|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
1.9.2011 14:00:53   
taze_mlada
moj nas toliko izludi da uopste ne razmisljamo o opciji drugog djetata.... 

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 501
1.9.2011 14:03:55   
reallove
mi smo se malo "smirili" ovih dana..mislim,nema ono da je naporam,umazen i tako,do kad ce trajati,neznam,cak je i na tuti sjedio 10 minuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 502
1.9.2011 14:05:59   
Mya_81 RR
Meni je sad jasno zašto se ovaj period i zove terrible twos user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 503
1.9.2011 14:13:10   
Hannica
IZVORNA PORUKA: mala86

mi smo danas nakon neke pauze opet imali bacanje,vristanje u centru grada user posted image

izaso iz kolica,nece da hoda hoce da ga nosim!ide mama sa nama,neda njoj da vozi kolica vec ih ja moram vozit i njega nosit user posted image

nisam imala pojma kako da se postavim,nisam ga htjela nosit jer je potezak,a on vristi user posted image
u tome prolazi neki lik i gleda u njega i govori "joj kako bi ga ja izdegenecio" user posted image user posted image user posted image
uspjela sam izbrojat 1-2-3 da mu sve ne izbrojim sto me gleda i sto mi se uopste obraca
i ljudi gledaju,svi ko god prolazi,ko da se desava ne znam sta user posted image user posted image user posted image

Kod nas je ovakvo stanje vec duuugooo vremena.user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 504
2.9.2011 13:46:59   
taze_mlada
joj moj user posted image ima raznih faza, umiljat je, prava maza ali onog momenta kad se zausti nesto sa "ne" kao ne moze to i sl odmah krece vriska, plac i to krokodilske suze.... o hodanju ulicom da ne pricam, slabo u kolica a kad izadje onda trci da ga stici ne mozes, kad nesto se kaze da ne moze on namjerno radi, nece na tutu (ali to je druga tema hahaha), i najgore mi je sto nikog ne slusa, ni mene ni mm ni moje roditelje (oni su skoro svaki dan sa njim bar 2 sata), pravo mi lici na neko razmazeno dijete a sve sam radila da ne bude to.. i dzaba i zavicem i sve ali jo on po svom i nikako drugacije.. toliko sam se umorila od govora "nemoj ovo ili to" ...uh...... 

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 505
2.9.2011 16:21:42   
reallove

IZVORNA PORUKA: taze_mlada

joj moj user posted image ima raznih faza, umiljat je, prava maza ali onog momenta kad se zausti nesto sa "ne" kao ne moze to i sl odmah krece vriska, plac i to krokodilske suze.... o hodanju ulicom da ne pricam, slabo u kolica a kad izadje onda trci da ga stici ne mozes, kad nesto se kaze da ne moze on namjerno radi, nece na tutu (ali to je druga tema hahaha), i najgore mi je sto nikog ne slusa, ni mene ni mm ni moje roditelje (oni su skoro svaki dan sa njim bar 2 sata), pravo mi lici na neko razmazeno dijete a sve sam radila da ne bude to.. i dzaba i zavicem i sve ali jo on po svom i nikako drugacije.. toliko sam se umorila od govora "nemoj ovo ili to" ...uh...... 

kod mene isto ovako,danas je dan kenkanja kod nasuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 506
24.9.2011 14:07:24   
gvendolina
Mi trenutno imamo problema sa popodnevnim spavanjemuser posted image
Kada ga stavim da spava on pocne izmisljati smeta mu muha,smeta mu buka,hoce da vidi auto koje je proslo....I tako se skroz razbudi i na kraju ustane.Ne znam kako da ga natjeram i uspavamuser posted image   Par dana evo propustamo spavanje,ali on bude jako nervozan predvece i jako nemirno spava i budi se.Ne znam samo kako mu se ne spava,jer se izmori i skace ali nista.Juce se bas izigrao vani,okupala ga i stavila da spava ali nije mogao zaspatiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 507
24.9.2011 14:10:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Mi trenutno imamo problema sa popodnevnim spavanjemuser posted image
Kada ga stavim da spava on pocne izmisljati smeta mu muha,smeta mu buka,hoce da vidi auto koje je proslo....I tako se skroz razbudi i na kraju ustane.Ne znam kako da ga natjeram i uspavamuser posted image   Par dana evo propustamo spavanje,ali on bude jako nervozan predvece i jako nemirno spava i budi se.Ne znam samo kako mu se ne spava,jer se izmori i skace ali nista.Juce se bas izigrao vani,okupala ga i stavila da spava ali nije mogao zaspatiuser posted image

kad ti ujutro ustaje ??? Mi oko 8 pola 9 nekad bi jos spavao al ja ne dam budim ga .
Jer da moze zaspat u 1, ili pola 2 najkasnije ....Samo se jednom desilo da nije zaspo uh jedva izdrzali do navevcer.
Nebi dala ovo podnevno spavanje nikom a meraka i njemu i meniuser posted image user posted image
I nemislim ga ukidat ihihih vremena neka ga ....
Ja ninama popodne na noge vecinom i tako zaspi nema necu , nema nemogu zna se red kad je spavanje popodne .
Kazem ajde ninam te idemo spavanje , i nema bunjenja ninam ga i brzo zaspi.Odspava sat dva kako kad ....
Probaj ga rano dizat da bi spavao popodne .

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 508
24.9.2011 14:19:31   
reallove
i mi obavezno odspavamo poslije podne,sat,dva kako kad ali odspava..bolje je tako sto felix rece i meni i njemu,desi se i nama kad nece da spava pa nam onda dan budeuser posted image i nikad proci...ja isto na nogama ga ljuljam i tako zaspe...gvedolina,probaj da ga budis rano ujutro,nece mozda upaliti iz prve al 2-3 dana i doci ce u normalu

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 509
24.9.2011 14:41:13   
gvendolina
ma ustaje oko 8 i on mene budi:"daj meeeeko"user posted image Jedino da pokusamo jos ranije ustajatiuser posted image
ranije mi je spavao bez problema i ovo me bas smori.Em sto ne mogu ni ja da odmorim em sto je on nervozan predveceuser posted image Ma dnevno spavanje je zakon i za dijete i za mamu,nadam se da je smao neka faza...jer bas razmisljam kako ce spavati kada dan bude kraci,ako mu se sad ne spavauser posted image user posted image

felix i mi smo se ljuljali jedno vrijeme i jdva sam ga navikla da sam zaspe sam.I on bi mozda zaspao da ga ljuljam ,ali ne bi ponovo da ga naucim na to

< Poruku je uredio gvendolina -- 24.9.2011 14:42:51 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 510
24.9.2011 14:47:44   
reallove
ma proci ce,to je samo faza,i Emin je znao biti takav...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 511
24.9.2011 14:51:04   
niki83
Gvendolina, ljuljanje zaboravi...user posted image Kad si ga vec odviklauser posted image
A to je definitivno faza...pa sacekaj, sabura dok prodjeuser posted image kao i za sve ostalo..i moja je pocela da se buni oko spavanja, i znala je preskociti dan, grozno, ja budem user posted image a kamoli ona..no eto popravi se opet..a na nama je da izdrzimouser posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 512
24.9.2011 14:57:02   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: niki83

Gvendolina, ljuljanje zaboravi...user posted image Kad si ga vec odviklauser posted image
A to je definitivno faza...pa sacekaj, sabura dok prodjeuser posted image kao i za sve ostalo..i moja je pocela da se buni oko spavanja, i znala je preskociti dan, grozno, ja budem user posted image a kamoli ona..no eto popravi se opet..a na nama je da izdrzimouser posted image

Ma kad se samo sjetim muke dok smo se odvikli od ljuljanja ne pada mi na pamet da ga ponovo ljuljam,makar morala ustajati u 7 user posted image user posted image user posted image

Nadam se i ja da ce prociuser posted image znalo nam se ranije desiti ponekada da preskoci dnevno spavanje,ali u zadnej vrijem se bas ucestalo

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 513
24.9.2011 15:02:05   
Anoniman

ma ustaje oko 8 i on mene budi:"daj meeeeko"user posted image Jedino da pokusamo jos ranije ustajatiuser posted image
ranije mi je spavao bez problema i ovo me bas smori.Em sto ne mogu ni ja da odmorim em sto je on nervozan predveceuser posted image Ma dnevno spavanje je zakon i za dijete i za mamu,nadam se da je smao neka faza...jer bas razmisljam kako ce spavati kada dan bude kraci,ako mu se sad ne spavauser posted image user posted image

felix i mi smo se ljuljali jedno vrijeme i jdva sam ga navikla da sam zaspe sam.I on bi mozda zaspao da ga ljuljam ,ali ne bi ponovo da ga naucim na to

A. kad je preumoran bolestan il kad urani nekog zijana pa ga ruzim oce sam zaspat al nekad .Il recimo da ja pored njega lezim zaspo bi al hebo to kad treba mu jedan dobar sat da zapi kad sam pored njegauser posted image user posted image volim za 20min uspavat ga uninat nego pustit samog
Sve zavisi kako kad kakav je ko i svako .
Al nadam se da je faza da ce vas proci to.

Neposredna veza do poruke: 514
24.9.2011 15:11:44   
niki83
A vidis kod nas je obrnuto, cim ja legnem s njom, malo pocnemo citati slikovnicu ili joj pocnem pricati pricu, zagrli me i tako zacas zaspi...ali zato sama zaspi u rijetkim momentimauser posted image Ne znam na sto li ce to liciti sad kad krenemo u vrticuser posted image A ljuljala je nisam nikad..nije da neki nisu pokusavali, ali njoj to dodje kao razbudjivanje i odmah bi ustajala..
Ma svako dijete je slicno, ali na drugu stranu i razlicitouser posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 515
24.9.2011 16:06:20   
tekja
V. zaspi tako sto dira moj ben na licuuser posted image user posted image ...hdB jos nije usao u fazu da ne spava preko dana, ali i kad mu se desi ta faza, necu odustajati od njegovog dnevnog sna - do skole...ovo zaozbiljno, jer nam to treba obome...gvendi, nema smisla da ranijes ustajes, 8h sati je sasvim ok, drzim fige da ce odbijanje dnevnog sna jako kratko trajatiuser posted image ...probaj da mu objasnis kako treba spavati preko dana da bi rastao, razvijao se ili makar da treba odmarati rukice i nogice za popodnevnu igru, setnju i sl..kod nas pali kad se ponekad buni sto idemo na spavanje, ja mu ovo k'o papagaj ponovim i on prihvati i dok trepnes on user posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 516
24.9.2011 20:58:03   
mala86
jel vasi piju mlijeko prije spavanja?

ja malca stavim u krevetic,prije poljubi taju,sa mnom se zagrli u sobi i bez frke legne,dam mu mlijeko i izadjem iz sobe!on se samo okrene na bok i zaspe

i po danu tako
ali mislim da mu nedadnem mlijeko da nebi zaspo

mi smo sa ponasanjem sad ok,sem kad mama negdje sjedi i pije kaficu tad bjezi,odeee,ali inace nemamo vecih ispada

i budimo se jos uvijek navece user posted image user posted image user posted image user posted image  

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 517
26.9.2011 9:01:18   
gvendolina
Ja se pozalim na dijete i on odma pocne spavati,RR je zakonuser posted image
Onaj dan je uspio odspavati 1h,a juce se tako izmorio da je vise od 2h spavaouser posted image

mala nama je mlijeko jos uvijek obavezno prije spavanja ,cak jos uvijek pije i po danu iako ima skoro 2,5 god.

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 518
26.9.2011 9:10:22   
Anoniman
Moj A., doduse on je stariji (2,5 god.), ima dvije flasice...jednu ujutro (oko 6-7 nju popije i nastavi spavati, hvala boguuser posted image ) i jednu pred spavanje...e ovu pred spavanje kontam da zamijenim casom...posto popije mlijeko pa peremo zube...a posto su nam se gornje cetvorke  pokvarile (radi flasice) ...bilo bi dobro da izbacimo skroz flasicu...samo mi je ova jutarnja jako vazna...radi meneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 519
26.9.2011 9:44:41   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: dadada

Moj A., doduse on je stariji (2,5 god.), ima dvije flasice...jednu ujutro (oko 6-7 nju popije i nastavi spavati, hvala boguuser posted image ) i jednu pred spavanje...e ovu pred spavanje kontam da zamijenim casom...posto popije mlijeko pa peremo zube...a posto su nam se gornje cetvorke  pokvarile (radi flasice) ...bilo bi dobro da izbacimo skroz flasicu...samo mi je ova jutarnja jako vazna...radi meneuser posted image

kako gornje cetvroke od flasice,zar prvo ne pocne od jedinicauser posted image Jesi li sigurna,jeste li vodili A stomatologuuser posted image ...kod mog A su se na jedinicama pojavile zute naslage i citala sam da je to pocetak tog karijesa bocice,ja sam se bas zabrinulauser posted image ...trazila sam po apotekama neki gel ili pastu ,ali naravno ovdje nema nistauser posted image ...a ne znam ni gdje da g aodvedem,jer vecina ih se nece zezati sa malim djetetom i mlijecnim zubimauser posted image

Kada A pije drugu flasicu,je li popodne ili naveceuser posted image ...ako ne pije navece zato se i budi ranije
Ja se trudim ,od kada sam vidjela taj problem sa zubicima,da mu dam flasicu ranije ako bi mogli zube oprati prije nego zaspiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 520
26.9.2011 9:59:59   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

kako gornje cetvroke od flasice,zar prvo ne pocne od jedinicauser posted image Jesi li sigurna,jeste li vodili A stomatologuuser posted image ...kod mog A su se na jedinicama pojavile zute naslage i citala sam da je to pocetak tog karijesa bocice,ja sam se bas zabrinulauser posted image ...trazila sam po apotekama neki gel ili pastu ,ali naravno ovdje nema nistauser posted image ...a ne znam ni gdje da g aodvedem,jer vecina ih se nece zezati sa malim djetetom i mlijecnim zubimauser posted image

Kada A pije drugu flasicu,je li popodne ili naveceuser posted image ...ako ne pije navece zato se i budi ranije
Ja se trudim ,od kada sam vidjela taj problem sa zubicima,da mu dam flasicu ranije ako bi mogli zube oprati prije nego zaspiuser posted image

pocne s gornjom vilicom...bas zato sto je "staticna"...ovomi je rekla poznanica koja je stomatolog...a cetvorke su valjda cesto "slabije" zato sto ih "ne cisti" grickajuci...i nerjetko i izniknu pokvarene,sto mislim da se A. desilo...bitno je da ih se ne vadi...ovo mi je rekla...nek ih spasavaju kako znaju i umiju...samo da ih ne vade...cak mi je rekla ako ih ne mogu spasiti bolje ih je i pokvarene ostaviti...jer su one "stubovi" tako reci...ako ih se izvadi, vrlo lako dolazi do problema kasnije sa vilicom tj. rasporedom zuba
Eh, a sad cega se stidim...jos ga nisam odvela stomatologu

Sto se mlijeka tice...dakle...popije prije spavanja, tj.prije pranja zubica...preko dana nemamo flasice

Neposredna veza do poruke: 521
26.9.2011 10:13:31   
gvendolina
ma sto bi se stidila,nismo ni mi jos isli iz prostog razloga sto ne znam kome bi ga odvelauser posted image user posted image ...On se dere kada odemo na sisanje,a mogu samo misliti kako ce izgledati odlazak zubaruuser posted image Kada bi znala kome da odem ko ima dovoljno strpljenja otisli bi,a ne da mi dijete ima traume od zubara
Trenutno smo u potrazi za nekom preorukom za dobrim djecijim stomatologom...ali najgore je sto vecina kada se to desi samo prepuste i ne brinu previse,kao ti zubici ce svakako ispastiuser posted image ...jedino sto sam na netu nasla da se radi i da u Hr ima kupiti tih nekih gelova koji sprecavaju dalji razvoj karijesa

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 522
26.9.2011 10:13:32   
megi
i ja razmisljam da joj navece mlijeko dam prije pa da mozemo oprati zubice
bas zbog kvarenja
jer evo nekoliko noci ne pije mlijeko malo nas stomak zeza, tako da je sinoc popila caj ja je umila, oprala zubice i spavanac
jeset da traje duze i ja se slomi pricajuci price i pjevajuci ali zaspi
tako da cemo morati i tu praksu flasice  da promijenimo

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 523
26.9.2011 10:17:28   
mala86

ma sto bi se stidila,nismo ni mi jos isli iz prostog razloga sto ne znam kome bi ga odvelauser posted image user posted image izgledat...On se dere kada odemo na sisanje,a mogu samo misliti kako ce i odluser posted image azak zubaru Kada bi znala kome da odem ko ima dovoljno strpljenja otisli bi,a ne da mi dijete ima traume od zubara

isto user posted image

kod nas na gornjim jednicama imaju neke naslage user posted image  nedaju se cetkicom skinut user posted image

dali vasi daju pastu na cetkicu stavit user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 524
26.9.2011 10:35:43   
tekja
Cure, taman i ja planiram V. voditi stomatologu...pa cu gore na stomatologiju, rekose da su fini i da znaju lijepo sa djecicom...trebam samo doci do broja da se narucimo...za sad V. ima jako lijepe i zdrave zube, koliko sama primjetim, ali ima donju vilicu malkice izbacenu preko gornje, odnosnokad zatvori vilicu gornje jedinice idu preko donjihuser posted image  i to je vjerujem nasljedno, jer moj brat je zbog toga nosio protezu...
mala, mi aktivno cetkamo zube od nekih 7-8 mjeseci, cim su donje dvije jedinice skroz izasle...sa 18 mjeseci uveli smo kaladont, ali samo navece i on se uopce ne buni, kad god vidi da neko pere zube hoce i onuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

disciplina, radne navike...
marny

sta mislite, da li ljudima sa ovih prostora (bivse Juge) nedostaje njemacke discipline, radnih navika...

da (81%)

ne (19%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *