Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ej zenice da vas pitam, ja sam porodiljsko otvorila 19. marta i uredno dobijam naknadu samo me interesuje posto je meni ugovor do kraja godine rekli su mi da cu do tad imati naknadu a ugovor ce mi se produziti 1. januara da li mogu da im odnesem taj novi ugovor i da nastavim primati jos ta 4 mjeseca? Da li je neko bio u takvoj situaciji?
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Ej zenice da vas pitam, ja sam porodiljsko otvorila 19. marta i uredno dobijam naknadu samo me interesuje posto je meni ugovor do kraja godine rekli su mi da cu do tad imati naknadu a ugovor ce mi se produziti 1. januara da li mogu da im odnesem taj novi ugovor i da nastavim primati jos ta 4 mjeseca? Da li je neko bio u takvoj situaciji?
Ako ti rješenje o nakandi navodi datum da do kraja godine primaš nakandu onda ćeš pnijeti ugovor novi čim ga poptipišeš i predati u slušbu opštinsku koja se bavi ovim pitanjem. A ako ti na rješenju o naandi piše 12 mjeseci i smao početak nakande a ne i do kada onda ne moraš ništa nositi automatizom ćeš je dalje do siteka ¸12 mjeseci primati.
Da li bi mi neko mogao pomoci oko ove dileme?Naime,ja sam prijavljena u firmi sad od 1.11.2011,ugovor na neodredjeno vrijeme.Termin poroda mi je 01.05.2012.Zanima me hocu li ja imati pravo na porodiljsku naknadu,jer cu tada biti zaposlena 6 mj,mada necu prekidati radni odnos.I koliko se dobija naknade ako mi je prijavljena plata 480 KM?Hvala puno
Naravno da ostavruješ pravo na porodiljsku nakandu jer si zapolena uredno pod ugovorom na neodređeno vrijeme. Ako si u kantonu sa imaš ''sreće'' pa ćeš primati nakandu kolika ti je i plaća jer je naknada svima sita. tebi će vjerovatno doći rješneje u kome piše 360Km al to je stara forma riješenja koja govori o najnižoj mogućoj plaći feredacija, a svi primaju zakonsku osnovu od 60& porsječen plaće F Bih ...tako da ovo što čitaš koliko žene priajmju to i tebe sljeduje.
nažalost ne...nema pravo ni na jednu nakandu ni ovu za zaposlene i za nezaposlene. raspitaj s eu svojoj općini dali kao porodica iamte dierđena prava u vidu jednokratne pomoći ili nekog dopltaka...al nakandu nemaš... Šteta na biro si se trabala prijavitit
Da li bi mi neko mogao pomoci oko ove dileme?Naime,ja sam prijavljena u firmi sad od 1.11.2011,ugovor na neodredjeno vrijeme.Termin poroda mi je 01.05.2012.Zanima me hocu li ja imati pravo na porodiljsku naknadu,jer cu tada biti zaposlena 6 mj,mada necu prekidati radni odnos.I koliko se dobija naknade ako mi je prijavljena plata 480 KM?Hvala puno
Naravno da ostavruješ pravo na porodiljsku nakandu jer si zapolena uredno pod ugovorom na neodređeno vrijeme. Ako si u kantonu sa imaš ''sreće'' pa ćeš primati nakandu kolika ti je i plaća jer je naknada svima sita. tebi će vjerovatno doći rješneje u kome piše 360Km al to je stara forma riješenja koja govori o najnižoj mogućoj plaći feredacija, a svi primaju zakonsku osnovu od 60& porsječen plaće F Bih ...tako da ovo što čitaš koliko žene priajmju to i tebe sljeduje. [/quo
Super,mislila sam da ce biti nekih problema.A na zalost nisam iz Sa kantona,Ze Do kanton je u pitanju,ali bitno je da imam pravo na porodiljsko bolovanje ili kako se to vec zove :) Hvala puno
Može li meni neka od vas napisati šta trebam mužu dati od papira za porodiljsku naknadu i gdje treba snjima da ide? Mi ocekujemo svaki dan , pa bih voljela da sve na vrijeme znam, a znate kakvi su muški Živim u starom gradu, zaposlena, sad se vodim na bolovanju.
Unaprijed HVALA
Ti muša pošalji u opštinu stanovanaj na info pult...oni mu djau zahtjeva za majku/ženz oirdulju zaoislenu. ipos mu piše šta mu sve treba... pa nek povadi i preda... smao d anapomenem trebat će i u tvoju firmu a trebat će i privaiti bebicu i predati i rodni list djeteta... ima i nekih rzalika do opštine do opštine la nije to ništa toliko teško i komlicirano u roku od 2 dana preda se zahtjeva...ja smao sugerišem da vodiš računa da u roku od 60 dana od dana poroda predaš zahtjev za nakandu inače s egubi pravo na situ.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.11.2011 16:44:06 >
Ako ti rješenje o nakandi navodi datum da do kraja godine primaš nakandu onda ćeš pnijeti ugovor novi čim ga poptipišeš i predati u slušbu opštinsku koja se bavi ovim pitanjem. A ako ti na rješenju o naandi piše 12 mjeseci i smao početak nakande a ne i do kada onda ne moraš ništa nositi automatizom ćeš je dalje do siteka ¸12 mjeseci primati.
Piše da primam naknadu do datuma do kada mi važi ugovor a ja znam da ce mi ga produziti znaci nije ugovor upitan. Radim na takvom mjestu gdje se pocetkom svake godine obnavlja ugovor i po njihovom zakonu je tako... Porodiljsko otvoreno 19. marta a porodila se 8. aprila. Hvala ti puno na odgovoru, cim potpisemo ugovor odnijet cu ga u općinu.
Piše da primam naknadu do datuma do kada mi važi ugovor a ja znam da ce mi ga produziti znaci nije ugovor upitan. Radim na takvom mjestu gdje se pocetkom svake godine obnavlja ugovor i po njihovom zakonu je tako... Porodiljsko otvoreno 19. marta a porodila se 8. aprila. Hvala ti puno na odgovoru, cim potpisemo ugovor odnijet cu ga u općinu.
samo njega kopiraj i ovjeri i predaj u službu opštinsku i sve OK. nema na čemu
nažalost ne...nema pravo ni na jednu nakandu ni ovu za zaposlene i za nezaposlene. raspitaj s eu svojoj općini dali kao porodica iamte dierđena prava u vidu jednokratne pomoći ili nekog dopltaka...al nakandu nemaš... Šteta na biro si se trabala prijavitit
hvala Ti puno na odgovoru ne pitam ovo za sebe vec zelim biti informisana da mi neki ljudi ne pismeni u mojoj okolini nebi punili glavu lazima ... jos me interesuje dali neko zna da li opcina Ilidja porodiljama koje su na birou daje prva tri mjeseca po 200 km ...
< Poruku je uredio Miimy -- 11.11.2011 21:45:03 >
Miimy koliko sam upucena u KS svaka opcina isplacuje naknadu porodiljama koje su nezaposlene i prijavljene na biro. I to je 12 naknada za 12 mjeseci. U svim opcinama je tako, s time da moras imati mjesto prebivalista najmanje godinu dana u KS. Grad Sarajevo isplati nesto posebno, ali za 4 gradske opcine u koje ne spada opcina Ilidza. Ako grijesim, ispravite me
Cula sam, pa me interesuje zna li neko od vas za ovo, da se uvelo nesto novo...posle isteka ovih godinu dana naknade za porodilje koje su na birou (nisam sigurna) narednih 6 mjeseci primaju po 220 KM Je li informacija ili dezinformacija
Cula sam, pa me interesuje zna li neko od vas za ovo, da se uvelo nesto novo...posle isteka ovih godinu dana naknade za porodilje koje su na birou (nisam sigurna) narednih 6 mjeseci primaju po 220 KM Je li informacija ili dezinformacija
dezinformacija pod ovim uvjetima koje si navela... ovo 6 mjeseci priamju žene od grada na području 4 gradske opštine koje putem opštine primaju 120 km mjesečno jer su nezaposlene na birou ali smao pod uvjetima da ipunjvaju određene uvjete za subvencije u opštini matičnoj. rijetki su to, smaohrane majke, one porodice koje su ostavrile dječiji doplataka bez papira o demobilisnaom borcu kao posbenom uvjetu za ovu nakandu itd...i prima se 6 mjeseci ujedno dok traje ova nakanada od 120 Km
Mene neki dan izbas lijepo iznenadio cika postar..donio mi 260 KM,a ja prekinula porodiljsko jos prije dva mjeseca..pise kao to je nesto od gradonacelnika..pojma nisam imala za to, pa je je iznenadjenje bilo jos ljepse
lejla80,molim te za info kojoj opstini pripadas? Ja sam u oktobru zavrsila s porodiljskim,pripadam opstini N.Grad. Kada bi mogla ocekivati ja te pare od grada? Molim i druge mame za info ako imaju iskustva sa ovim??
zaposlena sam na neodređeno ali mislim da će mi nedostajati par dana do 6 mjeseci prije poroda koji su potrebni za ostvarivanje naknade. koja je obaveza poslodavca u tom slučaju? hvala
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.