|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
3.8.2011 13:59:32   
megi
niki samo se nemoj previse sekirati i plakati
tako cete i dalje biti zbunjene obje
a oni su naravno kao sto je poznato manipulatori
tako moja cura kad izadjeu setnju sa dedom, amidzom, tetkom tacno ih vrti oko malog prsta, nosaju je, mada moze hodati
a kad je sa mnom cim kaze nosi me ja kazem idemo kuci a ona ide adna setauser posted image
znaci sve razumiju samo je cvrsta volja i ponavljanje
mada nekad sabur bude pri kraju

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 451
3.8.2011 18:06:28   
niki83
hvala vam na savjetima
danas se evo nismo nikako posvadjaleuser posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 452
3.8.2011 18:36:56   
Anoniman
niki83 nisam se jednom s anelom posvadjala nazalost bas znaju nerve izvuciuser posted image user posted image
Sto kaze megi kad smo van i sad mi nesto zanovjeta trazi, recimo kaze amo kug .ajmo krug seta cestom a vruceeee reko ne mozemo vruce anela icemo poslije ,.
On opet kuggggggg-krug dere se reko eh nes slusat ajmo u kucu a on ce necu necu.
Opet kugggggggg-krug reko e sad dosta ajmo u kucu ne slusas ,on pobjeze i zaigra se s necim drugim znaci ZNAJU .

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 453
3.8.2011 23:01:38   
emma.L
Mene je moja isto danas skoro na suze natjerala. IDemo iz vrtića i ja fino pokušavam 'idemo sad gledati pjesmice i jesti voće i pez, pa ćemo malo spavati da se odmorimo i idemo vani, ne možemo sad na ljulje jer je jako vruće, bla bla'. Odjednom se ona upali 'neću kući, hoću da budem vani, neću kući' i dere se kao da je koljem. Upozorim je da prestane, da se ružno ponaša, da tako neće ni popodne vani, ali bez uspjeha. I još od huje pljune po sebi user posted image . Kad smo ušli u stan, dobila je po guzi, i pravac tuta, tuš i gvorim joj da će sad još morati odmah u krevet bez pjesmica, igranja i peza. Onda me počne cimati sa tute' gotova sam, nisam gotova' 1000 puta i ja kažem ok, zovi kad završiš i iziđem. Opet se upali i počne histerično vrištati, lupati, ispuhivati nos. Pustila sam je 5 minuta da divlja po wc-u, onda je spengala, priprijetila i sredila i u krpe uvalila. I na kraju kaže 'možemo li se poljubiti'. Pitam je je li zaslužila poljubac. Kaže 'nisam, a jesam li zaslužila da ti barem kažem ćao'. I nisam imala srca, dogovorile smo se da će biti dobra kad se probudi i poljubile smo se ipak, jer bih ja poludjela da nismo user posted image .
Dakle, mislim da testira granice. Pokušala je slično i večeras ali u manjoj mjeri. Doduše, kod nas se osjeća i da će doći beba, pa se ona malo traži u svemu tome i donekle joj i puštam štošta što inače ne bih. Ali da me izludi ponekad pošteno, uf...

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 454
4.8.2011 21:32:45   
Sonja
drage moje pomagajte!!!

adin je usao u neku strasnu fazu da tako nazovem..on se bukvalno svega BOJI
sta god da gleda(npr. na tv-u reklama za Biljni mrs) ili na komp. ili neku igracku vidi cuje neki zvuk pocne da place i govori bojim se bojim se

pokusavam mu objasniti da ne moze "to" izaci iz tv-a ili da to nije zivo da se ne boji ali mi ne uspijeva

i sad "vracam film unazad" da vidim da li se neceg stvarno prepao pa je to pocelo al stvarno ne mogu da se sjetimuser posted image

jel imate vi problema s tim? ne znam vise sta da radim jer on po citav dan kmezi "bojim se"user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 455
4.8.2011 21:57:48   
maja78 RR
to mu je faza ne brini se, ako se vratis par postova unazad vidjet ces da smo sve prosle to. znam da je grozno ali eto utjeha je da ce proci

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 456
4.8.2011 22:32:33   
škorpija
sonja a što baš za biljni mrs, ono baš šega reklamauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 457
6.8.2011 11:28:23   
Sonja
vjeruj da nemam pojma..valjda mu strasno ono sto "izvale"oci ili sta vec...nemam pojma
al to je strahota koliko se on prepadne..pocne plakat vristat a srce mu toliko jako pocne udarati da mene bude strah da mu nece sta bituser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 458
6.8.2011 15:35:03   
megi
Sonja ne brini se kao sto ti rece maja to je faza
mi smo je vec prosli i bas neku vece s mamom pricam i ona kaze kako je hvala bogu prosla, jer se i ona svega i svakoga odjenom bojala
nju je npr bilo strah da ce pasti sa kauca dok joj mijenjam pelenu, pa smo je jedno vrijeme presvlacili na podu,
pa je imala fazu kad kaze strah me TV-a bilo sta da je na njemu, isto tako je plakala od nekih reklama, scena i sl

sve ce to prociuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 459
6.8.2011 23:56:00   
reallove
i ja sam vise istraumirana..svaki dan ima nesto novo...sad se samo zamnom vuce..hoce da ga nosim,kicma mi puca..a to bojim se,bojim se vise stara prica...jedan dan se boji babaroge nekakve koju mu je tetka izmislila,drugi dan se boji mraka,pa se boji da hoda jer ce pasti,jedno jutro smo u 6 sati morali izaci napolje,nece u kucu hoce da ide napolje i da hoda po ulici...ali prodje to sve..problem sto se ja stvarno trudim da ga ne plasim nicim,sa njim sve polako,ali sve djaba

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 460
7.8.2011 8:41:12   
niki83
kao sto megi reci i mi smo imali ovu fazu straha od pada, kad se bas bojala da ce pasti sa kreveta ako je presvlacim negdje blizu ruba...ali ovo sa tv-om i ostalim nam ocigledno tek slijedi user posted image nazalost, jer meni bas tesko bude kada vidim da ju je strah necega i da joj srce lupa jako..mislim strah me od istog jer odmah pomislim, ne daj Boze, da joj nesto ne bi bilo od tog stresa...
a emma.L zao mi je sto ste imale takav dan..ja sam i pisala na ovoj temi upravo poslije jednog takvog dana, kada je ona histerisala, a i ja zajedno s njom...jer toliko pokusavam da budem smirena i da radim sve onako kako treba, da se prosto slomim ponekad i reagujem tako zajedno s njomuser posted image
bas sam mm toga dana rekla, ona jednostavno ispituje moje granice..sta da radim!!??user posted image on se samo smije user posted image

N&N

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 461
7.8.2011 8:47:21   
R&T@
Mogu li ja prijaviti cinjenicu da se ja bojim jer se R. nicega ne boji...
bas nicega...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 462
7.8.2011 9:02:11   
niki83
joj draga tajra, ne znam sta je gore...

N&N

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 463
7.8.2011 11:23:59   
mala86
koliko su vasi povezani s vama?
ja mislim da je moj indijanac i previse user posted image
sve mama,mama,mama....1000x danas mama
i kad moze nekog drugog zezat nece user posted image

evo maloprije od mame-pijemo kafu sjedi mi u krilu,ustanem do wc on zamnom,onda nadje neku igracku da mu sipam vodu,i to samo ja,niko drugi user posted image ,takav je i kuci

ako sjednem za komp a on se ne zaigra necim-sjedi mi u krilu,ako nestanem iz boravka a gleda nesto zvat ce me mama dok se ne javim,samo da vidi jesam tu ,tako u kuci a vani je druga prica

vani odeee od mene...nista njega nije briga ni strah,ni nepoznatih ljudi,ni nicega
juce stala s jednim prijateljima,stanem kazem par rijeci,pa trci za njim jer on ode

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 464
7.8.2011 11:29:43   
niki83
IZVORNA PORUKA: mala86

evo maloprije od mame-pijemo kafu sjedi mi u krilu,ustanem do wc on zamnom,onda nadje neku igracku da mu sipam vodu,i to samo ja,niko drugi user posted image ,takav je i kuci

ako sjednem za komp a on se ne zaigra necim-sjedi mi u krilu,ako nestanem iz boravka a gleda nesto zvat ce me mama dok se ne javim,samo da vidi jesam tu ,tako u kuci a vani je druga prica

vani odeee od mene...nista njega nije briga ni strah,ni nepoznatih ljudi,ni nicega
juce stala s jednim prijateljima,stanem kazem par rijeci,pa trci za njim jer on ode

isto, potpuno isto...

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 465
7.8.2011 13:25:45   
koka i po

IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: mala86

isto, potpuno isto...

isto i kod mene samo sto i kad smo vani moram ga pratiti u stopu.
jos jedna faza.....

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 466
7.8.2011 21:56:49   
emma.L
Što se tiče strahova, malo je ulaganilo ali smo isto bili u "strašnoj" fazi. Recimo, prepala se nekada kad je ugledala da postoji mali prostor između zida i poklopca od otvora za sulunar u hodniku. Danima nije smjela sama proći kroz hodnik do svoje sobe ili doći nama ujutro kad se probudi- svaki put smo išli po nju i protrčavali držeći se za rukice.
Zatim kod mog tate u Mo vidjela kad je bila bura da se malo podigao poklopac od tavana. Valjda joj se učinilo da će "pasti krov" i par mjeseci je isto bilo kad odemo dole.
Samo strpljenja i sigurno će proći.
A što se tiče povezanosti, kod nas s tim nema problema. MM i ja sve možemo jednako s tim da ona češće zove mene a bez problema ostaje kod nane na spavanju (i to traži barem jednom tjedno jer su njih dvije baš vezane). U noći ako nešto treba zve onoga tko je stavio na spavanje, s tim da se u zadnje vrijeme samo MM odaziva jer mene apaurin pukne user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 467
8.8.2011 22:12:30   
Vinetu
Kod nas ti strahovi dođu i prođu... pa se ponovo vrate.  Uglavnom to bude strah od mraka i nekih zvukova.
Mi smo sada u fazi kontriranja i neposluha.
Ja kažem: "Moraš slušati mamu", ona kaže: "Ne moram slušati mamu" ili "Neću da slušam".
Ja kažem: "Nemoj to da radiš", ona kaže: "Moram to da radim"
"Hajde da jedeš" - "Neću da jedem"
"Hajde da spavamo" - "Neću da spavam"
"Jesi li kakila" - "Nisam" (a miomiris se širiiiii)
Sjedi na wc šolji i dok piški govori "Neću da piškim"
...ima toga još... al'' se tješim da je samo faza...
Faza po faza... čitav život prođe u nekim fazama!

< Poruku je uredio Vinetu -- 8.8.2011 22:13:38 >

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 468
9.8.2011 7:50:59   
Bambi09
Moj Nane je dosao u fazu "tersanja"... Neki dan, doduse na selu (srecom), poceo mi se bacati po putu zato sto mu ne dam da ide gdje on hoce... Valja se on i ono "skici" nije da place, ja mu kazem da ustane da nece ici gore gdje je naumio, on nista, i dalje "skici" i valja se... Jos rukicama trlja po kamenju i prasini... Otkinem komadic zare i samo ga dohvatim po goloj nozi... Plakao je ko kisna godina, ali je sigurno skontao zbog cega je dobio... Od tada niti jednom mi nije pokazao znake "tersanja", ali zato ako nesto hoce zijana, ja samo kazem gdje mi je zara?!

A sto se tice strahova, ja sam skontala da je Naneta strah ako neko povisi ton... Neku noc Sabina na tarasi a ja u kuhinji i nesto mi trebala, ja da je dozovem i naravno moram malo glasnije da bi me cula... Jaooo kad on poce plakati... Hajd kontam prepala ga... Do malo mm mene zvao sa tarase da nesto vidim, on opet place... Ali to nije klasican plac, nego bas vidim da ga je strah preglasnog tona...

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 469
9.8.2011 7:56:15   
Dalila Sa
Dobro jutro !!!
Faze,faze kad će proći,izgleda nikaduser posted image
Neznam jeli bolje kad se boji ili kad je dijete previše slobodno.
Moj A je toliko slobodan da vam riječima nemogu to opisati,nikog i ničega se neboji.Kad smo u gradu i šetamo on ode sam na svoju stranu i ko god da mu se obrati on priča i ode s tom osobom.Prije desetak dana sam bila s njim u BBI i s kolegicama pila kafu na prvom spratu i on se igrao oko stola s autićem i odjednom nema ga,ja kad nisam umrla.Tražili smo ga skoro sat vremena cijeli BBI se digao na noge.I ja izađem iz objekta onako luda neznam šta me snađe,i neznam više gdje da ga tražim i krenem vječnoj vatri kad mog A drži policija i neke žene,i ja prilazim i vidim ispituju ga a on ništa nit plače nit me traži samo ih blijedo gleda....ma užas tad kad nisam umrla neću nikad.
Tako da je po meni bolje kad dijete ima straha nego kad nema,ja svog ni sekundu nesmijem pustiti samog.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 470
9.8.2011 8:06:55   
Bambi09
Joj draga mogu misliti kako si se prepala... A stvarno oni su sada takvi da je dovoljan samo sekund da skrenes pogled s njega i on je vec negdje na drugom mjestu... user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 471
9.8.2011 8:45:01   
mala86
dok ova faza ne prodje,i ne dodje neka poslusna-ja izbjegavam piti kafu vani
bas zbog tog odlazenja,ne vracanja na poziv!on ode,i samo mahne kaze cao,nekad ga jedva stignem user posted image !u zadnje vrijeme ako je pijem vani,pijem je stojeci,i samo nek zamakne za neku stolicu ja vec kontam da se izgubio

kad idemo u trgovinu.trci po njoj,uzima sto mu volja (vec user posted image user posted image ) dere se ako neki slatkis treba platit(a prije je fino davo teti jer zna da ce mu vratit,sad odjednom user posted image )

juce idemo iz pekare uleti mi u trgovinu tepiha user posted image ,bilo me stid ljudi ...

svaki dan je sve nemirniji,a jos nismo dvogodisnjaci user posted image user posted image user posted image

nesto pohvalno-jos uvijek voli kolica,pa me one spase user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 472
9.8.2011 9:01:33   
Dalila Sa
Uh ma to je šok još nisam došla sebi iako je prošlo deset danauser posted image ,a još subota popodne bila gužva užasna.
A i moj A je počeo da naređuje šta ću mu kupiti i šta će obući od odjeće sam bira.Kad idemo u kupovinu sam uzima šta hoće i šta mu se sviđa.
Ma i ja njega u kolicima još uvijek vozam jer ovako je nemoguć jer ulazi u svaku radnju,neki dan ušao u Astru i dere se "kupi mi cipele" joj jest me bilo stid i tako samo ulijeće u radnje kad nije u kolicima i kupi mi ovo kupi onouser posted image ,dal je faza ili ne al ja sam napola luuudaauser posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 473
9.8.2011 9:10:13   
niki83
Oh, drage moje, vidim nismo same u ovom sosu user posted image user posted image user posted image
Joj ovo izabiranje stvari je user posted image sve ona hoce kako ona zamisli...ipak jos uvijek je uspijevam odvratiti od njenih nauma,a dokad, Bog dragi zna user posted image
nego Dalila draga, nije ti bilo lahkouser posted image

N&N

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 474
9.8.2011 9:48:04   
Dalila Sa
Uh draga niki83 ni danas neznam šta me je snašlo.Kad sam skontala da ga nema samo sam polahko i smireno počela okolo razgledati ali kako je koja minuta odmicala mene je veća panika hvatalauser posted image .Preletila sam cijeli centar sa tri prijateljice i nigdje ga nisam uspjela naći,obezbjeđenje sam odmah obavijestila i svi smo ga tražili ,i na videonadzoru smo gledali ali ga nije bilo u objektu.
On se igrao na podu sa autićem i neznam šta mu bi ili za kim je krenuo i izašao napolje jer smo sjedili u Cafe Del Omar,mi smo ga tražili i vani al se on izgubio među rajom i krenuo prema vječnoj vatri.
Ma ja sam bila van sebe u jednoj sekundi sam stala i kažem sama sebi saberi se jer u onoj panici i da je pored mene nebih ga vidjela.
Kad sam ga ugledala kako ga policija drži ispred auta sam pretrčala ulicu ma ništa mi nije bilo važno ,a on me samo gleda i čuva autić u ruci i pita me "a gdje je kutija od autića"her je bio nov tek ga kupili.
Poslije smo ga malo ružili a on se nije mrdao sat vremena sa stolice,valjda je skonto šta je napravio.
sutra dan kad se probudio dobio je temperaturu,ja ga odnijela doktoru kad dok kaže uredu grlo,nema proliv ne povraća kao možda je malo promjena vremena pa da samo skidam temperaturu,ali ja sam skontala šta je pozadina temperature,vjerovatno što se izgubio pa pošto nije plakao možda se strah izrazio temperaturomuser posted image

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Cigare

tema muz nepusac a zena pusac

smeta mu ali pusim (52%)

krijem se od njega (5%)

ili???? (44%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *