Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kad je visoka temperatura ja vise volim one lupocet cepice nego voltaren. Osim kad je propisan od dr
nama lupocet (paracetamol)aposolutno ne skida temp ni jednom ni drugom, ja kod visoke temp kpmbinujem dalsy i najcesce navece po pola voltarena naravno uvijek se konsultujem sa dr
evo nas iz hitne anel il je pokupio virozu il stomak pokvario dobio onu infuziju sto se otapa u vodi davat ,stalno, pylomid ga gavljevinu, esbesul sirup za povracanje, linex,i da nista ne jede on je svo vrijeme u autu povraco samo voda iz njega pljuvacka neznamm ni sama a prije toga neko zutilo crkla sam od straha evo dala sam pylomid prvo rekla pa da onda inf dajem da pije toliko sam se bila prepala nemate pojma jezim se malo je rec od povraacanja dook je mm njega cuvao na hitnoj ja sam u kupatilu povracala
esbesul je antibiotik a ne sirup za povracanje
Pa samim tim ako je viroza kod Anela-esbesul mu ni ne treba! Felix-obavezno iskuhaj rižu i malo je posoli,i daji mu po malo te sluzi, čaj od ćubre,hipp ors 200, rehidromix,štapiće,dvopek, kiflu.....i to sve po malo, a često-da ne izazoveš povraćanje, a da spriječiš da ti dijete dehidrira! E tek kad povraćanja stane-ide sljedeće-ali o tom po tom... Nadam se da vas neće dugo držati
kaze esbesul za povracanje da dajem dokle viroza traje dok ne stane povracanje nisam jos dala , evo pije caj stavila sam inf unutra tako mi teta rece u apoteci necu davat esebesul dok sutra ne vidim sa ped nasom .jer nema upale nikake a evo pije caj dala sam max 50ml stalno trazi samo tecnosti nadam se da nece povratiti vise bas me strah a rekla da nedam nista mu da jede veceras .
Kad je visoka temperatura ja vise volim one lupocet cepice nego voltaren. Osim kad je propisan od dr
nama lupocet (paracetamol)aposolutno ne skida temp ni jednom ni drugom, ja kod visoke temp kpmbinujem dalsy i najcesce navece po pola voltarena naravno uvijek se konsultujem sa dr
Voltaren se smije dati i na 6 sati, ali da se ne prekorači dozvoljena dnevna doza! dakle-ako dijete smije dobiti 3X po pola čepića(to je 1 i po čepić) smijete mu dati sljedeću dozu i na 6 sati,ali da u toku 24 sata ne prekoračite ovo-1 i po čepić! BTW-mene strah čepića, primjenim kad baš moram, i baš sam pažljiva s njima-jednom mi je starijem temp. spala na 35, a mlađem na 34,nekoliko a naša forumašica Aki sa je imala velikih problema zbog naglog i velikog pada temp. kod nj dječaka nakon upotrebe voltaren čepića!
Nismo jos . Moramo iduce sedmice na vakcinu pa cemo iza toga. Mislim da to kod njega nije puno sraslo jer on kaze slovo r. ne bas cisto ali kaze. U svakom slucaju cemo to uraditi da ne mislim na to vise.
I ja sam A pravila rizu pa sam mu davala po kasicicu one sluzi svakih 5 minuta i tecnost
Sta jos smijem sem rize???Skuhat cu rizu al cisto sumnjam da ce to htjet . Davat jest i stapica ako mi bude trazi da jede sta da dam jos ??? Hvala vam svima na podrsci
kaze esbesul za povracanje da dajem dokle viroza traje dok ne stane povracanje nisam jos dala , evo pije caj stavila sam inf unutra tako mi teta rece u apoteci necu davat esebesul dok sutra ne vidim sa ped nasom .jer nema upale nikake a evo pije caj dala sam max 50ml stalno trazi samo tecnosti nadam se da nece povratiti vise bas me strah a rekla da nedam nista mu da jede veceras .
esbesul je antibiotik i on moze samo pogorsati stanje ako je viroza u pitanju jer antibiotici inace prave konfuziju u probavnom sistemu.pazi dobro feliks.imala sam istu situaciju kad je S.bio beba jer mu je propisan antibiotik a imao virozu.kad mi dijete bolnice ne zaglavi. evo ti "recept" moje doktorice kad su viroze u pitanju... cajna pauza do tri sata poslijepodne tj.caj nana malo zasladjen + tecnost za nadomirivanje elektolita.e sad da me ubijes neznam joj ime .sve naizmjenicno po gutljaj. nakon tri sata nastaviti sa supicom iz kesice(samo ta i nijedna druga) jer ona ima najbolji omjer soli po kasikicu da dijete ne povrati.
nakon toga mozes dati kuhan krompir i leso bijelo pilece meso.petit keks bez maslaca,dvopek i sl.
< Poruku je uredio koka i po -- 3.11.2011 18:33:47 >
Sta jos smijem sem rize???Skuhat cu rizu al cisto sumnjam da ce to htjet . Davat jest i stapica ako mi bude trazi da jede sta da dam jos ??? Hvala vam svima na podrsci
felix, polako sa tecnoscu...50ml je previse...znam da ti sada trazi da pije, ali bukvalno po kasikicu svakih 5 min. dok povracanje potpuno ne stane...
mogu stapici, malo kifle, ali ne jos...prvo nek' mu se smiri zeludac...
Dobro su , hvala. Evo reko dok su zdravi da ih odvedem na vakcinu. Curicu sam upisala u obdaniste pa mi je sada malo lakse. Kako te slusa Matej, razmisljas li o drugom djetetu