 kasika secera
2 kasike kakao praha
5 kasika brasna
1/2 praska za pecivo
250 ml slaga
1 zelatin
1 dl mlijeka
1 vanilin secer
2 kasike meda
eurokrem

Postupak
Umutiti jaja sa secerom postepeno dodavati brasno kakao i prasak za pecivo. Smjesu ujednaciti i izliti u pleh postavljen papirom za pecenje. Peci na 180° 15 minuta. Koru izvaditi ohladiti i presjeci na dva dijela po duzini. Svaku koru premazati tankim slojem eurokrema.

Otopiti zelatin u 1dl mlijeka. Umutiti slag dodati vanilin secer i med pa dodati ohladjen zelatin i sve pomijesati. Filovati prvu koru pa staviti preko drugu. Staviti u frizider das es stegne.

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1135
   RE: Recapti,recepti
29.12.2011 19:32:07   
Sandrich
hvala pcelice puno na receptu user posted image

_____________________________

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1136
   RE: Recapti,recepti
30.12.2011 11:21:59   
bananica
treba mi mala pomocuser posted image
da li je neko objavio recept za pijesak tortu???

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1137
   RE: Recapti,recepti
30.12.2011 11:23:47   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bananica

treba mi mala pomocuser posted image
da li je neko objavio recept za pijesak tortu???


http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_44/key_/tm.htm#1164773

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1138
   RE: Recapti,recepti
1.1.2012 14:40:36   
niki83
Nekad je negdje na ovom forumu bio receptic za Americke krofneuser posted image Ja sam ih kao trudna pravila i tako su mi bile super..
Sad su mi naumpale, znam da se brzo prave, i rado bih svoju porodicu obradovala, a i sebeuser posted image


_____________________________

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1139
   RE: Recapti,recepti
1.1.2012 22:09:54   
R&T@
Niki, a da ne mislis na ovaj receptuser posted image :

Americki palacinci
umutis jaje sa kesicom vanil secera, mozes i obicnog, dodas mlijeka koliko je jaje (mislim kolicinski), otprilike tri kasike brasna (pune) treba da ti je gusca smjesa nego za obicne...ugrijes tavu...najbolje na tefalovoj s mrvom ulja.na sredini istreses smjese...sam se krug formira...pustis malo...vidis ko mjehurici da se prave...okrenes s lopaticom...i gotovo...otprilike tri palacinke izadju od ove kolicine...u vrh glave cetiri
a u smjesu mozes staviti i cimeta, jabuke (narendane ili skroz na sitne kockice)...ma sve zivo...mogu se i slane napravit.

Kopirala sam recept s

http://www.ringeraja.ba/forum/m_204643/mpage_68/key_/tm.htm#1151438



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1140
   RE: Recapti,recepti
2.1.2012 9:03:12   
Hanady RR
Niki jel na ovaj mislišuser posted image

Americke krofne

2 kasike secera
1 jaje
1 vanilin secer
1 prasak za pecivo
1 casa jogurta
2 case brasna
to se fino izmjesa mikserom i przi u ulju

kad se isprže...onda ih poslažeš na pleh i preliješ sa kašike istopljenom čokoladom da se osuši...
ili uzemš onaj ddekorater plastični za šlag pa u njega natrpaš čokolade pa napunih krofnice na 2 mjesta

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1141
   RE: Recapti,recepti
3.1.2012 9:14:49   
niki83
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Niki jel na ovaj mislišuser posted image

Americke krofne

2 kasike secera

1 jaje
1 vanilin secer
1 prasak za pecivo
1 casa jogurta
2 case brasna
to se fino izmjesa mikserom i przi u ulju

kad se isprže...onda ih poslažeš na pleh i preliješ sa kašike istopljenom čokoladom da se osuši...
ili uzemš onaj ddekorater plastični za šlag pa u njega natrpaš čokolade pa napunih krofnice na 2 mjesta


Eh to su ove!user posted image user posted image Hanady..
Tajra, hvala na truduuser posted image


_____________________________

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1142
   RE: Recapti,recepti
3.1.2012 10:55:26   
madam x
Kako ide krema za šaumrole, našla sam neki recept, ali mi zvuči pravo zahmetli. Kako vi pravite ?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1143
   RE: Recepti,recepti
3.1.2012 10:59:09   
ElmaB
Priprema 1 Lisnato razvaljajte te svaki list narežite u 12 traka, otprilike 1, 5 cm debele. 2 Limene kalupiće namažite masnoćom, omotajte trakom lisnatog i kraj zalijepite žutanjkom. 3 Namotane kalupiće namazati žutanjkom i peći oko 20 min na 200-220 °C, i obavezno ih još vruće skidajte sa kalupića.. 4 Ohladite i punite kremom: 5 Bjeljanke istući u čvrst snijeg sa pola količine šećera. Posebno kuhajte u vodi ostatak šećera dok se otopina ne zgusne i vuče u nit. 6 Bjeljanjke tucite i dalje nalijevajući posve lagano vruću otopinu u snijeg. Tucite toliko dugo dok smjesa ne postane gusta. 7 Napunite tuljce i pospite šećerom u prahu.
  • Tijesto  1 omot lisnatog tijesta
  • Krema  5 bjeljanjaka  20-25 dag šećera   limunov sok  1/2 dl vode
    Evo probaj ovaj recept!


    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:12:08 >


    _____________________________

    Mamina zlata:
    Tea, 11.02.2005.
    Lana, 31.03.2008.
    Deni, 31.03.2008.


    (odgovor članu madam x)
  • Neposredna veza do poruke: 1144
       RE: Recepti,recepti
    3.1.2012 11:11:14   
    Hanady RR
    Zinanina kud god kreneš trebaju ti limeni kalupčići ...one rore da na njih tjesto namotaš....

    ja ih imam 3 komada...slomim se dok turu ispečemuser posted image

    uglavnom ja pravim lisnato tijesto al sam radila i sa kupovnim naravno...

    ja ga razvijem pa do onoe jedne kocke iz 500 gr tijesta izrežem 7 traka dugih...
    nauljim kalup pa obmotam tijesto i premažem žimancetom

    onda pečem oko 15 minuta na 200 stepeni i obavezno sa kalupa ih svučeš dok su vruće...

    elem kad se ohlade kremom puniš...
    ja ih najčešće punim kremom od žumnaca onu koju radim za prinsec krofne...al i orginalne sma radila smao mojima ova draža...

    a orginalna bi bila da od 6 bjelnaka izmutiš čvrst snjeg sa 150 gr šećera
    pa onda ostalih 150 gr šećera skuhaš sa odom ono samod aprelije šećer da dobiješ agdu gustu...i onda mutiš ovo bjenace umućeno pa polako sa kašike dodaješ agdu da dobiješ čvrstu masu pravo ko za šampite...
    i eto time i napuniš...

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:12:53 >


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu ElmaB)
    Neposredna veza do poruke: 1145
       RE: Recepti,recepti
    3.1.2012 14:23:35   
    madam x
    Ja sve napisala, nema posta mog, ostao samo citat Elme.
    Uglavnom, ti vaši recepti su ok, onaj recept koji sam bila našla je tražio:
    3 žumanca
    1 puding od vanilije
    želatin
    gustin  itd...

    Mislim previše mi to za jednu jednostavnu kremu, tako da ću praviti, kao za šampitu.

    I da Hanady, imam kalupeuser posted image 12 komada, slučajno naletila, nit'''' sam ih tražila, nit'''' o njima razmišljala, ali ih nisam htjela ostaviti,jedni jedini, 12 kom- 7 kmuser posted image

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:12:57 >

    (odgovor članu ElmaB)
    Neposredna veza do poruke: 1146
       RE: Recepti,recepti
    3.1.2012 14:34:23   
    madam x
    Hanady, sad sam provjeravala ovu kremu za princez krofne, i nju bih mogla probati.

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:00 >

    (odgovor članu madam x)
    Neposredna veza do poruke: 1147
       RE: Recepti,recepti
    3.1.2012 19:00:34   
    Hanady RR
    probaj sa kremom za pronces krofne meni je definitvno ta varijanta najboljauser posted image

    a ja sam od mame svoje koja je imala 12 komada maznula 3 komada kalupauser posted image
    da mi kad na um padne da joj tražim i ostale dala bi ona nije ih kroistila ne pamtim...nit će 100%user posted image

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:05 >


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu madam x)
    Neposredna veza do poruke: 1148
       RE: Recepti,recepti
    4.1.2012 11:02:58   
    emy24
    ej zene zanima me jel zna neka recept kako se pravi pita lukovaca,mislim kako da napravim ono tijesto,a znam da se bijeli luk izmijesa sa jogurtom ili pavlakom i  da se prelije preko pite...mene zanima kako se pravi ona pitica??dajete recept muz mi voli to a ja neznam da napravim ,nisam nikad pa bi ga htjela iznenaditi

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:10 >


    _____________________________

    Emin & Ejna
    23.04.2007.
    26.07.2012

    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 1149
       RE: Recepti,recepti
    4.1.2012 11:04:36   
    Mirkica
    meni treba recept za one kiflice mislim da ima i u slikama kako sve ide  a ne znam gdje sam vidjela mozel pomoc 

    < Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:13 >


    _____________________________

    Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

    BA 13.12.2008

    (odgovor članu emy24)
    Neposredna veza do poruke: 1150
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:








    Anketa

    Za dojilje.
    пеперутка16

    Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

    Oznake

    Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *