|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1217 1218 [1219] 1220 1221   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
4.11.2011 9:41:21   
Super Beba
za oblačenje - ja malog oblačim k'o sebe + dekica jer leži..ona zimska navlaka od kolica mi ostala na vikendici, nikako da odem po nju :)) Uglavnom, ako mu oblačim deblju jaknu, onda ispod mu obučem bodi kratki rukav i samo tanji džemperak...ako ide tanja jaknica, onda ima bodi kratki rukav, majicu dugi rukav i neki dux...a kapu stavim, pa dok je ne skine :) A ako smo sa duxom, onda kapu znam preskočiti...u biti zavisi i gdje idemo..ako idem samo autom, onda ga i ne trontam previše...
a skafander mi je za duboke zime, kad zapada...
a ja sam ljetos umrla od šege i šoka kad sam vidjela jednu mamu da je bebi namontirala onu plastiku (za kišu) na kolica (neki idiotski pokušaj da joj sunce ne ide u kolica user posted image )...jbg, pa neko i sa osnovnom bi trebao da zna da samo stvara efekt staklenika...mogu mislit kako je bebi bilo...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 30451
4.11.2011 9:42:08   
bebix
Jutro i do mene ja jutros u 8 oprala prozore, ako me neko od komsija vidio mogao je svasta da pomisliuser posted image
Ciciban i kod I je bilo napuhano mjesto gdje je primio vakcinu i taman kad je bilo zagnojeno mi bili kod dr i ja sam je pitala kaze da to tako treba i kao moze se desiti da procuri sto se i desilo rekla mi je da nicim ne mazem niti cistim, sto sam poslusala i sad je ok ima mala krastica koja kad otpadne ostat ce kako treba oziljak :)
Palacinko molim te odgovor za wrap u dilemi sam da li da  kupimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 30452
4.11.2011 9:46:01   
palachinken
A sta je pitanje :)))?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30453
4.11.2011 9:53:15   
bebix
user posted image  jucer sam te pitala jesi li zadovoljna sa wrap maramom, ja razmisljala da je kupim pa rekoh je li komplikovana za upotrebu i da li je funkcionalna, jel se dopada bebacu, posto sam ja u sa, ima zena koja ih sije blizu mene a inace se mogu naruciti preko netauser posted image

Neposredna veza do poruke: 30454
4.11.2011 9:53:28   
palachinken
Aha, da li da kupis hahahah dok se ja probudim :))
Meni je wrap skroz dobra stvar, ja se ne bavim prodajom pa ti necu pokusat uvalit proizvod nego realno - odlican je kad trebas u roku od sat-dva obaviti kupovinu, poplacati racune, proset_ati. Sve preko 2h hodanja mene ledja zabole. Doduse, moja ledja su u jakom losem stanju, sto nisam unistila na faksu i poslu, dokrajcila sam trudnocom.
Bebe vole da spavaju u wrapu i budu ko bubice mirni, s tim da mozes zaboraviti sjedenje na kaficama, makar moj se odmah uskomesa ako sjedenem :) Znaci, samo stajanje i hodanje. Meni je spas jer zivim visoko, nema lifta i nikad nista ne mogu kupiti kad idemo kolicima, a on kako je otezao, ziva se strunim dok ponesem i njega i kolica.
Od mene veliki plus, s tim da te narod po carsiji gleda i upire prstom, ko da smo cirskuske nakaz hahah

I nije komplikovana za upotrebu, ima dovoljno klipova sa uputama na jutubu, mozda izgleda strasno u pocetku, ali nije uopste. Ispocetka malo po kuci, kasnije do granapa i onda pravac u carsiju!

< Poruku je uredio palachinken -- 4.11.2011 9:57:35 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 30455
4.11.2011 9:57:06   
bebix
user posted image  hvala ti i meni djeluje kao pun pogodak a nije nesto skup 50km, a narod ko narod svugdje su istiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 30456
4.11.2011 10:01:55   
palachinken

IZVORNA PORUKA: bebix

user posted image  hvala ti i meni djeluje kao pun pogodak a nije nesto skup 50km, a narod ko narod svugdje su istiuser posted image

Ja sam neki dan vidjela jos jednu mamu s wrapom, idemo mi tako jedna drugo u susret i klimnemo si glavom, ko da smo clanovi kakve sekte pa se kontamo hahahah

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30457
4.11.2011 10:08:30   
Ašoni

user posted image  jucer sam te pitala jesi li zadovoljna sa wrap maramom, ja razmisljala da je kupim pa rekoh je li komplikovana za upotrebu i da li je funkcionalna, jel se dopada bebacu, posto sam ja u sa, ima zena koja ih sije blizu mene a inace se mogu naruciti preko netauser posted image

bebix, hajd mi molim te pošalji link ako ima na netu, da pogledam. I ja sam razmišljala da nam nabavim wrap. Kupili sling preko ebay-a ali nismo iskoristili, jednom ili dva puta kući, nekako mi se A. sva smota u njemu i brzo počne da negoduje.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30458
4.11.2011 10:30:19   
bebix
ma ja sam razmisljala o wrap marami i iz razloga sto muz ima problema sa lijevom rukom pa nemoze uzeti I jedino kad mu ga ja dodam posto je jos uvijek savitljiv i mora da mu pazi na glavicu a ovako bi mogli malo da zajedno uzivajuuser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30459
4.11.2011 10:33:28   
bebix
ej zaboravila sam vam reci da su diiivni ovi siperci kao marame bas za foliranje i kapice su odlicne ja upravo cekam da mi ih zavrsi narucila sam svasta razne kombinacije a siperci su nosivi sa obje strane i kapice uglavnom, med a pamuk je divan, sve je vec isprobano od strane prijateljicine bebeuser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30460
4.11.2011 10:33:54   
Hanady RR
Molim vas da bez obzira na chat temu povedete računa o eventulanoj direktnoj reklami putem linkova.

A tema o ostom postoji...putem PP-a moguće je da forumašice jedna drugoj pomognu oko isteuser posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/Nosiljke_za_djecu%3A_marama,_Mei_Tai,_sling/m_33167/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30461
4.11.2011 10:46:13   
Ašoni

ma ja sam razmisljala o wrap marami i iz razloga sto muz ima problema sa lijevom rukom pa nemoze uzeti I jedino kad mu ga ja dodam posto je jos uvijek savitljiv i mora da mu pazi na glavicu a ovako bi mogli malo da zajedno uzivajuuser posted image

Ups, nismo mislile na isto, ja sam gledala mei tai. Wrap je ova cijena koju si napisala, a mei tai po ovoj cijeni koju sam ja rekla. user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 30462
4.11.2011 11:12:50   
lepetetka
uhhhhhh i moja postala pekmez ova dva dana, ne znam šta joj je, mada je ne hranim samo jednom po noći, ona se rasplače malo je zaljuljam dok opet ne utvrdi i tako ....Mada trpa rukice u usta ali ja mislila to iz zabave, možda je muče i desni user posted image , kod E su tek počeli sa 10 mjeseci pa mi ovo rano, a i nocić je malo zeza,malo smo kapali kapi pa vidjet ćemo...
Ciciban ako je rođena male porođajne težine topli ti nju malo više, jer ona je još mala i termoregulacija je slabija pogotovo kod beba koje samo leže, slabija je cirkulacija... Oblači je slojevito tako da uvijek možeš jedan sloj odjeće skinuti kada uđete na toplije,... Ja trenutno imam onaj tanki skafander-vreću koji je malo deblji od dekice i jaaako je funkcionalan, lahko se dijete raskopča i bude rahat user posted image , mada ni ja nekad ne znam kako obući izađem na balkon hladno, a kada malo prošetam ako je na suncu već je malo toplije i tada je i raskomotim, uglavnom gledaj prema sebi i moža još jedan sloj njoj više...I da ako joj je stomačić prevruć znači da joj je vruće, ako je hladan hladno joj je...Rukice nisu znak hladnoće user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 30463
4.11.2011 11:30:20   
animagical
e da vas pitamuser posted image do kada bude bebama stolica bude ona rijetka zrnasta zlatna? kod A je sinoc bila neka gusca i bez zrnastog, nego kao med, homogena...kaze mi lejla da nije problematicno ali mene zanima zasto je takva? moja ishrana ili to tako ide sad stalno?

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 30464
4.11.2011 11:38:10   
sweet insanity
kod nas je kombinovano sada, uglavnom ima i taj tvrdji i rijedji dio bez zrnaca uglavnom, nekada je smao tvrdji dio, a nekada samo rijedji.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 30465
4.11.2011 12:17:50   
Cickolini
Ciciban i moja D je rodjena male porodjajne tezine tj. 2755 gr i 51 cm duga ... obuci je slojevito i prati da joj nije vruce. Ali mislim da je ona vec dobila na tezini. Moja D je u prvih mjesec dana dobila 1500gr

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 30466
4.11.2011 13:16:33   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

e da vas pitamuser posted image do kada bude bebama stolica bude ona rijetka zrnasta zlatna? kod A je sinoc bila neka gusca i bez zrnastog, nego kao med, homogena...kaze mi lejla da nije problematicno ali mene zanima zasto je takva? moja ishrana ili to tako ide sad stalno?

Ne znam zasto je takva, ali i kod M je prva jutarnja gusta, bas je ko senf. Ostale su one tecnost i zrnevlje :) Vjerovatno stoji duze u crijevima, preko noci, pa se zgusne. Ma samo nek kake pa kako god :))

Neposredna veza do poruke: 30467
4.11.2011 13:31:02   
rose
IZVORNA PORUKA: bambi7

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ovo je Rose i njena princezica, a ova curica u crvenoj majici je moja A, a ja sam fotograf user posted image

Pa ja sam sve pobrkala...trebam jednom doci na BB da vas bar upoznam
Odoh srediti cure eno se valjaju jos po krevetu pa da vidim sta ste pisale vidim jutros bile vrijedne

Evo mahanje za mame i bebiceuser posted image user posted image

ja u do sada nisam bila na BB user posted image  nekako mi nije u obaveznim aktivnostima...ma cak ni u rekreativnim user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 30468
4.11.2011 13:31:50   
palachinken
Isli smo snimati kukove, sve super, hB. Kaze doktorica, moze u nosiljku sa rasirenim nogama, moze u polulezeci polozaj u kolicima i da ga vise ne povijamo siroko (sto mi nismo nikako ni radili).
Isto tako mi rece da mu ne oblacim strample, da se kod djecaka ne bi testisi uvukli, nego duge gace ispod hlaca.

Neposredna veza do poruke: 30469
4.11.2011 13:41:29   
animagical
pa ne zategnu strample nista vise nego pelena? mi nosimo strample koje u prosirene preko guze...

Neposredna veza do poruke: 30470
4.11.2011 14:24:44   
palachinken
Kod nas obicne strample, nisam nigdje te prosirene nasla, narucila sam preko ebaya pa cekam da stignu.
Kako mi je bio smijesan, stavila mu ona onaj gel na kuk, a on gundja, ne svidja mu se hhahaha

Neposredna veza do poruke: 30471
4.11.2011 14:36:33   
Anoniman
Nama je pedijatrica rekla da dok nosimo pelenu mozemo nositi strample, jer pelena sprecava stezanje, cim se pelena skine djecacima nije dobro oblaciti strample. Isto tako i bodi moze izazvati problem, bez obzira sto je komotniji moze se povuci pa stezati.

Neposredna veza do poruke: 30472
4.11.2011 14:40:47   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Nama je pedijatrica rekla da dok nosimo pelenu mozemo nositi strample, jer pelena sprecava stezanje, cim se pelena skine djecacima nije dobro oblaciti strample. Isto tako i bodi moze izazvati problem, bez obzira sto je komotniji moze se povuci pa stezati.

I nama je nasa ovo rekla,a cak je rekla i za duge gace,da i to grije previse testise

Hello, it's me...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 30473
4.11.2011 15:36:47   
Super Beba
Mi maloprije iz šetnje...divna dana, taman da iskoristim dok je sunca :)

rose - ni meni BB nije bio u aktivnostima, al eto, nešto me krenulo, pa bijah na zadnjem, a odoh i sutra :) Mada ja to trčeći obavim, uđem, nađem žene koje mi trebaju i tutanj kući :))

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 30474
4.11.2011 15:51:56   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

Ne znam zasto je takva, ali i kod M je prva jutarnja gusta, bas je ko senf. Ostale su one tecnost i zrnevlje :) Vjerovatno stoji duze u crijevima, preko noci, pa se zgusne. Ma samo nek kake pa kako god :))
ta zrnsta zlatna je dok samo doje. Cim stave u usta bilo sta osim sike stolica se promijeni iako zna biti i drugacija od zavisnosti od toga sta majka jede.

< Poruku je uredio ladyblue -- 4.11.2011 15:53:24 >

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 30475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1217 1218 [1219] 1220 1221   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1217 1218 [1219] 1220 1221   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *