|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
2.11.2011 9:44:16   
Emica_sa
Za novorodence je normalno do 37,4 tako da mislim da joj nije nista,a za nosic smo i mi imali problema,i samo prestalo

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 30201
2.11.2011 9:55:47   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Za novorodence je normalno do 37,4 tako da mislim da joj nije nista,a za nosic smo i mi imali problema,i samo prestalo

Heh kako ti to po kratkom postupku user posted image user posted image user posted image ( u smislu suti zeno,sta te tek ceka user posted image user posted image user posted image )... Znaci da ne panicim,ipak smo u granicama normale..hvala user posted image

A mi nosic vucemo skoro mjesc dana,uhvati je pa pusti..Zao mi jer nocu ne moze da spava user posted image .. Kako ide onaj trik s crvenim lukom..da jos to probamo

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 30202
2.11.2011 9:58:19   
Super Beba
jutro i od mene...moj mali ranoranioc (ponovo), nadig'o me u 6 h user posted image   a sinoć spavao od 17h do 20h, pa bio budan do 22.30....al džaba...al najgore mi je što mi se ponavlja jučerašnji scenarij - neće ponovo da zaspe..on obično odrinjca još jednu turu od 9 do 10/10.30...al ni jučer ni danas nema šanse...jučer tek u 12 zasp'o i to kad sam nas spakovala u hodnju, zaspao na (.)...i ja ga fino u kolica i tutanj...

jelena - kako Ane, kako Luka, kako ti?? Pusa za bebare!
palachinken - nemoj još ga dizati, rano je..a to što se sam diže, super i jest, pusti ga...al nemoj ti ništa još forsirat, čekaj barem 4 mjeseca da napuni...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 30203
2.11.2011 10:02:58   
Super Beba
ciciban - probaj rektalno da izmjeriš temperaturu, to je najpouzdanija metoda mjerenja temperature kod novorođenčadi...

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 30204
2.11.2011 10:08:03   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: ciciban26

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Heh kako ti to po kratkom postupku user posted image user posted image user posted image ( u smislu suti zeno,sta te tek ceka user posted image user posted image user posted image )... Znaci da ne panicim,ipak smo u granicama normale..hvala user posted image

A mi nosic vucemo skoro mjesc dana,uhvati je pa pusti..Zao mi jer nocu ne moze da spava user posted image .. Kako ide onaj trik s crvenim lukom..da jos to probamo

Ma nije nista strasno,mi smo nosic vukli gotovo 3 mjeseca,kapala sam joj aqua maris,sunce moje malo,fizioloske,ma nista nije pomoglo dok nije samo proslouser posted image

Crveni luk stavi blizu krevetica gdje spava,smrdi ali pomogneuser posted image

I pazi da joj nije pretoplo,jer tako male bebe ne vole toplotu,ja sam jednom tako curicu ususkala u deku i kasnije mislila da ima temp a ustavari joj je bilo pretoplo,jer cim sam je skinula sve bilo ok

Hello, it's me...

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 30205
2.11.2011 10:14:23   
mala_sa
Jutro i od nas dvoje user posted image
Mali evo "guzva" nekog magarcica sto sav susti user posted image user posted image

Sweet znaci odgovaraju vam babylove, hajd bas mi je drago da se nisi pokajala user posted image

Bas sam vam jucer htjela napisati da sam se iznenadila da u Bih ono maxi pakovanje babylove kosta 30KM, a ja ga ovamo platim 11€90ct
user posted image user posted image vrlo zaniljivo stvarno, a potpuno iste pelene user posted image

Ciciban mi hB nismo imali problema sa temperaturicom, ali smo imali sa nosicem i rijesili smo ga redovnim ukapavanjem fizioloske otopine user posted image

Palacinko moj A se isto tako dizao sa 3mj, ali u polulezeci je stavljen tek sa 4mj i 10dana. Mozes ga ti sad probati staviti, ali vidjet ces kako se sav nekako iskrivi (tacbo su jos mali)

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 30206
2.11.2011 10:15:43   
Emica_sa
A moja mala_sa u nas je sve najskuplje,najlakse po bijedi udaritiuser posted image

< Poruku je uredio Emica_sa -- 2.11.2011 10:18:47 >

Hello, it's me...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 30207
2.11.2011 10:20:29   
ciciban26
Pretoplo joj nije,normalno je oblacim a kad spava u toku dana pokrijem njenim peskiricem ili pelenom jer je u stanu toplo,tako da nije do toga user posted image .

Super bebo kad se mjeri rektalno jel se ono obije pola stepena?

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 30208
2.11.2011 10:20:46   
sweet insanity
Mala_sa, ti si mi spominjala rizine pahuljice, mi za 6 dana ulazimo u 6 mjesec pa cemo vjerovatno poceti po malo kušat okuse. Ti si to mijesala sa svojim mlijekom kao gusto u zdjelicu ili u flasicu da pije? I zanima me za poslije, cini mi se tebi je dr. rekla/rekao da ne mijesas te pahuljice sa vocem jerse od toga deblja??? Zanima me jer je i moja mala mishelinka prilicno pa reko da ne pretjeramo kad pocnemo sa dohranomuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 30209
2.11.2011 10:23:58   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Pretoplo joj nije,normalno je oblacim a kad spava u toku dana pokrijem njenim peskiricem ili pelenom jer je u stanu toplo,tako da nije do toga user posted image .

Super bebo kad se mjeri rektalno jel se ono obije pola stepena?

Na internetu pise da je normalna rektalna od 36,8 do 38 stepeni

Hello, it's me...

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 30210
2.11.2011 10:24:26   
mersiha 77
jutro drage moje!
evo i nas da vam mahnemo
mi ustali oko 8h,malo se igrali,malo pili caj,malo dojili
eh da se pohvalimo i mi malo danas je Anes prvi put stavio nogicu u usta sam jeeeeeeeeeeuser posted image
sad je zaspao drugu turu,da i mama malo dahne,al sipak ce dahnuti koliko ima posla po  kuciuser posted image
Jelena kako su ti djecica? Kako si ti?pa kakva sad anemija,a joj zeno ti trebas odmor zato je to sigurna sam
iscrpljujes se i kad treba sda se odmaras ti radis,ma ista sam ti ali hb jos me nije nista stiglo a nadam se i da nece
cuvajtu djecicu i sebe
Iman sretno na snimanju UZ!user posted image
cickolini kako si jutros? kako je Dania?ma preslatka je na slikama
Vila_7 je izgleda pobjegla na drugu temuuser posted image
palachinken ti znas najbolje mama siuser posted image
animagical kako nam je drug Ajnur?
Enci cure su preslatke i ovdje da kazem,bog te nagradio i sretna si,zasto? skontaj samauser posted image
Sunce pa gdje si ti? nesto se nejavljas?sta je bilo?user posted image
ostale zenice mah,mah

Neposredna veza do poruke: 30211
2.11.2011 10:27:42   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Mala_sa, ti si mi spominjala rizine pahuljice, mi za 6 dana ulazimo u 6 mjesec pa cemo vjerovatno poceti po malo kušat okuse. Ti si to mijesala sa svojim mlijekom kao gusto u zdjelicu ili u flasicu da pije? I zanima me za poslije, cini mi se tebi je dr. rekla/rekao da ne mijesas te pahuljice sa vocem jerse od toga deblja??? Zanima me jer je i moja mala mishelinka prilicno pa reko da ne pretjeramo kad pocnemo sa dohranomuser posted image

pa sta ti je onda sa tickerom? pogledaj i promijeni gauser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 30212
2.11.2011 10:33:59   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

u redu joj je ticker. za 6 dana mala puni 5 mjeseci i ulazi u 6.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 30213
2.11.2011 10:36:53   
ladyblue RR
Iman, i meni je Babylove postao ne rentabilan sada kako smo na 5-ici. do 4+ mi je i bio ok ali sada se više ne isplati. mi smo na Lumpi pelenama i ja sam zadovoljna. 70 kom - 26 KM. nije loše a pelene su duboke što meni odgovara jer je N povisoka. i ono što je najvažnije , ne propuste. sada kako je velika, moram i pelenu češće mijenjati jer jednom kada piški, pelena bude puna.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 30214
2.11.2011 10:41:52   
mala_sa

Eh ovako te prve pahuljice sam kupila one sto se mijesaju sa AD, ali ja sam ih mijesala sa mojim mlijekom (izdojim onoliko ml koliko pise na uputstvu) i davala sam mu iz flasice. To je trajalo nekih 10ak dana - kad je on poceo sam da spava po cijelu noc (samo ima jedno budjenje u 5h ujutro) i onda smo se opet vratili na siku (a spavanje je zadrzao isto kao i kad je jeo pahuljice). Sad sa punih 6mj sam mu kupila oet rizne pahuljice za laku noc ali ove sto se prave sa vodom (one vec u sebi sadrze AD) i te mu sad daje mm pred nocno spavanje (jer ga sika vice ne moze drzati cijelu noc) - a ujedno se i ja malo odmorim od stalnog uspavljivanja user posted image
Nama dr nije rekla da ih ne mijesamo sa vocem (Rose je pedijatrica to rekla), ali ja svakako nnjemu voce dajem samo - tako da ga nismo ni mijesali ni sa cim.
Sretno u provodjenju dohrane, i pitaj sta god ti treba user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 30215
2.11.2011 10:43:00   
sweet insanity

odgovorila ti je ladyblueuser posted image

Neposredna veza do poruke: 30216
2.11.2011 10:46:58   
Super Beba
ciciban - po pravilu, ne odbija se ništa kod rektalnog mjerenja temperature, jer faktički, tako se mjeri temperatura u tijelu, koja bi trebala biti realna temp. tijela...

lady - i ja hoću da pređem na taj lumpi, kako ga ti pohvali, al' nikako mi se ne da do Merkatora otići...sve nešto preče (valjda što imam još pelena, pa mi nije hića user posted image )

kod mene mali još nije zaspao..sad se prihvatio nekakve plastične žirafe i lupa po komodi s njom..haj, bolje da lupa nju, nego DVD player...NE tu nikako ne pali....
i da, dobili smo obje gornje dvice, tako da sada imamo 6 zuba u glavi....

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 30217
2.11.2011 10:47:08   
sweet insanity
mala_sa, hvala!

mersiha bravo za stavljanje none u ustauser posted image moja od kako je to otkrila, skoro svaki dan to radi kad je razgolisimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 30218
2.11.2011 10:55:39   
mersiha 77
mala_sa posto smo u blizu sa vama po starosti daj mi posalji to sto ga zadrzava po citavu noc da spava moj se jos uvijek budi
tri-cetri put da doji da vidim kako to izgleda i napisi mi kako pravis to,naravno ako prihvati

Neposredna veza do poruke: 30219
2.11.2011 11:07:35   
bambi7
Jutro mamicama i bebicama....
Kod nas ne pali ovo sa pahuljicama, mi smo ostali na nocnoj kasici ali se i dalje budiuser posted image
I ja cu probati babylove, jer joj se toliko ove lumpi urezuju na nogici cak vise nego pampers, disa me zaboli kad je skinem a njoj crvena pruga...
Mersiha, bravo za Auser posted image user posted image , mi smo juce otkrili slast nogica i kad je princeza gola odmah ih strpa u usta!

user posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 30220
2.11.2011 11:14:14   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: bambi7

Jutro mamicama i bebicama....
Kod nas ne pali ovo sa pahuljicama, mi smo ostali na nocnoj kasici ali se i dalje budiuser posted image
I ja cu probati babylove, jer joj se toliko ove lumpi urezuju na nogici cak vise nego pampers, disa me zaboli kad je skinem a njoj crvena pruga...
Mersiha, bravo za Auser posted image user posted image , mi smo juce otkrili slast nogica i kad je princeza gola odmah ih strpa u usta!

user posted image

bambi hvala,ovako isto Anes jutros poceo,bas su slatki user posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 30221
2.11.2011 11:17:40   
sweet insanity
Bambi, ja tebe ne skonta neki dab, jesul nase bebare tu negdje po starosti? Vidim to njoj uveliko hapice dajes pa se ja zbuniuser posted image

Neposredna veza do poruke: 30222
2.11.2011 11:25:03   
bambi7
Moja je 09.06, i ja sam pocela davati cim je napunila 4mj, ono pomalo da proba, a i ne umiju oni odmah aman koliko pojesti jer se prvo navikava na kašikicu.
Pomalo mljacka brlja al ode pa koliko god. Jos uvijek nismo izbacili nijedan mlijecni obrok jer je jos rano, ali kad malo pojede dojenje samo pomaknem za pola sata-sat zavisi koliko smaze kasice. ( i zavisi svidja li joj se ili ne)

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 30223
2.11.2011 11:31:01   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bambi7

Moja je 09.06, i ja sam pocela davati cim je napunila 4mj, ono pomalo da proba, a i ne umiju oni odmah aman koliko pojesti jer se prvo navikava na kašikicu.
Pomalo mljacka brlja al ode pa koliko god. Jos uvijek nismo izbacili nijedan mlijecni obrok jer je jos rano, ali kad malo pojede dojenje samo pomaknem za pola sata-sat zavisi koliko smaze kasice. ( i zavisi svidja li joj se ili ne)

Mi kontamo poceti kad udjemo u 6. aBd. Znaci dan razlike medju njimauser posted image Joj a ovo sa nogama je meni bilo presmijesno jos kad stane sisat nozni palac ko da je sikauser posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 30224
2.11.2011 11:44:40   
mala_sa

mala_sa posto smo u blizu sa vama po starosti daj mi posalji to sto ga zadrzava po citavu noc da spava moj se jos uvijek budi
tri-cetri put da doji da vidim kako to izgleda i napisi mi kako pravis to,naravno ako prihvati

Mersiha ja sam njega vec sa 5mj navikla uz pomoc izdajanja tako da mi spava, malo je na pocetku bilo skripavo (al kad si uporan sve se uspije), i naravno nisu sve bebe iste tako da Anesu mozda jednostavno samo treba tvoj miris i toplota da bi se opet uspavao i nemora znaciti da ce i sa hapom prespavati noc. Ja sam mu prvo pravila MODILAC (pahuljice za laku noc se zovu, i normalno se prave sa AD, ali ja sam izdajala svoje mlijeko i pravila prema uputstvu). Sad smo na HIPP pahuljicama za laku noc (ove se prave sa vodom jer vec imaju AD, nase su sa dvopekom od rize i bananom i Adin ih bas voli). Ove HIPP se normalno prave na gusto i daju kasicicom, ali ja njemu na istu mjeru vode stavim jednu kasiku pahuljica manje i opet isto ga drzi.

Neposredna veza do poruke: 30225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1207 1208 [1209] 1210 1211   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *