Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:49:46
Anoniman
ma sta ce te bitit strah nema zasto bolan ne boli bogami a posto si pila lekove ne vjerujem da ce biti los papa ,kod mene je bio los pisalo upala da imam i candidu . Pa sam dobila terapiju trebam se otic nakanit ponavljat ga opet jer je bio los a nikad otic .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:04:17
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: felix
grebo ja sam vadila papu u trudnoci i posle ne boli samo osjecaj dole kao da te malo ustine , nista strasno samo se opusti .Sto se tice cekanja kako gdje , ja sam jedno pola mjeseca haman cekaala il mjesec nesto se nesecam. Na papi ce ti sve pokazat ukoliko imas upale i sta .
ko ce cekati ovolikooo ma mene strah, prvi put radim papu
gerberka radila sam je i ja, ne mojom voljom, i cak sam krvarila taj dan poslije pape, tako nek te ne iznenadi, ma papa standard samo ruzan osjecaj, nece nista poremetiti, ne brini , cekala sam jedno sedmicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:07:27
gerberka
hvala vam zne moje..ma mene strah rezultata. nemojte mi se smijati al valjda jer prvi put radim papu a dugo vucem upale i svrbeze
nemojte se smijati al razmisljam da zbrisem, da se ne pojavim na papu
< Poruku je uredio gerberka -- 13.11.2011 14:09:01 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:11:50
Anoniman
greberka nemoj tako otidji izvadi ga i ja sam u trudnoci i papu i briseve sve radila . Nisam bjezala da sam bogdom prije osla . Pa kako ces na pregled kad moradnes abd nekad pred porod hos i tad bjezat . Il jel tebe strah pape il samog pregleda . Bebica i ja sam posle pape nije krvarila vise bilo ko smedjkasto nesto malo na gacicama taj dan .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:18:48
gerberka
strah me pape, a preglede mrzim..kad se sve sastavi to je jednako da cu pobjeci
joj na uzv dojki me nije strah otici i idem redovno a na papi sam teska
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:20:23
Bebica11
greberka nemoj tako otidji izvadi ga i ja sam u trudnoci i papu i briseve sve radila . Nisam bjezala da sam bogdom prije osla . Pa kako ces na pregled kad moradnes abd nekad pred porod hos i tad bjezat . Il jel tebe strah pape il samog pregleda . Bebica i ja sam posle pape nije krvarila vise bilo ko smedjkasto nesto malo na gacicama taj dan .
meni je bilo krv pa islo na smedje, tek toliko da je uprljalo ves 2-3 puta, ja inace to mijenjam vise puta na dan, ne podnosim da mi je ves prljav, pa imam brdo gacica
gerbo sta su sa mene radili u ovoj trudn, krvarila ispocetka svak mi gur'o ruku a mene vise neki srklet jer sam trudna, al sta ces, proci ce i to i VJERUJ DA OPREZNIJE RADE PAPU KOD TRUDNICA tako da no sikirli be hairli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:23:02
Anoniman
strah me pape, a preglede mrzim..kad se sve sastavi to je jednako da cu pobjeci
joj na uzv dojki me nije strah otici i idem redovno a na papi sam teska
nemas se sta plasit ama ja bi ti rekla majkemi da boli al ne boli uopste samo se moras opustiti . Sto rece bebica nema ko me nije cacko ruke guro stas kad se mora i mene je bilo strah znam jednom da su mi se noge tresle smirit ih nisam mogla, odskacu same na stolu Pa neki grubijan dokt odvratnio bio jos me prepo sta se treses smiri se znas koliko se drekno mal ga nogom nisam u nos opicila Samo moras opustena biti , ne u grcu i nista ne boli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:23:05
dinaa
grebo ja sam vadila papu u trudnoci i posle ne boli samo osjecaj dole kao da te malo ustine , nista strasno samo se opusti .Sto se tice cekanja kako gdje , ja sam jedno pola mjeseca haman cekaala il mjesec nesto se nesecam. Na papi ce ti sve pokazat ukoliko imas upale i sta .
Izvinjavam se sto upadam ovako na vasu temu ali moram gerberki odgovoriti Ti si cini mi se iz ZE.nema sanse da toliko cekas papu 4-5 dana i nalaz gotov,ja ga radim svakih 6 mjeseci evo 6 cijelih godina i nikad nisam cekala duze od 5 dana.Sretno i neboj se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:24:47
Anoniman
Meni su papu radili na samom pocetku trudnoce i ja stvarno nisam ni osjetila kada su uzimali bris. Nikakvih problema poslije pregleda nisam imala . Doktor je bio veoma pazljiv. E sad ne znam kako je raditi papu u odmakloj trudnoci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:28:26
gerberka
IZVORNA PORUKA: dinaa
Izvinjavam se sto upadam ovako na vasu temu ali moram gerberki odgovoriti Ti si cini mi se iz ZE.nema sanse da toliko cekas papu 4-5 dana i nalaz gotov,ja ga radim svakih 6 mjeseci evo 6 cijelih godina i nikad nisam cekala duze od 5 dana.Sretno i neboj se!!!
a zenicanko kako znasm jel me to uhodis
ja radim privatno, ceka se 15 dana, gdje si to ti cekala 5 dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:31:34
gerberka
meni je onaj sto odvratan od kiretaze, al hajd dr je njezan stvarno..nego mi se mota po glavi ovi moji svrbezi u upale..il sam sklona upalama il je papa loš
valjda me covjek nece morati ganjati po ordinaciji u svakom slucaju hvala, sta bih ja bez vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:31:41
dinaa
hehe nisam ja zenicanka nego sam taj kanton a ne uhodim te nego vidjeh da si pisala na temi zenicko porodiliste pa eto... a ja sam radila i u KB,nekoliko puta a i privatno evo dvije godine i bgm,nikad duze od 5 dana ne cekam na nalaz,ma kako god sretno tebi i ne sikiraj se uvijek na kraju bude bolje nego sto mislimo .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:34:20
gerberka
dinoo hvala da sam ga ikad radila nebi me bilo ovako strah nego mi u glavi da sam se zapustila
a moram uraditi, nema bjezanja....mozda i pored upala papa bude uredan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:38:42
dinaa
ma svrbez imas od tih silnih antibiotika garant,a upala...hmm a koja zena je nema,sve se to da izlijeciti,ne razmisljaj sad i o tome,bice dobro vidjeces
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:42:49
gerberka
IZVORNA PORUKA: dinaa
ma svrbez imas od tih silnih antibiotika garant,a upala...hmm a koja zena je nema,sve se to da izlijeciti,ne razmisljaj sad i o tome,bice dobro vidjeces
e ovo mi je trabalo taman htjela pitati jel ijedna imala svrbeze i upale a da je papa kasnije bio ok hvala dino, bebice, felix...evo vam po ruža
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:42:49
Anica1
Zenice za koja kolica ste se odlucili? Mi jos tragamo za kolicim, trebaju nam neka laksa, posto smo na trecem spratu bez lifta, a da su sa pocetnim polozajem za novorodjence pa nadalje Imate li kakve prijedloge, pomagajte
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 14:44:52
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Zenice za koja kolica ste se odlucili? Mi jos tragamo za kolicim, trebaju nam neka laksa, posto smo na trecem spratu bez lifta, a da su sa pocetnim polozajem za novorodjence pa nadalje Imate li kakve prijedloge, pomagajte
Anice i meni treba ISTA info, stvarno nemam ideje, ona tema o kolicima me samo jos vise zbunila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 15:04:55
Sonja
mene sad 2 puta budila bol u stomaku..legla sa adinom i zaspala..kad me poce bolit probudim se i bolilopa prestade i ja zaspa opet..kad maloprije opet poce bolit neda mi lezat i ja ustanem uh bas onaj osjecaj ko kad trebam dobit men.
Anice pa sta ima..ti bum pa odma kolica kako si ti...usutila si se a bebica i ja se ovamo takmicimo koja ce prije salim se ja samo nek su nam bebe zive i zdrave a sve moraju van prije ili malo kasnije
ja imam Graco Mirage kolica jos od adina tako da necu kupovati druga..sa ovim sam zadovoljna...kad bebac naraste kupit cu neka obicna kisobran i to je to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 15:14:23
Bebica11
Sonja i mene je uhvatilo pravo al me stid vise zenama se ovdje zaliti, sad ce hefta kako sam se pocela pomalo zaliti
sad me kao kad trebam dobiti al bas neprestalno, i sa strane stomaka me boli kao kad se umoris pa te ono sa strane stomo podkoci, eh jedino nemam zigova sad nikakvih...al ovo iscrpi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 15:37:24
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
gerbo meni nikako niej jasno kako ti nisu uradili papa test iza kiretaze....meni je to i brisevi bilo prvo na listi pretraga iza spontanog!
ma lud, zbunjen, normalan
nama je dr dao da radimo sve pretrage i prvi spermogram katastrofa, onda operacija, i u tome ostanem trudna... a nije ni meni jasno kako ce ti nakon poroda dva mjeseca raditi papu..to izgleda kako koji dr. meni dva dr rekla da je nalaz poslije poroda nevalidan
jesam ja radila briseve, papu nisam stigla
meni lakse od canesten kreme, bit ce da su ovo gljivice nakon antibiotika...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 15:40:13
gerberka
dr me gledao kolposkopom i vaginalno onim spekulumom pod svjetlom...sve do ove prehlade govorio da je mirno, grlic cist, uredan..hajd ga znaj..a poslije kiretaze mi rekao 6 mj pa onda papa, jer je normalno da je upalno dok sve ne dođe na svoje mjesto..i onda ti ja zabebim hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 17:32:55
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sonja
Anice pa sta ima..ti bum pa odma kolica kako si ti...usutila si se a bebica i ja se ovamo takmicimo koja ce prije salim se ja samo nek su nam bebe zive i zdrave a sve moraju van prije ili malo kasnije
ja imam Graco Mirage kolica jos od adina tako da necu kupovati druga..sa ovim sam zadovoljna...kad bebac naraste kupit cu neka obicna kisobran i to je to
Hehe mene hvala Bogu nista ne boli, nemam neki osjecaj da ce ubrzo krenuti sto mi i odgovara ako cu na carski, kako dr kaze. Neka bebe do carskog unutra, nek ne krece ranije Sve mo pokupovali jos nam kolica ostala ali nikako da se odlucimo koja cemo. Sve sto nam se svidja tesko po 9-10 kg a ja nemm pojma kako bi to snosila i uznosila na treci sprat sa bebicom A u podrum ne mogu ostavljati non stop obijaju. Moram naci neka laksa kolica. Citala sam za neka sto su teska 6 kg, Brevi ili tako neka marka
Bebice11 znaci i vas muci isti problem ona tema sa kolicima je bas zbunjujuca. I mi cemo bebi vjerovatno iznjeti u AS, dobili smo predivnu Maxicosi AS pa cemo bebicu ubaciti u dekuci toplu koja se zatvara kao vreca i onda u AS, ako bude bas hladno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 17:56:11
Silver
Hej cure...
evo mi sad iz setnje, bili na cevapima i prohodali kasnije po robotu malo! Htjela u importanne malo ali beby je toliko nemiran da mi je pravo neugodno dok hodam a on se vrti, pa smo dosli kuci i sad filmic lagano!
Duzna sam da vam prenesem pozdrav od drznice , neradi joj internet, kaze da joj nedostajete i jos uvijek je 2u1
Gerbo duso, ne boli papa...a najbolje ti je ne slusati nikoga pa ni mene sve smo mi razlicite i imamo razlicite pragove tolerancije bola, nerijetko mi se ispostavilo da je nesto na sto su drugi kukali kod mene proslo totalno bezazleno i obratno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 18:17:17
Sonja
anice procitala sam neki dan da ces na carskiali nisam upratila zasto???? najvjerovatnije da cu i ja zbog karlicnog polozaja bebe ali ko zna mozda se i okrene mada su male sanse...