Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:14:56
Aiša
Evo i mene padobranca na ovu temu
bint, bit će da je to samo faza, i moj je otprilike od 8.-13.mjeseca tako se ponašao, kada je prohodao odmah mi je lakše bilo, a nisam ga nikome ostavljala više od 1,5 h kada moram nešto obaviti. Strpi se, proći će. Sada kada mi priđe i iz čista mira počne me ljubiti i govoriti mama, sva se rastopim i shvatim da sam ipak dobro uradila ne slušajući takve savjete, a ima ih i dan danas (pusti ga da plače, odbij ga od sise, zato ti se budi u noći i slično) Noć je prespavao samo jednom za ovih skoro 17 mjeseci, ali mi i dalje dojimo, a on će aBd početi spavati jednom,a ja znam da sam uradila sve što je do mene da budem tu za njega i da pružim ono što je najbolje od mene
Cickolini, bebica ti je mašallah premedena, vidi se da su profesionalne fotografije, po mom mišljenju trebali bi je odmah staviti u kalendar bez glasanja. Nemoj se nervirati na komentare.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:33:23
animagical
IZVORNA PORUKA: animagical
iskreno nemam pojma koji sad broj ide po redu, ali vidim da su mu bodiji br 68 tijesni, tj zategnu ga preko pelene..ostalo, hlacice, majice, skafander, sve je taman 68, ali moracu koji komotniji bodi uzeti, ne volim da ga dole stezem
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:38:52
palachinken
iskreno nemam pojma koji sad broj ide po redu, ali vidim da su mu bodiji br 68 tijesni, tj zategnu ga preko pelene..ostalo, hlacice, majice, skafander, sve je taman 68, ali moracu koji komotniji bodi uzeti, ne volim da ga dole stezem
ponavljam pitanje
Ma to ti vrijedi ako uzimas sve od jednog proizvodjaca. Imam bodi broj 62 koji je ko ponjava dugačak, a nedavno dobio pidjamicu br74, ni navirit mu ne moze. Ide broj 74 poslije 68, ali ja opet odokativnom metodom biram.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:41:19
ciciban26
Hello mamice Evo da vam se malo i mi javimo..moja E napokon odlucila danas pustiti mamu da odmori ali me zato sinoc dizala svakih 1,5h.Prepadnem sama sebe kad prodjem pored ogledala Animagical ja koliko sam skontala te brojeve povecavaju se za 6 jer ide 56,62,68 pa valjda bi sada trebalo biti 74 Ako grijesim ne galamite Nama 56 napokon malo Cickolini pusti bona to sto pisu,zalosno..Ali znas sta kazu za dorim konjem prasina se dize u ovom slucaju zbog prešlatke bebice prasina se dize Bebicama koje su primile bocu zelimo dan i noc bez ikakvim problemcica i ture
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:42:00
animagical
kod nas uzmem ugl pcelica maja, a imamo jos h&m i baby club.. ima i nekih bodija bez broja... ali ovo sto ima br 68 mu zategne i oni dugmici se rasire, bas ga steze...dugonja jedan
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:44:00
palachinken
kod nas uzmem ugl pcelica maja, a imamo jos h&m i baby club.. ima i nekih bodija bez broja... ali ovo sto ima br 68 mu zategne i oni dugmici se rasire, bas ga steze...dugonja jedan
Pa niste ni vas dvoje bas sićušni, sta hoces Neka ga, nek raste pile malo.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:44:14
Lejla Ka
ponavljam pitanje
Ide 74, 80, 86 ...
Izmjeriš dijete koliko je dugačko i prva slijedeća veličina koj je standardizovana je njegova. Moja je mama nosila centimetar sa sobom kad je kupovala unučadi krpice. Pokazalo se kao jako korisno
Stvari koje su jednodjelne, tj. nisu presječene na struku treba uzeti veći broj dok će dvodjelna robica sigurno odgovarati u taman, pa i u manjoj veličini.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 14:52:54
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pa niste ni vas dvoje bas sićušni, sta hoces Neka ga, nek raste pile malo.
s obzirom da ja imam nekih prosjecnih 174 cm, mm me zeza da ce me A uskoro stici haman da se na njeg bacio onda
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 15:10:19
zanzibarka
Dan mamice i od nas dvije :)
Moja Aisa se konacno smirila, evo hvala Bogu 2 dana spavamo normalno navecer, budi se samo 2-3 puta da rucki, po prepuruci jedne mame davala sam joj one kapi za grceve ujutro cim se probudi, prvo d3 pa onda ep. i evo hvala Allahu izgleda upalilo je, pa preporucujem onima koji imaju problema sa grcevima da probaju :)
Vidim spominjale ste prvi pregled, babilon ni ja se vala ne usudjujem vise nikom siriti noge, od sivanja sam istraumirana za sva vremena :) Pozz za sve slatke bebice
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 15:14:17
bambi7
Animagical, koliko ti je A bio dug kad se rodio? Mi smo sad na 74 a malo smo starii od vas, doduse i ja sam sitna zena pa nije ni za ocekivati da mi djeca budu visoka! Sad gledam kod srnicke 3200 i 55cm, a moja imala 3750 a duga bila 53cm! Uzgred dobrodosla zeno Helem ni nama mjere tipa od 3-6mj i 6-9mj, nista ne znace dok ne izmjerim!
< Poruku je uredio bambi7 -- 17.11.2011 15:15:16 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 15:27:08
mala_sa
Animagical eto odgovorise ti za brojeve, njemu ce sada biti super bodiji 74br, mi smo uvijek uzimali malo vece bodije jer sam bas mrzila kad ga zategne dole. I da, ako mozes kupi one sto imaju dugmice oko vrata, jer ovi 74br imaju dosta veci onaj preklop, pa im sve bude haman golo po prsima i ramenima.
Srnicka dobro nam dosla
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 15:29:59
animagical
ja mislila uzeti na preklop jer on bez veze vristi kad mu oblacim na glavu, dobro si mi rekla, zeznula bih se...stvarno zima da ga sad nesto dekoltiram
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 17.11.2011 16:15:13
srnicka24
Hvala vam drage moje Moja mala se rodila visoka i sve je višlja i višlja...sad je nekih 64 centi...nosi broj 68,fino joj i komotno. Za živo čudo, moja Ejna je sinoć cijelu noć prespavala, nije se budila da jede, znači zaspala nekad oko 10 i ustala u 8 ujutro da jede Dosad je uvijek ustala oko 5 sati jede i nastavi ali sinoć nije nikako. Ne znam je li to dobro ili ???