Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:18:31
Silver
Eh animagical drago mi je cuti to za AS, jer smo i mi tako mislili! Samo neko kaze da nedaju u bolnici ponekad sestre, nece da stave bebu u AS, pa mi to glupo...jer kako misli da je do kuce prebacim?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:20:20
animagical
nije istina...moja sestra se porodila na gak-u a ja u vojnoj i obje bebe isle kuci u jajetu...preko pokrijes i nema zime i moj mis zaspi cim auto krene dva metra, uziva u voznji...
i ona je rodila u sred zime
< Poruku je uredio animagical -- 13.11.2011 12:21:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:30:32
Silver
IZVORNA PORUKA: animagical
nije istina...moja sestra se porodila na gak-u a ja u vojnoj i obje bebe isle kuci u jajetu...preko pokrijes i nema zime i moj mis zaspi cim auto krene dva metra, uziva u voznji...
i ona je rodila u sred zime
Ma sta ja znam...kod nas svi oprecno pricaju! I kod mene je jetrva iznijela malog u AS bez problema sa GAK-a! ALi ima ljudi cini mi se, cim kazes da hoces jedno nadju nacina da ti to opanjkaju, pa ako onda kazes drugo..onda ni to nevalja Ali to je do ljudi! Drago mi je cuti za AS jer sam onda sebi rijesila jos jedan problem!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:33:27
Bebica11
zdravo zeniceee
Sonja bice zanimljiva utrka izmedju nas dvije , mene evo opet jutros boca, sinoc nista , mama je kupila neki plisani deblji i jedan standardni pa cu izabrati,ma ja oni iz kutije, ja zagledala zagledala i nisam se mogla odluciti, sad moram lezati a imam bolove pa mama rece ona ce kupiti, jos nije donijela da vidim, oprala ih je i pripremila za svaki slucaj
hej zene ja napunila 36.sedmica hvala Bogu, uh kako se cinilo daleko
Dinamitna nemoj plaho slusati tudja iskustva, tvoj dr je jedan od najboljih gore(ja sam dva puta lezala u bolnici), poslije smjene od 24h on je nama na patologiji zatvarao prozor da nam nije hladno, i jako je susretljiv iako nisi njegov pacijent a ponajvise je veliki strucnjak, moguce da mu je naletio los dan al to je rijetko kod njega, a dr su svugdje isti
< Poruku je uredio Bebica11 -- 13.11.2011 12:38:49 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:46:46
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Silver , animagical gdje ste kupile tu AS jaje i koliko se krecu cijene?
mala75 izgleda da ti niko ne zna za tu presvlaku,mozda to i nema uzeti, jedino da vidis da sasijes negdje ko sije presvlake inace mozda i to rade
a ja navalila ko mutava, čitala sam na onoj stranici o AS da ima kupiti navlaka i to najčešće žene nađu u azelu, a pošto ja juče u Tz nisam našla da mi je da vidim provjereno u Sa da kupi mm jer on tamo radi a sad da ide da to traži, znaš kakvi su muški , a ovako kad bi imala provjereno nema mu druge nego IDI TU I TU I KUPI TO I TO onda mi nemože reći nema tražio sam . ja sam tu AS dobila od sestre al je ono platno malo flekavo od sokića i sl. a juče sam kod nas u TL vidjela da ima i to neko sniženje pa su 99KM same, a u kompletu s kolicima od 280 pa dalje zavisi od brenda ili ti marke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:52:14
animagical
mi smo AS jaje posudili od moje setre, ali cijene se krecu oko stotinjak km, vidjela sam u turbo limachu za cini mi se 70 marka bubu... mi smo neki dan kupili kombinovanu grupu AS 0-18kg jer mi je Ajnur postao pretezak da ga nosam u jajetu iz kuce i gdje podjemo, a nije nam sasvim odgovarala ona AS bojom mi smo nasu marke brevi platili na snizenju 195km, i super je iz razloga sigurnog prevoza nismo uopste koristili ni jedno od dva jastuceta koje smo dobili...malu su prevrtali ocima na to ali briga me... ja vidjela na youtube crash test s djetetom u rukama i s djetetom u AS ne pada mi na pamet da ga vozam u rukama...niej on meni s grane pao da mu se igram zivotom....kad samo pomislim koliko smo puta imali sitam udes i ja i mm i uostalom svako koga znam...ne bih ni da se kucnem u autu s bebom koja npr ne zna drzati glavu...pa sav bi se slomio od jaceg kocenja...
presvlake imas kupiti gdje i AS i obicno su to ljetne presvlake...nasa se ova sto je dosla skida i pere,a ljetnu nismo kupili...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 12:54:05
animagical
IZVORNA PORUKA: mala75
Silver , animagical gdje ste kupile tu AS jaje i koliko se krecu cijene?
mala75 izgleda da ti niko ne zna za tu presvlaku,mozda to i nema uzeti, jedino da vidis da sasijes negdje ko sije presvlake inace mozda i to rade
a ja navalila ko mutava, čitala sam na onoj stranici o AS da ima kupiti navlaka i to najčešće žene nađu u azelu, a pošto ja juče u Tz nisam našla da mi je da vidim provjereno u Sa da kupi mm jer on tamo radi a sad da ide da to traži, znaš kakvi su muški , a ovako kad bi imala provjereno nema mu druge nego IDI TU I TU I KUPI TO I TO onda mi nemože reći nema tražio sam . ja sam tu AS dobila od sestre al je ono platno malo flekavo od sokića i sl. a juče sam kod nas u TL vidjela da ima i to neko sniženje pa su 99KM same, a u kompletu s kolicima od 280 pa dalje zavisi od brenda ili ti marke
pogledaj imaju li s donje strane kao kukice, vjerovatno se skida navlaka, mi smo isto bili prvo posudili i skinuli i oprali u masini
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:00:24
Bebica11
mi smo AS jaje posudili od moje setre, ali cijene se krecu oko stotinjak km, vidjela sam u turbo limachu za cini mi se 70 marka bubu... mi smo neki dan kupili kombinovanu grupu AS 0-18kg jer mi je Ajnur postao pretezak da ga nosam u jajetu iz kuce i gdje podjemo, a nije nam sasvim odgovarala ona AS bojom mi smo nasu marke brevi platili na snizenju 195km, i super je iz razloga sigurnog prevoza nismo uopste koristili ni jedno od dva jastuceta koje smo dobili...malu su prevrtali ocima na to ali briga me... ja vidjela na youtube crash test s djetetom u rukama i s djetetom u AS ne pada mi na pamet da ga vozam u rukama...niej on meni s grane pao da mu se igram zivotom....kad samo pomislim koliko smo puta imali sitam udes i ja i mm i uostalom svako koga znam...ne bih ni da se kucnem u autu s bebom koja npr ne zna drzati glavu...pa sav bi se slomio od jaceg kocenja...
presvlake imas kupiti gdje i AS i obicno su to ljetne presvlake...nasa se ova sto je dosla skida i pere,a ljetnu nismo kupili...
posto ja nisam dobila tu jaje, mm pricao sa svojim kolegom i taj mu rekao da nam je bezveze kupovati AS jaje jer beba brzo preraste to, a ne mislimo nigdje ni hodati prvi mjesec i kontali smo kupiti vecu AS poslije aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:16:13
animagical
da sad ne tumacim, garant bi nesto zaboravila...imate ovdje detaljno o AS http://autosjedalice.info/cms/ a niej bas istina da se jaje preraste brzo...ono se ne prerasta po duzini nego po tezini ili kada beba samostalno ustaje uz namjestaj, ne moze se beba staviti u sjedeci polozaj ranije nikako...eh moze se izbaciti ono jastuce za novorodjence koje dodje unutra, ono sto cuva glavu malim bebama...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:32:45
gerberka
gdje ste cure moje
ja i dalje mirujem, se vrti hvala Dragom Bogu
iza mene su toliki antibiotici zbog upale, pa slj sedmice radim papu kod svog dr
nisam nikad pa da pitam da li boli, koliko traje i koliko ste cekale rezultate..malo me strah zbog ovih upala svasta mi se mota po glavi, al valja i to pregurat jel ima sta novo..pusicaaa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:35:12
Anoniman
grebo ja sam vadila papu u trudnoci i posle ne boli samo osjecaj dole kao da te malo ustine , nista strasno samo se opusti .Sto se tice cekanja kako gdje , ja sam jedno pola mjeseca haman cekaala il mjesec nesto se nesecam. Na papi ce ti sve pokazat ukoliko imas upale i sta .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:43:48
Anoniman
Dinamitna nemoj plaho slusati tudja iskustva, tvoj dr je jedan od najboljih gore(ja sam dva puta lezala u bolnici), poslije smjene od 24h on je nama na patologiji zatvarao prozor da nam nije hladno, i jako je susretljiv iako nisi njegov pacijent a ponajvise je veliki strucnjak, moguce da mu je naletio los dan al to je rijetko kod njega, a dr su svugdje isti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:45:21
gerberka
gerbo papa ne boli, malo je kao neugodno, ali nista Bog zna... ja moram za 15 dana na papu i pregled i jedva cekam..mislim da mi je pao mjehur
srce moje zar ti mozes nakon poroda ..meni dr kaze kao sada posto nakon poroda nije validan
eto ko bi ih znao kako mislis mjehur pao...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.11.2011 13:46:57
gerberka
IZVORNA PORUKA: felix
grebo ja sam vadila papu u trudnoci i posle ne boli samo osjecaj dole kao da te malo ustine , nista strasno samo se opusti .Sto se tice cekanja kako gdje , ja sam jedno pola mjeseca haman cekaala il mjesec nesto se nesecam. Na papi ce ti sve pokazat ukoliko imas upale i sta .
ko ce cekati ovolikooo ma mene strah, prvi put radim papu