Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:25:58
Lulu_08
Eee srcu je pravo fino da znaš!! Ali prvo ću ja tvoje babine morati obaviti heheheheh, i jedan tretman u salonu, taman, pošto ću ja tad još biti trudna!
Elem, tvoj bebi se pravo našalio sa roditeljima i sekom, a bato kao da je znao pa on je navijao za brata!!
A imena, pa imate Ajlu i Endija, a još jedan bato bi mogao biti Emin naprimjer. A meni se sviđa Dani .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:26:30
Arina
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Arina jos 8 dana aBd do 9tog mj, jedva cekam , lezim,mirujem sta cu, mora se...sad cu aBd zvati i dr da zakazem termin
ps. cim imas toliko leukocita imas NEGDJE upalu stoga mani se slatka, smeta
ma ne jedem ja slatko vec mi se jede.....znaci ne valja nikako...ok... Joj tako mi je drago da je samo 8 dana do 9. mjesca.....super...super...bas mi je drago....samo polako...bitno je da te ne boli ....da je koliko toliko ok... A ne znam gdje bi mogla biti upala...mozda bubrega...jer ih onako tupo osjecam pomalo.....ali sta cu im ...sad za sad toplim ih zavezem dzemper i caj i caj i caj.....uf....probacu ako ne bude islo na gore tako do ponedjeljka pa cu opet napraviti nalaz...pa ako ne bude valjalo opet ...svakako sam planitala tako nekako i na pregled pa cu onda otici ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:30:17
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana
Eee srcu je pravo fino da znaš!! Ali prvo ću ja tvoje babine morati obaviti heheheheh, i jedan tretman u salonu, taman, pošto ću ja tad još biti trudna!
Elem, tvoj bebi se pravo našalio sa roditeljima i sekom, a bato kao da je znao pa on je navijao za brata!!
A imena, pa imate Ajlu i Endija, a još jedan bato bi mogao biti Emin naprimjer. A meni se sviđa Dani .
Emina imamo u blizoj familiji....a Dani mi se svidja samo da znas kako ....ali muz je neki neutralan do bola...njemu se nista ne svidja,.....samo se budalese....ma nacemo nesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:33:23
Anoniman
arina , cuvaj se napruzaj se cajom topli se bit ce dobro abd . ako hos probuditi bebu malo slatko ne previse zbog upale . C vitamin dobar za sve baje Ja sam htjela ime Danis -Dani .....al imala u bliznjoj porodici to ime pa nije prevagnulo ono . A sad da opet bude musko ja bi dala ime Danis il Danijal sta me briga ko ima meni se svidja al ja se nadam potajno jednog dana , abd curici Djana , ja mislila ti pa se obradova sto te vidjeh ovdje . Da abd brzo im se pridruzis od ti to zelim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:41:48
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
arina , cuvaj se napruzaj se cajom topli se bit ce dobro abd . ako hos probuditi bebu malo slatko ne previse zbog upale . C vitamin dobar za sve baje Ja sam htjela ime Danis -Dani .....al imala u bliznjoj porodici to ime pa nije prevagnulo ono . A sad da opet bude musko ja bi dala ime Danis il Danijal sta me briga ko ima meni se svidja al ja se nadam potajno jednog dana , abd curici Djana , ja mislila ti pa se obradova sto te vidjeh ovdje . Da abd brzo im se pridruzis od ti to zelim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:48:37
Anoniman
bebica nije nista . Ako odg javim vam svakako . Kako si ti jesil dobro , slusasli tog bebača malog u tibi . Kod tebe jos malo pa usitnilo abd . kad planiras na kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 13:53:32
Bebica11
bebica nije nista . Ako odg javim vam svakako . Kako si ti jesil dobro , slusasli tog bebača malog u tibi . Kod tebe jos malo pa usitnilo abd . kad planiras na kontrolu
zvacu danas dr aBd al cekam jos malo posto radi na GAK-u da je ne smetam pa zakazati aBd termin nadam se da ce imati prije Bajrama
nego, sinoc mi se desilo nesto cudno dok sam spavala isto malo dijete sam "balila" iz usta da izvinete i to u ogroooomnim kolicinama, to mi se jos nikad nije desilo
< Poruku je uredio Bebica11 -- 2.11.2011 13:55:36 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 14:00:04
Sandrich
zvacu danas dr aBd al cekam jos malo posto radi na GAK-u da je ne smetam pa zakazati aBd termin nadam se da ce imati prije Bajrama
nego, sinoc mi se desilo nesto cudno dok sam spavala isto malo dijete sam "balila" iz usta da izvinete i to u ogroooomnim kolicinama, to mi se jos nikad nije desilo
Bebice znam i ja nekad zabalit pa moram u pola noci jastucnicu mijenjat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 14:06:29
Mamolina
, ja sve uletim na RR. da udjem na temu od 0-1 a prvo virnem ovamo . Faruk,Ajdim,Rijad su med medeni (mislim da sam popamtila imena)Cicibanko,princeza je prelijepa masalla ,isti kompletic kao kod moje Hanne!!Hurma dobro dosla , upravu si za kolica i meni su svekrva i svekar kupili .Ostale pusica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 14:39:06
Arina
Neka ,neka ,Bebice...to moze biti samo dobar znak...opustila si se i slatko spavala.....jos malo se tako naspavaj ...kad bubica dodje...bice trckaranja....spavaces u letu .....neces ni znati jesil posla il si dosla...hi hi hi.....kako je to slatko....samo ti jos legi....a nemoj ni previse insistirati da za bajram hodas....ja bi radije lagila sve vrijeme....mozes opet nesto zeznuti....kod tebe je sve ne tankoj niti...iako je sve to ok ...hvala dragom Bogu ti si najgore prosla ...ali svaki dan je bolje vise da je u pupi nego vani...cuvaj mi se mila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 14:44:51
Arina
Felix mila...hvala ti.....ma toplim se i sve ...ja sam inace na to osjetljiva pa kazem da je i dobro kako moze biti kod mene ....hvala Bogu.
A bebi se provrtio....opet istim tempom...samo sto se okrenuo...sad je glavica pored pupka...gore nekako a nogama udri dole ...u kukove...u mjehur...ma gdje stigne....a prije je bilo obrnuto....pa se vise vidjeli udarci nonama oko pupka.....sve odskakivalo.....ziva predstava....hi hi hi ....ma nek se on mami svojoj vjti ...pa kako god hoce....
I ja sam prije sinu htjela dati Danis....to je meni isto fino....vidjecemo da i sad nadjemo neko fino
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:31:01
Silver
Curice moje ...
kakva su ovo lijepa djeca na forumu...masallah...neurekli nam se!
Mi se danas mozemo samo pohvaliti posteljinicom iz cileka! Dobio pasa mali od nane svoje nama se dramaa svidjaa! aBd kad kupimo i krevetac slikacemo sve!
Ja sam inace preumornaaa...legnem uvece u 9 sati...bas budem umorna! Uzela sam sebi sumece zeljezo, rekoh da probam malo, da se pojacam! Dobila sam nystatin vaginalete da koristim radi candide, kaze i dr. da je dobro da ocistim porodjajni kanal! Ali nesto ih puno ima za koristiti...vidjecemo!
P.S. Pauzaa tvoja curica za mog djecaka... hocu priju sa RR-a Mama joj je lijepaa sumnjam da ona moze drugacije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:35:37
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
pije li ko utrogestan? do koje sedmice se pije... ja imam kontrakcije pa ga zato pijem... 4x1... inace sam i proslu trudnocu prelezala....
pila sam ja do 28. sedmice odnosno stavljala iza 20 a nekad i pila, ma kombinovala uglavnom a ima zenica koje su ga koristile i do 34.sedmice, tako da sve ovisi kako ti se smirivale kontrakcije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:36:14
Hurma
mi imamo cilek krevetac... i moglo bi se u njemu jos 5 djece odhraniti... posteljinu nemam... vjerujem da je super... mi smo samo jogi i krevetac dobili... e kad budemo uzimali onaj an sprat... hmmm.... ako se bude imalo papira za platiti :)
mene ubija bijelo pranje, moj gin samo govori to je normalno, to je ok... vraga i pecka me malo... sad cu mu reci neka mi nesto da vise... vazda ko upišana... mokre gacice a ne smijem nesto dnevne uloske.... kontam zadrzava vlagu, ne dise... uh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:37:19
Hurma
pije li ko utrogestan? do koje sedmice se pije... ja imam kontrakcije pa ga zato pijem... 4x1... inace sam i proslu trudnocu prelezala....
pila sam ja do 28. sedmice odnosno stavljala iza 20 a nekad i pila, ma kombinovala uglavnom a ima zenica koje su ga koristile i do 34.sedmice, tako da sve ovisi kako ti se smirivale kontrakcije
a i ja sam ih imala i imam evo cijelu trudnocu
pa sta pijes jos? meni ne gine opet gynipral... MRZIIIIIIIIIM GA
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:37:26
Bebica11
mi imamo cilek krevetac... i moglo bi se u njemu jos 5 djece odhraniti... posteljinu nemam... vjerujem da je super... mi smo samo jogi i krevetac dobili... e kad budemo uzimali onaj an sprat... hmmm.... ako se bude imalo papira za platiti :)
mene ubija bijelo pranje, moj gin samo govori to je normalno, to je ok... vraga i pecka me malo... sad cu mu reci neka mi nesto da vise... vazda ko upišana... mokre gacice a ne smijem nesto dnevne uloske.... kontam zadrzava vlagu, ne dise... uh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:39:27
pauza
moze, moze Silver, slazem se, da mi to utvrdimo na vrijeme :-))))) i tvoj bi sincic trebao biti pravi zavodnik sa crnim loknama, ako bude na mamu, tako da ostaje jos samo da im kazemo cim se rode.... pa ja, da djeca znaju :-))) e, moze li neko da nam pomogne vezano za fb.... drage nase zenice, Silver i ja ne mozemo jedna drugu da nadjemo na fb, ukucamo i ime i prezime i pojedinacno, kaze fb NEMAAAA bas je glup ako neko zna kako da se nadjemo neka nam da savjet :-) mozda imamo ukljucenu neku opciju "nevidljivosti" a da to ni ne znamo ili ja lupam sad??? :-))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:41:40
Bebica11
a i ja sam ih imala i imam evo cijelu trudnocu
pa sta pijes jos? meni ne gine opet gynipral... MRZIIIIIIIIIM GA
pila sam ispocetka(d 4.sedmice) dabroston i gurala utrogestan(nekad pila kad mi dojadi guranje) znala i po 6 dnevno utrica, onda sam u 4.mj lezala u bolnici i primala progesteron depo inekcije, nastavila dabroston,utrogestan i apaurin 3 puta dnevno, onda u 22 sedmici moja dr ukine apaurine i uvede ginipral i onda sam ginipral i utrogestan koristila do 28.sedmice eh onda ukine utrogestan pa tako do 32, i onda opet BOLNICA i na tokolizu i evo poslije bolnice ginipral 4 puta dnevno i aminol za srce jer sam imala preskakanja neka od giniprala....eh eto
al meni ginipral nije toliko los,ja ga ne mrzim jer mi smiruje bolove
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:44:40
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
pisala mi je Gerba...rade joj nalaze i produzeni joj antibiotici....nista nije pisala kad bi mogla izaci..
hajde nek samo ona bude dobro a bice sve ok ako Bog da, dok joj ne smire upalu nece je vjerovatno ni pustiti, vjerovatno joj vade onaj CRP i meni su tako nakon par dana i onda me tek pustili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.11.2011 15:45:06
Sandrich
IZVORNA PORUKA: pauza
moze, moze Silver, slazem se, da mi to utvrdimo na vrijeme :-))))) i tvoj bi sincic trebao biti pravi zavodnik sa crnim loknama, ako bude na mamu, tako da ostaje jos samo da im kazemo cim se rode.... pa ja, da djeca znaju :-))) e, moze li neko da nam pomogne vezano za fb.... drage nase zenice, Silver i ja ne mozemo jedna drugu da nadjemo na fb, ukucamo i ime i prezime i pojedinacno, kaze fb NEMAAAA bas je glup ako neko zna kako da se nadjemo neka nam da savjet :-) mozda imamo ukljucenu neku opciju "nevidljivosti" a da to ni ne znamo ili ja lupam sad??? :-))
mene isto ljudi ne mogu naci pa ja moram dodavat......ne znam fakat kako da se onda uganjate