Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 15:57:21
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Mi maloprije iz šetnje...divna dana, taman da iskoristim dok je sunca :)
rose - ni meni BB nije bio u aktivnostima, al eto, nešto me krenulo, pa bijah na zadnjem, a odoh i sutra :) Mada ja to trčeći obavim, uđem, nađem žene koje mi trebaju i tutanj kući :))
ni ja nikada nisam bila na bb-u. Ne mogu ni sutra. Moram zavrsiti ciscenje kuce a poslije podne odoh na derby. Uvijek me nesto sprijeci.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 16:42:01
lejla80
Helou zene..jao kako je danas fino bilo vani al jbg nije se moglo hodat..nadam se da ce ova tri dana isto tako grijati da i mi malo prohodamo po zraku..
I meni se cini da svi nekako pretopljavaju djecu...sto kaze Cickolini,pa sta ce nositi po minusima ako su sad u skafanderima..jer jos uvijek je relativno toplo u odnosu na ono sto nas ceka..Moj malac nikad jos nije obukao skafander a rodjen je u januaru, mislim sta ce mu i skafander i deka i navlaka za kolica..Ni navlaku jos nikad nismo oprobali jer kad je bilo bas bas hladno setali smo po centrima..Uglavnom sad nosimo hlacice, stramplice,majicu i jaknu..koju po potrebi skopcamo ili raskopcamo..Koristimo tanku pamucnu kapicu u jutarnjim satima jer vrlo rano izlazimo iz kuce ako puse vjetar onda i u toku dana..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 17:09:09
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
Kod nas obicne strample, nisam nigdje te prosirene nasla, narucila sam preko ebaya pa cekam da stignu. Kako mi je bio smijesan, stavila mu ona onaj gel na kuk, a on gundja, ne svidja mu se hhahaha
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 17:13:10
animagical
a za oblacenje, pa zavis i kolika je beba...ne nose iste stvari mrve od 40 dana i velike bebace a ja sam primjetila da je mom sestricu rodjenom s malo preko 2kg uvijek bilo malo hladnije (nekad i puno) nego curici od rodice iste starosti rodjenoj na termin i dosta tezoj-on pomodri ona sva rumena...sto je i logicno...po meni ciciban ipak ti nju malo jace zamotaj jos ovu zimu...nekako su njezni i osjetljivi mali misevi
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 17:16:24
sweet insanity
Evo i nas iz setnje, isli hodali i malo posjetili Semicu i Sarah da vidimo sta rade.
Palachinken, za kukove i eto pazi mosnjice
Ladyblue,animagical i koad mene N samo doji (izuzev 7 dana kad sam ja bila bolesna)a vec 3 mjeseca nema zrnaca tih, bilo samo u prva dva po mom sjecanju.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 17:17:22
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: lejla80
Helou zene..jao kako je danas fino bilo vani al jbg nije se moglo hodat..nadam se da ce ova tri dana isto tako grijati da i mi malo prohodamo po zraku..
I meni se cini da svi nekako pretopljavaju djecu...sto kaze Cickolini,pa sta ce nositi po minusima ako su sad u skafanderima..jer jos uvijek je relativno toplo u odnosu na ono sto nas ceka..Moj malac nikad jos nije obukao skafander a rodjen je u januaru, mislim sta ce mu i skafander i deka i navlaka za kolica..Ni navlaku jos nikad nismo oprobali jer kad je bilo bas bas hladno set_ali smo po centrima..Uglavnom sad nosimo hlacice, stramplice,majicu i jaknu..koju po potrebi skopcamo ili raskopcamo..Koristimo tanku pamucnu kapicu u jutarnjim satima jer vrlo rano izlazimo iz kuce ako puse vjetar onda i u toku dana..
vi ocito ne pravite razliku izmedju jesenskih i zimskih skafandera
< Poruku je uredio sweet insanity -- 4.11.2011 17:18:33 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 18:02:02
lepetetka
Hej Sweet i ja imam jesenski, ustvri to je ona vreća skafander, i on je tako tanak, strahota tanji od jaknice ali bebi u njemu komotno a ne propuhuje joj baš da stvori ugodnu temperaturu a da bebicu ne umotavam u dodatne deke, meni deke znaju biti puuuno toplije od ovih današnjih skafandera Žao mi što će mi čini mi se omanjati ubrzo pa onda moramo u pravi ne isplati mi se više kupovati.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 18:48:37
Skvo RR
Haj...mi kao padobranci... Danas nam je nesto neurozan dan ..sto je za nas kuc kuc neuobicajeno...kako ste vi zemkse, kako djecica....Vidim prica o oblacenju..nismo jos ni mi skafander probali...iako moram priznati da je zgodniji od 99 slojeva odjece.... Mi se ko fol nesto modiramo..ali vec i meni i bebacu to polako pocinje ici na zivce...uglavnom skafander nas ceka.. A, ovo za strample nisam znala....logicno, prvo pa curica...Vise mi je tog "cuvanja" one "dole" stvari preko glave...haj nemoj strample, pa nemoj da place... , pa navlaci, pa izvlaci...hehehehe...sto bi se reklo, lakse curicu odrzavati...ko bi rekao..hehehee... Mi smo iduce sedmice na kukicima...haj da i to hairli prodje...Mrzim dotore..nekako mi sve to srkletli..pravo mucenje bebica...ali moramo..nema druge...Ja stavljam siroki povoj, i Umici sam stavljala do kontrole..nema mi neke logike...ali sta cu..rekoh da ga sta ne zakinem, kada sam prvom stavljala....prije tri godine su non stop tupili o sirokom povijanju, a sada se kao i u svemu trend mjenja...grrr..najsmesnije su mi one tablice dohrane...svake prestupne godine druga pravila..sto bi se reklo..najbolje sam su sobom i sa svojim bebcem... Eto...kontam mozda je neurozan, vec dvije noci sam preskocila nocni podoj radi nekih lijekova...mozda se veceras uzrahati... Eto..ja malo duzi post..e vala neka sam.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 18:56:17
Sensia
Hajd da se i ja malo javim, ova moja pisulja bas i ne sjusa a danas mi nikako nije spavala od 11 do 4 popodne...i evo i sad spava al mi je valja buditi da jede.....
Ja sam malo iscrpljena, al proci ce valjda......da mi je dogurati do 40 dana kazu nesto se promijeni
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 19:26:16
ciciban26
Evo i mene..Uh ko prebijena macka sam,ne znam kad se dan izvuce,ova moja pisulina ne sastavi ni pola sata spavanjca u toku dana Mogla bi i ja tako da me nosaju,ljuljuskaju,psaze i maze A sto me zene nasavjetovase za oblacenje .Ja cu po vasem receptu samo malo deblju dekicu preko ipak je ovo pile od 2,2ookg Ozbiljno razmisljam da joj kupim graco ljulju ili onu sarenu dekicu sto svira,pali li to kod djece..daj Boze da ovo malo to zabavi... Sensia ja bas i ne primjecujem razliku poslije famoznih 40 dana,samo sam ja malo navikla na besanicu a E je hiperaktivna..kreja mamina
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 19:29:49
animagical
kad pocne kuziti okolo pali i te kako A lezi na onom baby gym cudu po sat vremena, guguce, cici, vristi...ma ko navijen i pomalo gleda tv znam da sam grozna ali kad se umorim...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 20:19:51
palachinken
Ma sto si grozna, neka dijete gleda sarene slike :)) Ne planiram ni ja da ga teve odgaja, ali nisam vala ni hipi mama pa da mu branim komp i tv :) Ima divnih crtica prilagodjenih za uzrast djeteta, koji sat dnevno nece od njeg napravit pretilo asocijalno dijete zasarafljeno u kompjutersku stolicu. Moj braco je sa cartoon networka propricao engleski, ono prije desetak godina kad je CN bio iole normalan djeciji kanal.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 20:29:14
entinte
Eh ja danas napravila kolac za bajram njam njam, nisam baklavu jer mi se dugo povlaci po frizideru a kolaci se pojedu njam njam danas je K za diiiivno cudo nakon duuuugo dugooo vremena odspavao 3 sata u komadu ali vjerovatno zato sto smo ga okupali danas pa ga omamila voda hehehe nisam mogla cekati noc jer sam planirala malo kod svojih otici i evo vratili se, mm otisao "da zalije bebu" prijatelj s posla dobio sina pa otisli da proslasve, bebica teska 4.300 kg Kad smo dosli ja K spustila na krevet i zaspao odmah, sad cu se malo razvaljaniti po kuci da sta uradim dok fino pajki. A sto se tice crtica ja svom dam samo da gleda Bo u pokretu i uziva u tome i to kad naletimo na njega a inace ne gleda, prije je znao baciti oko na CN ali ne puno samo dok ja obavim nesto nakratko po kuci ali vise voli igrackice svoje.
< Poruku je uredio entinte -- 4.11.2011 20:30:51 >
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 20:57:28
ciciban26
IZVORNA PORUKA: animagical
kad pocne kuziti okolo pali i te kako A lezi na onom baby gym cudu po sat vremena, guguce, cici, vristi...ma ko navijen i pomalo gleda tv znam da sam grozna ali kad se umorim...
Stvarno Eh moram i ja do tih nekih cuda doci,bar taj sat da je zabavim..Samo ona niti guguce,niti cici i vristi..mozda je to zainteresuje Ma kakvi grozna...ja sam mislila da male bebe samo jedu i spavaju al sam se z ..Neka je ona meni vesela ali bar da sklopimo sporazum 2 sata dnevno spavanja i dobro svima
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 20:58:47
lejla80
Entinte blago tebi, ti napravila kolac..ajoj mene sve sutra ceka i kuca i kolac...ima da krepam..naravski ako mi mali gospodin ista dozvoli..jer bukvalno je ko priljepak uz mene..cini mi se nije ovakav bio ni dok je dojio svako malo..Ne trazi on nista..samo se pentra po meni, valjda me pozeli,ko ce znati..Maloprije jedva oprah sudje od kafe..on dopuzao do mene, zagrlio mi noge i place..eh nadam se da ce sutra mamu malo podrzati u radnoj akciji..
Sweet ja iskreno prvi put cujem da postoje i jesenji i zimski skafander..U moje doba toga nije bilo a svog bebca sam uglavnom setala u AS..tako da je od zimske opreme imao samo kapu na glavi i deku..ocito nisam dovoljno informirana
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:00:16
palachinken
cicibanko, moj M je poceo primjecivati onaj vrtuljak iznad krevetica tek s 2 mjeseca i to ga zabavi pravo dugo. Mozda je tebi ona gracova ljulja spas, mislim da su se jelena i sporty preporodile s njom, a i kod njih su te, kako sam skontala, "zahtjevnije" bebice
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:02:11
ladyblue RR
ja danas očistila kuću, barem većinu....sutra još malo i gotovo kolač 0 bodova. nit' znam nit' mogu da pravim. sutra moram završiti čišćenje kuće a poslije podne idem na utakmicu
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:06:35
palachinken
Uh ja sam poslala Mahdija s mamom u setnju pa uradila kucu, a kad su se vratili, sjedio je u lezaljki i gledao mene dok mijesim kuglice. Kasnije mu je dojadilo pa sam ga ubacila u maramu dok zavrsim. Eno ga sad spava (vec 4 sata, ali bio mu je naporan dan, te bolnica, te setnja)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:12:02
Super Beba
lady - kako N.? Sve ok sa bocom? Nikakvih reakcija?
Ja stigla usisat' + preći podove, prašinu očistit, kupatilo sredit i popalit sve i jednu mašinu koja postoji u kući :) Kolač nisam ni planirala pravit, ako ko bude dolazio, hB ima i kupovnih :)
A podloga za igru je meni vrijedila zlata od otprilike 2. mjeseca i bila je u igri sve dok nije počeo da puže, negdje do 5. - 6.-og mjeseca...sad je spakovana u ćošak i skuplja prašinu :) nikako da je na vikendicu odnesem...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:14:14
ciciban26
cicibanko, moj M je poceo primjecivati onaj vrtuljak iznad krevetica tek s 2 mjeseca i to ga zabavi pravo dugo. Mozda je tebi ona gracova ljulja spas, mislim da su se jelena i sporty preporodile s njom, a i kod njih su te, kako sam skontala, "zahtjevnije" bebice
Caprkala sam danas po int te ljulje i baby gym i bas me privlace..Bit ce izgleda ljulja bajramluk i meni i E . Samo me strah da je izignorise jer njoj ni vozanje u kolicima po stanu ne pije vode.. Uziva gospodjica dok je ljuljuskam na nogama jos ako slusamo muziku-uzivanje na nivou ... I ja uvalja ferrero kuglice veceras,nasmagala si Palachinken...Cemo da vidimo kakve ce biti,mada,sastojci su obecavajuci
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 4.11.2011 21:14:53
ladyblue RR
Uh ja sam poslala Mahdija s mamom u setnju pa uradila kucu, a kad su se vratili, sjedio je u lezaljki i gledao mene dok mijesim kuglice. Kasnije mu je dojadilo pa sam ga ubacila u maramu dok zavrsim. Eno ga sad spava (vec 4 sata, ali bio mu je naporan dan, te bolnica, te setnja)
čujemo se sljedeći Bajram pa ću te pitati jesi li mogla od njega čistiti ja sam danas poginula pokušavajući da čistim i vadeći N iz lavora