|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 18:59:17   
DM
IZVORNA PORUKA: doublemum

tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla!
TORTA SA ČOKOBANANICAMA
KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati
      6 kašika šećera
      2 kašike brašna
      200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!

FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina
Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera
                              125 g šećera u prahu!

FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!

U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!

Nasjeckati 15-tk kom čokobananica!
Na koru premazati žuti fil i po njemu poredati bananice
http://img814.imageshack.us/img814/8183/pa170159.jpg
Zatim premazati čokoladni fil
http://img375.imageshack.us/img375/676/pa170160.jpg

Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag!
Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera  pa  dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu!
http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg
U slast!
Evo damma i drugi putuser posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 19:09:51   
damma
hvala ti puno user posted image
da prepisem u svoj tefter
kupila sam potrebne sastojke za nju juce.
u koji fil je bolje stavit cokoladu za kuhnje, puding ili u ovu sa zumanjcima?


_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 577
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 19:51:27   
DM
Ja sam sinoć u puding stavila b.čokoladu, a u žumanjca crnu!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 578
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 20:02:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamine oci

evo ja kolace zkotovila jos neke sitnice oko rucka



user posted image sampita



mmmmmmmmm mamine oči ja mnogo volem šampitu, a ova tvoja mi se čini baš pravo dobra...Mogu li malo da umočimuser posted image

Bile ste vrijedne, šta ste sve spremile, svaka častuser posted image
Ja sam samo tortu i dosta od meneuser posted image

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 579
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 21:54:07   
Hanady RR
evo djlela amojih kolača...sutra vam stavim baklavu slikah je na oftoparatu mrzi me sda ustajat jer sma tek sjelauser posted image
muž malo fotkao mobilcem pa da se pohvalimouser posted image

torta
http://imageshack.us/photo/my-images/843/05112011067.jpg/
ahmedije i rukse kape
http://imageshack.us/photo/my-images/253/05112011070.jpg/
i kuglice rafelo i čoko
http://imageshack.us/photo/my-images/215/05112011069i.jpg/

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 580
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:00:44   
palachinken
Plaho vrijednih zena, svaka cast.
Moje slastice su gotove, sutra cu slikat, kad ih propisno serviram. Igrom slucaja napravih i kofol snickers kuglice, recept nastao u trenutku i ispale su odlicno, a usput se pocistili repovi namirnica user posted image
Sutra poslije podne ostaju mi pahuljicine pite, jedna s piletinom, druga s gljivama i rolat s jufkama i mljevenim mesom.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 581
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:12:37   
Visnja RR
hanady sigurno je i preukusno user posted image

cure slastice su vam odlicneuser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 582
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:12:43   
pauza
IZVORNA PORUKA: pauza

zenice molim vas za pomoc: posto cu sutra prvi praviti ovu strudlu od piletine, a posto je Bajram ne bi da nesto zeznem..... interesuje me koja je otprilike dimenzija tjesta sto trebam razvuci za jednu strudlu i da li svo vrijeme pecem na 250 stepeni, bojim se da mi nije jaka vatra, obzirom da je meso unutra vec kuhano pa se treba ispeci samo tjesto?? i da li neko zna koliko ide mlijeka, jer sam ja smotana za ove odokativne mjere...
molim vas izvinite sto peglam, ali eto da nije Bajram ne bi mi bilo zao da nesto pokvarim, a ovako....:-))

palachinken, hanady please.....

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 583
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:15:34   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: pauza

IZVORNA PORUKA: pauza

zenice molim vas za pomoc: posto cu sutra prvi praviti ovu strudlu od piletine, a posto je Bajram ne bi da nesto zeznem..... interesuje me koja je otprilike dimenzija tjesta sto trebam razvuci za jednu strudlu i da li svo vrijeme pecem na 250 stepeni, bojim se da mi nije jaka vatra, obzirom da je meso unutra vec kuhano pa se treba ispeci samo tjesto?? i da li neko zna koliko ide mlijeka, jer sam ja smotana za ove odokativne mjere...
molim vas izvinite sto peglam, ali eto da nije Bajram ne bi mi bilo zao da nesto pokvarim, a ovako....:-))

palachinken, hanady please.....


eh ovako...
mlika stavi 2 dl...pa zakuhavaj da dobiješ tijesto ko za picu...ako je pretvrdo doaji još fildžanom...
a dimenzije tjesta ...razviješ na dužinu i širini pleha iz šećnice...kad je namažeš srolaš je i tako dva puta...
dobiješ pun pleh onaj kockasti iz šećnice sa dvije štrudle..
a meso unutra nije ni bitno u pečenju...
tebi s etjesto treba ispeći...ako te strah d ana izgori ti peci na 200 stepeni pa nakoh 20 minuta porvjeri čačkalicom jel ti unutra pečena štrudla.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 584
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:19:51   
Anoniman
ja se udebljala gledajuci slike...a nemate pojma kako mi se sad jede slatkouser posted image

predobro sve izgleda...a vjerujem da je i ukusnouser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 585
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:20:35   
Hanady RR
dadada bujrumuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 586
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:27:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dadada bujrumuser posted image
user posted image
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakniuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 587
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:27:13   
pauza
hanady, puno hvala!!! nadam se da ce mi uspjeti... znaci razvucem je skroz a onda srolam vise puta (pretpostavljam da meso redam s pocetka u jednom redu, a ne po cijelom tjesti kao npr slatku strudlu??)
a sto se pecenja tice me bilo zbunilo jer pise 40 min. na 250 stepeni pa mi izgledalo previse pecenja, obzirom da je samo tjesto bitno....
izvini molim te jos jednom i puno hvala!! (majke mi nisam inace smotana u kuhinji ali em sutra Bajram, em prvi put pravim pa ne smijem zeznuti:-)) ljubimmm:-*

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 588
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:30:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dadada bujrumuser posted image
user posted image
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakniuser posted image





ponesi mi jednu baklavu i rusku kapuuser posted image user posted image user posted image pa posalji preporucenouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 589
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:31:20   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: pauza

hanady, puno hvala!!! nadam se da ce mi uspjeti... znaci razvucem je skroz a onda srolam vise puta (pretpostavljam da meso redam s pocetka u jednom redu, a ne po cijelom tjesti kao npr slatku strudlu??)
a sto se pecenja tice me bilo zbunilo jer pise 40 min. na 250 stepeni pa mi izgledalo previse pecenja, obzirom da je samo tjesto bitno....
izvini molim te jos jednom i puno hvala!! (majke mi nisam inace smotana u kuhinji ali em sutra Bajram, em prvi put pravim pa ne smijem zeznuti:-)) ljubimmm:-*


stavljaš kao i na staltku štrudlu...komletnom sužinom...nadođe štrudla i meso ostane unutra i ne bide suhoparno kako bi bilo d aje smao u srediniuser posted image

ma smo polako...jednostavno je i ukusno...uspjt će 100%user posted image

dada javi se u ponedeljeka ujutro šefici trebaš joj neštouser posted image pa poneis i kašiku nije frkauser posted image
Eto šefice da znaš...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 590
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:31:53   
bananica
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dadada bujrumuser posted image
user posted image
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakniuser posted image




vidimo se kod Hanadyuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 591
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:32:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dadada bujrumuser posted image
user posted image
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakniuser posted image





ponesi mi jednu baklavu i rusku kapuuser posted image user posted image user posted image pa posalji preporucenouser posted image user posted image user posted image



ma nemoj...sjedi na voz dođi u sa...da te vodimo u zenicu...ako ideš...ja odmah od ponedljeka pravim novu turu za voz kolača koje ti volišuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 592
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:32:45   
klemzi
IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

dadada bujrumuser posted image
user posted image
sad kad ti ko Joe (iz prijatelja) dotrcim sa kasikom u jakniuser posted image




vidimo se kod Hanadyuser posted image

Meni ponesi na koncert...komad torte i jednu ahmediju user posted image user posted image


_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 593
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:34:00   
Anoniman
no frks...samo Vi recite...gdja. noauser posted image user posted image


(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 594
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:37:50   
Hanady RR
jao pa sad sam skontala...ja ću upoznati klemziuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 595
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:39:48   
Hanady RR
bananice no problemo...user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 596
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:42:17   
klemzi
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jao pa sad sam skontala...ja ću upoznati klemziuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image eee otkad ja tebe ovdje ne sretoh user posted image user posted image ja na onim tamama čekanja
da li ćemo se stvarno uspjeti upoznati..ja se sve nešto bojim da će nešto iskrsnuti...danas gledam u karte i kontam, a šta ako ih zaboravimuser posted image user posted image user posted image Dadada pa bilo bi divnooooooooouser posted image user posted image user posted image
odosmo Ot, dogovorit ćemo se za ovo user posted image user posted image

< Poruku je uredio klemzi -- 5.11.2011 22:44:19 >


_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 597
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:44:34   
pauza
user posted image user posted image user posted image user posted image  ahaaaaa, znaci po cijeloj povrsini tjesta namazem pavlakom, pa onda isto preko cijele povrsine rasporedim meso???? e bas sam smotana, ja bi poredala meso samo u jednom redu, tj. cijelom duzinom, a ostalo bi mi ostalo suho, tj. samo pavlakom premazano.... sreca pa pitahuser posted image

ja sam pravila prije sa jufkom kupovnom, svaka se premazuje pavlakom, a filuje se prethodno przenim pilecim filetima i gljivama dinstanim na luku, ali se tu stavljao fil ovo sto gore spomenuh, s pocetka jufke cijelom duzinom i srola se, bude bas debelo jer je dosta fila, ali ovo unutra je sve vec gotovo i bitno je onda samo da se ispece kora.... eto mozda nekome posluzi i ovaj moj recept:-))

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 598
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 22:46:57   
Anoniman
Drage moje...ja vam odoh u krpe
Zelim vam user posted image user posted image BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUNuser posted image user posted image
da ga provedete u miru i radosti sa svojim najblizim



(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 599
   RE: Kuhanje za Bajram
5.11.2011 23:58:45   
Medić*
Evo nasih bajramskih poslastica user posted image

Kadaif sa sjeckanim orasima, mljevenim bademima i tahan halvom i Bijeli brijeg.

user posted image

Rolat sa jafa keksom, tek zavrsen, upakovan u foliju da se stegne, jos samo da ga poprskamo, kokosom user posted image

user posted image




_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *