|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.11.2011 16:27:03   
Selminja
djeste zenice moje, pozelila sam vas user posted image
Ja od ove mrkice moje nemam kad jest, a kamoli sta drugo, konektovana je 24/7 user posted image
sve podjem da se javim i ona se probudi user posted image
Porod je na kraju zavrsio cr nakon sto sam se napatila 12 h kontrakcija... ali ne bih o tome, bitno je da smo moja cura i ja dobro, kako je divan osjecaj biti mama user posted image da se to moze opisati rodila bih s 18 ja mislim user posted image Ona kad spava duze od 2 sata ja nju pozelim, iako sam hronicno nenaspavana ali nema veze user posted image
Vidim da se Hanica porodila, masalah cestitam i neka joj je sa srecom user posted image
Je li se jos koja porodila? Ima li sta novo ?
Sve vas redom ljubimo moj mali mrki sisavac i ja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3476
12.11.2011 16:29:17   
Bebica11
evo ga ima i plahticu uz ovo jos od istog materijala i dezena

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3477
12.11.2011 16:48:11   
Sonja
bebice i kod mene je skoro isto jastuce kao tvoje..Adina sam iznijela u njemu i u korpi a i ovog bebana cu abd...moj ima i jorgancic preko

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3478
12.11.2011 16:54:12   
Sonja
vidim navijate da se bebica porodi..aaa a anica i jauser posted image
nemojte preko reda...i meni je dosadilo evo jedva hodam sjedim lezim disemuser posted image

jesul kontrakcije kad se stomak jako stisne i tvrd skroz pa popusti??znaci ne boli samo se stegne?!

joj ko da mi je prva user posted image user posted image
al stvarno mi je sve drugacije nego u prvojuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3479
12.11.2011 16:55:44   
bebacha
to su ti lazne kontrakcije

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3480
12.11.2011 17:16:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

vidim navijate da se bebica porodi..aaa a anica i jauser posted image
nemojte preko reda...i meni je dosadilo evo jedva hodam sjedim lezim disemuser posted image

jesul kontrakcije kad se stomak jako stisne i tvrd skroz pa popusti??znaci ne boli samo se stegne?!

joj ko da mi je prva user posted image user posted image
al stvarno mi je sve drugacije nego u prvojuser posted image

user posted image jesu to su lazne

a ja zeno imam bolove haman po vazdan pa me popuste uhvate i sve tako, plus tvrd stomak, moram preko reda, zao mi je, ko ce trpiti ovo jos 4 sedmiceuser posted image

bas me zanima kako cemo redom aBd, za koji dan i eto nasih bebica aBd,jedva cekamuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3481
12.11.2011 17:46:07   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Selminja

djeste zenice moje, pozelila sam vas user posted image
Ja od ove mrkice moje nemam kad jest, a kamoli sta drugo, konektovana je 24/7 user posted image
sve podjem da se javim i ona se probudi user posted image
Porod je na kraju zavrsio cr nakon sto sam se napatila 12 h kontrakcija... ali ne bih o tome, bitno je da smo moja cura i ja dobro, kako je divan osjecaj biti mama user posted image da se to moze opisati rodila bih s 18 ja mislim user posted image Ona kad spava duze od 2 sata ja nju pozelim, iako sam hronicno nenaspavana ali nema veze user posted image
Vidim da se Hanica porodila, masalah cestitam i neka joj je sa srecom user posted image
Je li se jos koja porodila? Ima li sta novo ?
Sve vas redom ljubimo moj mali mrki sisavac i ja user posted image

nije se vise niko poradjaouser posted image

bas mi je zao da si se napatila, pretpostavljala sam da si morala na CR jer nisi spominjala, al hajde hB pa si docekala bebce svoje, i mi jedva cekamouser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3482
12.11.2011 18:27:01   
Sandrich
vidim pisete o kontrakcijama....meni se to desava par puta dnevno..tvrdne se stomak na par sekundi i popusti,,,,al kaze mi dr da to nije nista, jedino ako se desava 5 puta za sat vremena onda da joj kazem.....
ja se danas nahodala, imala i rodjendan, djecice kamaru bilo, drzala bebice od 5mj pa se umorila...sad idem na lijevi bok user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3483
12.11.2011 19:13:56   
Nađaa
bebice kakva si? jel ima bolova?
ja odmaram (osim sto sam danas usisavala, kuhala i peglala) :)
ti prestala s gyinpralom? blago ti se! ja sam do neki dan od straha sve kontala ma neka meni gyniprala, sigurna sam dok ga pijem, al da ti budem iskrena vec mi pomalo dosta trudnoce! al ja moram jos malo izdrazati, bar jos 2 sedmice...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3484
12.11.2011 19:19:46   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Nađaa

bebice kakva si? jel ima bolova?
ja odmaram (osim sto sam danas usisavala, kuhala i peglala) :)
ti prestala s gyinpralom? blago ti se! ja sam do neki dan od straha sve kontala ma neka meni gyniprala, sigurna sam dok ga pijem, al da ti budem iskrena vec mi pomalo dosta trudnoce! al ja moram jos malo izdrazati, bar jos 2 sedmice...

oooo dje si nadjaa, user posted image

evo ima pomalo, meni dr rekla prosle sedmice da prestanem za sedmicu sa ginipralom, pije se do 36.punih svakako poslije ne, pa eto nije ni tebi puno ostalouser posted image . Boljucka me malo al nista strasno, prosle sedmice je bilo gore dok sam jos pila ginipral, al hajde strpicu se jos koji danuser posted image

nemoj ti meni-usisavala, ako ti je propisano mirovanje usisavanje se prvo zabranjuje jer napreze trbusne misice, eh ehuser posted image

ps.cujes li se s ostalima iz bolnice,kako su one??

< Poruku je uredio Bebica11 -- 12.11.2011 19:22:29 >

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 3485
12.11.2011 19:32:29   
Nađaa
pa sta cu kad mi je dosadno, a stan pun mrvica...a mm na poslu...i eto ideje, ode nadja usisavati...necu vise, obecajem...
cula sam se s Adilom, ona je isto na mirovanju, i s Ernom...ona je na kraju isla na CR i sve je ok proslo, sad je vec kuci, kaze prava joj guzva, stalno ljudi kroz kucu pa ce mi se javit kad se to sve stisa!
hajd ti mene fino sacekaj, pa da zajedno se prorodimo :)
jesi pozelila bolnicu i one sestrice?hahahhaha! mogu ti reci da mi je ovaj put susret s bolnicom bio ok, valjda sam ocekivala sve najgore, pa sam se iznenadila! zato je dobro biti pesimista! hahahhah!
jesi sve spremila za bebija?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3486
12.11.2011 19:36:56   
Bebica11

pa sta cu kad mi je dosadno, a stan pun mrvica...a mm na poslu...i eto ideje, ode nadja usisavati...necu vise, obecajem...
cula sam se s Adilom, ona je isto na mirovanju, i s Ernom...ona je na kraju isla na CR i sve je ok proslo, sad je vec kuci, kaze prava joj guzva, stalno ljudi kroz kucu pa ce mi se javit kad se to sve stisa!
hajd ti mene fino sacekaj, pa da zajedno se prorodimo :)
jesi pozelila bolnicu i one sestrice?hahahhaha! mogu ti reci da mi je ovaj put susret s bolnicom bio ok, valjda sam ocekivala sve najgore, pa sam se iznenadila! zato je dobro biti pesimista! hahahhah!
jesi sve spremila za bebija?

bas mi je zao sto je Erna morala na CR,al eto, nek je sve ok proslo hBuser posted image

ma necemo mi vise na patologiju aBduser posted image user posted image user posted image , kazu da su na drugim odjelima sestre bolje pa eto super, nadati seuser posted image

jeste sve je spremno za bebija aBd, jedva cekam i MENI JE DOSADILO MIROVANJEuser posted image al ja mirujem zbog posteljice, tako mi je bar dr rekla, sad cu vidjeti kad odem na kontrolu iduce sedmice sta ce mi reciuser posted image nadam se da cu moci kretati se da sto prije malecku istjeramuser posted image

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 3487
12.11.2011 19:44:52   
Nađaa
ma necemo mi vise na patologiju

kako necemo? sve prije poroda idemo na patologiju ili??
ma erna se mucila i mucila, pa na kraju na cr....ma da je meni citava ta prica cudna....znas za ono sta je ona sestrica na kraju pricala...
koja je tvoja doktorica??

