Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 16:18:40
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
rose koliko ce onda biti ovo moje debelo...on sad ima 5.5 i ne prestaje jesti...
Imam ja jednog takvog,ali evo zadnji mjesec se naglo izduzio, a dobio samo 800grama (prvi i drugi mjesec po 1600 u prosjeku) tako da ne izgleda ko loptica vise
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 16:20:53
Super Beba
rose koliko ce onda biti ovo moje debelo...on sad ima 5.5 i ne prestaje jesti...
nemoj se brinuti oko toga...jer što su "stariji", dobivaće sve manje na kilaži...pogotovo kad se počnu kretati, tj. puzati, uspinjati, i sl. Moj mali je poprilično dobivao na kilaži, više se i ne sjećam i sad je evo stao na nekih 11 - 11,50 kg...a imao je 9 kg sa 5 mjeseci (evo, pogledah u radosnici)...i jednostavno je prestao dobivat kilu po mjesecu, a sa 5 mjeseci je i počeo da malo po malo puže... a meni je i bilo draže što je "krupniji", bilo mi je lakše baratat' s njim..hB nikad ga nisam navikla na ruke, tako da nisam imala problem nosanja po rukama...jedino me je slomilo kad bih morala AS snijeti u auto i nazad...tad sam skršila tetivu lijeve ruke...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 16:26:16
animagical
prvi mjesec je dobio kilu a sada za 15 dana kilu...a dug je 64 tako da ne izgleda kao loptica,ali je tezak... niko nece da ga nosi duze od 5 minuta, samo mm i ja...tako da ga teglim za sobom gdje god podjem, sveki kaze tezak joj....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 16:32:55
palachinken
IZVORNA PORUKA: Super Beba
nemoj se brinuti oko toga...jer što su "stariji", dobivaće sve manje na kilaži...pogotovo kad se počnu kretati, tj. puzati, uspinjati, i sl. Moj mali je poprilično dobivao na kilaži, više se i ne sjećam i sad je evo stao na nekih 11 - 11,50 kg...a imao je 9 kg sa 5 mjeseci (evo, pogledah u radosnici)...i jednostavno je prestao dobivat kilu po mjesecu, a sa 5 mjeseci je i počeo da malo po malo puže... a meni je i bilo draže što je "krupniji", bilo mi je lakše baratat' s njim..hB nikad ga nisam navikla na ruke, tako da nisam imala problem nosanja po rukama...jedino me je slomilo kad bih morala AS snijeti u auto i nazad...tad sam skršila tetivu lijeve ruke...
O da, AS je ko crna zemlja teska, teza mi od kolica, mrzim ga nosati u njoj.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 16:39:39
Super Beba
palachinken - ne znam šta je gore AS koja je lomi ruke ili on solo kad se počne vrpoljiti u naramku :) Prije npr. odem u banku/poštu/prodavnicu s njim u AS, fino ga spustim na pod i odradim posao...sad s njim u naramku ne mogu ni do torbe doći, a ne znam gdje bih s njim..na pod ne ide, jer ode Amar pod tramvaj...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 17:42:36
Visnja RR
da pokucam i mladjoj grupici kuc, kuc, kuc kuc djevojke samo da vas napomenem da ima jos 14 dana za prijavu bebica za Johnsons kalendar... fotke na adresu johnsonsbaby@ringeraja.ba a onda idemo da glasamo...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 20:05:59
Amam
Nove mame i bebe dobro nam dosle . Joj Jelena nista ti ne bih znala oko anemicnih beba,bas mi je zao. Animagical moj E je uzivao u toj "dzidzi" pa do nekih 4-4,5 mj dijete je tu i spavalo i igralo se a sad ni sekunde,ja to sklonila na stranu. Enci cure su masallah premedene,ljubni ih u te obraze slatke!
Moj E je, ali za prave, ne podnosljiv ni sama ne znam koliko je puta zaspao danas a niti jednom nije duze od 10 min.spavao,ma grize koliko je nervozan .Cak sam mu i calgelom desni mazala ali nista
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 20:40:35
Super Beba
amam - jeste li hodali danas? Ja sam primijetila da je mali nikakav ako je čitav dan u kući...danas smo baš uživali na suncu, spavao skoro 2h, ma ljepota...a u kući max pola sata...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 20:54:04
rose
IZVORNA PORUKA: vjestica
danas nam je divan dan, divan dan našoj Nađi rođendan, rođendan živjela, živjela i sretna nam bilaaaa
pusa od E i mene i sve najljepše za rođendan
ma kad se nisam rasplakala veceras kad joj donesose tortu i kad joj djecica malo starija pocese pjevati mogu misliti kako ce mi biti kad mojoj aBd uskoro bude rodjendan
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 21:23:04
tukica
IZVORNA PORUKA: enči80
Mamolina dobro nam došla
Jelena ljubila sam ih a ti nama ljubi svoje piliće male i da što prije ozdrave.
Bambi hvala a evo i jedna normalna fotografija gdje su kao fine i poslušne:
Asja i Zara
Masallahh bebica, ljubim ih u ove obrascice.... Joooooj ko med su, njam njam Dva mala andjela... Da su ih crtali, ne bi sladje ispale
Evo i mene malo... Prije svega, vidim da je Nadji rodjendan... Sve naj, naj, naj, naj, najljepse i samo najbolje joj od srca zelim, da poraste u divno bice, da bude zdrava, lijepa, sretna i da voli svoje roditelje koliko i oni nju....iiiiii... evo ja bih sad plakila koliko sam dirnuta.... Nadam se da je provela prelijep dan... Ja sam zvanicno odustala od ucenja svoje male djavolice da spava bez mene po danu ili u svom krevetu... sinoc sam probala i nakon plakanja, povracanja od muke, vratila sam je kod nas i dijete je zaspalo u roku od 5 minuta... a po danu spavam i ja s njom, pa je dobro i meni i njoj... a kad pomislim kako cu kad krenem na posao, sve se tjesim da ce tad morati da se privikne bez mene i da zaspi i da lala... srecom, pa radim haman 2 ulice od kuce, pa cu joj biti blizu pomalo jedemo, tj. malo rizinih smutim sa mojim mlijekom, pa pojede 4 male kasikice, a danas sam joj i sokica davala na kasikicu i nije vrtila galvu kao i inace... hajd valjda ce se popraviti stanje... probacu da joj malo dam ad da vidim kako ce da reaguje jer ga prije nije htjela ni okusiti...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 21:36:12
Anoniman
Moje veliko dijete dobilo opet temperaturu, a vidjeli su Sabina i Rose na Nadjinom rodjendanu dijete zdravo i pravo igra se, dodjemo kuci igrala se jos i da vecera nece, kontam pojela je torte pa zato, ja da je spremim za spavanje i kako mi je sjedila na krilu naslonim bradu svoju na njenu glavu, dijete bukvalno gori. mjerila sam tri puta sa tri razlicita toplomjera, na svakom nazalost isto, 39,1 joj. Primila 5penicilina, a ono i dalje temperatura. Poludicu
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 21:39:04
tukica
jooooj Jelo, j. mu misa... nikako da popusti ta tura... uh... da nisu zubi, rece ti da joj desni krvare... uh, uh, mogu misliti kako se dijeete napati... tebi se divim... spomenik bih ti izlila usred saraj'va
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 31.10.2011 21:43:43
rose
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Moje veliko dijete dobilo opet temperaturu, a vidjeli su Sabina i Rose na Nadjinom rodjendanu dijete zdravo i pravo igra se, dodjemo kuci igrala se jos i da vecera nece, kontam pojela je torte pa zato, ja da je spremim za spavanje i kako mi je sjedila na krilu naslonim bradu svoju na njenu glavu, dijete bukvalno gori. mjerila sam tri puta sa tri razlicita toplomjera, na svakom nazalost isto, 39,1 joj. Primila 5penicilina, a ono i dalje temperatura. Poludicu
ja sam isto kod S primjetila celo vruce a obrazi hladni...nisam joj mjerila temperaturu, popila je hapu i zaspala...eno sad je pipnuh ona se vec oznojila mada se skoro uvijek oznoji...valjda nema turu