|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
7.11.2011 13:05:28   
drznica
Vazi, javicu ti ako sta saznam. Ma mene sad buni ovo za CTG. Jel trebam samo otici gore sa proslim nalazom i reci ja dosla na CTG hahhah ili se i za to narucis???

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3051
7.11.2011 13:06:46   
Bebica11
hej zenice meni trebaju iste info al za GAK vezano za ctg

meni je dr Abadzic rekla da uzmem veliku uputnicu i od 36 sedmice se ide na CTG na GAK-u i rekla mi je da je zovem da pogleda ctg kad ga budem radila, eh sad...ja bih radije nastavila raditi uzv jer mi beba slabo dobiva i da se to moze pratiti,ctg je bezveze al eto

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3052
7.11.2011 13:07:39   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Vazi, javicu ti ako sta saznam. Ma mene sad buni ovo za CTG. Jel trebam samo otici gore sa proslim nalazom i reci ja dosla na CTG hahhah ili se i za to narucis???

treba ti uputnica za pocetak a ostalo ni ja ne znamuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3053
7.11.2011 13:12:04   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Gerbo, drago mi je da si se javila i da si bolje.... nekad provirim ovdje samo da vidim ima li novosti od tebe... I samo mi nesto nije jasno, kad su ti sve to otkrili? Zar ti UK nije bila sterilna??? ti si garant vec opet gore... cuvaj se i sretno sa medicinskom mafijom...

user posted image user posted image nisam mila, pustili su me preko vikenda tj moj dr me pustio mada teške volje..da urinokulture sterilne..pa kad sam više počela da urlam ( mislim nisam bukvalno ali sam bila strasno dosadna ) onda su mi uradili nalaze, trombocite, leukicite, pogledali kolposkopom, spekulumom, sekret..upala, leukociti stravaaa, a uk sterilne..uzv bubrega pokazao pijesak, cpr bubrega pokazao upalu..i onda se uhvatili za glavu, strpali me u krevet, bombradovali terapijama..do tada su cekali da me pregleda dr kojem idem privatno, pa mi je puko film i trazila sam sve sto me sljeduje kao pacijenta, niko me nije odbio jer nije smio..boli me briga za prevrtanja ocima i slaganja majmunskih faca..sad su jako ljubazni čak me i stid kad me dr oslovljava dušo, jeste dobro..dosao sam samo da vidim ima li bolova..ne govorim sada o svome dr nego o bilo kojem koji je na dezuri..potrosila sam energiju i pojedinci zivaca samnom, ali je infejcija mogla preci na bebu i onda bi mi rekli pa sto se nisi zalila..zelim sto prije zaboraviti sve do dana kad me otpuste, pa ode gerba pravo direktoru da mu kaze sta je prosla..ne mora piti vode ja cu sebi da olaksamuser posted image ljub, ljub

e moja gerbo i ja cu morati da ganjam dr po GAKu i da ih nagazim da mi rade uzv da vide jel beba dobiva il da me porode, a oni su tako lezerni, boli njih brigauser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3054
7.11.2011 13:39:38   
animagical
da dopunim info selminja je sinoc u 23 h na carski rez rodila curica dugu 52 i tesku 3150gr

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3055
7.11.2011 13:42:37   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

da dopunim info selminja je sinoc u 23 h na carski rez rodila curica dugu 52 i tesku 3150gr

hajde nek su one zive i zdrave i da se selminja brzo oporavi aBd, bas mi je zao sto je porod morala dovrsiti CR al nek je sve ok hvala Bogu

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3056
7.11.2011 14:50:36   
Hurma
e pozz... nadam se da lijepo provodite praznik... ja evo napokon malo da sjednem... mali me smori, inace ne bude kod mene kad nema muza ali je ovih dana samnom jer su svekar i sveki otisli na put... tezak na hranjenuuuu... auuuu... zaspa jedva...

ja sam pocela piti bebice 11 magnezij, 2x1 od 300 tako mi je dr i bio rekao ali se nisam pridrzavala, jer prije nisam osjecala da mi djeluju a kako ti rece da je tebi ok, pa rekoh daj... i kako me stomak boli ovo par dana unazad, pijem ga i iznenadih se kako mi djeluje fino... plus utrogestan 4x1... inace bio bi mali i gladan i zedan i ukakljen...
bebice... sta mislis da fakat odes jos nekome, mozda privatno, pa da cujes misljenje... a?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3057
7.11.2011 15:18:45   
Bebica11
hurma drago mi je da ti Mg djeluje, i meni je super djelovaouser posted image

ma sad aBd iduce sedmice kad budem isla na ctg otici cu i na uzv usput, uzecu uputnicu za oboje, jer da prodje jos koji dan i da vidim kako ce bebica napredovati aBd

eh sad malo me u zadnje vrijeme kopka jedna misao, tih zadnjih 15 dana sam jela manje slatka, da nije mozda i zbog toga jer sam sklona niskom seceru i organizam mi trazi seceruser posted image , sad jedem cesce pomalo slatkisa po preporuci jedne forumasice a i da vidim kako ce djelovati, ako ne djelovalo onda je def posteljica oslabila

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3058
7.11.2011 18:38:16   
Hurma
pa recimo da sam ja u prvih par mjeseci gubila na tezini, znaci znao je proci dan da pojedem samo supu i beba je hvala Bogu rasla i napredovala, znaci ona crpi sto ima... JA SAM IMALA STRASNE MUCNINE PA NISAM JELA... e sad jedino ako nema veze zadnji mjeseci, prvi mjeseci... ja bih ipak to redovno pregledala... kako tvoja tj kilaža?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3059
7.11.2011 18:55:23   
minie
IZVORNA PORUKA: drznica

Draga treba ti velika bijela uputnica koju dobijes u 38. sedmici, a mislim da moze i u 36., od ginekologa iz doma zdravlja i onda ti vise nista ne treba. Ta ti je uputnica do poroda za preglede i CTG i kad stignes u porodiliste user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3060
7.11.2011 18:56:36   
minie

SElminja cestitam i zelim sve najbolje... Da vam malena princeza bude ziva i zdrava punooo godina user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3061
7.11.2011 19:51:26   
buduca mami
kad smo vec kod tog ctg,ja sam u 39 sedmici,i jos nisam nijednom ga radila nit mi je dr.spominjala da trebam,....mislim, meni je to malo cudno,odkad se pocinje s tim?? mozda u tz uopce ne rade ctg,.hmmm...

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3062
7.11.2011 19:52:01   
mala75
e cure moje da vam se požalim, izgleda da sam fasovala hemoroide, tačnije samo mi je jedan izašao i vidljiv je spolja al booooooooli, oči ispadaju nit mogu sjedit, nit ležat a sa stolicom (s oproštenjem) nemam problema. čitala sam da se oni mogu pojaviti i od tereta a kako ovih dana često ležim na lijevoj strani i on se pojavio s lijeve strane. nesmijem na svoju ruku ničim da mažem a kontrolu imam sutra u 17.30 i neznam kako ću izdržatuser posted image user posted image user posted image . samo se nadam da user posted image nesmetauser posted image user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3063
7.11.2011 19:53:40   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sandrich

Zene moje, da vam javim da nam se nekad jutros porodila  Selminja, rodiila je curicu user posted image user posted image user posted image

Selminja, cestitke draga od srca, da vam je ljepotica ziva i zdrava. Tebi draga zelim sto brzi oporavak i da uzivas sa svojom bebicom user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 3064
7.11.2011 19:54:53   
Anica1
IZVORNA PORUKA: mala75

e cure moje da vam se požalim, izgleda da sam fasovala hemoroide, tačnije samo mi je jedan izašao i vidljiv je spolja al booooooooli, oči ispadaju nit mogu sjedit, nit ležat a sa stolicom (s oproštenjem) nemam problema. čitala sam da se oni mogu pojaviti i od tereta a kako ovih dana često ležim na lijevoj strani i on se pojavio s lijeve strane. nesmijem na svoju ruku ničim da mažem a kontrolu imam sutra u 17.30 i neznam kako ću izdržatuser posted image user posted image user posted image . samo se nadam da user posted image nesmetauser posted image user posted image

Cula sam da je za to odlicno kantarionovo ulje, vrijedi probati mazati

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3065
7.11.2011 21:21:08   
Lulu_08

Uletih k'o padrobranac ali znam provjereno da ih trebas prati mlakom vodom i obavezno "uvuci" unutra jer je najgore ako ostane "vani" onda ga pritisces i moze se iskomplikovati, a mazati ga slobodno mozes djecijom bademovom kremom, meni je najbolja uvijek bila Pavloviceva, nikada nista drugo nisam koristila a imam godinama problem sa jednim doticnim gospodinom Hemoroidom hehe. Sretno!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3066
7.11.2011 21:28:40   
zanzibarka

Cestitke od srca mami i princezi user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 3067
7.11.2011 21:30:42   
palachinken

e mene su napatili u trudnoci posteno, evo sta smijes:
obloge od kantarionovog ulja
obloge od acidi borice i svjezeg kvasca 3x dnevno po 1o minuta
kreme za hemice na biljnoj bazi (herbalrektal)
nemoj hladnu vodu ili kockice leda da ne bi kakvu upalu sad navukla, ne treba ti :) one jake kreme tipa faktu i handesa se takodjer ne smiju.
Meni su pomogle sve tri ove gore navedene stavke, kombinovano. Sretno!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3068
7.11.2011 21:31:58   
palachinken

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Cestitke od srca mami i princezi user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 3069
7.11.2011 21:33:28   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice meni trebaju iste info al za GAK vezano za ctg

meni je dr Abadzic rekla da uzmem veliku uputnicu i od 36 sedmice se ide na CTG na GAK-u i rekla mi je da je zovem da pogleda ctg kad ga budem radila, eh sad...ja bih radije nastavila raditi uzv jer mi beba slabo dobiva i da se to moze pratiti,ctg je bezveze al eto

Hej mila neki dan sam ti ostala duzna odgovor, vjeruj mi da ne stignem uletit ovdje, uglvanom pitala si me kad mi je za posteljicu rekla da je III stepen, govorila mi je 33.sedmice, a za tezinu bebe, sjecas se zadnji put kad sam ono lezala gore kad i ti, znaci bila sam 39.sedmica, rekla mi da je beba oko 2500gr, a prije tog u 37.sedmici mi rekla da je od 2900 do 3200gr, tako da to njeno mjerenje ne uzimaj u obzir, moja Aisa se rodila 2950gr, znaci 450 gr mi je manje rekla 5 dana pred porod, tako da te njene mjere ne uzimaj u obzir, a radice ti jednom sedmicno samo uzv, kad je prozoves poslije ctg samo je nadjes negdje u zgradi da ti potpise, i pripremi poklone...hahah :) ljubim te

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3070
7.11.2011 21:35:56   
Hannica
Da i ja nekom otvorim temu za cestitanje.
Za Selminju http://www.ringeraja.ba/forum/m_1106239/mpage_1/key_/tm.htm#1106239

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 3071
7.11.2011 21:43:51   
drznica
Imala sam prije pola sata jednu cudnu situaciju...mm je slucajno upalio neku pjesmu,a nije znao da je zvucnik pojacan do kraja. Oboje smo se stresli kako nas je to prepalo, a ja sam nakon toga osjetila da cu se upiškit i posla sam da ustanem međutim to je samo curilo iz mene, nisam mogla kontrolisati i tako do wc-a sam sva bila mokra (da prostite). Sad ne znam da li sam se stvarno upiškila user posted image ili je mozda plodna??? Nemam nikakve bolove ili neke znakove...smjesno mi pravo, sta se desi?!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 3072
7.11.2011 22:03:22   
Hurma
plodna kad krene znaces... ona se ne moze zaustaviti i natopit ces 2 paketa uložaka i opet ostavljati lokve ispod sebe... tako da... :) litre i litre je ima :) malo su ti popustili "misici" od prepada user posted image sve je to simpa kad ti je vec svejedno, kad si u 9., jer inace... ... za sada bitno da osjetis bebu... user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3073
7.11.2011 22:11:16   
drznica
I ja se nadam da je to samo od straha popustilo hehe... Bas mi nesto cudno da je plodna,a nista ne boli. Uzela sam da pomirisem trenerku koja je bila na meni, nema mirisa nikakvog user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3074
7.11.2011 22:56:44   
animagical
pa jel stalo? user posted image eh pucanje vodenjaka ne boli...meni su ga probili a ni osjetila nisam...a plodne imas ukupno oko litar max litar i po...

< Poruku je uredio animagical -- 7.11.2011 22:57:20 >

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *