|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
24.9.2011 15:15:19   
KupusLivada
i ja kazem, kod kuce :D da mi je samo naci one starinske babice, sa vrućom vodom, peškirima i rakijom user posted image

nego, ova bi se konverzacija trebala nastaviti na temi "mrsa"...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 426
24.9.2011 16:56:11   
Anoniman
Nazalost pojavila se MRSA i u drugim gradovima Travnik, Bugojno i jos neki... ovo je bukvalno ludnica... i kazu slab natalitet, pa i ne bio.

(odgovor članu KupusLivada)
  Neposredna veza do poruke: 427
24.9.2011 16:56:58   
teacher75
user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 428
24.9.2011 17:02:21   
Anoniman
Teacher znam da je nemoguce da se ne brines, ali pokusaj koliko toliko da se opustis. Evo npr nas tri je bilo, prvo lezale u sobi na patologiji, pa onda sve tri isti dan bile na programu za CR, pa posle toga na intenzivnoj zajedno i na kraju zajedno na porodjajnom i samo sam ja pokupila bestiju i moj maleni, ostale dvije porodilje i bebe ok. Moj savjet poradi na imunitetu, na krvon slici itd, kod mene su to glavni preduslovi bili da je pokupim, jer mi je imunitet pred kraj trudnoce bio nula, a krvna sika katastrofalna, zeljezo 2,4. Mrsa ce najprije uhvatiti osobu sa slabim imunitetom, da je ima, ima je a da je svak pokupi ne pokupi. To je jednostavno lutrija i zacarani krug.

Neposredna veza do poruke: 429
24.9.2011 17:04:57   
teacher75

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Teacher znam da je nemoguce da se ne brines, ali pokusaj koliko toliko da se opustis. Evo npr nas tri je bilo, prvo lezale u sobi na patologiji, pa onda sve tri isti dan bile na programu za CR, pa posle toga na intenzivnoj zajedno i na kraju zajedno na porodjajnom i samo sam ja pokupila bestiju i moj maleni, ostale dvije porodilje i bebe ok. Moj savjet poradi na imunitetu, na krvon slici itd, kod mene su to glavni preduslovi bili da je pokupim, jer mi je imunitet pred kraj trudnoce bio nula, a krvna sika katastrofalna, zeljezo 2,4. Mrsa ce najprije uhvatiti osobu sa slabim imunitetom, da je ima, ima je a da je svak pokupi ne pokupi. To je jednostavno lutrija i zacarani krug.

hvala na utjesnim rijecima, nemas pojma koliko mi je zao sto vas je to snaslouser posted image nadam se da cete se uskoro rijesiti bestije

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 430
24.9.2011 21:03:48   
kity10
ne znam sta bi vam rekla i savjetovala zene drage...ja ne znam sta bi i gdje bi se opet poradjala da moram....
e kad bi bila neka privatna mala porodilista ili ono ko prije poradjanje kuci....
meni je isto tako dr iz dz rekla da je to sada vec prava epidemija i da ne obolijevaju samo djeca nego i majke....ja znam da sam je ja dobila i moja beba a znam i da je beba od zene koja je sa mnom lezala. a bile smo u bolnici samo oko 30 sati....

Neposredna veza do poruke: 431
27.9.2011 19:01:21   
BBubica
dobisno i mi nalaze briseva..uradjene zbog dermatitisa i nalazi pokazuju MRSA bakteriju i streptokoku hemolitikus. beba ima 9,5 mjeseci!
zna li neko od vas gdje jos mogu uraditi briseve u sarajevu - osim ilidze  jer njima nista ne vjerujem

(odgovor članu kity10)
Neposredna veza do poruke: 432
27.9.2011 20:05:05   
škorpija
možeš u privatnom labratoriju u branilaca sarajeva, ulaz odmah do nekadašnjeg kafića cotton, nos i grlo koštaju 25 KM

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 433
27.9.2011 20:21:34   
BBubica
IZVORNA PORUKA: škorpija

možeš u privatnom labratoriju u branilaca sarajeva, ulaz odmah do nekadašnjeg kafića cotton, nos i grlo koštaju 25 KM

super, hvala puno :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 434
27.9.2011 20:27:01   
škorpija

IZVORNA PORUKA: BBubica

nama su na ilidži zamijenili nalaze, ni ja im više ne vjerujemuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 435
27.9.2011 20:44:19   
N_N

dobisno i mi nalaze briseva..uradjene zbog dermatitisa i nalazi pokazuju MRSA bakteriju i streptokoku hemolitikus. beba ima 9,5 mjeseci!
zna li neko od vas gdje jos mogu uraditi briseve u sarajevu - osim ilidze  jer njima nista ne vjerujem

I u Sanasi. Sretno!

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 436
27.9.2011 21:02:05   
BBubica

nama su na ilidži zamijenili nalaze, ni ja im više ne vjerujemuser posted image

nama su na ilidzi nasli amebu!! tri puta po tri nalaza-ameba..lezali u bolnici 11 dana poslije toga, nigdje nista hvala bogu, samo bebca bezveze izboli i gnjavili..tako da ilidza OTPADA sto se tice strucnosti

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 437
27.9.2011 21:02:40   
BBubica
IZVORNA PORUKA: N_N

I u Sanasi. Sretno!

e njih sam nasla :)
hvala puno

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 438
27.9.2011 21:02:49   
Lulu_08
Jeza me hvata od ove ludnice, pa kako ne mogu stati u kraj toj glupoj bestiji?!?!?! I evo vidim da se siri po gradovima kroz BiH, divno, sjajno, bajno. Grrrr...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 439
27.9.2011 21:09:44   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Djana

Jeza me hvata od ove ludnice, pa kako ne mogu stati u kraj toj glupoj bestiji?!?!?! I evo vidim da se siri po gradovima kroz BiH, divno, sjajno, bajno. Grrrr...

suti, zamisli kako je meniuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 440
27.9.2011 21:10:03   
Anoniman
Meni nije jasno sto se ne traze ostavke direktora bolnice...to mi nekako prvo pada na um...to bimi bio normalan potez. Ne mogu da vjerujem da je nisu u stanju drzati pod kontrolom.
Svjesna sam da jeima u svim bolnicama, da mrsa nije jedino kod nas prisutna...svega sam svjesna...al mi taj haos nije jasan...da toliko beba i mama oboljeva svaki dan...meni to ne ide u glavu...znaci definitivno je do njih...ili ne ciste kako treba, ne koriste propisana sredstva za bolnice, sterilizaciju...vjerovatno im i uposlenici sire mrsu...pretpostavljam...al mi nije jasno kako vec nisu trazili ostavke direktora...fakat mi nije jasno...kad su toliko ocigledno nesposobni

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 441
27.9.2011 21:26:07   
BBubica
dok sam lezala  u bolnici (prvo stari GAK proslo ljeto, pa se onda porodila na Jezeru u decembru prosle godine) , ne vidjeh ni jednu sestricu da nosi rukavice, ne daj boze da opere ruke kad dolazi od druge pacijentice..cesto s pus pauze pravo kod pacijentice pa osjetis smrad cigareta na njihovim rukama..fuj...
samo dvije sestre su na Jezeru nosile maske na licu...
pa kako se nece siriti i MRSA i sve ostalo , cccc

nama ne trebaju ni nove zgrade ni novi aparati, instrumenti..samo nam treba NOV , obrazovan i kulturam kadar koj ce raditi

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 442
5.10.2011 16:59:43   
emma.L
Imam info iz druge ruke, pa sad... ne zvuči nevjerojatno. Naime, osoba koja je u poslu deratizacije i sl. kaže da se prije par godina utvrdilo da se na staroj očnoj klinici mrsa počela širiti iz velike kante sa bademovom kremom koju je neki uposlenik, naravno, zarazio. user posted image
Šta mislite je li itko ikad odgovarao? Ja nešto ne pročitah nigdje o tome. Pod uvjetom da je istina, ali zaista je izvor ok.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 443
29.10.2011 2:11:34   
mikica24
Cure, ja sam u 39 sedmici, planiram se na Jezeru poroditi, jer prošli put u državnoj sam traume preživjela. Pa me zanima je li ko od vas probao da ponese svoje stvari za bebu, da je obuku nakon poroda, da je ne zamotavaju u njihove pelene i sl.? Ja imam namjeru tako da uradim, sve otkuhala ispeglala na pari dobro i tako cu da zahtijevam, e sad ne znam hoće li mi upaliti... vjerujte da sam istraumirana MRS-om, jer sam uživo vidjela kako izgleda i koja je muka...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 444
29.10.2011 10:10:15   
Miracle*3
Mikice, ja sam isto razmisljala o tome. Pa pitaj, ali nakon ovog posta prije tvog, ja bi ubacila i svoje kreme i sve sto treba za bebu, i sto ostane halal im bilo

(odgovor članu mikica24)
Neposredna veza do poruke: 445
29.10.2011 10:18:34   
Emica_sa
Ne moze se unijeti nista za bebu osim pelena,tako da nista od toga,da se odjeca nosi sto i razumijem,jer oni bebe presvlace i kupaju u isto vrijeme,i onda bi se roba opet pomijesala i opet bi bili na istom,tako da nista od togauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 446
29.10.2011 10:56:08   
Miracle*3
Ma nadati se da cemo izaci iz bolnice bez mrse. Ja mislim da zene koje rode prirodno, malo se zadrzavaju gore i imaju vece sanse da izadju zdrave i one i bebice. Mozda grijesimuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 447
29.10.2011 11:58:45   
mikica24
Ne znam vjerujte da sam preplašena kao i sve koje očekuju da se porode, al iskreno se nadam najboljem... 

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 448
29.10.2011 12:22:02   
Emica_sa
Zene koje rode prirodno leze samo 24 sata,a poslije carskog 5 danauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu mikica24)
Neposredna veza do poruke: 449
29.10.2011 12:27:41   
mikica24
Iskreno se nadam da se neću poroditi na carski, zbog mnogo čega a posebno radi ove napasti...user posted image

Moja Akica, mamina radost 30.8.2008

[img]http://lbdf.lilypie.com/DzmQp2.png[/img]

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *