|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
16.9.2011 23:07:11   
škorpija
Novinarka Dnevnog avaza koja vas je kontaktirala je moja kolegica, i znam koliko joj je teško napisati bilo kakvu priču o tome, jedini izvor infomacija su postovi na RR.  Sa GAK-a niko ništa neće da kaže, upućuju je da šalje bezveze upite i faksove, a  nikad niko joj ne odgovori, a kamoli na telefon da joj se jave, isto tako ju je i portparol KCUS-a Biljana Jandrić skinula s dnevnog reda, ne zna ništa, nek zove direktoricu pedijatrije Senku, senka se niakd ne javlja, Sebija Izetbegović ne daje izjave, ma ludilo.

Iskreno i ja sam se iznenadila kad sam vijdela da piše da u Općoj bolnici nema MRSA-e, a ovdje sam čitala da ima, no kaže nisu joj to mogli potvrditi iz Federalnog epidemiološkog zavoda. Dok žene javno ne progovore o MRSA-i, ovaj problem nikad neće biti rješen i tačka, a sve više i više beba je zaraženo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 401
16.9.2011 23:17:20   
Anoniman
Skorpija znam da nije moje da kazem jer sama ja nisam dala izjavu, ali da proba da kontaktira nekog iz dz, npr meni licno je dr Gordana kad je kod nas posumnjala na mrsu rekla da je to strasno koliko u zadnje vrijeme ima djece sa tom dijagnozom i sa Jezera i iz Vojne bolnice.

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 402
19.9.2011 14:51:33   
Daja_sa
Danas nam gotovi nalazi...brisevi koze uredni ali u brisu nosa izolovana MRSA--- zene drage ja sam totalno na izmaku snage i zivaca...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 403
19.9.2011 16:14:12   
lela_am
Hm...e ovako...pokušali smo ranije de registrujemo al nešto nije moglo......beba danas ima 22 dana,  danas dobili nalaz brisa, nos usta i prepone čisti.....sekret iz malog čirića iza uha -- izolovana mrsa.....jutros se pojavio još jedan mali kao prištić koji su na djećijoj hirurgiji očistili alkoholom i stavili rivanol.
Sve u svemu gdje god dođem..neko il je prije nas u redu sa istim problemom ili je iza nas....patronažna kaže nikad više nije bilo, ovi na hirurgiji kažu opet počelo....

Ovi do sada doktori kažu da je kod nas stanje zadovoljavajuće...ova bubuljica koja je bila glavna se povukla u petak  nakon što su je očistili na hirurgijii...do jutros je beba bila potpuno čista, a onda vidimo to malo bijelo čudo ispod kože.
Ohrabruju me da stanje nije loše i da će sve biti ok.....

Sad me interesuje kakvo je vama iskustvo, ima li neko pravilo, da li se javlja odjednom, periodično ili nema pravila....i kojem obimu...mi smo imali prvo dvije male gnojanice iza uha koje je patronazna čim su nastale uklonila (zvali je jer smo bebu pratili svaki dan baš radi saznanja da ima ove mrse) ....dan iza toga se javila potkožna iza uha, radi nje smo išli pedijatru a onda i na hirurgiju gdje su je iglom probili i uzeli bris. To je bilo u četvrtak ( u petak predali taj bris)....do danas bilo sve čisto čak ni pelenskog osipa nije imala....a onda danas...rezultati brisa :( i ova nova....jedna...nadam se da se neće širiti....

Sve u svemu sutra opet bris.....pratimo svaku promjenu...kupamo se svi u plivaseptu....dezinfekcija opšta...

PS. Da i ja i supruga smo radili nalaze i mi smo čisti.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 404
19.9.2011 17:10:15   
Bebica11
zasto o tome svi sute,pogotovo majke koje su vec radjale???????

user posted image user posted image user posted image bas mi je zao bebauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lela_am)
Neposredna veza do poruke: 405
19.9.2011 17:32:52   
lela_am
Od četvrtka čitam samo članke o mrsa....iskreno uhvatila nas je panika bila...sad je malo lakše....
Pronašao sam nekoliko članaka koji su zanimljivi i imaju dosta podataka o mrsa. Nije bolest koja se ne liječi ali zna biti i opasna...zato je bitno biti ozbiljan i pratiti sve promjene na djetetu, pustiti se priča svi smo imali osip i sl....

Evo jedan tekst iz hr...
http://www.hljk.hr/LinkClick.aspx?fileticket=uF9Q1OUZo%2B8%3D&tabid=73

Uglavnom pokušavamo biti smireni koliko je moguće, jer u panici je moguće da se nešto i previdi ovako pokušavamo polako....sad za sad nema niti jedne bubuljice. :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 406
20.9.2011 10:53:56   
KupusLivada
Daja_sa, možeš ti to, sigurna sam... user posted image nemoj sad očaju da se prepuštaš...

Ono što si spomenula za privatnu tužbu meni i izgleda kao rješenje ove situacije, ali ne jedna po jedna, nego fino zajednička tužba ovih žena ovdje sa istim problemom... ja znam da je to teško i iscrpljujuće, ali čini mi se da se bez toga ništa neće promijeniti... e sad, ne znam da li bi pomoglo kada bi se mi udružile i napravile fond u ove svrhe... ne znam, samo razmišljam naglas... i sad mi žao što nisam novinar user posted image

(odgovor članu lela_am)
Neposredna veza do poruke: 407
21.9.2011 23:26:57   
kity10
ja sam se vec jednom javljala i rekla kako izgleda da ja i bebica imamo mrsu. to se i potvrdilo i tu pocinje nas borba i agonija koja je nadam se iza nas nakom mjeseci borbe. porodila sam se na jezeru. ja sam imala ranu na nozi koja nije prolazila i brisom je potvrdjena mrsa. u nosu nismo ni beba ni ja imale. ja sam popila bactrim i to je kao proslo....bebica ja imala povremeno, vrlo rijetko male gnojne bubuljice ispod pelene. po jedna dvije mjesecno koje bi brzo prosle. ja sam samoincjativno uzela bris te bubuljice i odnijela na analizu (u dz mi nisu htjeli dati uputnicu jer po njima ne moze svaka bubuljica na analizu a sta i ako je mrsa. beba ne moze dobiti nikakvu terapiju sem kupanja plivaseptom). bris potvrdjuje mrsu. onda je beba dobila istu i u nosu i naravno u dz nisu dali nikakvu terapiju. onda je beba odjedanput dobila veliki gnojni apsces i hospitalizirana je na dj. hir. o toj patnji i traumi ne mogu ni da pricam....plac, bodenje, rezanje, katastrofa....radili smo sve kontrolne briseve i oni su ok al postoji stalni strah od te bestije jer kazu da se ne moze iskorjeniti i da se uvijek moze vratiti padom imuniteta.....

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 408
21.9.2011 23:29:21   
M kao Mama
Sada sam gledal ana OBN-u Mimo Šahinpašić tvrdi da će sutra imati ljude koji će otvoreno pričati o svemu na Koševo, emisija Vox populi, ali sutra vox specijal

(odgovor članu kity10)
Neposredna veza do poruke: 409
22.9.2011 21:21:34   
lela_am
Gledali smo emisiju...Svaka čast gospodinu što je pristao biti gost. Iskreno ne znam....teško je u situaciji kad imaš glavu punu briga i svega, još sa novinarima i doktorima se raspravljati i boriti. Razumijem u potpunosti sve koji ne žele (bolje reći ne mogu)...jer situacija je takva da ne znaš ni sam šta bi..user posted image

Mi čekamo nalaze brisa sutra...mislim da će biti pozitivni jer je uzorak uzet baš sa bubuljice koja je predhodno očišćena....a ta očišćena se povukla skroz...i trenutno nema ni jedne. Ono što me brine je iskusto ovdje na forumu...tj..povuče se i onda opet se pojavi. user posted image Ima li iko da se povukla i da se više nija javila?
U DZ su rekli da treba imati tri brisa čista da bi bilo kao uredu....mada mi je doktorica sa dječije hirurgije baš "fino" objasnila kad sam je pitao ima li neki period inkubacije, kad se javlja, kad smo izliječeni....kaže: "može se javiti danas, sutra, za sedam dana ili godinu....nema pravila"...Eto...kad več ne mogu ništa da urade...nije mi jasno što daju takve odgovore. Valjda smo mi glupi što pitamo....trebamo im kao bezgranično vjerovati i ništa ne pitati.

Kupamo se u plivaseptu svaki dan...bolje reći potopimo bebu u kadicu sa otopinom 10 ml na 2 litra vode...po preporuci pedijatra.
Sutra nalazi. Vidjet ćemo šta dalje...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 410
23.9.2011 13:58:25   
lela_am
Bris iznad uha pozitivan, iako nema nikakvih rana, bubuljica i sl., na vratu čisto (iako smo očekivali tu da će naći)...ali sad ima u nosu... user posted image Bili kod pedijatrice dala nam gentakulin kapi da stavljamo u  nos...kaže nastaviti sa kupkama u plivaseptu...i javiti se ako bude promjena.

(odgovor članu lela_am)
Neposredna veza do poruke: 411
23.9.2011 22:12:51   
kity10
ja sam prestala kupati dijete u plivaseptu.nekoliko pedijatara i jedan hirurg sa djecije su mi rekli da je ok normalna higijena ali ne valja ni pretjerivati jer onda dijete reste u "sterilnim" uvjetima i ne moze samo steci imunitet a to je za mrsu i najbitnije. dobar imunitet. ako se nonstop dijete tim pere ubijaju se i dobre bakterije....a sta onda kad ti dijete propuze, prohoda i polize sta stigne, dodje u kontakt sa drugom djecom.....a i na boci pise koliko se dugo smije upotrebljavati.
ne mogu reci da sam se predala. stalno strahujemo i molimo Boga da se opet nista ne desi. al vise ne mogu ziviti pod tom psihozom i staalno dezinficirati dijete, sebe, odjecu, kucu....bila sam vise luda nego normalna i zanemarila sam da sam majka i postala cistacica.

(odgovor članu lela_am)
Neposredna veza do poruke: 412
24.9.2011 10:11:20   
lela_am
Slažem se da ne valja ni pretjerivati, baš iz razloga koje si navela...nama je trenutno važno da pokušamo da uništimo kolonije mrse koje su se pojavile...a to radi plivasept....barem kako su nam tako objasnili i rekli da radimo. Kad dobijemo čiste nalaze vratili bi se normalnoj higijeni.

(odgovor članu kity10)
Neposredna veza do poruke: 413
24.9.2011 13:43:42   
ferguson
kakva su iskustva sa Vojnom bolnicom? da li je i tamo prisutna MRSA? trudnocu vodim na Jezeru, pa me interesuje da li da mijenjam bolnicu, jer ovo sto citam zadnji par dana me uzasava.
Hvala

< Poruku je uredio ferguson -- 24.9.2011 13:45:18 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 414
24.9.2011 13:44:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ferguson

kakva su iskustva sa Vojnom bolnicom? da li je i tamo prisutna MRSA? trudnocu vodim na Jezeru, pa me interesuje da li da mijenjam bolnicu, jer ovo sto citam zadnji par dana me uzasava.
Hvala

I tamo ima MRS-e, nazalostuser posted image

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 415
24.9.2011 13:50:33   
ferguson
pa ljudi moji recite mi gdje da se porodim???i ja i sve ostale zene koje su trudne?
sad sam se nasikirala, neznam sta cu od sebe.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 416
24.9.2011 13:53:42   
Bebica11

pa ljudi moji recite mi gdje da se porodim???i ja i sve ostale zene koje su trudne?

I ja sam 7-mi mjesec trudnoce, a posteljica puno zrelija i rekla mi dr da moze ranije krenuti porod, tako da ga ocekujem brze, sad zamisli kako je meni,nekad ne mogu ni da spavam sekiram se i mislim sta ce i kako ce bitiuser posted image

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 417
24.9.2011 13:54:56   
teacher75

i ja stalno rzmisljam o tome i molim boga da nas ne potkaciuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 418
24.9.2011 14:00:13   
ferguson
na polovini sam sedmog mjeseca takodjer, termin mi je 05.12. i sad mi samo preostaje da molim Boga da se bakterija nekako iskorijeni iz porodilista, ili sto ti kazes da ne zakaci mene...boze dragi kakva je ovo lutrija sa nasim zivotima.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 419
24.9.2011 14:04:16   
teacher75

na polovini sam sedmog mjeseca takodjer, termin mi je 05.12. i sad mi samo preostaje da molim Boga da se bakterija nekako iskorijeni iz porodilista, ili sto ti kazes da ne zakaci mene...boze dragi kakva je ovo lutrija sa nasim zivotima.

nazalost, kazu da se moze iskorijeniti jedino ako sruse porodiliste pa naprave novo sa komplet novom opremom, nek nam je bog na pomociuser posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 420
24.9.2011 14:05:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

nazalost, kazu da se moze iskorijeniti jedino ako sruse porodiliste pa naprave novo sa komplet novom opremom, nek nam je bog na pomociuser posted image user posted image
user posted image zeznuto bas.....
A imate li gdje drugo u SA otic u bol . sem te bolnice ???

Neposredna veza do poruke: 421
24.9.2011 14:20:39   
teacher75
felix, u obje bolnice u sarajevu vlada mrsauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 422
24.9.2011 14:26:09   
Bebica11
jedino da se porodimo u Travniku ili Zeniciuser posted image

Neposredna veza do poruke: 423
24.9.2011 14:28:02   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Bebica11

jedino da se porodimo u Travniku ili Zeniciuser posted image

dok bih dosla do tamo porodila bih se u autuuser posted image najbolje bi bilo kod kuce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 424
24.9.2011 15:13:49   
Idina mama
Vi mene zabrinuste. Kakav osip, kakve bubuljice? Gdje mogu malo vise procitati o tome i jos bolje vidjeti sliku? Jeste da trenutno zivim u Njemackoj, neki uslovi su ovdje bolji, ali sigurna sam da imaju bakterija. Malo bolje izgleda nego kod nas (mislim samo na vanjski izgled bolnica), ali da su cisci, hm, to cisto sumnjam,...

< Poruku je uredio Idina mama -- 24.9.2011 15:14:39 >

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *