|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.11.2011 21:05:26   
animagical
Djana ja kao nesto nacula...cestitamuser posted image user posted image  

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3426
11.11.2011 22:16:12   
Anica1
IZVORNA PORUKA: gerberka

Anica1 ohrabrujes me d doci do 9-og, da cemo i moja beba i ja doci do 9 aBda...boli me u dnu, samo kad lezim ne boli user posted image

Nemoj ni da sumnjas da necete doci do 9-od, samo hrabro, ima dosta zenica ovdje koje su od pocetka pod nekim terapijama, i ja sam na mirovanju odavno  i evo jos 20-tak dana do termina dogurah. A od kraja 6-og mi beba pravo nisko i dr mi stalno ponavljala da pokusam bar uci u 7-mi a mi evo gazimo 9-ti . Samo hrabro, i budi optimista user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3427
11.11.2011 22:19:57   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

anice znas li ti kako to hoda oko uputnica za ctg???

Bebice11 meni je moja dr porodicne med.  u ambulanti dala veliki uputnicu za GAK za CTG. Neznam stvarno koja treba, mala ili velika, ja dobih malu. Milsim da je neko pisao kada imas veliku uputnicu da onda oni gore prikace na nju svaki ctg, kao svaki na jedu uputnicu ne treba pojedinacno uputnic za svaki ctg. user posted image Ja sljedece sedmice ie na ctg, nakon kontrole koja je u utorak.

Ja se 99% odlucila za spinalnu anesteziju na carskom, da budem budna i da odmah vidim bebicu.
Ima li jos neko iskustva sa spinalnom anestezijom?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3428
11.11.2011 22:20:30   
Bebica11
Jel kome puk'o vodenjak????user posted image

mene opet ziga stomo

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3429
11.11.2011 22:21:55   
gerberka
Anica1 user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3430
11.11.2011 22:25:56   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

IZVORNA PORUKA: Bebica11

anice znas li ti kako to hoda oko uputnica za ctg???

Bebice11 meni je moja dr porodicne med.  u ambulanti dala veliki uputnicu za GAK za CTG. Neznam stvarno koja treba, mala ili velika, ja dobih malu. Milsim da je neko pisao kada imas veliku uputnicu da onda oni gore prikace na nju svaki ctg, kao svaki na jedu uputnicu ne treba pojedinacno uputnic za svaki ctg. user posted image Ja sljedece sedmice ie na ctg, nakon kontrole koja je u utorak.

Ja se 99% odlucila za spinalnu anesteziju na carskom, da budem budna i da odmah vidim bebicu.
Ima li jos neko iskustva sa spinalnom anestezijom?

Anice hvala na info, pa vidis da sam ja negjde ovdje pokupila da ide velika cak ako mi nije dr i rekla da nabavim veliku, ne mogu se sjetitiuser posted image pa me zbunilo

a za anesteziju, kazu da je spinalna rizicnija, i znam da zenice koje imaju rodbinu zaposlenu gore govore kako ih odgovaraju od spinalne jer jos nasi nisu bas vjesti s tim al eto ne znam opet ima dosta zena da je islo i da je sve ok bilo hB. Moja mama je vani jednom primila spinalnu i kaze da osjeca kicmu uvijek od tada, ne znam stvarno, rekoh da ti kazem sto ja znam o tome mada sam ja alergicna na anestetike i samo molim Boga da mi ne zatreba, mozda bih ja bas morala spinalnu u ne daj Boze slucaju, al nadam se da necu

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3431
12.11.2011 9:37:15   
Nina_Lana
Jutro drage moje, mi jutros samo da se malo pohvalimo, pogledajte tickeruser posted image user posted image , pune 33, ulazimo u 34 nedjelju...jos 49 dana,,,bas se priblizava uhhhhh...Danas odoh u shopinguser posted image ,,,nista spremno nemam...valjda nije rano hahahah

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3432
12.11.2011 9:46:02   
Lulu_08
Jutro zenice...Uh vi ste sve vec ispraksane trudnice. Moja prva je vec bila prije izvjesnog vremena, 4 godine nije nista hehe, a ova druga je preeeeeeeeeevise friska, i jos jako labava. Elem, sjecam se dobro da sam i prvi put imala bolove, ali bas u tom periodu sam imala priliku da budem kod kuce jedno mjesec i pol dana dok nisam pocela raditi na novom poslu. Sada radim, i puno sjedim na poslu, evo i sada sam na poslu, i dok sjedim imam bolove u ledjima skoro pa konstantne, i ono klasicno zatezanje materice pa ponekad malo i zaboli. Rano mi je totalno za doktoricu, jedino sam kontala mozda na konsultaciju otici, jer svakih par minuta idem u wc i virim da necu nedaj Boze procuriti...bljak...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3433
12.11.2011 9:54:47   
Sandrich
Jutroooooouser posted image
Nina Lana cestitam user posted image  i nije ti bona rano, samo ti ajde u soping...user posted image  ja kad nesto bebacu kupim bas budem happy cijeli dan user posted image
Djana  dzaba zavirujes u gace, bolje daj kome uloske da ti ne stoje bezze user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3434
12.11.2011 9:59:43   
Anoniman
Jutro user posted image

Djana lijepo ti rece Sandrich user posted image I ja sam dzaba virila 3 prva mjeseca da nisam procurila i onda konacno prestala user posted image Sad virim zbog iscjetka i ocekivanja cepa user posted image

(odgovor članu Sandrich)
  Neposredna veza do poruke: 3435
12.11.2011 10:01:16   
Sandrich
I ja virim cesto jer imam osjecaj sve ko da sam se upiskila user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3436
12.11.2011 10:04:00   
Anoniman
Uh jos kad user posted image najasi na mjehur user posted image

(odgovor članu Sandrich)
  Neposredna veza do poruke: 3437
12.11.2011 10:05:32   
Lulu_08
Ma poslje one varke u aprilu-maju me sve strah (biohemijska, 4 dana po izostanku vještice prokrvarila). Ali tada je sve bilo drugačije doduše, test bio blijedo pozitivan tek na 29dc, a sada na 23dc već dosta jasno pozitivan hahahaha... I simptomi su odavno tu već... Ali opet paničarim bezveze. Ja kao da nikada nisam bila trudna haha, je li vas zatezala materica puno i jeste li imale bolove u stomaku i u leđima?

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3438
12.11.2011 10:05:52   
Sandrich
A kod mene je Dinamitna beba ja mislim uvijek na mjehuru, dnevno trosim dva toalet papira koliko cesto idem u wc user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3439
12.11.2011 10:08:30   
Sandrich
Ja sam radila test isto prije nego sto sam trebala dobit i pokazao mi je user posted image  a mozda tri dana nakon kasnjenja mi je dr potvrdila trudnocu na UZ user posted image  ma mene je Djana bolilo svasta nesto vjeruj

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3440
12.11.2011 10:10:49   
Anoniman
Djana imala sam jako bolne m pa me cijelo vrijeme prva 3 mj. pratio slican bol manjeg intenziteta. Sto se tice ledja tek sad pred kraj osjetim jacu bol u krizima. Pomazu masaze pa angazuj muzica da olaksa tegobe user posted image

Sandrich user posted image i kod nas se u kuci povecala potrosnja toalet papira a mm nikako nije jasno kako to da ga svako malo saljem u prodavnicu po isto. Zali se non stop kako je prije neki dan kupio paket od 24 rolne user posted image

(odgovor članu Sandrich)
  Neposredna veza do poruke: 3441
12.11.2011 10:12:37   
Lulu_08
Dinamitna mužić je preko okeana daleko daleko hehe, tek za NG dolazi pa će tad baciti se u masiranje hehehe. I meni nije intenzitet bola kao u menstruacije ali je taj pritisak tupi kao u menstruacije prisutan sigurno već 7 dana.

Sandrich, ja sam kontala sljedeće sedmice kod dr. otići pa da vidimo šta ima. Jesi li ti išla privatno ili u DZ?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3442
12.11.2011 10:13:09   
Nina_Lana
Bas sam te htjela pitati Djana jesi li radila test ovaj put user posted image , pa procitam postove unazad hehehe...Draga moja, mene nije nista boljelo na pocetku, rano sam radila test jer sam bila sigurna da sam user posted image , kasnije nakon mjesec dana izostanka me malo boluckalo, ali ne kao u prvoj trudnoci, do 7 mjeseca se nisam ni osjecala trudnom (za nepovjerovat)...ali zato sam nakon 7-og buknula i sad sam prava trudnicauser posted image user posted image ...Cuvaj se ti nama ovih par dana do pregleda...ja ti cuvam fige i molim za tebe :**

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3443
12.11.2011 10:17:07   
Sandrich
Dinamitna ja neki dan ostala bez papira i nasjeckam sebi ubrusa i donesem u wc..i skontam da sam za 2h otisla 8 puta user posted image user posted image
Djana ja sam isla privatno i to u TZ,ovim nasim ne vjerujem, pogotov u DZ,...tako da i idem gore, a u DZ samo po uputnice, nalaze i to kod svoje dr opste medicine....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3444
12.11.2011 10:20:46   
Lulu_08
Nina_Lana pa ja mislila ti vidjela i ovdje i na Trudna Sam ma svugdje sam pisala hehehehe. Jesam uradila sam test jos u srijedu pa u četvrtak i u petak, i svi su bili pozitivni, neki svijetliji neki tamniji ali pozitivni. Znači isto tako sigurno 4-5 dana prije izostanka vještice sam radila hehe. Uglavnom, ja sam ovakve bolove odnosno pritiskanje i prvi put imala, evo i sada me nije mašilo hehehe.

Sandrich, kod koje dr ideš privatno ako nije tajna?

Ja sam prvi put išla privatno u Lukavcu, a odlazila kod dr. Šerak na GAK od 7og mjeseca.

Sada se dvoumim da li da idem u Lukavac kod iste dr opet, pogotovo jer je malo obnovila ima sada UZV poslednji što je izašao ekstra je, ili da idem kod Balićke nešto baš nemam pojma. user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3445
12.11.2011 10:20:56   
Anoniman
Ja otisla u DZ na prvi pregled i kazem doktoru da sam dosla da mi konstatuje trudnocu user posted image Pita me koliko puta je test konstatovao, rekoh nekih 8 puta user posted image . Radila sam ih 5 dana prije ocekivane jer me nesto uzasno kao iglom probolo kroz jajnike pa sam posumnjala.
Kazem datum zadnje m i on mene nalijepi kao gdje sam pozurila. A na uzv mi lijepo pokazalo moju malenu mrvu sa 6 sedmica user posted image .
Uglavnom, jedva sam cekala da se rijesim tog doktora iz DZ. Pregledi nisu licili ni na sta user posted image

(odgovor članu Nina_Lana)
  Neposredna veza do poruke: 3446
12.11.2011 10:23:13   
animagical
IZVORNA PORUKA: Djana

Dinamitna mužić je preko okeana daleko daleko hehe, tek za NG dolazi pa će tad baciti se u masiranje hehehe. I meni nije intenzitet bola kao u menstruacije ali je taj pritisak tupi kao u menstruacije prisutan sigurno već 7 dana.

Sandrich, ja sam kontala sljedeće sedmice kod dr. otići pa da vidimo šta ima. Jesi li ti išla privatno ili u DZ?

citam da te boli...meni je bilo isto...saznala da sam trudna par dana prije ocekicane menstr.- radila betu od zelje i nestrpljenjauser posted image elem, kako me je boljelo zovnem ja doktora, privatnika, jer ne vjerujem da bi drzavni htjeli ista na tel i on mi kaze da je prerano da dodjem na pregled ali mi ukljuci utrogestan tako telefonski...moram reci da mi je pomoglo! zovni pa pitajuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3447
12.11.2011 10:27:43   
Sandrich
Djana ja idem kod dr Blitvic, jer sam i prije imala nekih problema tako da sam bas trazila nekog dobrog da me vodi. Prije trudnoce sam isla sve Nermini al me ona uhakala pravo, poslala me na operaciju i da me nije dr Fatusic pregledo operisali bi me bezveze....ali eto svako ima svoje misljenje o doktorima i pravo izbora. Ja sam zadovoljna svojom dr i necu je mijenjat a za porod cu vidjet koga cu ganjat user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3448
12.11.2011 10:28:16   
Nina_Lana
i ja sam isla na prvi UZV u 6-toj nedjelji...

Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3449
12.11.2011 10:34:34   
Lulu_08
Sandrich kojoj Nermini? U Lukavcu ili TZ? Buni me jer je i u Lukavcu ova Nermina hahaha, bunilo me hvata heheh. A šta misliš o Balićki? Nju su mi hvalili i 3 kolegice su vodile trudnoću kod nje, jedna 2 puta čak?

Dinamitna, to super zvuči nadam se da će i kod mene tako biti i da će moći vidjeti nešto na UZV kada odem!

animagical vjeruj da se sjećam kada si ti pisala za bolove i strah i utrogestan preko telefona, foto-memorija baš se sjećam majke mi hahaha.

Nina_Lana u 6oj znači, ja ne bih sigurno prije 6te išla da me ne boli, samo me bol i zatezanje kopka...

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  136 137 [138] 139 140   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *