|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kasalj kod djece
27.10.2011 13:44:12   
bebacha
sad mu je 16 mjesci a bolnici smo bili kad je imao 12.nije mu ukljucen Flixotide mada sam ja bila ubjedena da ce mu dat.
hvala Bogu jos nije popio ni jedan antibiotik za ova 4 mjesca.nekad mu  dode po 2-3 kaslje,po vise put dnevno al prodeuser posted image
sad trebamo sa kontrolni snimkom pluca ici jer prije mjesc nismo imali,nas pedijatrica nas ubjedila da netrebauser posted image user posted image user posted image
kad smo snimali pluca prije bolnice imao neke hiluse,to se vidjelo na snimku pa da sad vise jel se to povuklo.ja nemam pojma sta je to

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 301
27.10.2011 14:30:43   
damma
mi isle na djeciju kliniku u tuzli, ovi dr nemaju privatno, kolko ja znam....

2004.
2008.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 302
27.10.2011 14:37:13   
Malenaoduvijek
alergo test kod bebe od 5 mjeseci se ne radi.

ti mozes probati da izbacis alergene iz kuce koji bi mogli da stete, madrac, cilime da svedes na minimum, koristis usisivac na vodu i sl.

a u sarajevu imas privatnu pulmolosku ordinaciju.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 303
30.10.2011 11:33:04   
bembela
evo drage moje,samo da javim...bili smo u petak na Jezeru,kod doktorice Indire,i ona kaze da je dugotrajan kasalj normalna posljedica poslije bronhitisa posebno kod malih beba,ali da ipak treba uraditi sve nalaze da bi se vidjelo da li ga slucajno nesto iritira i izaziva kasalj.Kada je vidjela bebu,kaze da je zaista napredan,mali guzonjica :) i da mu je nesto,ne bi on ovako dobro napredovao.Tako da ovu sedmicu radimo briseve grla i nosa,pa nalaze krvi,a onda ponovo u Sa,na alergotestiranje.
Ako Bog da,bice to sve ok...:)
Eh,jos mi je rekla da mu pocnem uvoditi sokice i kasice,a ja jos nisam mislila krenuti s tim da se ne bi jos ubuckio,pa cemo da vidimo...mozda pomalo cijedjene mrkvice ili jabukice :)
Eto,pa javim ponovo kad sve bude gotovo
HVALA VAM PUNO NA PRIJEDLOZIMA I POMOCI,A POSEBNO MAMI ALMI :)

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 304
30.10.2011 11:44:26   
M kao Mama
bembela, samo neka ste se javili i neka imate neke info od drugog dr. akobogda bit će sve to Ok, samo se mora naći uzrok tog kašlja.

Nego, ja sam razmišljala, jel kod vas toplo, da mu nije suh zrak, da staviš neke posudice sa vodom i da povremeno staviš šerpu sa kamalicom da kuha na šporetu,

javi nam se,

mašala za malog guzlohana, samo neka papa

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 305
31.10.2011 14:00:43   
bembela
ma nije toplo,u stanu smo iskljucili grijanje,tako da sad samo cijevi griju(za zimu debelu tu je konvektor ;)) tako da je u stanu zaista ugodno.Posudice su vec tu,a od danas i kamilica,to mi nije ni naumpalo.Ali kad te samo krene,onda bas krene,danas je bebi dobio temperaturu,vjerovatno zubici,jucer je rukica bukvalno cijeli dan bila u ustima,ljuti se na mene kada je pokusam izvaditi :(

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 306
31.10.2011 14:14:00   
henna ze
Bembela možeš i u zenici radit ialergotestiranje u primi...
ja sam tu radila Heni..sad ne znam da li rade tako malim bebama...bitno je to uraditi i kad prilagodiš  mjesto boravka napadi i kašalj je mnogo blaže...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 307
31.10.2011 14:14:03   
M kao Mama
A, joj duša draga, ljubni ga i mama valja svašta nešto preko glave da pređe, ali bit će sve to dobro.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 308
31.10.2011 20:13:12   
Trnoruzica
IZVORNA PORUKA: bembela

ma nije toplo,u stanu smo iskljucili grijanje,tako da sad samo cijevi griju(za zimu debelu tu je konvektor ;)) tako da je u stanu zaista ugodno.Posudice su vec tu,a od danas i kamilica,to mi nije ni naumpalo.Ali kad te samo krene,onda bas krene,danas je bebi dobio temperaturu,vjerovatno zubici,jucer je rukica bukvalno cijeli dan bila u ustima,ljuti se na mene kada je pokusam izvaditi :(

Nemoj stavljati kamilicu, jer je dijete mozda upravo na nju alergicno! Nikad ne znas sa alergijama..
Dovoljne su posudice obicne vode, cisto da navlaze, da znas da nije od suhog zraka.
Zelim vam puno srece

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 309
1.11.2011 9:57:38   
damma
bembela moras sto cesce provjetravat prostoriju gdje beba boravi, par puta dnevno. posebno sad u ove hladne dane.
drago mi je da mu je bar malo bolje a sa zubicima valja deverat, i kad nicu i kad ispadaju. tako nam je.

2004.
2008.

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 310
1.11.2011 15:09:44   
bembela
uh...muke moje...;)
sutra idemo po jonizator,kazu da i to djeluje,da malo ovlazi zrak,posebno zimi,da bi lakse disao...ma sve za nase male dushe

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 311
7.11.2011 14:44:29   
DZANINI
evo da se i mi ukljucimo i potrazimo pomoc da vidimo sta je najbolje naime cerkica mi ima 2 godi i 7 mjeseci,,,i malo malo pa je nesto prehladzena u vrtic ide pa je sigurno od toga preko vikenda super kad je u vrticu odma prehladzena...medzutim evo 2 3 dana nemoze nikao da spava ima kasalj koji joj neda da spava tako da je nikakva nezanm sta na svojiu ruku da joj ukljucim a doktoa mi j viseee joj preko glave neka nam ih ali vise mi je muka...a bojim se nedo bog da bronhitis ne dobije suprug mi je kuburio kao mali sve do 11 godine..a evo ovaj kasalj kod nje se pocava malo malo...sta da rtadim sta da joj dam dal da vodim jel ima danas neko u vrazovioj dezurni a jos i usput juce nam je istekla knjizice kakav peh pusaa

(odgovor članu cokolino_79)
Neposredna veza do poruke: 312
7.11.2011 18:34:05   
škorpija
dzanini ako je TM imao bronhitis velika je vjerovatnoća da i curica može dobit, pazi samo na disanje, ja sma izbjegavala dr,. pa je malac imao opstrukciju pluća, ali nekoliko inhalacija(kućnih) i jedna boca su rješili problem. nama za kašalj ništa ne pomaže, osim inhalacija i doks amo ne prođe

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu DZANINI)
Neposredna veza do poruke: 313
29.11.2011 11:27:51   
damma
i mi dveramo oko kaslja ovih dana, sinoc nismo oka sklopili. juce sam ga vodila dr, kaze upala grla, pluca su cista. dala mu esbesul. cajeve ne voli, pokusavala sam na sve nacine. napravila onaj caj od hanady, pa mu to dajem na kasiku ko sirup. kaze jel ovo sijup od jovoja user posted image
inace ima problem s plucima, pa sam sva u strahu. danas krecem ponovo s kozjim mlijekom i sirupo ehinal c, pa cemo vidjet. nek nam je sretno

2004.
2008.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 314
29.11.2011 11:32:06   
maglaj_mum
IZVORNA PORUKA: damma

i mi dveramo oko kaslja ovih dana, sinoc nismo oka sklopili. juce sam ga vodila dr, kaze upala grla, pluca su cista. dala mu esbesul. cajeve ne voli, pokusavala sam na sve nacine. napravila onaj caj od hanady, pa mu to dajem na kasiku ko sirup. kaze jel ovo sijup od jovoja user posted image
inace ima problem s plucima, pa sam sva u strahu. danas krecem ponovo s kozjim mlijekom i sirupo ehinal c, pa cemo vidjet. nek nam je sretno

Sretno!!!!!!

02.03.2011. (mamino sunce doslo na svijet)

Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 315
29.11.2011 11:37:52   
henna ze
sretno i od mene
mi smo za vikend isto..henu stegao bronhitis..ja odmah navalim čaj protiv kašlja od m paunovski sa guščjom masti..odma uključim ontril po jednu kašiku ujutro i naveče...i eno puno joj je bolje...

(odgovor članu maglaj_mum)
Neposredna veza do poruke: 316
29.11.2011 11:51:38   
damma
IZVORNA PORUKA: henna ze

sretno i od mene
mi smo za vikend isto..henu stegao bronhitis..ja odmah navalim čaj protiv kašlja od m paunovski sa guščjom masti..odma uključim ontril po jednu kašiku ujutro i naveče...i eno puno joj je bolje...

kakav ti je taj caj od matije, s guscijom masti?
ima li ga u apotekama?

2004.
2008.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 317
29.11.2011 13:08:44   
henna ze
damma..taj je čaj djever kupio mojoj curici nekad davno..dodje velika kutija...imamo mi apoteku m.paunovska pa tu kupimo..a guščju mast sam ja kupila..pa posebno u to dodam dok je toplo i ona pije...

inače ima čitava garnitura..djever je kupio taj čaj..pa onda neki med sa nekim travkama..ima timijana unutra i još krema koja se maže na prsa..miriše na mentol...to je kao terapija..moja je alergična na med..pa joj dajem samo taj čaj...

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 318
29.11.2011 13:37:07   
bananica
IZVORNA PORUKA: henna ze

damma..taj je čaj djever kupio mojoj curici nekad davno..dodje velika kutija...imamo mi apoteku m.paunovska pa tu kupimo..a guščju mast sam ja kupila..pa posebno u to dodam dok je toplo i ona pije...

inače ima čitava garnitura..djever je kupio taj čaj..pa onda neki med sa nekim travkama..ima timijana unutra i još krema koja se maže na prsa..miriše na mentol...to je kao terapija..moja je alergična na med..pa joj dajem samo taj čaj...

a gdje si kupila gusciju mast?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 319
29.11.2011 13:52:53   
henna ze
a to sam davno proljetos zbavila preko neke žene koja zna neku ženu..uglavnom kupila sam i sebi i Nedi..sad držim u zamrzivaču pa odrežem komad i stavim..

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 320
29.11.2011 14:09:53   
damma
Ima je kupit u Lukavcu kod nekog covjeka, 300 KM 1 kg.

2004.
2008.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 321
29.11.2011 14:13:36   
bebacha
jel 300 il 30

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 322
29.11.2011 14:14:25   
bananica
sigurno je 300 za kg, al kupis 100gr i eto ga

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 323
29.11.2011 14:19:24   
damma
300 KM je 1 kg, al dovoljno je kupit 250 ml, jer i ne daje se toga puno djeci. na vrh kasikice.
jest skupo, iskreno receno, ali eto lijek je.

2004.
2008.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 324
29.11.2011 14:19:39   
henna ze
ja sam 150 gr platila 15 Km..a ovu od 100 gr 10..i ovo je neka relacija lukavac bila...
ne smrdi uopšte..ja njoj stavim u čaj..ona popije veliku šolju..jednom je samo rekla..jest ovaj čaj čudan..ko da je supa..

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

prošlost
joni

kad bi ste mogli šta bi promjenili u svojoj prošlosti

mnogo toga (57%)

nešto malo (30%)

ništa (13%)

Broj svih glasova: 206

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *