Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo jos jedna sa pitanjima. Nezaposlena sam, prijavljena na birou Opcina Novo Sarajevo! Poroditi se trebam nekada krajem januara, zanima me gdje trebam ici, kod koga se raspitati o pravima nezaposlenih porodilja. Koja prava mogu ostvariti, obzirom da je i muz nezaposlen (Ali nije prijavljen na biro) i naravno, koliki je iznos porodiljske naknade za nezaposlene porodilje u KS? Imam li pravo na tu neku jednokratnu pomoc? O kojoj sumi novaca se radi i to sto grad dodjeljuje? Pokusavam da pronadjem, ali toliko razlicitih informacija...Unaprijed zahvalna
Evo jos jedna sa pitanjima. Nezaposlena sam, prijavljena na birou Opcina Novo Sarajevo! Poroditi se trebam nekada krajem januara, zanima me gdje trebam ici, kod koga se raspitati o pravima nezaposlenih porodilja. Koja prava mogu ostvariti, obzirom da je i muz nezaposlen (Ali nije prijavljen na biro) i naravno, koliki je iznos porodiljske naknade za nezaposlene porodilje u KS? Imam li pravo na tu neku jednokratnu pomoc? O kojoj sumi novaca se radi i to sto grad dodjeljuje? Pokusavam da pronadjem, ali toliko razlicitih informacija...Unaprijed zahvalna
imas pravo na 120 km od opcine 12 mjeseci, imas 220 jednokratne pomoci za opremu novorodjenceta. s obzirom da neradite ni ti ni muz ( neznam ima li jos neko u vasem domacinstvu osim vas) trebalo bi da imas pravo na djeciji doplatak 33 km. za to ti je potrebno da primanja u vasem domacinstvu za 2011 neprelaze 120 km po clanu, da nemate automobil na svom imenu. ako ostvaris pravo na djeciji doplatak samim tim ostvarujes pravo na pomoc porodiljama od kantona sarajevo koja iznosi 220 km 6 mjeseci + 360 sedmi mjesec. za ovu pomoc od grada netrebas nista posebno predavati to opcina automatski proslijedjuje gradskoj upravi. ostalo predajes u opcini u kojoj zivis. da, imas pravo i na 6 mjeseci mlijeko i sok koje ces dobivati zato sto si dojilja. eto nadam se da sam ti pomogla. pozzzzz
imas pravo na 120 km od opcine 12 mjeseci, imas 220 jednokratne pomoci za opremu novorodjenceta. s obzirom da neradite ni ti ni muz ( neznam ima li jos neko u vasem domacinstvu osim vas) trebalo bi da imas pravo na djeciji doplatak 33 km. za to ti je potrebno da primanja u vasem domacinstvu za 2011 neprelaze 120 km po clanu, da nemate automobil na svom imenu. ako ostvaris pravo na djeciji doplatak samim tim ostvarujes pravo na pomoc porodiljama od kantona sarajevo koja iznosi 220 km 6 mjeseci + 360 sedmi mjesec. za ovu pomoc od grada netrebas nista posebno predavati to opcina automatski proslijedjuje gradskoj upravi. ostalo predajes u opcini u kojoj zivis. da, imas pravo i na 6 mjeseci mlijeko i sok koje ces dobivati zato sto si dojilja. eto nadam se da sam ti pomogla. pozzzzz
od grada ces dobiti 6 x po 220 + 250 KM umjesto ovih 360KM. meni su tih 250 KM poslali uz petu isplatu ..to je bilo prije 2-3 mjeseca sto se tice djecijeg dodatka, najveci je 49,5 KM to se raspitaj dobro ukoliko papire predas do kraja mjeseca, novac dobivas vec sljedeci mjesec..i dobro provjeri sta ti pise u rjesenju- od kad dobivas naknadu jer su mene zeznuli za jedan mjesec , a pravo zalbe je 8 dana... sretno! ;)
Pozdrav svima.Imam pitanje za vas, pa bih molila ako neko zna da mi odgovori.Ovako, naime trudnica sam, pa me interesuje da li cu ja kao buduca porodilja,aBd, imati pravo na porodiljsku naknadu.Naime, moj muz je iz Sarajeva prijavljen u opcini Novi grad.Ja sam udajom za njega presla zivjeti u Sarajevo iz HNK kantona.Poslije udaje, koja je bila u 7 mjesecu ove godine, odmah ostajem u drugom stanju.Prijavu prebivalista kao i prijavu na biro sam obavila 17.11.2011god u opcini Vogosca(s obzirom da mi je tu prebivaliste jer tu smo napravili kucu)Muz nije mjenjao opstinu prebivalista jos, on je zaposlen,a ja ne.Mene sada interesuje da li cu ja imati pravo na naknadu, jer aBd trebam se poroditi u aprilu, a cula sam da moram biti prijavljena u Kantonu Sarajevo najmanje godinu dana da bih stekla to pravo, a do poroda bit cu prijavljena oko 5mj.Takodje sam cula da cu mozda imati pravo jer mi je muz tu prijavljen vec 8.god?Ali eto na razlicitim opstinama smo prijavljeni u istom kantonu.Nadam se da ste shvatili sta vas pitam.Ako neko zna molim vas da mi odgovori.Unaprijed hvala.
Pozdrav svima.Imam pitanje za vas, pa bih molila ako neko zna da mi odgovori.Ovako, naime trudnica sam, pa me interesuje da li cu ja kao buduca porodilja,aBd, imati pravo na porodiljsku naknadu.Naime, moj muz je iz Sarajeva prijavljen u opcini Novi grad.Ja sam udajom za njega presla zivjeti u Sarajevo iz HNK kantona.Poslije udaje, koja je bila u 7 mjesecu ove godine, odmah ostajem u drugom stanju.Prijavu prebivalista kao i prijavu na biro sam obavila 17.11.2011god u opcini Vogosca(s obzirom da mi je tu prebivaliste jer tu smo napravili kucu)Muz nije mjenjao opstinu prebivalista jos, on je zaposlen,a ja ne.Mene sada interesuje da li cu ja imati pravo na naknadu, jer aBd trebam se poroditi u aprilu, a cula sam da moram biti prijavljena u Kantonu Sarajevo najmanje godinu dana da bih stekla to pravo, a do poroda bit cu prijavljena oko 5mj.Takodje sam cula da cu mozda imati pravo jer mi je muz tu prijavljen vec 8.god?Ali eto na razlicitim opstinama smo prijavljeni u istom kantonu.Nadam se da ste shvatili sta vas pitam.Ako neko zna molim vas da mi odgovori.Unaprijed hvala.
Kod mene je moglo,niko me nije pitao koliko sam prijavljenja
Emica Sa da li si ti dosla iz drugog kantona kao i ja?I koliko si dugo bila prijavljena tu kada si rodila?Kojoj opstini pripadas?Ja te malo bombardujem pitanjima. Hvala na odgovoru.Kiss.
koliko sada kasni postar, tj, nakon koliko vremena od odlaska na porodiljsko ga mogu ocekivati? I kako ide sa ostatkom novca koji plkaca firma? da li to ide preko racuna, kao i normalna plata ili..?
Isto pitanje ako itko zna. Na porodiljnom od 28.9. prijavljeno rođenje djeteta negdje sredinom 10. mjeseca, nedugo potom stiglo rješenje, ali ni za 10. ni za 11. nisam dobila još ništa pa me zanima hoće li mi to akumulirati pa odjednom dostaviti ili kako?
Ja sam iz Mostara,prijavila se ovdje u 6 mjesecu,a u 11 se porodila i regularno predala papire,niko me nije pitao koliko sam prijavljena.Ja sam prijavljenja u opcini Novo Sarajevo,ako te jos sta zanima,slobodno pitaj
i ja sam cula da moze preko muza...raspitaj se malo
i ja sam cula da moze preko muza...raspitaj se malo
moza preko muza, znam kad sam popunjavala da je jedan od uvjeta bio da je godinu dana prijavljen ili muz ili ti. mene zanima da li se nakon 6. mjeseci opet treba nesto ganjati za tu pomoc ili ce nastaviti redovno dolaziti? btw, Emica_sa sve ono sto ti duguju ce ti isplatiti jednokratno :)
koliko sada kasni postar, tj, nakon koliko vremena od odlaska na porodiljsko ga mogu ocekivati? I kako ide sa ostatkom novca koji plkaca firma? da li to ide preko racuna, kao i normalna plata ili..?
ja sam se porodila 28. januara ove godine i prvu naknadu sam dobila početkom marta...dobila sam za februar i mart zajedno, a ostatak plate se dobiva na račun
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.