|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
26.9.2011 10:43:14   
Lady26
Mi smo u faziiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image
Koja je ne znam ali mi se ne svidja nimalo....
Sve moze sama, kmeci cim nije po njenom, place, cak se i baca ako joj nesto ne dam....na to se samo okrenem i pustim je....za par minuta sve prestaje...jer vidi da ne pali...
Kad je naruzim odmah dolazi, pruzi mi ruke : dodji meni, gaga mama, ljubi me, grli ili kaze : ta ti je mama? user posted image user posted image
I samo nemoj je dijati, i nemoj je dijati...kao da je davimo....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 526
26.9.2011 10:48:28   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: gvendolina

ma sto bi se stidila,nismo ni mi jos isli iz prostog razloga sto ne znam kome bi ga odvelauser posted image user posted image izgledat...On se dere kada odemo na sisanje,a mogu samo misliti kako ce i odluser posted image azak zubaru Kada bi znala kome da odem ko ima dovoljno strpljenja otisli bi,a ne da mi dijete ima traume od zubara

isto user posted image

kod nas na gornjim jednicama imaju neke naslage user posted image  nedaju se cetkicom skinut user posted image

dali vasi daju pastu na cetkicu stavit user posted image

A se gadi pasta za zubeuser posted image ...jos je neki vocni ukus,ja probala bas je fina ali on hoce povratitiuser posted image ....trazila sma i neku djeciju pastu bez ukusa,ali to kod nas naravno neJmauser posted image

tekja ja koliko sam cula na stomatologiju prvo odes da te naruce, ne znam moze li se tel narucitiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 527
26.9.2011 12:41:22   
Anoniman
imate u chiccu paste bez imalo flora...ja mislim da njima prije smeta taj flor jer malo "zari"

A i ja sam u potrazi za najfinijim stomatologom...tako da...kad nadjete...javite...i ja cu ako prije nadjemuser posted image

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 528
26.9.2011 17:23:40   
Vinetu
dadada, poslala sam ti pp u vezi sa stomatologom!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 529
19.10.2011 12:14:54   
reallove
Haman da mog "puca"opet neka faza...Od jutros je bas nemoguc...Sinoc mi je zaspao u 12:30,na silu,jutros u 7 ustao i poceo..Boze dragi.Sve mi radi namjerno,opominjem ga,pricam,ma nista on.Maloprije kupimo igracke i on baca okolo,kazem mu da ne baca,onda on jos vise.Sta je ovouser posted image ..Sad ga hocu uspavati,a on lezi kod mede velikog,zovem ga,on kao ustao,ali je pola sata ljubio medu,govorio mu laku noc..

I jos nesto.Lazu li vasa djecicauser posted image .Moj Emin stalno govori da sam ga istukla i da sam psovala,a ja stvarno nisam.Bas mi bude nezgodno kad nekom kaze da sam ga ruzila.Nedavno kaze svekru da sam ga uhvatila za maicu i izvukla iz krevetauser posted image

Majke mi pokusavam fino sa njim,ucim ga sta je lijepo,sta nije,ali nista od togauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 530
3.11.2011 14:34:14   
mala86
evo mene u ispovjedaonicu

luda sam danas user posted image  
prvi put placem zbog njegovih gluposti

on je inace super(vecinu dana)ali nekad user posted image !!

danas nam je bila prijateljica sa malcem od 8 mjeseci i malenom od 3.5 godine!mali je spavo,on ga je probudio,dere se vice,nece da usuti namjerno!

poslije njoj neda nista,sta god dijete uzme,on joj uzme iz ruke!otjeram ga 2 minute u sobu,vrati se onda je 2 min ok,pa krene lupat po akvarijumu,pa dira televizor,pa trci,pa ode u kuhinju i sjedne na stol(zadnjih dana se penje na sta stigne),i prije nego ce oni izac razbije zdjelu user posted image !

nemam pojma sta da mu napravim u ovakvim trenutcima,kako da ga kaznim,samo sam ga poslala u sobu,stavila na spavanac,a bjes u meni jos kipti!

pogotovo sad kad krenem kupit ono staklo od zdjele user posted image

< Poruku je uredio mala86 -- 3.11.2011 14:36:52 >

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 531
3.11.2011 18:47:02   
škorpija
mala86, nedavno sma imala sličnu situaciju, doduše goru, jer je moj malac ujeo za obraz malca od prijateljice koji je mlađi nekoliko mjeseci. samo 10 sekundi nisu bili pod našim nadzorom i to se desilo , malcu krv iz obraza potekla, onda ne da igračke , zato ga je i ujeo, baca, razbija, udara, grize, ma dođe mi da ga izmlatim koliko me nervira. jooooj kad pomsilim na ovu odvratnu zimu kontam izludjet ću sa njim u kući. a sinoć sam nakon drugo vremena , pomislila kako mi je drago što ujutro idem na posao, jer mi se popeo na vrh glave svojim bezobrazlukomuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 532
3.11.2011 18:51:25   
nanika
IZVORNA PORUKA: Lady26

Mi smo u faziiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image
Koja je ne znam ali mi se ne svidja nimalo....
Sve moze sama, kmeci cim nije po njenom, place, cak se i baca ako joj nesto ne dam....na to se samo okrenem i pustim je....za par minuta sve prestaje...jer vidi da ne pali...
Kad je naruzim odmah dolazi, pruzi mi ruke : dodji meni, gaga mama, ljubi me, grli ili kaze : ta ti je mama? user posted image user posted image
I samo nemoj je dijati, i nemoj je dijati...kao da je davimo....

Nemoj da je dirasuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 533
3.11.2011 19:00:54   
škorpija
jos nesto.Lazu li vasa djecicauser posted image .Moj Emin stalno govori da sam ga istukla i da sam psovala,a ja stvarno nisam.Bas mi bude nezgodno kad nekom kaze da sam ga ruzila.Nedavno kaze svekru da sam ga uhvatila za maicu i izvukla iz krevetauser posted image

hej i moj ovo rad, stalno laže da sam ga tuklauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 534
3.11.2011 19:12:28   
Nunichi
Ma laze nego sta...jutros ustala sa flekicom na obrazu, ujelo je nesto vjerovatno. I dolazi iz vrtica i objasnjava mi kako je Selma (djevojcica koja place u vrticu, a ona takve ne voli user posted image ) ugrizla i udarila po obrazu. user posted image user posted image
I jos mi kao objasnjava kako se to desilo.

I stalno mi govori kako ce istuci drugare "bokcerom-du du du" zato sto placu. Ccc strasno...cuj bokserom ko kakav kabadahija a ne djevojcica.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 535
3.11.2011 20:30:17   
nanika
IZVORNA PORUKA: škorpija

jos nesto.Lazu li vasa djecicauser posted image .Moj Emin stalno govori da sam ga istukla i da sam psovala,a ja stvarno nisam.Bas mi bude nezgodno kad nekom kaze da sam ga ruzila.Nedavno kaze svekru da sam ga uhvatila za maicu i izvukla iz krevetauser posted image

hej i moj ovo rad, stalno laže da sam ga tuklauser posted image

I kod nas isti slucajuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 536
3.11.2011 21:01:37   
niki83

evo mene u ispovjedaonicu

luda sam danas user posted image  
prvi put placem zbog njegovih gluposti

on je inace super(vecinu dana)ali nekad user posted image !!

danas nam je bila prijateljica sa malcem od 8 mjeseci i malenom od 3.5 godine!mali je spavo,on ga je probudio,dere se vice,nece da usuti namjerno!

poslije njoj neda nista,sta god dijete uzme,on joj uzme iz ruke!otjeram ga 2 minute u sobu,vrati se onda je 2 min ok,pa krene lupat po akvarijumu,pa dira televizor,pa trci,pa ode u kuhinju i sjedne na stol(zadnjih dana se penje na sta stigne),i prije nego ce oni izac razbije zdjelu user posted image !

nemam pojma sta da mu napravim u ovakvim trenutcima,kako da ga kaznim,samo sam ga poslala u sobu,stavila na spavanac,a bjes u meni jos kipti!

pogotovo sad kad krenem kupit ono staklo od zdjele user posted image

Ooohh draga, pa sta nam to drug radi..user posted image
Joj mogu misliti kako si se uzrujala...user posted image
I N je takva ali samo u prisustvu odredjenih osoba, bas danas mi moja kuma kaze eto njenom muzu se svidja nas nacin odgoja, meni ono user posted image nije jasno, ma kaze kad smo se zadnji put sreli i nesto je N oborila i vi niste galamili vec joj lijepo objasnjavate da ju je to moglo udariti itd...Uh rekoh, niste vi s nama cestouser posted image da cujes kako vristimouser posted image ona, mm, ja..user posted image evo bas danas, stotinu puta sam ponovila da mi ne baca sudje, i uzela onaj kalup od torte, pa kad ga tresnu od plocice zlo mi dodje, i tako sam viknula da je odmah zaplakala, sto od muke, a i prepala se, ali nekad sam tacno na rubu zivacauser posted image i super je sto ima ova tema da se malo "razgovorimo"user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 537
3.11.2011 23:08:15   
mala86
nemam pojma sta mu je bilo,i ja se jos pitam user posted image

ja mislim da se on malo pravio,glumio sta li user posted image ,jer neki dan je ta zena bila na kafi bez djece,ma mi ga cule nismo,igro se,sve super,a danas kad ima drustvo user posted image

zaboravila sam napisat da se na malu baco,zaleti se i odgurne tijelom,nemam pojma otkud mu to user posted image

uh ko ce ove godine prezivit

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 538
4.11.2011 10:59:32   
niki83

nemam pojma sta mu je bilo,i ja se jos pitam user posted image

ja mislim da se on malo pravio,glumio sta li user posted image ,jer neki dan je ta zena bila na kafi bez djece,ma mi ga cule nismo,igro se,sve super,a danas kad ima drustvo user posted image

zaboravila sam napisat da se na malu baco,zaleti se i odgurne tijelom,nemam pojma otkud mu to user posted image

uh ko ce ove godine prezivit

user posted image user posted image izvini, ali mi bas ovo smijesno, sta njima sve nece pasti na pamet, cccuser posted image user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 539
4.11.2011 20:47:18   
reallove
Eh drage moje,moj Emin je 24 sata pod nadzorom..Prije sam mogla da ga pustim da se igra normalno a ja npr sjedim kod njega,gledam tv,sada vise neuser posted image ..Poceo da stavlja u usi i nos bilo sta sto nadje na podu..Nedavno mu je tetka donijela balone..Ja bas ne volim da mu dam balone pa kad je malo isfurao,pokupim i pobacam sve.Kad vidim trci on prema meni i na nosicu mu nesto crno,dok je dosao do mene,to je nestalo,kontam,spalo je,otislo..Uspavam ga poslije,normalno,ali cijelu noc ja ga nesto pratim..Ujutro ustali,Emin kise,nosic curi,suze na oci..Nikad tako nije bilo,ne prestsje da kise ni sekundu..Kad odjednom iz nosa izleti komad balona,poveci komad..Boze moj,kad sam to vidjela..Sta je sve moglo biti,a ja nemam pojma..Cijelu noc je spavao sa balonom gore negdje u nosicu..Isplakala sm se samo tako,nisam mogla doci sebi..I tako da ga sad ne pustam ma ni sekundu malu,dok se on igra,ja sjedim ko budala kod njega,navecer ga provjeravam,spava kod mene u krevetu,sobu zakljucavam da mi ne pobjegne,prozore zastirem,ma luda sam viseuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 540
4.11.2011 22:54:55   
niki83
A joooj, bas mi je zao...sjetim se odmah jednog rodjaka koji je kao mali djecak, negdje sa tri godine ugurao u nosic kikiriki, joj to je bilo strasno, i mama nas uvijek napominje kad su djeca mala da pazimo, uvijek navede taj primjer...Nista draga, eto sve znas sama, paziti ih maksimalno dok i ta faza ne prodje..user posted image samo nije dobro ni previse, moras se i ti malo opustiti, jer oni su pametnice, sve zamjecujuuser posted image pa i to kad je posebna paznja u pitanju.user posted image

N&N

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 541
5.11.2011 12:16:32   
mala86
reallove user posted image user posted image user posted image  

draga drzi se,sta nas sve ceka sa ovom djecom,nismo ni svjesni

ja sam kao mala ubacila grah u uho user posted image ,kad je poceo bubrit pocelo me bolit
jedva su ga izvadili

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 542
5.11.2011 13:06:03   
reallove
e drage moje,kako sam se samo nasekirala i sada znam da pretjerujem,ali bas sam se prepala bilauser posted image ..polako i proci ce valjda...probat cu i ja da se malo opustim

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 543
5.11.2011 20:42:22   
Anoniman
Reallove draga i ja se tih stvari bojim, oni su u toj fazi kad istražuju,znatiželjni su a za opasnost ne znaju...a sekunde su dovoljne...

U zadnje vrijeme moj se A zatrče, udari u mene i kaže pardonuser posted image ...kakva je to sad furka user posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 544
5.11.2011 20:44:57   
reallove
Meni Emin stalno govori sorry mama,sorry,pametan Eminuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 545
5.11.2011 20:53:01   
R&T@
Moja(user posted image ) R. je u fazi: moje, moje, mojeuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 546
5.11.2011 20:55:55   
Anoniman
ma pametnice nase, puni su fix idejauser posted image

< Poruku je uredio Breskva -- 5.11.2011 20:56:21 >

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 547
5.11.2011 20:58:08   
Anoniman
greka

< Poruku je uredio Breskva -- 5.11.2011 21:02:14 >

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 548
5.11.2011 23:02:22   
gvendolina
realove mogu misliti kako si se prepala...I moj A trpa sve sto stigne u usta,moram ga vise paziti nego kad je bio beba,d ali ga zubi zezaju ne znam sta mu jeuser posted image ...pa sakrivam i bacam sve sitno po kuci,trpa i ona "zumanca" od kinder jajeta a u furci je svaki dan ,daj kinderuser posted image
a pricala mi je sveki da je djever kada je bio mali tako zgurao perlu u nos i nisu ni skontali,tek nakon nekog vremena mu dr otkrio i izvadiouser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 549
6.11.2011 12:44:48   
reallove
Ma hajde tjesim se ja proci ce to sve..Ja ne znam,samo se zalim na ovo svoje dijete,neka mi je ziv i zdrav,najvaznije...Sada vodimo bitku sa oblacenjem,svaki dan..Jutros da ga sredim za bajram,kupili mu odjecu i dzemper da mu obucem,ma nema sanse,kaze nije lijep i oplakao i nisam mu ga ni obukla na kraju,obukla mu duks obicni,on ima samo 2 godine,a vec je poceo da izabira,ima dosta odjece koju uopste nece da nosi,ne kontam ga,al hajd..i pricam tako strini jutros,zalim se,kaze ona,pa kad kupujete neka on sam bira,ja joj kazem,pa moje dijete ima samo 2 godine i da on sam sebi bira,ja sam mislila da ta faza dolazi nekad poslije,u pubertetuuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

NAJ IME
PLANINA

Nadamse daćete mi pomoći pri odabiru imena :)))

Hamza (48%)

Harun (52%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *