Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ne budi takva prema mojoj M. a sto se jonsona tice...mozda i bih da je drugi proizvodjac u pitanju
Ja sam sinoc tek u pola snimanja skuzila da nam je pozadina 'losa'...more proizvodjaca, a nigdje johnson's...cak ni ono njihovo bebi ulje koji mi je broj 1 u mojoj kozmetici...
Vece... Jelo, zar opet? Mi smo isli pedijatru, cekali sat i po, jedva nam oko pola 7 primili knjizicu, kaze puno-prepuno djece i ako nema temperaturu da dodjemo ujutro... I ja fino kazem, dijete mi ne prica haman cijeli dan, nema glasa, kaslje grozno i place od bolova, isli u hitnu bla bla bla..pogleda sestra papir iz hitne kaze sad cu pitati dr... Ja sa Lanom izasla kad mm govori uzela je knjizicu, jer ako je promukla ne smiju je vratiti...I tako se nacekali, u pola frke spica se ukakila, smrrrrrddddiiiii i posljem M kuci po plene , dok je ona dosao mi skoro na redu, a ja trk u auto, ne znam ni kako je presvukoh, taman ulazim prozivaju nas, dr joj izritirala grlo da se nakaslje, zena kaze ovo je strasno , inhalacije odmah, ujutro kontrola i vjerovatno opet inhalacije...dala mi je flonidan, ako u toku noci se zakaslje jako da dam 1 kasiku...i kad smo dosli kuci temperatura 38, dala joj dalsy, eno maloprije se preznojila i presvukla sam je odmah...
Lady26, kad je R. imala tu bolest, dala joj je injekciju jednu podijeljenju na dva dijela... Ja sam inhalacije odbila (dok sam ziva njih dvije nece na inhalacije), ali je flonidan pila... i to tri puta dnevno po kasiku... mozda i ti mozes dati Lani...
Moje su kod nane jer ja ujutro idem vrlo rano, a tek sam se vratila...
Nadam se da ce svi imati mirnu noc...
Ma nisam ni protiv cega samo da joj bude bolje....koliko je tuzna i malaksala...pocne kasljati i u plac...nece ni da prica a kad progovori toliko je tiho da po 2x mora ponoviti... Jos da joj mogu kako hranu ubaciti u usta...a ovako je na caju i mlijeku....pojede po 2-3 kasike sto joj ponudim i to je sve.. Kupili juce koljenicu, napravila supu, ma kakvi...nekoliko kasika i cim se zakaslje prestaje jesti...
Tajra, dala mi je flonidan i rekla izricito : samo ako se u toku noci probudi (iza 2-3) i jako zakaslje u protivnom da ne dajem... Ja svakako sam navila sat da joj dam antibiotik u 3....
Vece od nas, ja bukvvano cu poluditi, veceras mi Ana opet dobila temperaturu i to 39,1, ja vise ne znam od cega je i sta je, a dijete primilo 5penicilina.
Jelo ne znam je li ti neka utjeha, ali moja malena je tako u periodu od 6 mjeseci pa do 2. goi+dine bukvalno svako 15 dana dobivala temp bez ikakvih drugih simptoma. I to bas visoku temp. KAd god bi je odveli dr osgovor je bio: zubi, virus... i to stvarno prodje za 2-3 dana. Poslije je vise nisam ni vodila. I sada se to desava, ali ne tako cesto hvala Bogu. Iskreno ne znam sta je, nadam se da nije nesto ozbiljno, a sve mislim da je to taj period kada se to kod vecine djece desava, ili zbog zuba, ili zbog neceg desetog. zao mi te, sama s njih 2 , taman se one baje rijesili. Veeeliki za tebe i pusice djecici
Tajra, dala mi je flonidan i rekla izricito : samo ako se u toku noci probudi (iza 2-3) i jako zakaslje u protivnom da ne dajem... Ja svakako sam navila sat da joj dam antibiotik u 3....
Mila, slobodno ti njoj onu malu kasikicu pred spavanje daj, malo joj olaksaj. Pusa
Lady bas mi zao princezice... nadamo se da ce vec sutra biti kao nova... hvala vam drage moje
Joj kako je mene neki s*eb uhvatio, jos neke zalopojke pjesme pustila...pih sam. Nego pitala sam danas na temi dijete, potreban savjet. Je li iko imao iskustva sa anemijom kod malih beba koje doje. Danas Luki vadili nalaze i uradili mu u laboratoriji na svoju ruku zeljezo jer im nesto bilo sumnjivo i bas mu nisko, 4,2, a kao kod djece je 11 donja granica. Ja bila sama sa njima pa od mm prijatelj otisao po nalaze i laborantica mu rekla da se hitno javim pedijatru, ujutru cu ici, ali me zanima je li ko imao iskustav sa tim, je li to bas tako hitno i strasno, vise nisam pametna ni za sta. Pise na nalazu i podvuceno "serum djeteta je jako hemolitican"
Ma ne silim jer nema koristi...nudim stalno, stoji na stolu ali nista...jedino ako je dobre volje pojede pola kifle (sto nikako "ne klizi") veceras sam maksuz isla kupiti cokolino i pojela mi jenu malu zdjelicu i popila malo mlijeka... Ma nece ni grickalice... Hajde bit ce dobro aBd... Samo gledati nju kako sjedi, oke napola - tuga... Ljubim vas puno, idem u krevet... Jelo draga, sretno nocas, nadam se da nece rasti tura...
Žene zna li neko od vas mora li biti ovjerena knjižica kad se dijete vodi na vakcinu??? Vodila bih curicu na akcinu ali nemam muževu ličnu kartu da ovjerim, trenuno nije tu.
Mama75 mene brine jer prije nego sto su uveli penicilin crp joj bio 120, a leukociti 68 meni se cini, ne sjecam se vise. Pet penicilina primila, evo vec dan i po bez temperature i evo veceras opet i to ne bas mala temperatura.
Mila, slobodno ti njoj onu malu kasikicu pred spavanje daj, malo joj olaksaj. Pusa
Žene zna li neko od vas mora li biti ovjerena knjižica kad se dijete vodi na vakcinu??? Vodila bih curicu na akcinu ali nemam muževu ličnu kartu da ovjerim, trenuno nije tu.
Mi smo se vakcinisali, više puta, doduše nisam ni skontala da nije ovjerena, sve dok se jednom nisam u apoteci izofirala Od tada redovno ovjeravam.
Lady bas mi zao princezice... nadamo se da ce vec sutra biti kao nova... hvala vam drage moje
Joj kako je mene neki s*eb uhvatio, jos neke zalopojke pjesme pustila...pih sam. Nego pitala sam danas na temi dijete, potreban savjet. Je li iko imao iskustva sa anemijom kod malih beba koje doje. Danas Luki vadili nalaze i uradili mu u laboratoriji na svoju ruku zeljezo jer im nesto bilo sumnjivo i bas mu nisko, 4,2, a kao kod djece je 11 donja granica. Ja bila sama sa njima pa od mm prijatelj otisao po nalaze i laborantica mu rekla da se hitno javim pedijatru, ujutru cu ici, ali me zanima je li ko imao iskustav sa tim, je li to bas tako hitno i strasno, vise nisam pametna ni za sta. Pise na nalazu i podvuceno "serum djeteta je jako hemolitican"
Joj ovo se nama jednom desilo. Ja sva istraumirana, kontam sta je sada, a dr hladno: pa dslo im do hemolize u uzorku, nisu dobro baratali s njim. I cak nismo ni ponovili nalaze A trebalo mi zbog necega, ne sjecam se sta, globuline neke da odrede. Elem, mozda je i kod vas to. Nada dr srecom ne daje cesto to vadjenje krvi, a nije laka ni na antibioticima. Ko zna sta bi ovoj mojoj nalazi pkazali, ovako vjerujem dr na rijec: vidi se da joj nista ne fali (sem nekih 10-ak kg, ali necemo o tome)