|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
25.11.2011 22:53:19   
Candy
Samo sam htjela da kazem da sam i ja stavila hidžab prije nepuna dva mjeseca i sad imate novog clana na ovoj temi...user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1576
25.11.2011 23:08:42   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Candy

Samo sam htjela da kazem da sam i ja stavila hidžab prije nepuna dva mjeseca i sad imate novog clana na ovoj temi...user posted image

masaAllah, da te Allah swt ucvrsti i da ti primi insaAllah ibadeteuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 1577
25.11.2011 23:37:00   
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: Candy

masaAllah, da te Allah swt ucvrsti i da ti primi insaAllah ibadeteuser posted image

MasaAllah i amin, ja svoj nosim punih 6 godina hB, nisam se ranije javljala ali citam sve sto pisete na ovoj temi i MUBAREK NOVA 1433 h.g user posted image user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1578
25.11.2011 23:42:31   
Medić*
Mashalah cure, da vas Allah nagradi. Drago mi je sto se broj povecava forumasica user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1579
26.11.2011 8:50:52   
rerica
Hairli i bericetnu Novu Godinu od srca vam zelim,da nam Allah dadne sto je naj hairnije za nas....user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1580
26.11.2011 11:26:21   
pepaa beba
Molim Allaha da u novoj Godini budemo bolji,da se Allahu što više približimo dobrim djelima,da nam u svemu popravi stanje naše, podari nam svoju milost i oprost.I da ucini da bude sa nam zadovoljan na ovom i buducem svijetu.Amin ya Rabbi

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1581
26.11.2011 12:28:07   
bint
 selam drage moje user posted image
Molim Allaha dž.š. da nam ukabuli dove i uci nam sretnu i berićetli Novu 1433.g...
candy MasaAllah user posted image user posted image user posted image ljubim te punooo i ja sam pokrivena vec deceniju hBuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepaa beba)
Neposredna veza do poruke: 1582
26.11.2011 16:54:14   
jasmin
Candy,dobro nam dosla i da te Allah ucvrsti u imanu,a i sve nas.Amin!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bint)
Neposredna veza do poruke: 1583
26.11.2011 17:14:27   
Mjeseceva Pratilja
Voljela bih kada biste procitale ovaj tekst Tule Edina, psihologa.

http://www.islambosna.ba/tekstovi-i-knjige/ispod-ekia/5692-kuranski-tretman-stresa-i-dio-edin-tule

Svi njegovi tekstovi su vise nego odlicni, lahkim stilom pisani, potkrijepljeni argumentima.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1584
27.11.2011 0:39:26   
ilmy
Selam.. hairli vam nova Hidzretska.. inace dugo sam na RR, citam al slabo se javljam i pisemuser posted image   tek evo malo prije da kazem nabasah na ovu temu nisam ni znala da imauser posted image pa eto rekoh da se i ja prikljucim ovim hanumicama koje ponosno nose svoj hidzab jer sam i ja tauser posted image user posted image

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1585
27.11.2011 1:13:31   
ananas_ze
We selam, ilmy amin, nek si se bas javila user posted image svrati cesce evo nam se nesto tema podigla user posted image user posted image user posted image
ps znal neko nesto o mjesanju ribe i mlijecnih prozvoda, jel dozvoljeno npr jesti ribu i pavlakuuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1586
27.11.2011 2:11:36   
Pingvina
Selam drage moje...Prvo da nam pozelim svima sretnu i bericetnu novu hidzretsku godinu...Molim dragog Allaha da nas ucvrsti na pravom putu, smiluje nam se i sacuva nas od teskih iskusenja!!!
A drugo, ananas ze-otkud ti to pitanje????Bas si me zabrinula u ove kasne sate..user posted image user posted image Ja sam nedavno citala neku knjigu (nevezano za islam) i tamo nadjem tako neke stvari vezane za hranu ali kako sam ja shvatila jevreji su ti koji ne mijesaju razlicite vrste hrane....Mozda grijesim...zaista nisam kompetentna da odgovorim na ovo pitanje...ali iskreno jedem sve i mijesam sa svacim sto mi odgovara (od hrane koja nam je dozvoljena).user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

Neposredna veza do poruke: 1587
27.11.2011 10:45:17   
ananas_ze
eto sam cula(100% nisam procitala), al se ne sjecam od koga pa poslije koga god sam pitala kazu da nije zabranjeno, kontam ovdje mogu pitanje postaviti jednom a dobiti vise odgovora,za jevreje znam i ja, moze biti da je neko nas zamijenio s jevrejima pa sam ja dobila dezinformaciju...

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1588
27.11.2011 13:35:53   
jasmin
Ja znam da ribu nije dobro mijesati s mlijecnim proizvodima,i ja kad jedem ribu ne pijem kiselo mlijeko i mlijeko uopce.Eh sad,da je zabranjeno vjerom,to bi se valjda znalo.Ja ne znam nista vise o tome,osim da nije ok za organizam.Uostalom,sve sto steti organizmu treba izbjegavati.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1589
27.11.2011 13:40:59   
Pingvina
A zbog cega nije dobro????user posted image user posted image Mislim, mora biti neko objasnjenje...
Recimo ja pojma nisam imala da je jedna od cestih (ako ne i najcescih kombinacija kod nas) otrovna za organizam-bijela kafa. Meni su ovako objasnili:u kombinaciji kafe sa mlijekom oslobadja se toksican-otrovan spoj koji u malim kolicinama i ne steti organizmu u velikoj mjeri...ali dugogodisnjim uzimanjem zna napraviti poprilicnu stetu.user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1590
27.11.2011 14:10:05   
jasmin
Ne znam draga precizno.Mi smo imali slucaj na hadzu kada je hadzinica jela ribu i mlijeko i poslije je povracala.Pa je doktor savjetovao da se izbjegava jesti riba i mlijeko
u kombinaciji.Kako nisam direktno cula od doktora,ne znam sta je objasnio kao razlog zasto se to dvoje ne smije kombinirati.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1591
27.11.2011 14:20:16   
Pingvina
Ja sam malo "cudak", a zanimaju me sve te medicinske stvari...Znam da imaju tzv ayurvedska pravila "ne mijesanja pojedinih namirnica". Oni recimo ne preporucuju mijesnje ribe sa mlijekom jer se teze probavlja...ali isto tako ne preporucuju ni jogurt sa mesomuser posted image user posted image ..ili vocne jogurte...Pa sad...imaju oni cijeli spisak namirnica...kad sjednes i lijepo raskontas-NISTA NE SMIJES MIJESATI.
Halali ako te morim, ali kako sam shvatila iz tvog posta (a vidim da cure cijene tvoje misljenje)-znaci nema zabrane za tu kombinaciju (ili bilo koju drugu) u vjeri???Jedino ako nekome stvara zdravstvene poteskoce...a tad valjda svako sebi zna pomoci i ne uzeti sto mu smeta...Ili sam pogresno razumjela???user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1592
27.11.2011 14:27:03   
jasmin
Ja imam samo ovo kao dokaz da je ribu i mlijeko u kombinaciji najbolje izbjegavati.

U Buharijinom Sahihu postoji znatan broj primjera gdje se pokazuje kako je Poslanik, s.a.v.s., kombinovao hranu. U jednom hadisu se navodi da je Poslanik, s.a.v.s., zabranio miješanje nezrelih hurmi sa suhim hurmama, kao i miješanje grožđica i sušenih hurmi. Aiša, r.a., prenosi hadis u kojem stoji da je Poslanik, s.a.v.s., uobičavao jesti dinju sa svježim hurmama i da je uobičavao reći kako "toplota"jedne ublažava "hladnoću"druge, i da "hladnoća"jedne ublažava "toplotu"druge voćke. Još se prenosi da Poslanik, s.a.v.s., nikada nije kombinovao ribu i mlijeko.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1593
27.11.2011 14:33:11   
Pingvina
user posted image user posted image Sta svasta radimo a da nismo ni svjesni da to nije u redu...user posted image user posted image
Allah te nagradio draga moja!!!Hvala sto si se potrudila...user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1594
27.11.2011 16:08:49   
ananas_ze
da te Allah nagradi jasmin user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1595
28.11.2011 9:25:19   
jasmin
Amiin,i vas da Allah nagradi,drage moje.Bitno je naglasiti da ovo nije zabranjeno,ali je lijepo izbjegavati.Slicno je i za vodu npr,da se ne pije stojeci,jer Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem nikad nije pio vodu stojeci,niti je jeo naslonjen...sve ovo i slicno je za dobrobit organizma i njegovog pravilnog funkcionisanja.

Neposredna veza do poruke: 1596
28.11.2011 9:28:31   
mila81

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

http://www.islambosna.ba/tekstovi-i-knjige/ispod-ekia/5692-kuranski-tretman-stresa-i-dio-edin-tule

Svi njegovi tekstovi su vise nego odlicni, lahkim stilom pisani, potkrijepljeni argumentima.

Mjesečeva Pratiljo, ova knjiga je fantastična, ja je pročitala za jedan dan, toplo preporučujem, više nego praktična, sažeta sa puno detaljno objašnjenih informacija:)

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1597
28.11.2011 17:03:30   
rerica
IZVORNA PORUKA: mila81

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Mjesečeva Pratiljo, ova knjiga je fantastična, ja je pročitala za jedan dan, toplo preporučujem, više nego praktična, sažeta sa puno detaljno objašnjenih informacija:)
[/quot
Mila user posted image user posted image

< Poruku je uredio rerica -- 28.11.2011 17:14:29 >

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1598
28.11.2011 19:29:40   
ilmy
evo i mene da se malo javimuser posted image user posted image   sto se tice te hrane jasno stoji sta je zabrajeno.. u medresi nam nisu spominjali tu mjesavini i nisam cula jos za to.. iskreno sta sve danas nije zdravo za nase zdravlje i organizam a svi mi ponekad to koristimo i upotrijebimo.. svi smo svjesni da brza hrana steti al ponekad se pojede.. a sto se tice mesa uhhh meni cevapi bez jogurta ne idu bar kod meneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1599
28.11.2011 20:15:07   
ananas_ze
Ilmy govorile smo o preporukama Poslanika a.s. i mjesavini ribe i mlijecnih proizvoda a ne o mjesavini mesa i mlijecnih prozvoda, a nase navike su nesto sasvim drugo

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *