Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 15:58:07
lejlaze
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
a od sinoc me ziga gospodja, jel bi to moglo biti opasno u sedmom mjesecu? bas me ono na momente probada, al vise nekako s vana?
i ja imam te bolove. zadnji put kad sam bila kod doktorice misli da je to od upale, posto meni nalazi urina pokazuju da imam upalu. to je kod mene slucaj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 16:05:22
Anoniman
joj meni se cini da je gerba nesto sasvim drugo pitala
ej zene drage, ja sam danas bas cudnog raspolozenja, i tuzna i vesela...
prvi put sam vidjela s vana bebine udarce, bas mi se talasao stomak, taj momenat sam cekala danima ... a mm nije bio tu da to vidi
a onda se u po frke istripujem da su to kontrakcije, a ne udarci, mislim nidje veze
a od sinoc me ziga gospodja, jel bi to moglo biti opasno u sedmom mjesecu? bas me ono na momente probada, al vise nekako s vana?
Mene isto u 7. mjesecu pocela probadati. Dr. mi je rekao da je to sasvim normalno jer beba pritisce. Sad pred kraj osjecam sve cesce. Nekad cak toliko da pomislim evo izlazi napolje A sto se tice talasa u stomi... eh tek ce ih da bude, stigne tm vidjeti sve moj nekad od straha ne zeli ni da gleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 16:48:58
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Mene isto u 7. mjesecu pocela probadati. Dr. mi je rekao da je to sasvim normalno jer beba pritisce. Sad pred kraj osjecam sve cesce. Nekad cak toliko da pomislim evo izlazi napolje A sto se tice talasa u stomi... eh tek ce ih da bude, stigne tm vidjeti sve moj nekad od straha ne zeli ni da gleda
hvala Dinamitna, bas me nasmija i utjesi pomalo sad cu da strasim mm kad dodje kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 17:00:06
Bebica11
KupusLivada provjeri nalaze a ako ne prodje i ne nadjes uzrok posjeti dr jer meni je bilo bas ostro probadanje kad sam imala kontrakcije, tako da moze biti izgleda vise uzroka
a za stomak, sad ce se to vise i vise primjecivati aBd vidjece i tm,ne brini
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 17:05:35
gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze
i ja imam te bolove. zadnji put kad sam bila kod doktorice misli da je to od upale, posto meni nalazi urina pokazuju da imam upalu. to je kod mene slucaj.
i meni je bilo od upale... to tebi rekla dr u dz, a sta je sa granicem, sta on kaze?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 17:17:11
gerberka
placenta depressa
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Gerbo kako si inace, i sto ti pitas za to, nije to kod tebe zar ne?Nazalost neznam ti odgovorit
jeste placenta depressa..al niko mi ne odgovara vec drugi put pitam u tri dana..znam da previa ide na CR pa me zanima ide li i depressa..amelic, jesi tu, sta tebi kaze dr?
veki aki hvala ti svakako mila
pa nekako prevedeno sa latinskog to bi bilo - posteljica nisko.
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 17:30:15
anđelo
¸I mene je znalo žigati u gospoji,ovi u Skerlića kažu sve je to normalno,a ovi na gaku da nije normalno,u svakom slučaju uradila sam briseve pa ćemo vidjet imal neke upale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:03:06
gerberka
meni rekose od upale, od urinoinfekcije..neko se moze otvarati, neko sto nisko nosi..ma hajd ga znaj..mrzim te zigove
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:27:18
Miracle*3
Ima li kakvih novosti??
Mene noge bole, tacnije koljena. Nije da me boli vec osjecam neku slabost, imam osjecaj da mi je od pantalona srklet u nogama, da mi je da ih u vodu stavim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:30:59
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Ima li kakvih novosti??
Mene noge bole, tacnije koljena. Nije da me boli vec osjecam neku slabost, imam osjecaj da mi je od pantalona srklet u nogama, da mi je da ih u vodu stavim.
Smiju li trudnice u kupku?
nista novo, mene opet krsta bole kao kad trebam dobiti, nadam se da se otvaram
citam kako potaknuti trudove i pise da ih topla kupka moze potaknuti pa ne znam dal bas smijes u kupku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:38:43
smajli80
Drage moje samo da vam se na brzinu javim.
Danas sam izašla iz bolnice-ovo mi je bio već 3.boravak tamo.Ovaj put u pitanju su bili jaki bolovi u donjem dijelu stomaka.U pitanju je bila jaka urin.infekcija koja je uzrokovala kontrakcije. Bila sam na Azaranu(antibiotiku)6 dana i tokolizi 3 dana. Jedva sam dobila otpusnu i naravno jak antibiotik-Alfacet 10 dana. Bila sam blago rečeno pukla . Beban se još više spustio i sad je baš jajo,jako nisko.
Zasad toliko od mene-čujemo se sutra.Taooooooo!!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:42:10
Miracle*3
Evo sad vidim da je na TV1 pocela neka italijanska serijaPrice iz porodilista, radi se o odjelu ginekologije, dr, sestre i novi roditelji koji se susrecu sa prinovom i sve ono sto se podrazumijeva s tim. Serija ide utorkom i cetvrtkom od 20:00
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:43:04
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka
meni rekose od upale, od urinoinfekcije..neko se moze otvarati, neko sto nisko nosi..ma hajd ga znaj..mrzim te zigove
Ja sam imala jaku upalu ali test koji su oni uradili tj ja kod babice (daju ti test stapic,piskis umocis i ako se promjene boje nije dobro,kod mene se nista promijenilo nije)nije pokazao nista ali mali se rodio sa mojom bakterijom sreca pa su na njemu otkrili i bilo smo u bolnici 7 dana ..I da imala sam te zigove koji su bas bolili ...To je meni pocelo od 7 mjeseca i govorili su beba raste pritisce donji dio stomaka...Bla bla bla...Da sam bolje znala trazila bi jos jedan pregled...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 18:51:35
gerberka
IZVORNA PORUKA: smajli80
Drage moje samo da vam se na brzinu javim.
Danas sam izašla iz bolnice-ovo mi je bio već 3.boravak tamo.Ovaj put u pitanju su bili jaki bolovi u donjem dijelu stomaka.U pitanju je bila jaka urin.infekcija koja je uzrokovala kontrakcije. Bila sam na Azaranu(antibiotiku)6 dana i tokolizi 3 dana. Jedva sam dobila otpusnu i naravno jak antibiotik-Alfacet 10 dana. Bila sam blago rečeno pukla . Beban se još više spustio i sad je baš jajo,jako nisko.
Zasad toliko od mene-čujemo se sutra.Taooooooo!!!!!
i kod mene, bila u bolnici 14 dana
žene ne igrajte se sa bolovima ako su konstatntni, teze mokrite, cesto i sl
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 19:37:21
mala75
cure moje, ovih dana niko sretniji od mene. ueltih samo da vam se javim i zahvalim na čestitkama te poželim da i vi do kraja ostvarite svoje ciljeve- Ja i beba smo dobro babo još bolje, u bebilija gledamo ko u televizor i prosto još nevjerujemo da sse desilo. bilo je na brzinu ali za poželiti. veliki vam pozzzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 19:56:32
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mala75
cure moje, ovih dana niko sretniji od mene. ueltih samo da vam se javim i zahvalim na čestitkama te poželim da i vi do kraja ostvarite svoje ciljeve- Ja i beba smo dobro babo još bolje, u bebilija gledamo ko u televizor i prosto još nevjerujemo da sse desilo. bilo je na brzinu ali za poželiti. veliki vam pozzzz
masaAllah, da vam je sretno i hairli i da mi ostale brzo docekamo aBd
i nas si iznenadila brzinom mene sve boli boli al nista, izgleda da cu morati na idukciju, al samo da prodje hairli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 20:18:21
drznica
Da vam malo razbijem ovu negativnu temu
Meni stigao mail iz firme da je beba stavljena na spisak za paketice, pa pitaju znamo li ime. Tako su me pozitivno iznenadili...a nekako sam se nasla zbunjena...zar cu ja imati da vodim na paketice...jos ne mogu vjerovati. Bicemo najmlađi hehehe. Oni to stvarno super organizuju svake godine roditelji sami kazu sta ce da se stavi u paketic...mislim da budu vrijednosti igracke 50KM plus slatkiši. Ove godine rade sa One2Play...a sta cu ja svom piletu uzeti
Nego ima li sta od ovog keksa??? Dajte recite, da li da probam i ja???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 20:27:12
gerberka
mi isli ppooollakooo do marketaa do zgrade..udahnuli ciste have i kupili jos jedan bodi to smo se počastili jer smo cijeli dan u varijanti lijevi bok - spavanje
< Poruku je uredio gerberka -- 23.11.2011 20:28:23 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 20:28:51
drznica
Bebice, ja sinoc pojela pola ananasa...ostalo pola evo u frizideru...bujrum. Pojela sam i pola NARA...pojela sam citavu malu Milku...sad cekam mm da kupi colu da se najedem spageta da to malo cola ublazi hahhahaah. Ja ne znam kako do sad nemam 100kg. E jedete li hurme? Ja nisam niti jednu, zaboravila...a cisto sumnjam da imaju neki ucinak.