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3488
12.11.2011 20:07:07   
Bebica11

ma necemo mi vise na patologiju

kako necemo? sve prije poroda idemo na patologiju ili??
ma erna se mucila i mucila, pa na kraju na cr....ma da je meni citava ta prica cudna....znas za ono sta je ona sestrica na kraju pricala...
koja je tvoja doktorica??

samo ako dodjes s bolovima a nisi puno otvorena ili predjes termin ides na patologiju al necemo aBd

koja prica, nisam ja bila tu????

moja je dr Nidzara Abadzic, cickavauser posted image

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 3489
12.11.2011 20:08:35   
mala75
dobro veče, ja sam danas malo skitala sa mm i evo sad uletih da vidim jeste li još 2 u 1.

nisam uspela nigdje naći onu presvlaku za AS, pa ako znate gdje ima javite

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 3490
12.11.2011 20:34:20   
Sonja
eh de sad ove decembarske recite mi u cemu cete iznijeti bebija iz bolnice???
mislim na odjecu

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3491
12.11.2011 21:49:49   
mama21e
Evo i mene zenice. Vidim svasta se izdesavalo, cestitam svim mamicama koje su se porodile.

Isla sam na pregled poslije onih jakih bolova, dr. provjeravao da nisam mozda otovrena i kaze za sada nisi, ali mi je grlic omeksan, i ja pitam sta to znaci kaze beba hoce napolje user posted image U utorak idem u vojnu aBd pa cu najvjerovatnije i ostati. E sad zenice koje ste lezale u bolnici recite mi sta trebam i smijem ponijeti i kako to tamo sve funkcionise?

Cuvajte se i mazite pupe svoje user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3492
12.11.2011 22:10:25   
Nina_Lana
mislim na odjecu

Ja sam danas kupila malo deblji kompletic (bodi, majica, pantolice, kapica, dekica), i lijepo ga umotat u dekicu i utoplit u nosiljku...mislim da je dovoljno jer ce odmah u auto, iz auta u kucu...Razmisljala sam o skafanderu malom, ali mi djeluje previse za novorodjence...pa sad... i mene zanima u cemu ste planirale iznijeti decembarske bebice???

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 3493
12.11.2011 22:32:33   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

mislim na odjecu

Ja sam danas kupila malo deblji kompletic (bodi, majica, pantolice, kapica, dekica), i lijepo ga umotat u dekicu i utoplit u nosiljku...mislim da je dovoljno jer ce odmah u auto, iz auta u kucu...Razmisljala sam o skafanderu malom, ali mi djeluje previse za novorodjence...pa sad... i mene zanima u cemu ste planirale iznijeti decembarske bebice???

Meni je mama kupila kompletic za iznosenje,standardni, stavicu je u jastuce i to je to, do auta, iz auta u zradu, ako bude ovakvo vrijeme, a ako bude hladnije imam i skafandercic iz Danske sam dobila bas za novorodjence bijeli debeliuser posted image pa vidjecemo aBd

mama21e ne sekiraj se, dobro je da si zatvorena hBuser posted image , ne znam kako u Vojnoj hoda, ja sam bila na GAK-u

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3494
12.11.2011 22:55:55   
Hurma
bebice zar se nisi porodila, jaaaaaaaaaao... ma bjezi ba.... user posted image
ja juce bila na pregledu, obim glave u malog FL ili je FC je manji za 7 dana nego sto je ostalo, on kaze da je normalno jer im je sada mekana glava itd... mislim muz i ja smo glavati... how on earth can it be :)
nadam se da je to ok?!?!?
kontrakcija ima do bola... povecao mi dozu utrogestana, smijem ponekada apaurin... vec danas jedan popila, gynipral tek za 2 sedmice kad uđem u 20. sed aBd... krvna slika polosa, zeljezo ok, ali RBC nizak, sto ukazuje na anemiju, pa me nakrhao vitaminima plus da jedem junetinu ovo ono...

malog vodila ocnom danas... juce preplakala dan, umislila si svasta... ma sta da vam pricam, ludnica od zivota... izjadah se ja... oprostite eto....user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3495
13.11.2011 8:43:02   
Anoniman
Jutro user posted image

Jos ljencarite u krevetima? user posted image

Ja se nadigla u 7 kao da me neko tukao cijelu noc, prepone boleeee, jao.
Maleni u stomi obavlja svoju jutarnju gimnastiku user posted image .

Kako ste? Ima li novosti preko noci?

(odgovor članu Hurma)
  Neposredna veza do poruke: 3496
13.11.2011 11:03:27   
Sonja
Bebice sta znaci standardni kompletic??user posted image jel mislis na one iz onih kutija velikih sto dodje bodi i kao benkica ona sto se veze i dole ono sa stopicama??!!

ja sam mislila bodi i gegice neke deblje al jos nisam nasla neke bas lijepe da mi se svidjaju..imam 2 ona kompleta sto sam gore navela al ne znam da li bi u tome jer je pamucno nije debelo pa mestrah da ce mu biti zima..mada ce biti umotan lijepo i u jastuce i u jorgancic patako u korpu a samo iz bolnice u kola i u kucu
nigdje nisam nasla komplet to pantalonice i maica za novorodjenceuser posted image

Dinamitna i mene prepone razvaliseuser posted image

sinoc sam mislila da cu prestici Bebicuuser posted image toliko me bolio stomak da mi je dah izbijao..nisam mogla da stojim..al nije dugo trajalo...i bol bude stalna a ne na razmake...
uh imam osjecaj da necu znat kad krene pravouser posted image user posted image user posted image user posted image

i da meni danas 37 punih sed. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sonja -- 13.11.2011 11:06:09 >

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3497
13.11.2011 11:55:45   
Anoniman
Sonja pa ti sad mozes lagano da ocekujes user posted image , meni je jos rano. Sve se tjesim da imam jos vremena pa sam tek torbu pripremila za pakovanje user posted image . Mozda veceras sta i ubacim u nju user posted image

Nego, zenice.... maloprije mi rece poznanica da je gadno prosla na porodu na GAK-u prije neki dan user posted image Sva sam se isprepadala user posted image , a jos mi je ovo prvi porod. Doktor koji me vodi je ispao veliko djubre prema njoj i sreca da je neki drugi bio u dezuri pa je sve ispalo kako treba. E sad... kaze mi da je babica zakon i da trazim neku koja ce me pripaziti, a hajde sad znaj koja ce ti biti u smjeni kad dodjem roditi user posted image .

Je li bas tako gadno gore na Jezeru? user posted image Ima li neko od vas iskustva ili saznanja svjezija?

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 3498
13.11.2011 12:01:51   
mala75
i ja imam taj kompletić iz kutije, doduše nije bio bodi unutra pa sam kupila jedan dugih rukava da se obuče ispod, a onda u dekicu i u onu korpu, mislim da je to do auta dovoljno i od auta do stana, još kad ga tetka stisne uz sebe ma nema zimeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3499
13.11.2011 12:06:06   
Silver

Jutro cure!

Vidim o iznosenju bebe rijec! Mi smo kupili jedan onaj kompletic za iznosenje u onoj kutiji sto dodje, u Todoru, deblji pamucni, unutra je dosao, bodi, gegica, pa jedan gornji i donji dio sa stopicama, kapica, rukavice i sipercic i dekica, dekica je isto pamucna ali dvoslojna i malo deblja! Mislim da cu aBd u gegici iznijeti jer mi je ona nekako slatka!user posted image

A hoce li neka od vas iznositi u AS???

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *