|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
28.10.2011 22:32:59   
Bebica11
Amin

Da nas Allah sacuva zablude,amin

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 1526
28.10.2011 23:41:34   
rerica

IZVORNA PORUKA: jasmin

DZAMIJA KRALJ FAHD BIN ABDUL AZIZ ALSAUD

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Hvala i zahvala pripadaju Allahu! Neka je salavat i selam na Allahovog posljednjeg Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem! Es-selamu alejkum, braćo i sestre! Imam potrebu da se oglasim u vezi gnusnog čina koji se desio ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Ono što smo mogli vidjeti, da se radi o osobi koja ima bradu i nosi kratke pantalone iznad članaka, još više obavezuje da se u što većem broju javimo i najoštrije osudimo ovaj napad. Ponavljam, ma ko bio počinilac ovog teškog napada, da ovaj postupak nema veze s našom plemenitom vjerom i njenim načelima, što je poznato svakom onom ko ilole zna o vjeri Islamu. Shodno tome, bila bi velika nepravda prema vjeri i njenim sljedbenicima pripisati ovaj gnusni čin vjeri i njenim iskrenim sljedbenicima, a posebno onima koji svojim izgledom slijede Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Smatram, da počinilac ima ime i prezime, ma kakvi njegovi motivi bili, ma o čemu se radilo, zaslužio je svaku osudu i on i njegov postupak. Također, potrebno je da se muslimani ograde od njegovog postupka, a posebno braća i sestre koji smatraju da su sljedbenici ehli sunnetske dave. Smatram, da nikada, ni u kom slučaju, ovakav postupak ne bi učinila osoba koja uči svoju vjeru i njena načela od učenih, onih koji su nasljednici Allahovih poslanika, crpeći to znanje iz Kur’ana i suneta (prakse) Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Zaista osjećam teškoću u svojim grudima, znajući koliko će ovaj događaj negativno uticati na davu (poziv ka Allahu) tebareke ve te’ala, i njeno nazadovanje. Zato kažem, neka se zapita svaki onaj ko smatra ili misli da je ovako nešto u redu, kako će sutra dati dževab Uzvišenom Allahu, zbog čega je bio uzrok stagnacije dave, ezijeta muslimana i nemuslimana, zastrašivanja i barbarstva na ovim prostorima. Kako će dati dževab Allahu, za sve što će pretrpjeti pojedina nedužna braća, od privođenja, ispitivanja i sl. ostavljajući svoju djecu u neizvjesnosti, da li će se babo vratiti ili ne! Na kraju, molim Allaha, da nas uputi na pravi put, put prvih generacija muslimana, da nam istinu učini istinom, pa da je slijedimo, a zabludu neistinom, pa da je se klonimo! Amin! Prof.Sanel Ramić

Potpisujem,slazem se u potpunosti sa svako navedenom rijeci....

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1527
28.10.2011 23:48:17   
D_K
dobro si ovo nasla draga jasmin..
potpisujem a posebno mi se svidja ovaj dio:
Ponavljam, ma ko bio počinilac ovog teškog napada, da ovaj postupak nema veze s našom plemenitom vjerom i njenim načelima, što je poznato svakom onom ko ilole zna o vjeri Islamu.

Onaj pogled :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1528
30.10.2011 12:07:43   
jasmin
Minber.ba - Nakon današnjeg terorističkog napada na američku ambasadu u Sarajevu, nemoguće je ostati ravnodušan i ne reagirati, a naročito ako znamo da je počinilac tog zločina mladić sa bradom i specifičnom afganistanskom odjećom, te da je to ogavno zlodjelo navodno ''učinio u ime islama''. U tom slučaju, naša reakcija i osuda ovoga čina postaje još veća obaveza, jer bez sumnje, sve ovo će se opet potpuno nepravedno i neopravdano dovesti u vezu sa čestitim muslimanima i uzornim građanima ove napaćene zemlje. Ne treba ponavljati da ovaj teroristički čin nema baš nikakve veze sa ispravnim razumijevanjem islama, njegovim načelima i propisima, koji u suštini imaju za cilj uspostavu reda, mira, blagostanja i sigurnosti na Zemlji.

Na nakaradnost i pogubnost ovakvih i sličnih poteza ukazivali smo i ranije i to osuđivali. Nema nikakve dvojbe da je ovo nepromišljeno djelo zločin i samo još jedna ''medvjeđa usluga'' islamu i muslimanima ovih prostora pa i šire, a naročito u vremenu kada se Bošnjaci grčevito bore za opstanak naše domovine koju njeni dušmani napadaju sa svih strana.

Niko nema pravo da u ime muslimana ovih prostora poduzima ovakva zlodjela pod tobožnjim izgovorom kako želi pomoći islam i muslimane. Ovdje se radi o jednom kompleksnom ahmakluku i glupavosti koju zdrav ljudski um teško može pojmiti i dokučiti. Odgovornost za nastanak i širenje ovakvih ideja imaju i oni koji javno promoviraju krajnje nakaradno poimanje islama.

Zbog ovakvih fanatika i maloumnika muslimani se po ko zna koji put moraju izjašnjavati i pravdati kako islam s ovakvim i sličnim zlodjelima nema ništa. Stoga javno osuđujemo ovo zlodjelo, te odgovorno i svjesno tvrdimo da je vjera islam potpuno čista od ovakvih zlodjela i onih koji ih čine. Takvi će i pred Uzvišenim Allahom snositi odgovornost za prolivenu krv nevinih, kao i za sijanje smutnje i nereda.

redakcija minber.ba

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1529
30.10.2011 13:50:04   
Lilly
Ma joj, stalno se nesto dogadjauser posted image ...
Steta je samo sto ce zbog jednog korova dosta neduznog cijeca da strada! A narod nekad nema vremena da razabire sta je sta...user posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1530
31.10.2011 9:58:34   
emirita
ess.al.
halali jasmina,ako sam dobro shvatila ti zivis u saudiji?
mozes li mi se molim te javiti na pp,imam par pitanja,ako moze?
hvala ti,da te Allah nagradi

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 1531
31.10.2011 10:12:29   
jasmin

IZVORNA PORUKA: emirita

ess.al.
halali jasmina,ako sam dobro shvatila ti zivis u saudiji?
mozes li mi se molim te javiti na pp,imam par pitanja,ako moze?
hvala ti,da te Allah nagradi

We alejkumu sselam draga.Trenutno zivim u Saudiji.Poslala sam ti PP :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 1532
31.10.2011 21:32:28   
mala_sa
Jasmin poslala sam ti PP, pa mi samo napisi jesil primila? user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1533
2.11.2011 11:10:56   
palachinken

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Eto ovo nisam znala za macke. Mislila sam da niti jednu zivotinju nije dozvoljeno drzati u kuci.

Ebu Kutade, r.a., je rekao: “Poslanik, s.a.v.s., je rekao da mačka nije nečista, da je ona od onih koji obilaze oko vas.”, što prenose Malik i Ahmed i četiri Sunena. Dakle, mačka posjeduje čisto tijelo, čistu slinu tako da voda ili hrana, koja preostane nakon nje, je čista.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1534
9.11.2011 16:11:35   
Pingvina
Lijep pozdrav..Ne nosim hidzab, ali povremeno svratim da procitam sta pisete.user posted image
I sad nadjem na netu nesto sto mi se bas svidjelo, pa rekoh moguce da ce i vama biti barem upola fascinantno i zanimljivo kao meni.user posted image

http://forum.dnevniavaz.ba/showthread.php?2895-Allahova-Farmacija

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1535
10.11.2011 9:03:35   
jasmin
Dobro nam dosla Pingvina.:)

Evo jedan novi video ;).
http://www.youtube.com/watch?v=Ci9lLZiuM60

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1536
10.11.2011 9:29:34   
Pingvina
Hvala na dobrodoslici Jasmin!!!:)) Vec sam pomislila da niko ne "svraca" na ovu temu.

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1537
10.11.2011 20:56:01   
rerica
Svracam i ja Pinvina....user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1538
10.11.2011 23:24:35   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: rerica

Svracam i ja Pinvina....user posted image user posted image

i ja naletim...user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1539
10.11.2011 23:28:00   
mamine oci
za sve vasuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1540
10.11.2011 23:52:29   
Pingvina
rerice, user posted image user posted image Nestade mi onaj dan..user posted image
Boga mi cure, urijetko svracate..user posted image user posted image Ili bar rjedje nego sto cure svrate na ostale teme...user posted image

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1541
11.11.2011 0:52:53   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Pingvina

rerice, user posted image user posted image Nestade mi onaj dan..user posted image
Boga mi cure, urijetko svracate..user posted image user posted image Ili bar rjedje nego sto cure svrate na ostale teme...user posted image

Slazem se.
user posted image
Evo, Pingvina, hajde da ti i ja nesto promijenimo.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1542
11.11.2011 6:41:40   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Slazem se.
user posted image
Evo, Pingvina, hajde da ti i ja nesto promijenimo.

user posted image

ma uvijek kad se vise pise dodje neko da kaze kako idemo od teme, pa se izgubi motivacija

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 1543
11.11.2011 7:36:37   
Pingvina
Bebice, slazem se apsolutno...Ali meni sad nije jasno(da ne bi otisli od teme)-jel to znaci da samo o hidzabu trebamo pisati???user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1544
11.11.2011 10:41:38   
Bebica11

Bebice, slazem se apsolutno...Ali meni sad nije jasno(da ne bi otisli od teme)-jel to znaci da samo o hidzabu trebamo pisati???user posted image

tako nam je jednom receno od moderatora, ima na ovoj temi stranicama unazad

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1545
11.11.2011 10:48:07   
canim
A sto se ne preimenuje tema u Zena u Islamu ili nesto slicno tome, pa da se moze pricati o svim temama koje se ticu zene a direktno su vezane i za Islam, nije samo Hidzab kod zene vezan za Islam.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1546
11.11.2011 10:53:53   
Medić*
IZVORNA PORUKA: canim

A sto se ne preimenuje tema u Zena u Islamu ili nesto slicno tome, pa da se moze pricati o svim temama koje se ticu zene a direktno su vezane i za Islam, nije samo Hidzab kod zene vezan za Islam.

Evo i nas. Slazem se da je tema slabo aktivna.

Canim, slazem se sa tobom, bilo bi logicno da na temi mozemo pisati o svemu sto nas interesuje a ne samo o hidzabu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1547
11.11.2011 10:58:40   
mamine oci

i ova teme je bila u znaku pitanja jer je receno da forum nije vjerski vec porodicni ,mada je Visnja izasla u suret i dopustila ovu temu iskljucivo da se mi" zene sa hidzabom" mozemo druziti pisati,sad ja sam za da se pise, ali treba postovati i pravila foruma, jer naravno ima i vjerski forum gdje slobodno mozemo pisati takod a se nadam da razumjete sta sam htjela reci a da me pogresno ne shvatite jer ja sam otvorila temu izborila se da ostane inace je tema na pocetku par puta bila zakljucavana...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1548
11.11.2011 11:22:26   
canim
IZVORNA PORUKA: mamine oci

i ova teme je bila u znaku pitanja jer je receno da forum nije vjerski vec porodicni ,mada je Visnja izasla u suret i dopustila ovu temu iskljucivo da se mi" zene sa hidzabom" mozemo druziti pisati,sad ja sam za da se pise, ali treba postovati i pravila foruma, jer naravno ima i vjerski forum gdje slobodno mozemo pisati takod a se nadam da razumjete sta sam htjela reci a da me pogresno ne shvatite jer ja sam otvorila temu izborila se da ostane inace je tema na pocetku par puta bila zakljucavana...

Dakle, mi bi trebali pisati samo o Hidzabu ?

Zar nije bolje s obzirom da se radi o porodicnom forumu i da su nam vec dozvolili ovaku temu i hvala im na tome, da bude tema koja se tice Islama i porodice, dakle da pisemo o svim onim pitanjima, odgovorima, dilemama, dogadjajima, nedoumicama, misljenjima koja se ticu porodice a direktno su vezana za Islam tj pravila koja nam vjera nalaze, tako da mozemo sve to podjeliti zajedno ? Vjerujem da bi tad tema bila puno aktivnija.

Slazem se da nema potrebe da postoji puno tema vezanih za vjeru jer nije striktno vjerski forum ali jedna tema u kojoj bi se moglo pisati sve ono sto sam navela vjerujem da bi bilo vrlo korisno jer mislim da ima dosta onih kojima je vjera sastavni dio zivota, pa i ako se ukaze potreba za jos jednom temom iskljucivo vezana za neku drugu vjeru, sto da ne, ovolikom forumu sa ovoliko tema jedna ili dvije teme sa vjerskom tematikom nece naskoditi, a samo koristi moze donijeti nama koji zivimo na taj nacin.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1549
11.11.2011 12:03:56   
veeseelaa
mada je Visnja izasla u suret i dopustila ovu temu

hvala joj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *