|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
28.11.2011 22:33:30   
ilmy
Ananas-ze  vidim ja sta se pise.. al sam i ja o tome pisala.. a to za meso sam dodala zato sto je  Pingvina napisala:
"Ali isto tako ne preporucuju ni jogurt sa mesom.."  Svak ima na svoje misljenje...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1601
28.11.2011 22:40:10   
Medić*
Ja takodjer nikada ne mijesam mlijecne proizvode i ribu. Tako su nas roditelji ucili, ne znam zasto to dvoje ne idu zajedno, ali mi ih svakako zajedno ne konzumiramo. 

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1602
28.11.2011 22:43:27   
mamine oci
i ja isto  tako tako su nas ucili,valjda sto to neprija stomaku kad se mjesa, ali naravno nema veze sa vjerom tako da ako neko voli jede ja nebi mogla valjda gdje sam navikla, ali isto tako sto rece ilmy ne mogu cevape bez jogurtauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1603
28.11.2011 22:45:04   
ananas_ze
joj vi o cevapima u ove sate, a  meni pita+ jogurtuser posted image
ps. obrisala sam se user posted image user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1604
28.11.2011 22:48:52   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

joj vi o cevapima u ove sate, a  meni pita+ jogurtuser posted image
ps. obrisala sam se user posted image user posted image user posted image

user posted image sad ce se neko javit i reci kakve ovo ima veze sa temomuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1605
28.11.2011 22:52:41   
mala_sa
Zene evo padobranca, i to opet sa pitanjem user posted image

Sad me zanima da li ove Ayatul Kursije sto se trebaju poceti uciti od Hidzretske godine, se moraju prouciti u prvih 10 dana nove godine, ili se mogu uciti cijeli mjesec?? Ja ne znam kako da stignem sve da proucim, a ostalo mi samo 7 dana???

P.S. Halalite ako vas smaram sa pitanjima user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 1606
28.11.2011 22:54:01   
ilmy
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vazda nesto nema veze sa temom.. a vala cevapi lijezu kad god pa i u sitne sateuser posted image user posted image user posted image   a pita i kod mene uz jogurtuser posted image user posted image   uh sve da je malo smrsat a  ko o kome ja o jelu..ccc..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1607
28.11.2011 22:56:58   
ilmy
mala_sa ja koliko znam uci se 365ili 366 ajetul kursijja i to prvih 10  dana.. user posted image

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1608
28.11.2011 22:57:54   
ananas_ze

Sad me zanima da li ove Ayatul Kursije sto se trebaju poceti uciti od Hidzretske godine, se moraju prouciti u prvih 10 dana nove godine, ili se mogu uciti cijeli mjesec?? Ja ne znam kako da stignem sve da proucim, a ostalo mi samo 7 dana???

ja o ovome ne znam nistauser posted image da me neko prosvijetliuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1609
28.11.2011 22:58:30   
ananas_ze
mala_sa ja koliko znam uci se 365ili 366 ajetul kursijja i to prvih 10 dana.. user posted image

a zasto??? otkud to???

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 1610
28.11.2011 23:00:27   
ilmy
prvih 10 dana muharrema je lijepo prouciti 365 puta aletul kursijju pa nanijetiti na sto zelis za narednu godinu.. isto tako je lijepo i postitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1611
28.11.2011 23:02:31   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mala_sa

mala_sa,grehota bi bilo reci da smaras :),tu smo jedni za druge.Ucenje ajetul kursijje u prvih 10 dana nove godine nema vjerodostojno uporiste u islamu.Bonicko,ne zamaraj se nicim sto nije radio Allahov Poslanik i sto nisu radili ashabi.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1612
28.11.2011 23:03:28   
ananas_ze
imal sta sunetom(hadisom potvrđeno)? ja sam iznenađena ovim sto cujem, kako je meni to promaklouser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1613
28.11.2011 23:04:40   
mala_sa
Annanas ja se sjecam jos mala dok sam bila da sam svake godine ucila, i obicno sam ih stizala prouciti, ali sad bih voljela i za sebe i za bebu - pa stvarno ne mogu da stignem.
Meni su objasnili da je lijepo prouciti 355 AK (jer Hidzretska godina ima 10 dana manje), i za svaki dan Allah dz.s. posalje po jednog meleka da te "cuva". Takodjer nanijetis ih na sta god ti hoces.

Ako grijesim molim vas neka me neko ispravi - meni su ovako rekli

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1614
28.11.2011 23:07:02   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

imal sta sunetom(hadisom potvrđeno)? ja sam iznenađena ovim sto cujem, kako je meni to promaklouser posted image

Nema habiba!Vjerovatno se opet radi o nekoj tradiciji,sto se uopce ne smije pripisati vjeri.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1615
28.11.2011 23:08:45   
ilmy
mala-sauser posted image user posted image nisat nije od viska.. zar ne? ne mora nesto biti sad naredjeno pa da to radimo, ima i stvari koje je pohvalno i lijepo raditi.. od viska glava ne boli.. 

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1616
28.11.2011 23:12:23   
mala_sa
Jasmin draga tebe da nema trebalo bi te izmisliti user posted image user posted image , sve ti meni tako lijepo objasnis user posted image user posted image

Ja cu vala raditi kao i dosad poslije namaza procim svakako i AK. A ove nase bosanske tradicije me iskreno smorise - ziva sam se danas bila dala u planiranje kako da procim haman hiljadu i po AK za 7 dana user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1617
28.11.2011 23:14:56   
ananas_ze
mala-sauser posted image user posted image nisat nije od viska.. zar ne? ne mora nesto biti sad naredjeno pa da to radimo, ima i stvari koje je pohvalno i lijepo raditi.. od viska glava ne boli..

ne razmisljamo nas dvije bas istouser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1618
28.11.2011 23:15:24   
Pingvina

IZVORNA PORUKA: ilmy

Ananas-ze  vidim ja sta se pise.. al sam i ja o tome pisala.. a to za meso sam dodala zato sto je  Pingvina napisala:
"Ali isto tako ne preporucuju ni jogurt sa mesom.."  Svak ima na svoje misljenje...

Hhahaha...samo ti "udri"...To sto sam ja napisala nema apsolutno nikakvog uporista u nasoj vjeri...To su samo neka tamo "lijeva" ucenja.Da se svega sto su ljudi smislili drzim-umrla bih od gladi.user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1619
28.11.2011 23:18:48   
ilmy
ja sam rekla da je lijepo nisam rekla da je farz zar ne.. znaci nsta nije pod moranjem sve je to stvar dobre volje..

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1620
28.11.2011 23:20:55   
ilmy
pingvinauser posted image user posted image upravo tako...  a ostalima kazem sve zavisi ko je kakvog mezheba..tako da o tome ne treba previse raspravljati..

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1621
28.11.2011 23:22:04   
jasmin
ilmy,lijepo od tebe sto smatras da `od viska glava ne boli`,ali kada se radi o vjeri,to nije slucaj,a potvrda je hadis:
Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko uvede nešto novo u našu vjeru, ono što nije od nje, to mu se odbija." (Buhari, br. 2697, i Muslim, br. 1718)

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1622
28.11.2011 23:28:18   
ilmy
da ali to nije lose sto se prouci zar ne? mislim ne vidim u tome lose.. a koliko sam ja ucila svaki hadis i svaki ajet ima svoj sebeb zasto je objavljen i recen treba se i to znati i gledati.. a milsim ne vidim razlog ako ja sjedem i proucim to ili da sjedem i prouccim nesto drugo mislim na tome imas sevab a ne lose djelo...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1623
28.11.2011 23:29:56   
ananas_ze
ja sam samo pomislila na to koliko se nas narod drzi tradicije kao pohvalnih djela(npr mladoj musko dijete treba sjesti u krilo da rodi prvo musko dijete i sl) a npr ne paze na prosipanje vode prilikom abdesta, rijetko klanjaju duha namaz, post bijelih dana, post ponedjeljkom i cetvrtkom  i jos puno toga sto je Poslanik, a.s. naveo kao pohvalno,ako me iko razumije user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1624
28.11.2011 23:32:42   
ilmy
to stoji i ja te takve adete ne praktikujem to mi nema nigdje veze.. al ako je bas nesto fino naci da se ima koristi od toga upravo ovo sto si ti navela zasto se ne bi koristilo.. nije farz al je lijepo..

Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *