|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1208 1209 [1210] 1211 1212   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
2.11.2011 11:47:36   
sweet insanity
Ja sam kod nas u dm-u vidjela hippove pahuljice od rize i baby love cini mi se ima baby-rice. Koliko vidjoh na uputstvu pise da s emoze praviti i sa mlijekom i pola pola (mislim na HIPP). Mislim, i ako vec sadrze AD, nece bebama nikaj biti, right?

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 30226
2.11.2011 11:53:00   
minie
Da vam i mi mahnemo za danas

Jelo zao mi je sto su tvoji pilici bolesni, nadam se da ce uskoro biti bolje.

Mi koristimo Pampers new baby i za sada su OK, nista ne propusta. Probali par komada Violete, ali sav se zacrvenio. Da li je neko probao Molfix pelene ili one od Konzuma. Od mog rodjaka zena curici koristi ove Konzumove, ja citala da su made in Germanyuser posted image , a one nisu skupe, koliko sam ja uspjela upratiti. Da li je neko probao?

Jedno pitanje za malo iskusnije mame. Kada bebina stolica postaje onako malo cvrsca? Moj R ima 16 dana user posted image

I hvala svim mamicama na lijepim rijecima za mog bebaca user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 30227
2.11.2011 11:55:32   
Amam
Hi zenice,evo mog sinocnjeg izvjestaja;
Oko 18h E dobio turu 38,3 i dam mu sirup i masirala ga malo,razgolisila i tura je spala,ali je on plakao i bio nervozan pa smo skontali da ga ipak boli L uho user posted image .Ukapala sam mu 2 kapi otol H,nekad oko 22h je zaspao.Ture nije bilo vise do 3h kad je i proljev dobio,dam mu sirup i ponesem da ga presvucem on povrati,i pola sobe uhelaci.Elem ode sirup i onda mu stavim cepic,ture vise nema ali jos uvijek ponekad zaplace i vuce L uho i ne da da ga se dira.
Sad furamo seku u skolu i kod pedijatra.joj a prije 2 sedm, je pio sumameduser posted image .

Oko mjerenja temperature,ja znam da kad je moja A bila beba govorili su mi da mjerim rektalno do 9 mj,ali sad kad sam bila u bolnici s E(on je tad imao 4dana) i ujutro i uvece su mu mjerili pod rukicu,ja ono user posted image ,kazu to se sad po najnovijim "fazonima" tako radi.

I sto se tice b.rize ja dajem E alistavim u nju 1-2 kasicice vocne kasice jer mi je grozna onako sama,samo toliko da joj ukus promijeni,nije sad nesto previse dobivao na kilazi,a i ako ga hranim uvece s njom ne prespava cijelu noc bez dojenja,tako da mala sa blago tebi,a ti Mersiha i sweet probajte.

Sweety gdje u Tz ima da se kupi djecija garderoba osim TL,jer je ono ocaj,za cure kao i ima nesto ali decki,ima 100 god jedno te isto stoji,dijete mi je golo user posted image (onaj tifani ista stvar user posted image )

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 30228
2.11.2011 11:57:03   
Amam

IZVORNA PORUKA: minie

Mi koristimo Pampers new baby i za sada su OK, nista ne propusta. Probali par komada Violete, ali sav se zacrvenio. Da li je neko probao Molfix pelene ili one od Konzuma. Od mog rodjaka zena curici koristi ove Konzumove, ja citala da su made in Germanyuser posted image , a one nisu skupe, koliko sam ja uspjela upratiti. Da li je neko probao?

Jedno pitanje za malo iskusnije mame. Kada bebina stolica postaje onako malo cvrsca? Moj R ima 16 dana user posted image

Kad pocne jesti cvrstu hranu user posted image ,do tad zlatno zuta uglavnom rijetka stolica.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30229
2.11.2011 12:01:06   
sweet insanity
Amam, upravo tako-uzas! Mi neki dan isli kupovati poklon za rodjendancic, a TL kao da zatvaraju,skoro nista nema. Jedino sam znala vidjet i finih a i manje finih stvari u Bingu na Sjenjaku, a ima i neka radnja u TC Dramar ali nisam isla. Bas je jako tesko naci. Eh da, ima na Sjenjaku radnja Neckerman i moja mama je mojoj N tu nasla super trenerku za 17 KM!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 30230
2.11.2011 12:04:42   
Amam

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Amam, upravo tako-uzas! Mi neki dan isli kupovati poklon za rodjendancic, a TL kao da zatvaraju,skoro nista nema. Jedino sam znala vidjet i finih a i manje finih stvari u Bingu na Sjenjaku, a ima i neka radnja u TC Dramar ali nisam isla. Bas je jako tesko naci. Eh da, ima na Sjenjaku radnja Neckerman i moja mama je mojoj N tu nasla super trenerku za 17 KM!

Hej draga bas ti hvala! user posted image .
Kontam danas produziti do Tz da sta nadjem,a bili smo prije par dana u TL nista user posted image .
U bingu sam mu nekad znala naci finih stvarcica oni kao beneton fol user posted image ,ali sam za isti zaboravila a Nekerman nisam vidjela gdje je pa cu potraziti.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 30231
2.11.2011 12:09:03   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Amam

Hej draga bas ti hvala! user posted image .
Kontam danas produziti do Tz da sta nadjem,a bili smo prije par dana u TL nista user posted image .
U bingu sam mu nekad znala naci finih stvarcica oni kao beneton fol user posted image ,ali sam za isti zaboravila a Nekerman nisam vidjela gdje je pa cu potraziti.

Ako znas gdje je Bingo na Sjenjaki, u tom je redu zgrada ali prije Binga, ima pekara, voce povrce i to, pocetak zgrade nakon parkinga.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 30232
2.11.2011 12:16:08   
minie
IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: minie

Kad pocne jesti cvrstu hranu user posted image ,do tad zlatno zuta uglavnom rijetka stolica.

Hvala draga na informaciji. I da, upravo mu je takva user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 30233
2.11.2011 12:19:39   
mersiha 77
minie sory bebac ti je presladak,ma nestizem nista od ovog mog vrtiguza,pa sto i procitam zaboravim
med je zastauser posted image

Neposredna veza do poruke: 30234
2.11.2011 12:22:02   
sweet insanity
Minie, zelim dobrodoslicu sa zakasnjenjemuser posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 30235
2.11.2011 12:24:04   
minie
mersiha 77 hvala punoooo user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 30236
2.11.2011 12:24:42   
minie

Minie, zelim dobrodoslicu sa zakasnjenjemuser posted image

Hvala draga

R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 30237
2.11.2011 12:29:40   
mersiha 77
ma joj imate pravo
mala_sa u pravu si,moj se Anes toliko navikao na mene i sretan je samo kad je tik uz mene bilodan,bilo noc
sta da radim,znam da to nije dobro

Neposredna veza do poruke: 30238
2.11.2011 13:21:15   
animagical
mahanjeuser posted image A opet ne spava, ovo je postalo smijesnouser posted image
minie, samo nek je zaltna stolica, zrnasta i sve ok, takva je i nama.. i mi koristimo molfix, super je...pampers meni smrdiuser posted image a violeta tvrda...

mersiha pa naravno da najvise voli svoju mamuuser posted image koga ce drugog

Neposredna veza do poruke: 30239
2.11.2011 14:07:39   
sweet insanity
kad god kod mene cojk odmara vi niste aktivneuser posted image N evo ustala, spavala u spavacoj s tajom, ja usla oni uveliko spavaju i to u istoj poziuser posted image Sad smo se malo razgolisili i oprali da nam malo "prodise" sto treba da prodise pa cemo se obuc. 

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 30240
2.11.2011 14:11:26   
bombina
evo i nas....princezi se osip pomalo povlaci i lijepo smo spavaliuser posted image
ciciban-moja A se rodila u zimi i jako puno problema smo imali sa zacepljenim nosicem i slajmom,uh kad se samo sjetim...a imala je tek nekoliko dana,kapi joj nisu pomagale ni ona pingvin pumpica,nego smo morali kupiti neku drugi malo skuplju s nekom cjevcicom i ukapavali sljez,ali i to je dugo trajalo...poslije mi je dr rekla da potopim sljez u prokuhanu ohladjenu vodu i da joj dam u usta po 2-3 kapi,tako da mislim da nam je od tog prestalo,ali naravno ne odmah...zelim vam brz oporavak i puno strpljenja...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 30241
2.11.2011 14:12:52   
bebacha
ja vam savjetujem da probate peleni iz Interexa.neka njihova marka.odlicne su.meni je Lumpi bio najbolji al ove su bolje a cjena super

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 30242
2.11.2011 14:54:18   
lepetetka
Ciciban ne sikiraj se za temp. normalno je da je kod beba malo veća nego kod nas odraslih, kod njih je to normalna temperatura user posted image A nosić ako joj previše ne smeta ništa strašno malo kapaj i proći će, kada joj nakapaš malo sačekaj pa je polegni na stomačić da joj što više sekreta iscuri , ja svoju i bez kapi polegnem na stomu kada vidim da ima nešto u nosiću i ona se lafo bori stenje da bi nekud se pomjerila i kako se zapuše sve ispadne iz nosića, a mama fino obriše user posted image
Palachinken moja je malo starija od Mahdija ali i ona hoće da sjedi ima 15tak dana, kada je stavim u poluležeći ona se fino digne u sjedeći i klima tamo vamo, nekad se prevali na jednu stranu user posted image šega prava, nekad me ufati za prst i diže se, ja je nakad kada sam u prodavnici a gospođici dosadi pa počne da kenjka dignem u poluležeći da se malo primiri-da ima bolji pogled na svijet user posted image , jer onaj položaj u mojim kolicima ima blaži pad nego u AS user posted image
mala_sa inače nama ovamo svemu dignu cijenu papreno user posted image , a plate u odnosu na cijene katastrofa...
Mersiha za nogicu slatku user posted image user posted image
Bambi7 preslatko, premedeno user posted image user posted image ..Gdje ti živiš kako sam skontala da si negdje u NGradu???? Tvoja cura od moje starija tačno mjesecuser posted image
Moja ima nekoliko dana prespava noć...spava po 7 sati u komadu,ako šta ne promijeni a nadam se da neće.

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 30243
2.11.2011 14:55:24   
lepetetka
I da oprala sam sve prozore i zavjese , da se pohvalim user posted image
user posted image ja

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 30244
2.11.2011 15:03:45   
bombina
ma bravo za zavjese i prozore.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 30245
2.11.2011 15:06:08   
Cickolini
Heeeeej evo da vam malo mahnemo ... ubili smo se od vjezbanja i D zvanicno mrzi i mene, i pod, deku .... ma sve sto ide s vjezbanjem hahahah Ja sam danas bolje, ali sam se jutros onako histericno isplakala pa mi je mozda i zato bolje.

Danas sam u pripremama da napravim neku lijepu sliku od ovog svog indijanca pa da posaljem za taj kalendar. Cisto da se zabavim i s nekim drugim stvarima.

Imam ja onu sliku (neke od vas su je vidjele) u onoj kanti kad joj je bilo 3 mj. Sta mislite da tu posaljem ...

Evo vam je pa mi recite ...

user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 30246
2.11.2011 15:06:36   
bambi7
IZVORNA PORUKA: lepetetka

user posted image ja

Joj blago tebiii, ja cu sutra ciscenje, prekosutra kuhanje, u subotu kupanje user posted image user posted image
AAA vidi stvarno ravno mijesec, sad ce nam mini rodjendancici biti zajedno....user posted image user posted image user posted image
Jesam ja u NG, ako si i ti vazda smo za setnjice, kafice...

Bombina, minie dobrodosle, bas mi je drago kad se pojave i nove mame, nesto smo u zadnje vrijeme slabo aktivne, one mame na 1-2 ce nas prestici po broju stranica(a 1000 smo u plusuuser posted image user posted image )

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 30247
2.11.2011 15:06:51   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: lepetetka

user posted image ja

Tebe valja usvojiti user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 30248
2.11.2011 15:07:31   
palachinken
Ja otisla na frizuru, rodila sam se materem. Mahdi je jos u setnji s tetkom.

mersiha, bona, sto ne valja da je dijete naviknuto na tebe, ti si njemu sve na svijetu user posted image uzivaj u njemu, znas i sama kako prebrzo rastu!

lepetka, dobra si, ja se kanim stosta nesto, ajd makar sam pocela s pripremama za kolace, ono sjeckanje, mljevenje i to.

joj kad vidim koliko znaju novorodjencad nespavati, moj M se s mjesec dana tek probudio kako treba, dotad spavao po 20 sati dnevno, ma i vise. Izdrzite mamite, bice bolje :)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 30249
2.11.2011 15:08:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bombina

pozdrav svim mamama na forumu...ja sam nova clanica i jako sam zabrinutauser posted image moja malena ima osam i pol mjeseci,tri dana je imala jako visoku temperaturu,cak 39.9,pokusavali smo sve,i obloge i tusiranje i cepice,bas sve,temperatura spadne za nekih pola stepena i opet raste. bili smo kod doktora,kaze nisu usi,nije grlo,nisu pluca...eh onda nas posalje da izvadimo krv i urin,kaze,da nije neka urinarna infekcija...kako je i to  bilo uredu,posalje nas kuci da samo skidamo temperaturu...medjutim nakon tri dana malena dobije osip najprije po licu,pa zatim po stomaku i evo jutros se siri i na noge...sta sad da radim,da idemo opet doktoru????je li neko imao slicnu situaciju,molim vas pomozite mi...........zabrinuta mamauser posted image

pozdrav...
mi imamo pojedinačne teme o svakom porblemu...
http://www.ringeraja.ba/forum/m_185262/mpage_6/key_/tm.htm

ovo što ti opisuješ je totalno blisko tzv. trodnevnom virusu...
znači tri dana visko temperature nakon koje s ejavlja osip u većini sluačjeva koji dlazi sam kako je i došao.
pri ovome virusu zna se pokazati bago crveno grlo ili urin pod dejstvom ture bude lažno pokazana urinaran infekcija

urin koji ste vadili ja mislim da je vađen pod temperaturom pa je nalaz nevalidan jer u slučaju temperature obično urin zna pokazati prisustvo bakterija kojih zapravo i nema.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 30250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1208 1209 [1210] 1211 1212   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1208 1209 [1210] 1211 1212   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *