|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
31.10.2011 20:15:56   
alea
zna li ijedna od vas kako se pravi UČKUR baklava?

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 451
31.10.2011 20:16:39   
Amam
Palachinkooo daj rp za te jaffa kuglice,i meni se cine premasne one kocke.

Ja jos neznam sta cu.Prvi dan dorucak je obavezbno kod kuce mm ja i djecica uvijek imamo maslenjak i supu,a na rucak cemo kod mog dajdze jer nam je kurban kod njega,Vecera kod mojih.
Ja sam mislila praviti neku tortu,jer ce mama i sveki ove "agdaste kolace",rado bih americku ili arabiju ali mm ne voli vocne ukuse user posted image .
Dajte neki rp.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 452
1.11.2011 10:44:51   
henna ze
ja moram tri torte da napravim..sinoć sam na nekoj tv gledala recept za neku tortu..danas ću otići da kupim časopis pa vam postavim... uglavnom ono što sam upamtila da se kora pravi od 6 jaja umućenih sa 6 kašika šećera, 2 k brašna i 6 kašika mljevenih oraha te pola pzp...
ispeče se..i savije u krpu kao rolat...
zatim se 200 gr mljevenih oraha i 200 gr šećera u prahu prelije vrelim mlijekom...
taj fil se namaže na koru i umota u rolat...
rolat se reže na komadiće i reda na tacnu kao kora..dobije se izgled kao nekog cvijeta...
e onda ide fil od 3 žumanjka skuhana u mlijeku sa brašnom..to ne znam kolko ide..a ja ću svakako napraviti od 2 pudinga od vanilije skuhana u mlijeku...i klasika onda dodaješ puter..
pa tako napraviš tri reda kore i 3 reda fila..na kraju sve opet zalijepiš i ukrasiš šlagom..kako predobro izgleda..
sad može se sve to kombinovati..pa rolat namazati eurokremom ili džemom ko kako voli....

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 453
1.11.2011 10:58:24   
Amam

IZVORNA PORUKA: henna ze

ja moram tri torte da napravim..sinoć sam na nekoj tv gledala recept za neku tortu..danas ću otići da kupim časopis pa vam postavim... uglavnom ono što sam upamtila da se kora pravi od 6 jaja umućenih sa 6 kašika šećera, 2 k brašna i 6 kašika mljevenih oraha te pola pzp...
ispeče se..i savije u krpu kao rolat...
zatim se 200 gr mljevenih oraha i 200 gr šećera u prahu prelije vrelim mlijekom...
taj fil se namaže na koru i umota u rolat...
rolat se reže na komadiće i reda na tacnu kao kora..dobije se izgled kao nekog cvijeta...
e onda ide fil od 3 žumanjka skuhana u mlijeku sa brašnom..to ne znam kolko ide..a ja ću svakako napraviti od 2 pudinga od vanilije skuhana u mlijeku...i klasika onda dodaješ puter..
pa tako napraviš tri reda kore i 3 reda fila..na kraju sve opet zalijepiš i ukrasiš šlagom..kako predobro izgleda..
sad može se sve to kombinovati..pa rolat namazati eurokremom ili džemom ko kako voli....

Mislim da se zove bijela rada ili tako nesto oko rade,uh dobra jeste ali zahmetli,ja imam bebce user posted image .
Ali ima zenica koje se mogu baviti time daj ti rp.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 454
1.11.2011 11:02:25   
henna ze
nekakva margarita...il nešto tako

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 455
1.11.2011 11:04:32   
SdZ
IZVORNA PORUKA: palachinken

Napravila sam pola mjere ovog Bountyja, za probu i nije mi se svidio, premastan je, slijedeci put manje margarina. Krizam ga. Ali nadjoh recept za jaffa kuglice, pa su sad one u igri user posted image

Koliko ces stavljati margarina u ovu smjesu? Mozda 200g.  I ja sam htjela da pravim ove kocke za Bajram.
Napisi nam recept i za te jaffa kuglice, ako nije tesko za napraviti.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 456
1.11.2011 11:04:59   
bebacha
jel ovo

http://www.coolinarika.com/recept/bela-rada-margareta/

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 457
1.11.2011 11:07:21   
taurus
ja nikada ne kuham za bajram, jer tradicionalno ujutro ja idem kod mame dok je mm na bajram namazu, poslije zajedno doručkujemo, popijemo kafu i idemo u obilazak rodbine a ručamo kod svekrve
nakon ručka obavezno odmor jer smo rano ustali, a iskoristimo priliku dok svekrva čuva djecuuser posted image , a naveče idemo dalje u obilazak familije
drugi dan je rezervisan za prijatelje i eventualno izlazak ako "udomimo" djecuuser posted image

ne kontam što ove naše RR žene toliko kuhaju za bajram, logično mi je da ako nemaju mamu ili svekrvu da nešto pripreme i da to bude malo "svečaniji" ručak, ali baš praviti 5-6 jela user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 458
1.11.2011 11:08:19   
SdZ
A ima li ko kakav recept za neku lijepu kremu koju bih mogla staviti na jednu koru, pa onda slag ili cokoladu, ali da nije "zahmetli" jer se bojim da ne zabrljam sta.

<3 28.6. <3

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 459
1.11.2011 11:10:14   
Amam

IZVORNA PORUKA: bebacha

jel ovo

Ja sam mislila na ovu,jela sam kod prijateljice i bila je bas njamii

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 460
1.11.2011 11:14:02   
henna ze
moja taurus...kad imam sveki koja više nije u stanju da sve sama spremi..pa njoj pomognem jer kod nje idemo da jedemo prvo...
kad imam mamu koja radi 24/24 sata..pa ništa ne stiže..pa i njoj što god pripravim...zato sebi slano ništa ne prvim samo kolače...a nema niko drugi da uleti sem mene...
Salmy..ja najviše volim onu kremu..otopljena čokolada u vrhnju za šlag..sad možeš otoipiti ili bijeliu ili mliječnu ili crnu čokoladu..to mi je naj naj krema..

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 461
1.11.2011 11:18:08   
palachinken

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

IZVORNA PORUKA: palachinken

Napravila sam pola mjere ovog Bountyja, za probu i nije mi se svidio, premastan je, slijedeci put manje margarina. Krizam ga. Ali nadjoh recept za jaffa kuglice, pa su sad one u igri user posted image

Koliko ces stavljati margarina u ovu smjesu? Mozda 200g.  I ja sam htjela da pravim ove kocke za Bajram.
Napisi nam recept i za te jaffa kuglice, ako nije tesko za napraviti.

PRavo da ti kazem, necu ih ni praviti, a sigurno bih stavljala manje, 200 ili 180 grama i prvo bih otopila secer ili stavila secer u prahu jer se osjetio secer pod zubom, a margarin se lijepio na nepce. Bas bezze user posted image

Evo recept za jaffa kuglice:

sastojci
300 g keksa s okusom kakaa
150 ml soka od narandze
1vanil secer
2 velike kasike pekmeza od narance ili marelice
1 red cokolade za kuhanje
naribana korica narandze
1 kasika meda

Kekse samljeti ili ih dobro usitniti, preliti sokom, izmijesati, dodati med, pekmez, van. secer i otopljenu cokoladu, na kraju umijesati koricu narance, sve dobro izmijesati da se sastojci povezu. Najbolje rukama sjediniti smjesu, staviti u frizider 30 minuta i zatim oblikovati kuglice ili oblike po zelji. Dodati jos malo keksa ako se smjesa cini mekana. Uvaljati u mljeveni keks ili po zelji.

Moze i druga vrsta keksa, ali s okusom kakaa su predivne za ovaj kolacic, budu tamne i finog okusa. Ako netko voli sladje moze u smjesu dodati i malo secera ili sladila.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 462
1.11.2011 11:19:30   
henna ze
IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: bebacha

jel ovo

Ja sam mislila na ovu,jela sam kod prijateljice i bila je bas njamii

to je to

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 463
1.11.2011 11:23:14   
palachinken

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

A ima li ko kakav recept za neku lijepu kremu koju bih mogla staviti na jednu koru, pa onda slag ili cokoladu, ali da nije "zahmetli" jer se bojim da ne zabrljam sta.

Ganache, napisala ti je henna:
Za jednu koru radi 200ml vrhnja za slag i 100gr tamne cokolade. Vrhnje zagrijati, ali ne da prokljuca. Maknuti sa plate, izlomiti u njega cokoladu i mijesati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi, najbolje preko noci u frizideru. Kad se dovoljno ohladilo prakticno imas vrhnje za slag s okusom cokolade, i onda ga izmiksas i dobijes bas divnu kremu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 464
1.11.2011 11:25:55   
henna ze
palačinko usper su ove kuglice..i onako napraviti uz kafu..
by the way..vidjela sam one korpice za kuglice male u konzumu u centru..koštaju oko 1,80 50 komada

Neposredna veza do poruke: 465
1.11.2011 11:27:58   
palachinken

IZVORNA PORUKA: henna ze

palačinko usper su ove kuglice..i onako napraviti uz kafu..
by the way..vidjela sam one korpice za kuglice male u konzumu u centru..koštaju oko 1,80 50 komada

Jeeeeeeeeeeeeee! Ja kuglam svaki Bajram, bas mi trebaju, jos ako nisu neki dzidzavi, tim bolje!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 466
1.11.2011 11:28:24   
bebacha
ja najvise volim kremu od jaja na pari s cokoladom al i onu s vrhnjem. uvjek pravim s cokoladom za kuhanje.kakav je okus kad se radi s mlijecnom il bjelom.koju bjelu koristit.meni je ljepsa kad se umuti mikserom nego kad se ono ceka cjela vjecnost da se stvrdne

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 467
1.11.2011 11:29:33   
henna ze
imaju crne i roze..najjedostavnije

Neposredna veza do poruke: 468
1.11.2011 11:30:27   
bebacha
koji je keks s okusom kakaa,meni na pamet padaju samo napolitanke.
hajdi nije bastema al krenulo me.imal se kod nas gdje nabacit turski keks,tako se zove,izgleda kao petit beure al punjen cokoladom.nasla sam neki recept al ide taj keks i kazu da je preukusan

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 469
1.11.2011 11:30:44   
palachinken
Pa mikserom i jest krema, ono bez mucenja je, po meni, prejako za kremu, to je glazura. I sto tamnija cokolada, to bolje.

Ma da, napolitanke punjene kakaaom, ali da su tamne "kore" a imaju i oni Oreo keksi,crni.

< Poruku je uredio palachinken -- 1.11.2011 11:33:00 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 470
1.11.2011 11:31:57   
henna ze
ja pravila onu kraljicu čokoladei idu ove kreme od sve tri vrste čokolada...svaka na svoj način mi je bila brak..ja stavila bijelu milka..i mliječnu milka čokoladu....
ne znam da sam vidjela koju drugu bijelu...

Neposredna veza do poruke: 471
1.11.2011 11:32:32   
bebacha
mozel recept

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 472
1.11.2011 11:34:11   
henna ze
ahahahahahah..svaka mi je bila BRAK! namjerno nisam htjela preuredit post...

palachinko..jel može onaj kentov ko petit samo tamni?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 473
1.11.2011 11:39:40   
henna ze
http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade/

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 474
1.11.2011 11:41:09   
SdZ
Za jednu koru radi 200ml vrhnja za slag i 100gr tamne cokolade. Vrhnje zagrijati, ali ne da prokljuca. Maknuti sa plate, izlomiti u njega cokoladu i mijesati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi, najbolje preko noci u frizideru. Kad se dovoljno ohladilo prakticno imas vrhnje za slag s okusom cokolade, i onda ga izmiksas i dobijes bas divnu kremu.

Znaci to mi se ohladi preko noci i onda to miksam sutra i stavljam na koru? Je li onda previse na to obicna slag krema? Jer kolac koji cu praviti ima tu koru koja bude dosta socna i na nju ide obicna slag krema, ali ja sam htjela nesto izmedju. Nadam se da me razumijete.user posted image

<3 28.6. <3

Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebe i okretanje!
Cickolini

Kad su se vase bebice pocele okretati s ledja na stomak i obrnuto??? Molim i komentar ako imate vremena :)

Sa 4 mjeseca (50%)

Sa 5 mjeseci (17%)

Sa 6 mjeseci (12%)

Sa 7 mjeseci (6%)

Sa 8 mjeseci i vise (4%)

Drugo ... (12%)

Broj svih glasova: 187

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *