|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kasalj kod djece
4.1.2012 22:07:02   
shejla
e hvala ti user posted image
Cudi me da nije to spominjala nasa dr. jer nam je posljednja 2 puta bila dr. za koju kazu da je najbolja (dr. Amra Junuzovic u DZ Stari Grad)...
Evo danas ne kaslje,jutros u vrticu, kaze teta isto nije, dok nije legla da spava - i onda je pocela kasljati, davila se od kaslja....nije mogla ni spavati i digli je poslije 10 minuta user posted image   Evo sad je zaspala i jos se ne cuje...obicno pocne samo sto legne u krevet user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 351
4.1.2012 22:13:03   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: shejla

e hvala ti user posted image
Cudi me da nije to spominjala nasa dr. jer nam je posljednja 2 puta bila dr. za koju kazu da je najbolja (dr. Amra Junuzovic u DZ Stari Grad)...
Evo danas ne kaslje,jutros u vrticu, kaze teta isto nije, dok nije legla da spava - i onda je pocela kasljati, davila se od kaslja....nije mogla ni spavati i digli je poslije 10 minuta user posted image   Evo sad je zaspala i jos se ne cuje...obicno pocne samo sto legne u krevet user posted image

Nece ti to ni spomenuti... cak je i protivnik toga sto licno smatram ispravnim...
Obzirom da je svako djete tj pacijent prica za sebe mi ovdje mozemo samo ispricati nasa iskustva ali ne i primjenjivati necije savjete bez savjeta tj konsulatcije a pedijatrom naseg djeteta...
Zato zene drage oprez...savjete koje ovdje napisemo a mislimo da bi ih mogli prenijeti kod svog djeteta ipak prvo recite svom pedijatru pa ako i on da zeleno svjetlo onda je sve ok...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 352
5.1.2012 6:30:10   
koka i po
slazem se s tobom Visnja.
prije bilo cega i bilo kakve primjene lijekova treba se prvo konsultovati sa pedijatrom...sto je normalno i logicno.
ali isto smatram da treba probati sve opcije ako je dijete vec duze vrijeme bolesno i kaslje jer kasalj nije bezazlen simptom i moze dovesti do ozbiljnih posljedica ako se ne lijeci.
ja sam ovdje iznjela iskustvo sa svojim djetetom i informacije koje sam dobila iz prve ruke.mozda se drugi doktori nece sloziti sa ovim tvrdnjama ali ja sam se licno uvjerila da su tacne.
uglavnom...shejla da sam na tvom mjestu potrazila bih savjet i misljenje jos par pedijatara.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 353
9.1.2012 12:09:45   
bembela
ima li ko kakav recept da pomaze pri iskasljavanju???Taman da izadje,moj bebi to ponovo vrati u sebe cccccccccc

27.06.2011. na svijet dosla mamina ljubav i sreca najveca :)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 354
9.1.2012 16:00:51   
DISANA
Pokušaj čaj od luka i jabuke. Meni uvijek pomogne, samo ponekad zaboravim pripremiti zdjelu ili lavor za šlajma. Takođe ja sam svojoj curici kuhala čaj od jagorčevine, koju smo skupa  brale  i sušile. Jagorčevina je ekstra pomogla

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 355
10.1.2012 12:23:29   
virgulina
M mi kaslje vec treci dan , prije toga je vukla neki virus od doceka NG , imala je temp jedan dan , to proslo , malo curio nosic i sad kasalj , bas se razvuklo user posted image
dajem joj sirup od jagorcevine , slatko od borovih iglica , mazem fitobalm prije spavanja , pravila sam joj onaj neki sirup od meda i luka i dodala sok od narandze ( ali to nece da pije  , mislim dajem joj na silu al se gadi pravo )
kasalj je produktivan , tacno cujem kad krene slajm ali ga ne pljune nego ga proguta user posted image cekam samo kad ce povracati user posted image

(odgovor članu DISANA)
Neposredna veza do poruke: 356
10.1.2012 12:24:49   
taurus
ne mora povratiti, dovoljno je da ga izbaci iz pluća u grlo i proguta
vjerovatno će stolica biti sluzava od šlajma

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 357
11.1.2012 10:56:32   
bembela
ma probala sam caj od luka i jabuka,i nije nesto djelovao...evo dva dana mu je stolica sluzava,nadam se da je slajm,da nije nesto drugo.....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 358
11.1.2012 11:43:25   
virgulina
caj od luka nece ni pod razno
sad sam je slusala i cini mi se da kaslje kad joj se slije iz nosa , sinoc sam je dugo lupkala po ledjim i nije se zakasljala , ne bih da je bzvz vodim kod dr da tamo ne pokupi jos sta a za tri godine mi je samo jednom kasljala , ovo sad je drugi put
inace kad joj dam taj sirup od luka i meda zakaslje se jadna ko magarence ( odvratan je )
a kaka je sva sluzava ( oprostite na eksplicitnosti )
joj dokle ce ovo da traje user posted image

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 359
11.1.2012 11:45:29   
neki x
Je li iko koristio sirup Alpenkraft?Je li djelotvoran?

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 360
11.1.2012 11:57:33   
bananica
IZVORNA PORUKA: neki x

Je li iko koristio sirup Alpenkraft?Je li djelotvoran?

meni je super, uvijek ga pijemuser posted image
za djecu ne znam, mislim da ide od 7 godina

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 361
11.1.2012 12:01:41   
Blue rose RR
Djeca u predškolskoj dobi Alpenkraft mogu počinjati uzimati.
Ja sam jedno vrijeme koristila ga, međutim nakon dvije godine korištenja istog (po potrebi) prestao mi je biti djelotvoran.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 362
11.1.2012 12:03:17   
bananica
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ja sam jedno vrijeme koristila ga, međutim nakon dvije godine korištenja istog (po potrebi) prestao mi je biti djelotvoran.

meni je do sada uvijek pomogao, 3 puta sam ga pila, stvarno je extra, al kod mene je kasalj sigurno od cigara i on to stvarno dobro procistiuser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 363
11.1.2012 12:06:41   
bananica
.

< Poruku je uredio bananica -- 11.1.2012 12:07:32 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 364
11.1.2012 12:07:05   
reallove
I moj Ameen kaslje,jucer isli doktoru,valjda promjena klime i odma ga uhvatilo,ja sam njemu sinoc stavljala oblogu na ledja,krpicu natopim maslinovim uljem,pa sam u mlijeko rastopila 2 bronhi bombone,to popio hb,pomoglo mu je,smirilo kasalj,tako da je fino prespavao noc,ali sad evo poet kasljeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 365
11.1.2012 12:11:25   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

meni je do sada uvijek pomogao, 3 puta sam ga pila, stvarno je extra, al kod mene je kasalj sigurno od cigara i on to stvarno dobro procistiuser posted image

Baš i svojim sastavom pomaže u pročišćavanju disajnih puteva i suzbijanju bakterija u istom, a pogotovu kod ljudi koji aktivno ili pasivno konzumiraju cigarete.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 366
11.1.2012 12:11:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: reallove

I moj Ameen kaslje,jucer isli doktoru,valjda promjena klime i odma ga uhvatilo,ja sam njemu sinoc stavljala oblogu na ledja,krpicu natopim maslinovim uljem,pa sam u mlijeko rastopila 2 bronhi bombone,to popio hb,pomoglo mu je,smirilo kasalj,tako da je fino prespavao noc,ali sad evo poet kasljeuser posted image
realove i A kaslje isto zrelo , ..i + nos mu zacepljen

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 367
11.1.2012 12:16:07   
reallove
Moj maleni dok smo bili u Bosni bio masallah,2 mjeseca ni lijek ni doktor,ma nista hb,i samo sto smo stigli ovdje poceo kasljucati i eto,sad bas kaslje,zao mi je Anelka misa mu,bit ce bolje abd

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 368
11.1.2012 12:17:59   
Anoniman
promjena klime i sama kazes bit bolje abd user posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 369
11.1.2012 12:22:31   
Lejla Ka
Mi smo bili kašljavi zadnje dvije sedmice. Ja ću vam ispričati šta ja radim, ali ću navesti koji je uzrast djece i ako su vaši mlađi molim vas da konsultujete ljekara oko primjene čaja, naročito za djecu mlađu od dvije godine:

Odavno već primjenjijem mast na bazi maslinovog ulja, eukaliptusa i drugih trava (proizvođača možete dobiti na PP) koja se maže naizmjenično na prsa i na leđa pred spavanje. Moja je kči imala astmatične napade između 2. i 3. godine, a i sad joj se dese napadi nadražujućeg kašlja i ova mast joj stvarno za čas sazrije kašalj da izbaci šta treba. Sin opet ima ogroman treći krajnik i konstantno ima neki sekret iz nosa, a kad se to još krene spuštati na pluča ova mast baš za noć dvije olakša izbacivanje. Kad je stanje teško osim masti stavljam još i omekšan list kupusa preko masti, pa tek onda pamučnu krpicu koja se stavlja preko namazanog područja.

Tokom ove prošle viroze preporučen mi je tzv. Mješani plučni čaj (proizvođač na PP) na kojem piše da se odraslima može dati i do 7 doza dnevno, ja sam 3-godišnjaku i 7-godišnjakini davala po dvije doze. Zaista sam se iznenadila kako im je za čas ublažio kašalj, a onda su imali samo povremeno iskašljavanje sekreta.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 370
11.1.2012 13:05:39   
nur al ayna
Ne znam jeste li koristili kapi Bisolvon (ili je bisolvin, vise nisam sigurna). Mojoj djevojcici (2 godine) su pomogle odmah prvu noc, a prije toga je danima kasljala, sirupi nisu djelovali, cajevi olaksavali samo trenutno. Sutradan smo slajm nasli u peleni, a iz nosica su izasle bas "zrele" slinice. Dva dana poslije, ni traga kaslju. Nama je kapi preporucila apotekarka, a konsultovali smo i pedijatricu.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 371
13.1.2012 16:15:34   
bembela
mi smo koristili Bisolvon-Bisolex,isto samo drugi proizvodjac...i nista nam nije pomoglouser posted image ,samo je imao strasneee grceve od toga,ali moja jetrva davala svojoj curici -2 g.- i djelovale za 2 danauser posted image
Jucer smo bili na Jezeru,kod doktorice Velme(ne znam prezime) i samo cu reci SVAKA JOJ CAST!!!
Moj bebi kaslje punih pet mjeseci,mucili smo se sa svim i svacim,ali nista,ama bas nista nije pomoglo.Trazila sve pretrage da rade,sta god da kazem,uzalud,ovi ni ne slusaju...ali ona jucer prvo sto je uradila,pitala da li smo muz i ja imali problema sa alergijama.Kada sam rekla da jesmo,i to oboje,ona fino kaze pa nije ni cudo da dijete kaslje!!!Sve moguce testove dala da se urade,da se nalazi izvade,posebno ukupni i pojedinacni IgE.
Tako da se ja sad nadam da je ovo pocetak kraja nasih muka,da cemo konacno znati da li je alergija i na sto,ako je,pa onda da znamo kako dalje.

(odgovor članu nur al ayna)
Neposredna veza do poruke: 372
13.1.2012 16:16:47   
bembela
i zaboravih reci,prva koja je spomenula flixotide i ukljucila ga,iako sam ja molila vise da probamo i sa tim,kad vise nista nije pomoglo

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 373
22.1.2012 10:29:09   
malenaa
drage moje moj D kaslje uzasno,nocas temp imao,evo jutro nema.... ali vec duze vremena se borimo s tim, prosli mjesec je popio dva antibiotika, jednom zbog kazu suma na plucima drugi put upala grla .... evo kasalj se opet vratio...cinni mi se da je suhi ili nekako na sredini user posted image user posted image user posted image user posted image
nemam kada da iscitavam ,voljela bih neke savjete ako moze sta ciniti ,ne mogu vise da ga kljukam ni sirupima kojekakvim za kasalj kad nista nije spec tj previse se davalo da bih znala sa dkoji mu odgovara nazalost. ---
please help kiss

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 374
22.1.2012 15:40:35   
bembela

IZVORNA PORUKA: malenaa

drage moje moj D kaslje uzasno,nocas temp imao,evo jutro nema.... ali vec duze vremena se borimo s tim, prosli mjesec je popio dva antibiotika, jednom zbog kazu suma na plucima drugi put upala grla .... evo kasalj se opet vratio...cinni mi se da je suhi ili nekako na sredini user posted image user posted image user posted image user posted image
nemam kada da iscitavam ,voljela bih neke savjete ako moze sta ciniti ,ne mogu vise da ga kljukam ni sirupima kojekakvim za kasalj kad nista nije spec tj previse se davalo da bih znala sa dkoji mu odgovara nazalost. ---
please help kiss

malenaa,probaj onaj caj od liuka i jabuka,gadan je za piti,ali je i mom malo pomogao,iako se uspostavilo da je kod mog alergijski kasalj jer je konacno odreagovao na flixotide.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ignorisanje forumasica
Lalana

Imate li ikada osjecaj da vase postove forumasice bukvalno preskacu ili ne zele komunikaciju s onima koji nisu stalno na rr?

Da (74%)

Ponekad (18%)

Ne (9%)

Broj svih glasova: 234

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *