|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1244 1245 [1246] 1247 1248   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
14.11.2011 12:12:34   
animagical
sensia tako je ja mislim svima prvi mjesec, mjesec i pouser posted image i nama je A spavao na jednom kaucu a mi na drugom...tek sada spava prvu turu u kreveticu a drugu vecinom kod nas u krevetu pa ga pred jutro oko 5 ubacila u krevetac.... probaj je staviti pred sebe kad se umiri i tako joj dati da doji...ako zaspi ti se izvuces kad utvrdi...A upravo spava na sred naseg kreveta u spavacojuser posted image znas kako je, sto prije prihvatis da beba ima neki svoj karakter i da je mala da je sad nesto odgajas lakse ce ti biti...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31126
14.11.2011 12:18:19   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

sensia tako je ja mislim svima prvi mjesec, mjesec i pouser posted image i nama je A spavao na jednom kaucu a mi na drugom...tek sada spava prvu turu u kreveticu a drugu vecinom kod nas u krevetu pa ga pred jutro oko 5 ubacila u krevetac.... probaj je staviti pred sebe kad se umiri i tako joj dati da doji...ako zaspi ti se izvuces kad utvrdi...A upravo spava na sred naseg kreveta u spavacojuser posted image znas kako je, sto prije prihvatis da beba ima neki svoj karakter i da je mala da je sad nesto odgajas lakse ce ti biti...

Hej draga moja tako je uspijem ponekad uspavati dok doji i onda zaspi i ja se izvalcim...... al u posljednje vrijeme nema sanse da je upsavamo navece do ranih jutarnjih sati

Imam osjecaj da sve radim pogresno, ljudi mi kazu stavljaj je u krevetac a kako ljudi moji kad i nece da zaspi pa onda kad zaspi u dnevnoj poslije 10 sati uspavljivanja nemam hrabrosti da je micem bilo gdje user posted image user posted image user posted image user posted image

onda me strah da nije naucila da zsapi na grudima ali sta ce se beba od 20 dana naucitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da mi nema mame da dodje ja bih svisnula. nemam kad da se odem istusirati user posted image

cak smo je juce pedijatru vodili, znam da nema razloga i da su bebe takve al ja sam neutjesna

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31127
14.11.2011 12:21:27   
sweet insanity
ma to je sve kakoim dodje. moja i dan danas zaspi na siki uglavnom ili sa dudom ali u polozaju kao da je na sili, a nekad, doduse urijetko, sama. Ali i kad zaspi na siki onda je spustim ali od prvog dana soava u svom kreveticu. Jest da se budi nekad jako cesto al ja ustanem i opet je vratim u krevetic. No ako vama godi tako, sto da ne. zaspi gdje aspi pa neka i odspava brate, i spavanje je bitno za njihov rast kao i hrana.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31128
14.11.2011 12:22:58   
animagical
nije ona nista naucila, ona je mala...a pusti ti ljude, svi naglabaju bez veze, radi ovako radi onako, naucices...pih...da ti nece oni doci ljuljati u sred noci? radi ti po svom i kako curi odgovara... sto je ne probate navece provozati? nama je pravo pomagalo kad je A navece zeznut...uljulja ga auto, zaspi... i naravno nosanje... mmi  ja smo u pocetku istovremeno bili budni, vidjeli ne isplati se pa smo i na smjene cuvali i ljuljali.... proci ce... a stvarno ne slusaj ljude nego svoj instinkt..to je tvoja beba i ti joj znas najbolje...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31129
14.11.2011 12:23:33   
Leena
Mi da mahnemouser posted image

Rose, princeza je bila med medeni!user posted image

Lady, drago mi je da je bolje! Mislim na vas sve ove dane, a nikako da te nazovem... sve kontam, mozda je napokon zena zaspala i sad ja da je probudim... Ugl., hvala Bogu da ide na bolje. Mislim da ti je dobro probati iskuhati krompir sam na vodi, ispasirati ga i dati joj, to sam ja jela kad sam imala ovu stomacnu gripu i samo to i riza su mi pomagali.. A opet bolje ista nego nista. I ne sekiraj se sto spava, iscrpilo je, neka spava da vrati snagu. Ljubi mi je puno!

Iman, kako mi je curica? Kako zlijezde?

Ostaleuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31130
14.11.2011 12:24:04   
animagical
a to za spavanje u kreveticu je obicno savjet ljudi kojima se beba ne trgne i rasplace cim se spusti u krevetuser posted image

Neposredna veza do poruke: 31131
14.11.2011 12:25:57   
rose
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Drage moje, evo mene iz DZ isfrustrirana, ispi*ena i sve što ide skupa stim.

Naime, desila se greska u evidentiranju vakcina kod nas, mi smo po kartonu imunizacije danas trebali primiti MPR vakcinu a po kartonu doktorice treću dozu DiTePer,koju smo na kraju i dobili....ZAMISLITE!!!

Ja ne mohu vjerovati da neko može upisati da je dijete nešo primilo kad nije....ma uzasno se osjecamuser posted image

Samo sam htjela da podijelim ovo s vama i da vam porucim da dobro vodite racuna da su vakcine svuda isto zavedene,jer oni koji bi trebali o tome da vode racun zaboli gu*ica.

Eh bas mi je drago da je Nađa kući...user posted image od nas - bar nesto lijepo danasuser posted image

meni se desilo da u knjizici nije bila upisana vakcina...i ne bude mi mrsko, odem u DZ i zamolim da pogledaju u kartonu (kazem datum kad smo bili) i da je upisu u knjizicu...kaze kao nismo trebali dolaziti radi toga...ma necu da mislim kad prodje vrijeme, zaboravi se

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 31132
14.11.2011 12:26:17   
Sensia
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

ma to je sve kakoim dodje. moja i dan danas zaspi na siki uglavnom ili sa dudom ali u polozaju kao da je na sili, a nekad, doduse urijetko, sama. Ali i kad zaspi na siki onda je spustim ali od prvog dana soava u svom kreveticu. Jest da se budi nekad jako cesto al ja ustanem i opet je vratim u krevetic. No ako vama godi tako, sto da ne. zaspi gdje aspi pa neka i odspava brate, i spavanje je bitno za njihov rast kao i hrana.

ma znam ali je bas bezveze zaspi u dnevnoj a mi se pobacamo gdej stignemo i to kad zaspi, nikad nije prije 1-2 zaspala user posted image  a kad cujem da druge bebe njene dobi legnu oko 10 pa spavaju do 5-6 ujutro tacno bh plakala user posted image user posted image user posted image user posted image
evo ni sad nece da sastvi duze od pola sata, nit ja mogu odmorit nista. uh ljudi bas je neka ljutica ova moja princeza

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31133
14.11.2011 12:27:03   
rose
IZVORNA PORUKA: mimikimi

IZVORNA PORUKA: dubravka01

Drage moje, evo mene iz DZ isfrustrirana, ispi*ena i sve što ide skupa stim.

Naime, desila se greska u evidentiranju vakcina kod nas, mi smo po kartonu imunizacije danas trebali primiti MPR vakcinu a po kartonu doktorice treću dozu DiTePer,koju smo na kraju i dobili....ZAMISLITE!!!

Ja ne mohu vjerovati da neko može upisati da je dijete nešo primilo kad nije....ma uzasno se osjecamuser posted image

Samo sam htjela da podijelim ovo s vama i da vam porucim da dobro vodite racuna da su vakcine svuda isto zavedene,jer oni koji bi trebali o tome da vode racun zaboli gu*ica.

Eh bas mi je drago da je Nađa kući...user posted image od nas - bar nesto lijepo danasuser posted image

jutro zene

e pa ovo je strasno ma sta se sve kod nas nece desiti aljkavost definitivno

bravo za lady eto jos malo i proslo skroz

evo moja cura me sad posteno trznu,ja na netu a ona  ustala u kreveticu i rukom dohvatila one baje (ja to tako zovem ) sto sviraju i povukla ih one otrgnu i gospodjica padne ko klada ,malo se prepala i nis hajmo dalje, sve razvalila i popucala plastika, harambasa samo nek je razvaljivatiuser posted image

pusa svima

ja sam te baje skinula kad ih je prvi put oborila na sebe...a jos nije ni ustajala...povukla baldahin i on ih povukao i oborio na nju user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 31134
14.11.2011 12:28:58   
animagical
sensia posudi od nekoga wrap ili sling, probaj...? bice ti slobodne ruke preko dana a ona ocito ima potrebu za kontaktom....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 31135
14.11.2011 12:34:28   
mimikimi
sensia isto je i meni tako bilo,prvih mjesec i pol mi smo bili satrani premoreni sta sve ne,jako je slabo spavala,po danu haj i odvali po sat dva,ali navecer od 10 pa do 6-7 ujutro skoro nikako nije pomagala nikakva poza nista ,
da bi se ispostavilo da je u tom periodu jako malo dobivala na tezini,pa smo joj ukljucili hipp par dana flasicu i onda kasikom, tako jedno vrijeme,mozes mislit kako mi je bilo stalno slusati beba ti je gladna zato ne spava ja ludila a nisam htjela da siku izbacim i hvala Bogu uz pomoc Lejle Ka rijesimo se i tog hippa srecom nije dugo trajalo
uglavnom nakon toga sve se popravilo i ona se onda uredovila sa spavanjem
ne mogu ti reci da se ne sikiraas jer znam da nije lako ali eto pokusaj se smiriti proce i to

i da do 4 mjeseca spavala izmedju nas i onda sam je samo prebacila u krevetic i evo i dan danas spava nema to veze nemoze se ona naviknut tako mala na spavanje na sisi ili dr nesto bar ja tako mislim

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 31136
14.11.2011 12:37:28   
lilylily
sensia probaj je staviti u korpu male bebe vole da je manji prostor stavi svoju maicu u kojoj si bila da osjeti miris probaj vrijedi pokusati i ja sam to prosla pa mi to pomoglo nadam se da ce i tebi pozz

Neposredna veza do poruke: 31137
14.11.2011 12:39:13   
rose
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

a ono s aprstenom je kao ring sling, ma ko ce ga znati bitno je da koristi.

Elem, sad me tetka prepade. Kaze njenoj prijateljici dr rekao u austriji da djeca ovog perioda kao moja N ne smiju gledati u komp ili tv. a moja n vazda gleda, nekad je ravo smiri, jos joj pustamo i neke ojemsice na youtube koje voli i smije se kad ih gleda, sad se zabrinuhuser posted image

ma i moja je gledala...samo ju je nuki nuki mogao smiriti nekada a i sada

Neposredna veza do poruke: 31138
14.11.2011 12:40:35   
Sensia
hvala vam zenice drage probat cu to sve i nadat se da ce iz dana u dan biti bolje ali meni kao da ce trajati vjecnost

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 31139
14.11.2011 12:40:36   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Sensia

hej zenice drage ja sam neutjesna, moja bebolina mila nikako nece po noci da spava a i danju je vise budna. hajd sto po noci nece da spava vec samo place, nekad su grcevi a nekad onako ne znam ni ja sta joj je. juce od 6 popodne pa do 4 ujutro nije bilo sanse ni da se uspava ni da se utjesi

toliko sam tuzna, nije fakat sto ne spavam i slicno vec sto mi se nista ne zna. upsavljujemo je u dnevnoj pa gdje zaspi tu i ostane, mm i ja legnemo gdje stignemo, obicno sam ja pored nje. spavaca i krevetac stoje prazni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nocas je od 4-6 spavala meni na prsima pa je jela pa je onda stenjala do 8 ujutro user posted image user posted image user posted image user posted image
tako sam tuzna a ne znam kako da joj pomognem, imam osjecaj da je ni ne znam uspavati ni utjesiti

to su sve početne faze. dok se ne uhodate. moj savjet ti je da je ne iznosiš iz krevetića i sobe u kojoj treba da bude. vjerovatno ima i grčeve koji je dodatno muče. koliko se sjećam ti dojiš. a da ipak probaš sa malo AD-a. čisto da vidiš kako će se ponašati, hoće li zaspati i spavati malo duže? dojenje je super stvar ali slomljena majka ne valja ni sebi ni djetetu. moraš se odmoriti i pronaći način kako da to postigneš.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31140
14.11.2011 12:48:09   
animagical
ja mislim da bebi s grcevima ne treba mijenjati ishranu, narocito ako je idealna...moj sestric je bio na ad-u pa je opet jaaako lose spavao...nema to veze, ne placu bebe samo zato jer su gladne...moj A je dosao s 2 mjeseca do 6 kg dojenjem-znaci gladan nije, pa opet spava ko zec, kako mu nahoda...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 31141
14.11.2011 12:49:21   
Anoniman

zna li koja od vas gdje se radi kultura mlijeka iz dojke i kako se uzima uzorak?

hitno mi je...

Neposredna veza do poruke: 31142
14.11.2011 12:52:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

zna li koja od vas gdje se radi kultura mlijeka iz dojke i kako se uzima uzorak?

hitno mi je...

koševo

mikrobilogija jedino

da njih kontaktiraš...
ja sma pokušala al stalni mi daju broj za ovo broj za ono...ipka ćeš im ti bolje objaniti

nazovi centralu 297 000 da te spoje sa mirkobiologijom

na jezeru nema sad sam ih zvala

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31143
14.11.2011 12:57:07   
animagical
uzorak...pa valjda na neki nacim izdojis kod njih a da se ne kontaminira...ovo ja onako logicki...vjerovatno ide sterilna izdajalica, grudi obrisane nekim antibakterijskim cudom...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 31144
14.11.2011 12:58:32   
ciciban26
hello zeniceee
Evo da se i mi tuspasimo user posted image
Sensia slicnu muku mucimo moja E je u pocetku spavala a sad sve manje i manje ni graco ljulja ne daje neke rezultate. Eto koliko place i koji je ters pupak joj iskocio pa nam pedijatrica rekla da joj stavljamo flaster za pupak user posted image user posted image ..
Ne sekiraj se bonicko za krevetac imat ce kada navici i naspavati se u njemu proci ce to user posted image user posted image user posted image
Ja bar znam da moja bebolina nije gladna za mjesec i po dobili smo 1600gr. i sad vagamo 3800 user posted image pedijatrica zadovoljna.Mada ja joj dam i AD ali ona vise voli na siki i gura flasicu jezikom user posted image user posted image
Animagical sretan A mali rodjendanko user posted image user posted image A sad sam se zadeverala user posted image user posted image user posted image tvoj A je od moje cure stariji samo 8 dana a tako aktivan,guguce,smije se ona apsolutno ne guguce,dzaba igracke i vrtuljci,sto joj ja po vas cio dan meljem skopodjica  tersa pa tersauser posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 31145
14.11.2011 13:01:02   
Sensia
IZVORNA PORUKA: ciciban26

hello zeniceee
Evo da se i mi tuspasimo user posted image
Sensia slicnu muku mucimo moja E je u pocetku spavala a sad sve manje i manje ni graco ljulja ne daje neke rezultate. Eto koliko place i koji je ters pupak joj iskocio pa nam pedijatrica rekla da joj stavljamo flaster za pupak user posted image user posted image ..
Ne sekiraj se bonicko za krevetac imat ce kada navici i naspavati se u njemu proci ce to user posted image user posted image user posted image
Ja bar znam da moja bebolina nije gladna za mjesec i po dobili smo 1600gr. i sad vagamo 3800 user posted image pedijatrica zadovoljna.Mada ja joj dam i AD ali ona vise voli na siki i gura flasicu jezikom user posted image user posted image
Animagical sretan A mali rodjendanko user posted image user posted image A sad sam se zadeverala user posted image user posted image user posted image tvoj A je od moje cure stariji samo 8 dana a tako aktivan,guguce,smije se ona apsolutno ne guguce,dzaba igracke i vrtuljci,sto joj ja po vas cio dan meljem skopodjica  tersa pa tersauser posted image

Drugarice moje drage user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 31146
14.11.2011 13:06:14   
animagical
A je ugl raspolozen iz jednostavnog razloga sto se on ne pusti da mu sta ne daj gospodinu Boze zafaliuser posted image ...taj nece ni u kolica ni u ljulju, ni u krevetic...on je u rukama, na prsima, preko ramena...mi ga i u grad nosimo u rukama...mislim da je smijesan izraz uciti na ruke, on je nosan u stomaku pa se i sad nosa...toliko smo se upoznali nosajuci da ja tacno znam kad mali mis hoce da piski npr...nisam jos nijednom rucala bez njega u rukama...kad mi neko kaze da ga uobrocimuser posted image ja konektujem, on jede, mazi se, tjesi ako je sta nasekiran...i mir u kuci... bio je vrlo ljut i nezadovoljan dok smo pokusavali provesti na njemu te neke zlatne standarde spavanja i sl...vjerujem ja, neka djeca hoce spavati u kreveticu, on rijetko da hoce...neki jedu kad su gladni...on kad god mu naumpadne... sorry na dugom postu, ali hocu da kazem da je moj sin postao mirna i vesela beba kad smo mi naucili da odgovorimo na njegove potrebe, bilo da je to o nosenju ,hranjenju, ili promjeni okoline...i kad je mama prestala biti nervozna od slusanja raznih savjetauser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 31147
14.11.2011 13:07:21   
palachinken
Sensia, ciciban, hrabro! Sve smo mi to prosle i prolazimo. I moj M je imao grceve od 5-7 ujutru, meni se srce para kad vidim kako ga boli, a plaho mu pomoci ne mogu. A prije toga islo je budjenje svaka 2h pa dojenje 1h. Sjecam se jednom sva sretna bila jer sam spavala 5h(kad se saberu svi ti komadici sna) da sam odmah objavila na FB hahaa
A to za gugutanje, i moj je kasno "propricao" Ma sve su bebe individualne, ne mozes se ravnat ni prema knjizi ni prema drugim bebama jer ces bezveze sebe nasikirat.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31148
14.11.2011 13:08:38   
Anoniman
Hanady hvala i ovdje user posted image

Iman nadam se da nam je Mancica dobro jutros? Medi kako tvoj maleni? Lady ljubi mi zuto moje slatko.

Sensia draga ti kao da opisujes moju Anu kad je bila beba... samo ti imam reci sve dodje i prodje i posle ces se smijatio svemu tome, a sad naoruzaj se snagom i strpljenjem.

Da vam se pohvalim da sam juce upoznala Ciciban i njenu principesu, joj dusa draga kao med jeuser posted image , a Boga mi i mama i tata su lijepi pa ima na koga i biti tako medena user posted image

(odgovor članu Sensia)
  Neposredna veza do poruke: 31149
14.11.2011 13:09:10   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Sensia, ciciban, hrabro! Sve smo mi to prosle i prolazimo. I moj M je imao grceve od 5-7 ujutru, meni se srce para kad vidim kako ga boli, a plaho mu pomoci ne mogu. A prije toga islo je budjenje svaka 2h pa dojenje 1h. Sjecam se jednom sva sretna bila jer sam spavala 5h(kad se saberu svi ti komadici sna) da sam odmah objavila na FB hahaa
A to za gugutanje, i moj je kasno "propricao" Ma sve su bebe individualne, ne mozes se ravnat ni prema knjizi ni prema drugim bebama jer ces bezveze sebe nasikirat.

e to sa htjela da kazem! isto vrijedi i za savjete drugih kao i za gugutanje, prevrtanje, kilazu, grceve ....bilo sta

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1244 1245 [1246] 1247 1248   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1244 1245 [1246] 1247 1248   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jel ima (imalo)

kod vas zlih jetrva ili zaova koje vam se mesaju(le) (in)direktno u zivotu i kako ste se snosile s tim

ignorisala (74%)

nesto drugo (26%)

Broj svih glasova: 94

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *