|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: masina za susenje vesa
25.10.2011 11:56:02   
sarisari
žene moje ono sto mene zanima jeste, s obzirom da u kupatilu imam jedan odvod u zidu gdje je ono crijevo sa mašine za ves prikljuceno, na koji bi nacin prikljucila masinu za susenje ako kupim da je odvojena od ove za ves ili ako kupim kombinovanu je li u isti taj odvod se prikljuci, odnosno postoji li neki nastavak sa dva djela jedan za jednu masinu drugi za drugu,a da ide u jedan odvod u zidu...??? hitno bi mi bio potreban odgovor, hvala

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 276
25.10.2011 12:00:13   
hampsi
sarisari kod mene je kombinovana i jedno crijevo ide u taj odvod u zidu. Ako kupujes odvojeno onda imas te kondenzacijske koje vodu izbacuju u neku posudu iza- imas postova od zenica koje je imaju, tako da mislim da ti za nju i ne treba nesto posebno. Jedostavno pitaj tamo gdje mislis kupovati, najlakse ti je user posted image
Ja sam konacno skontala da mogu ves ubaciti na program za susenje od 40 min, prosusi ga lijepo, ne zguzva, i peskiri budu bas mekani. Jedino sto ima taj neki ruzan miris

Takva sam kakva sam

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 277
25.10.2011 12:00:48   
babina beba
Ja sam neki dan kupila indesitovu a to imaju i ostale mislim da se te zovu kondezione ili tako nesto, imaju onu kutiju gdje se skuplja voda i onda samo kad masina zavrsi prospes tu vodu, znaci bez crijeva!

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 278
25.10.2011 12:24:30   
sarisari
ja ne bih kondenzacijsku nesto mi se ne vodi racuna jos o toj zdjelici, radje bi da crijevo ide u zid, ali znaci onda moram kupiti kombinovanu koliko sam shvatila, hvala vam na inf.ako ima jos nesto sto bih trebala znati prije nego sto je krenem kupiti samo pisite, hvala

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 279
25.10.2011 12:33:30   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: sarisari

ja ne bih kondenzacijsku nesto mi se ne vodi racuna jos o toj zdjelici, radje bi da crijevo ide u zid, ali znaci onda moram kupiti kombinovanu koliko sam shvatila, hvala vam na inf.ako ima jos nesto sto bih trebala znati prije nego sto je krenem kupiti samo pisite, hvala

ja imam kondenzacijsku sušilicu, sa zdjelicom, i vjeruj da uopće nije zahmet...mašina ti fino pokaže kad se napuni, a to je nekih 10-ak sušenja, ako ne i više...

hampsi - mislim da u DMu imaju neke mirišljave maramice za sušilicu, pa eto, pogledaj...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 280
28.10.2011 11:12:26   
sarisari
interesuje me jos nesto koja manje ispusta paru i da li bi uopce smjelo da u kupatilu ima pare od mas. za susenje

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 281
28.10.2011 11:19:50   
Dalil@

interesuje me jos nesto koja manje ispusta paru i da li bi uopce smjelo da u kupatilu ima pare od mas. za susenje

Kod mene je kondenzacijska (voda se skuplja u posudu) i nema ni truna pare. Ona samo zagrijava prostor kada susi vec tako da je zimi to dodatni plus user posted image
Ne znam kakvo je stanje s parom kod odzracnih susilica.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 282
28.10.2011 11:24:37   
Nedi
Kondenzacijska ne može u kupatilo koje nema prozora. Ova masina nema nikakvo crijevo nego para izlazi iz otvora na mašini u kupatilo. Nije joj potrebno nista osim utičnice.Voda se skuplja u posudi i nije nikakav zahmet to istresati, ja istresan posliej svakog susenja po navici.

Masina sa crijevom moze u prostorije bez prozora koje imaju odvod za ventilaciju i njoj je potrebno obezbijediti odvod za vodu i za paru. Meni ovo izgleda mnogo komplikovanije jer obicno kupatila imaju jedan odvod i stalno se mora premjestati odvod za masinu za veš i sušilicu. Ma meni bi se garant desilo da zaboravim i onda mi se voda iz mašine za veš nađe svuda po kući. Negdje sam procitala da ima novi model ove sa crivevom za odvod pare a ipak ima posudu za vodu ne treba joj praviti poseban odvod.

< Poruku je uredio Nedi -- 28.10.2011 11:28:21 >

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 283
28.10.2011 11:26:53   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Dalil@

Kod mene je kondenzacijska (voda se skuplja u posudu) i nema ni truna pare. Ona samo zagrijava prostor kada susi vec tako da je zimi to dodatni plus user posted image

A gdje izlazi para? Recimo kad susis bijeli veš? Meni bude prvih 30-40 minuta puno pare kad susim npr 6kg bijelog veša, posebno peškira. Sreća pa imam veliki prozor u kupatilu inace je nebi mogla ukljuciti n ikad.

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 284
28.10.2011 11:29:39   
Dalil@

IZVORNA PORUKA: Nedi

Kondenzacijska ne može u kupatilo koje nema prozora. Ova masina nema nikakvo crijevo nego para izlazi iz otvora na mašini u kupatilo. Nije joj potrebno nista osim utičnice.Voda se skuplja u posudi i nije nikakav zahmet to istresati, ja istresan posliej svakog susenja po navici.

Kakva para Nedi? Ja imam ovu i nema nikakve pare, izlazi samo topli zrak. Btw, u kupatilu nemamo prozor i najnormalnije susim vec samo su vrata otvorena jer masina dosta zagrijava prostor (a to su nam napomenuli i kada smo kupovali susilicu)..
Koji ti je model? Cija je?

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 285
28.10.2011 11:35:11   
Nedi
Prvo da vidim da li mislimo na isti model mašine. Znaci i ti imas masinu koja nema nikava crijeva, nista. Samo je ukljucic u striju i susuis bilo da je na balonu ili u d. boravku?

Kod mene je ta,Beko, kupila sam je davnoooo i kapacitet je haman 7kg, davno je to bilouser posted image

Da nemam prozor para bi bila svuda po kuci i vlaga bi se stvaralauser posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 286
28.10.2011 11:35:16   
Dalil@

IZVORNA PORUKA: Dalil@

A gdje izlazi para? Recimo kad susis bijeli veš? Meni bude prvih 30-40 minuta puno pare kad susim npr 6kg bijelog veša, posebno peškira. Sreća pa imam veliki prozor u kupatilu inace je nebi mogla ukljuciti n ikad.

user posted image

Ali, nema pare...ni truna. Ja sam inace alergicna na vlagu...smetala bi mi ta para svakako..To i jeste poenta ove kondenzacijske susilice...para od susenja ide u posudu u obliku kondenza, tj, od pare nastaje ta voda koju prospes. Da ti nije pokvarena susilica?
Znas kad sam ja jednom primijetila paru (zapravo sam je osjetila vise zbog alergije)..jednom kada sam prala onaj veliki filter pa ga zaboravila vratiti nazad a ukljucila susenje. Tada mi je sva para izasla u stan (vjerovatno kao tzo kod tebe) i u kondenzacijskoj posudi je bilo skroz malo vode. A inhace mi se ta posuda napuni za jedno susenje..bude puna.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 287
28.10.2011 11:37:42   
Nedi
Posuda bude puna vode i ne moze stati u nju ako npr hocu 2 susenja. Nije pokvarena, takva je od samog početkauser posted image

Jedino da nisu usavrsili u zadnjih 4-5godina pa su sad kvalitetnijeuser posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 288
28.10.2011 11:37:49   
Dalil@

Prvo da vidim da li mislimo na isti model mašine. Znaci i ti imas masinu koja nema nikava crijeva, nista. Samo je ukljucic u striju i susuis bilo da je na balonu ili u d. boravku?

Kod mene je ta,Beko, kupila sam je davnoooo i kapacitet je haman 7kg, davno je to bilouser posted image

Da nemam prozor para bi bila svuda po kuci i vlaga bi se stvaralauser posted image

E da, takva. Bila mi i u dnevnoj jedno vrijeme...a obicno je u kupatilu koje nema prozor. I kada se zatvori prilikom susenja nema vlage. Samo se ugrije prostor dosta pa se mora otvoriti. Cak se osjeti taj suhi zrak u kupatilu ako si unutra zatvoren dok radi.
Kod mene je Gorenje. Da nije stoga ta razlika user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 289
28.10.2011 11:39:45   
Dalil@

Posuda bude puna vode i ne moze stati u nju ako npr hocu 2 susenja. Nije pokvarena, takva je od samog početkauser posted image

Jedino da nisu usavrsili u zadnjih 4-5godina pa su sad kvalitetnijeuser posted image

Moguce..

Vjerovatno razlika u modelu user posted image

Mada, ja bih poludjela da ima pare..jer ja sam svoju uzela bas iz razloga da sprijecim vlagu po kuci, s obzirom na to da mi smeta..da izbjegnem susenje vesa po kuci.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 290
28.10.2011 12:31:36   
Nedi
Možeš li mi napisati koji je model? Da znam prilkom iduće kupovine jer ako se preselim ovu ću jedino na balkom moći staviti a i tamo ako bude mjesta

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 291
28.10.2011 12:45:44   
Dalil@
Gorenje D 61212, kondenzacijska

Kupili je prije nekih 4-5 god.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 292
28.10.2011 12:53:18   
Nedi
tnxuser posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 293
28.10.2011 12:54:00   
bananica
otkad ja imam namjeru kupiti masinu za susenje,al eto nikad napraviti taj korakuser posted image
realno kad gledam ne znam ni gdje bih je stavila, jedino na balkonuser posted image
znaci za tu bez crijeva nije potreban prozor u kupatiluuser posted image

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 294
29.10.2011 12:34:41   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: bananica

otkad ja imam namjeru kupiti masinu za susenje,al eto nikad napraviti taj korakuser posted image
realno kad gledam ne znam ni gdje bih je stavila, jedino na balkonuser posted image

stavit' je na veš mašinu :)

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 295
29.10.2011 13:10:25   
R&T@
Moja susilica je u kuhinji, a bila je i u dnevnom boravku i u spavacoj sobi...

Mislim da sam vam time sve rekla...

Zasto biste kupile masinu kojoj treba odvoduser posted image  kad ovu mozete staviti gdje god pozelite...

Kutiju trebate isprazniti kad vam "masina javi" da je puna...nakon nekoliko susenja... i to je sve...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 296
29.10.2011 15:37:25   
bananica
IZVORNA PORUKA: Super Beba

ma iznad ves masine mi je polica, pa ako stavim ovu za susenje ne znam sta bih s policomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 297
29.10.2011 21:51:13   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Super Beba

ma iznad ves masine mi je polica, pa ako stavim ovu za susenje ne znam sta bih s policomuser posted image

e šteta...ako kako možete, pomjerite policu :)))

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 298
31.10.2011 12:28:59   
sarisari
ja imama ogromno kupatilo i prostor mi nije problem, znaci smjestit ću je u kupatilo medjutim kondenzacijsku i ventilacijsku sam eliminisala znaci kao jedina opcija mi ostaje kombinovana samo me zanima još nesto ja sam cula da se kombinovana ( perilica i susilica ) samo prikljuci na onaj odvod na koji ide i sama perilica pa je li to istina, s tim sto bih ja ostavila i svoju perilicu koja je skoro nova i napravila T prikljucak i za vodu i odvod ( kaže maistor da je to izvodivo) tako da imama i kombinovanu a i perilicu jer uvijek imama puno veša

Neposredna veza do poruke: 299
31.10.2011 12:31:53   
sarisari
sorry ja postavih pitanje na koje mi je vec hampsi odgovorila ali tek ga sada procitah,thx

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *