|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
1.10.2011 19:43:21   
Mya_81 RR
Ja sam luk čuvala dva tri dana u frižideru. Pila je otprilike pola litre dnevno. A nisam nikad uspjela naći svježi lovorov list, koristila sam sušeni ali vjeruj da ne znam je li ima isti efekat user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 951
7.10.2011 21:44:31   
selebriti
Koliko dugo Operil P može stajati, nakon otvaranja, ... jel ima neki rok?
Zna li neko slučajno...?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 952
7.10.2011 21:51:04   
Skvo RR
Ja ga koristim otvorenog cak mjesec dva..poslije prvog otvaranja...u biti prvo sve probam na sebi..user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 953
7.10.2011 21:54:27   
selebriti
Ovaj je otvoren možda malo duže od dva mjeseca, ... piše držati na temperaturi do 25 stepeni, aa bile one vrućine, ....
Al nešto kontam, ... mogla sam u frižideru jedino da ga zaštitim user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 954
7.10.2011 21:55:57   
selebriti
Koliko kapi smijem nakapati bebi od godinu? Bacila sam kutiju, ... budalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 955
7.10.2011 22:27:14   
selebriti
Nakapala sam jednu, ... po jednu...

Neposredna veza do poruke: 956
13.10.2011 12:03:56   
Amam
IZVORNA PORUKA: selebriti

Koliko kapi smijem nakapati bebi od godinu? Bacila sam kutiju, ... budalauser posted image

Sorryy kasno sam procitala najvise do 3x1.
Kapi ne bi trebale bas dugo da stoje,a spray moze malo duze.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 957
13.10.2011 12:13:16   
Amam
I da vas pitam,bebac star 6 mj,kaslje,hropti,juce smo zavrsili terapiju sa sumamedom user posted image ,davala sam mu caj od luka i jabuke,da li smijem tako malom djetetu,jer on doji i slabo jede cvrstu hranu?
U nosic mu ukapavam aqua maris i sljez.
Da li ga  smijem namazati s wick balzamom??

i da koziji loj? On nije imao turu,nabavila sam loj a nesto me strah da mu stavim i mora li biti lkanena krpa??
Hvalaa

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 958
13.10.2011 12:28:47   
DM
Meni je doc rekao da ne mora biti lanena krpa-ja sam pelenu izrezala na komade i uradila slijedeće-otopila koziji loj u posudi u mikrovalnoj(manje smrdi) i onda natopila pelenu u toj masti i ostavila de se to osuši na nj! Naveče sa sobne temp. ili blago zagrijana( najbolje u rukama, jer ne bi trebalo da bude pretopla, pa se onda hladi na djetetu-nego da se zagrijava temp. tijela)na prsa-preko možeš staviti drugi sloj pelene suhe-da ne ode na odjeću! Drugu noć-na leđa i onda naizmjenične-leđa-prsa, i tako nekoliko noći!
Ovako nam je jedan pedijatar objasnio i uvjerila sam se da nakon toga djeca iskašlju šjalm ili ga povrate!
Možeš u šerpici napraviti čaj od kadulje(žalfije) i pustiti da isparava-ili u kupatilo se sa bebom zatvori , a napravi veću kol. čaja-tako da mu to dođe k'o prirodna inhalacija(ovo sam namirisala u inhalacijama koje je doc.propisao mom sinu-a to je izgleda nj .,tajna)

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 959
13.10.2011 12:33:47   
hampsi
Amama ne wick balzam niposto! On ide tek od 3-4 godine, zato sto sadrzi mentol a njega ne preporucuju maloj djeci. Mi smo uzeli fitobalm koji je za bebe od 0 pa na dalje ali nista posebno nisam zadovoljna.
Za loj ti nista ne znam, samo da ne smije ako dijete ima temperaturu a od koliko smije stvarno ne znam. Nadam se da ce se jos neko javiti.
A da, ja sam maoj stavljala med i ulje na gazu pa na prsa. Na gazu kasikom stavis med, ono kao da crtas linijice, onda malo ulja isto tako, preklopis drugom gazom i zagrijes fenom. Stavis neku gazu na prsa pa onda to, da ne ide direkt. Nama je to znalo pomoci kod  kaslja

< Poruku je uredio hampsi -- 13.10.2011 12:36:07 >

Takva sam kakva sam

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 960
13.10.2011 17:45:49   
Mya_81 RR
Dr.Thais balzam moze da se koristi za tako male bebe.

Ali ima i wick balzam koji je namjenjen takodjer za manju djecu. Pise na uputstvu.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 961
13.10.2011 18:10:07   
Amam
Hvala puno na savjetima user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 962
13.10.2011 18:12:19   
bebacha
Mia jel ima kod nas Wick i koliko kosta

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 963
14.10.2011 15:48:27   
niki83
Nama se prehlada razvukla na sedam dana evo.. Nosic proslog petka, pa preko vikenda temp. 37, i odvedem je poslije vrtica u ponedjeljak kod dr.,poslusala je i kaze cista pluca, i grlo isto, nema potrebe za antib.,caj, med, bla,bla..Medjutim u srijedu opet iz vrtica kaze teta ma kao da mi gori, malo je bolje pogledam, ma nema temp. ali tu noc pocela da kaslje i napravim ovaj sirup od Hanady, eh onda je dva dana povratila po 2puta, slajm.. Samo sto je ona meni neraspolozena i kenkava pravo, ne mogu joj ugoditi nikako, ne znam je li do toga da joj vise dosadila prehladala, jer nosic stalno curi, bas sam user posted image jer nece ni da jede, i jako mi je blijeda...razmisljam da je vodim privatno i da radimo nalaze, opet ne znam...

N&N

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 964
14.10.2011 16:19:26   
Mya_81 RR
Bebacha, ja bih rekla da ima kod nas kupiti wick. Za dr.Thais sigurno znam da ima, a on je na istom djelovanju kao i wick. Nama se kod prehlada stvarno pokazao kao dobar.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 965
15.10.2011 15:08:23   
niki83
IZVORNA PORUKA: niki83

Nama se prehlada razvukla na sedam dana evo.. Nosic proslog petka, pa preko vikenda temp. 37, i odvedem je poslije vrtica u ponedjeljak kod dr.,poslusala je i kaze cista pluca, i grlo isto, nema potrebe za antib.,caj, med, bla,bla..Medjutim u srijedu opet iz vrtica kaze teta ma kao da mi gori, malo je bolje pogledam, ma nema temp. ali tu noc pocela da kaslje i napravim ovaj sirup od Hanady, eh onda je dva dana povratila po 2puta, slajm.. Samo sto je ona meni neraspolozena i kenkava pravo, ne mogu joj ugoditi nikako, ne znam je li do toga da joj vise dosadila prehladala, jer nosic stalno curi, bas sam user posted image jer nece ni da jede, i jako mi je blijeda...razmisljam da je vodim privatno i da radimo nalaze, opet ne znam...

Jao, ja sam jucer poslije podne i sama postala bolesnik..Ne znam sta je evo, ali cijelo poslije podne sam povracala, i proliv..i danas evo lezim..pa nije mi ni cudno sto su nam djeca bolesna, kad se odrasli ovako tesko nose s virozama..user posted image Ali mi cemo definitivno i privatno otici na pregled, mozda kontrola krvi i urina, ima 1,5god kako joj to nismo radili, sad mislim mozda je i anemicnauser posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 966
15.10.2011 18:31:07   
Anoniman
kod mene u kuci su svi bili bolesni...definitli...ja najduze...Anderj, najkrace...hvala bogu...mm drzi jos al je njega zadnjeg i uhvatilo...mi smo prosli bez temp. Doduse, ja sam ju imala jedan dan...a ostalo...kaslj, nos i opsta malaksalost...takav je nekakav virus...naporan...i brate...dugo traje

A A. sam lijecila s vaporubom, cajem od bijelog sljeza i baby vakomuser posted image
sebe...cime sam stiglauser posted image

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 967
21.10.2011 22:37:40   
niki83
Mozete li mi reci koliko dugo se moze koristiti onaj sirup od lovorovog lista (Hanady)??
Koliki je njemu "rok trajanja" kad ga napravimo? I koliko dugo ga mozemo davati djeci?
A da je dobar, uvjerila sam se, so Hanady thanksuser posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 968
22.10.2011 0:04:37   
Hanady RR
Draga kako je šećer konzervans on ima rok trajanja kao i svaki sirup koji kupiš u apoteci prirodni uz naravno uvjet da je u tamoj bočici na odgovarajućoj temperaturi.

Doduše meni najviše traje mjesec dana...al do tri može stajati u frižideruuser posted image

Eh sad koliko se smije koristiti...ja ga djeci i sebi dajem po potrebi u trajanju do 8 dana otpilike više i ne treba u najtžim bolestima kojima smo bile...ali sve uglavnom potošimu dozu jednu napravljenu u kontinuitetu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 969
22.10.2011 14:22:42   
niki83
Hvala Hanady na objasnjenju user posted image si user posted image

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 970
2.11.2011 11:28:55   
Amica11
Da se i ja prijavim na ovu temu. Mala od juce kaslje,al sinoc se definitivno pogorsalo,ne moze da dise,zacepljen nosic i mislim da je puno slajma user posted image .Jutros je jedva dojila i bas je nervozna,place, a kasalj joj je bas strasan.Juce smo bili kod dr i nije bilo tako strasno,dao joj samo Nisita sprej i naravno oslusnuo pluca.Beba ima 4,5 mjeseci.Molim mame koje imaju iskustva,kako pomoci bebi da izbaci slajm,jer mislim da bi bilo puno lakse.A sta mislite o lanenoj krpi,da stavim na pluca?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 971
2.11.2011 11:34:15   
emma.L
Za šlajm kod malih beba pomaže lupkanje po ledjima dok je bebica malo nageta naprijed, npr. preko noge ili ramena.
Mi imamo nepun mjesec dana i seka nam je donijela viruse iz vrtića user posted image . Nosić čistimo babyvacom i kapima Sunce moje malo, ponekad uspijem i Nuk pumpicom za nosić ali slabo. I lupkam ga da taj sekret odlijepim, ma gdje bio jer me je užasno strah upale grla ili uha. Baš je zeznuto kad su mali i zapušeni pa ne možeš ništa nego se nadati najboljem. Sretno!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Amica11)
Neposredna veza do poruke: 972
2.11.2011 11:38:46   
damma
IZVORNA PORUKA: emma.L

Za šlajm kod malih beba pomaže lupkanje po ledjima dok je bebica malo nageta naprijed, npr. preko noge ili ramena.
Mi imamo nepun mjesec dana i seka nam je donijela viruse iz vrtića user posted image . Nosić čistimo babyvacom i kapima Sunce moje malo, ponekad uspijem i Nuk pumpicom za nosić ali slabo. I lupkam ga da taj sekret odlijepim, ma gdje bio jer me je užasno strah upale grla ili uha. Baš je zeznuto kad su mali i zapušeni pa ne možeš ništa nego se nadati najboljem. Sretno!

slazem se s emmom. lupkanje je pola terapije, tako kazu doktori. nakapaj joj kapi u nos,  stavi je preko nogu, da joj je glava nageta prema dole i lupkaj. ruku namjesti tako da ima zraka u saci. to ti je vjeruj najbitnije. ja sam s malim to prolazila od njegovih mjesec dana, pa do skora sve.

2004.
2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 973
4.11.2011 21:56:26   
Mya_81 RR
PRENOS POSTA

IZVORNA PORUKA: sladja26
drage mame ne znam da li ima vec ova tema nisam imala vremena da trazim..ima bebu od 6 mjeseci i evo jutros je ustala blago nosic zacepljen i par puta se nakasljala nista strasno al htjela sam vas pitati sta vi dajete svojim bebama za kasalj koji cajic?unaprijed vam hvala.... :rolleyes: 

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 974
24.11.2011 11:40:13   
palachinken
Mi jos izvlacimo slinice iz nosa, prehlada prolazi hB ali nosic se zapusi i ponekad povrati šlajm. Meni je za izvlacenje slinica najbolji komad sistema od infuzije. Gornji, mekani dio stavim bebi u nosic, taman je mjera, a na drugi kraj snazno povucem i bas dosta izvuce. One neke pumpice su smijesne i nedjelotvorne. Vjerovatno cemo naruciti babyvac, a dok ne stigne moze ovo.
Ovo cudo izgleda ovako nekako
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *